Rybę po grecku serwuję nie tylko na kolację wigilijną. Lubimy bardzo i często pojawia się jako piątkowy obiad. Jest to moja wersja, ryba jest smażona i dosłownie pływa w warzywach, tak smakuje najlepiej. Polecam! Składniki: 1 kg filetów białej ryby 5 marchewek 2 pietruszki połowa selera cebula ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy papryka ostra
Na moim talerzuJest to wariacja ryby po grecku. A właściwie jej zubożona wersja, gdyż jedynym warzywem korzeniowym jest tutaj marchewka. Moja danie jest także nieco odchudzone , gdyż ryby wcześniej nie panieruję i obsmażam a duszę wraz z marchewką. Danie jest również pyszne na drugi dzień, gdyż smaki zdecydowanie się wzmocnią. Porcja na 4 osoby: - około 1 kilograma ryby ( u mnie miruna
kawawszklanceRybę po grecku serwuję nie tylko na kolację wigilijną. Lubimy bardzo i często pojawia się jako piątkowy obiad. Jest to moja wersja, ryba jest smażona i dosłownie pływa w warzywach, tak smakuje najlepiej. Polecam! Składniki: 1 kg filetów białej ryby 5 marchewek 2 pietruszki połowa selera cebula ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy papryka ostra
NA MOIM TALERZUZupa grzybowa i czerwony barszcz Grzybowa spokojnie może przeczekać 2 dni. Jeśli brakuje Wam już miejsca w lodówce, na dworze zapewne jest równie dobra temperatura do przechowywania. Ryba po grecku Najlepszy czas to niestety dzień przed Wigilią, a jak wiadomo wtedy jest najgoręcej. Generalnie tego dnia najlepiej szykować wszelakie ryby, które będą na świątecznym stole (np. w galarecie
bastalenaCzego obok domowych uszek czy czerwonego barszczu nie może zabraknąć na świątecznym stole? Oczywiście ryby. Pyszny pieczony karp, ryba w chrupiącej panierce, ryba po grecku , a może śledzik w różnych postaciach. Każdy z nas ma swoje ulubione dania. Jaki jest ich najważniejszy składnik? Oczywiście świeże ryby ze sprawdzonego źródła. Gdzie zamówić ryby na święta? Co można z nich dobrego przygotować
Słodkie okruszkiMiłosza mocno się zróżnicowało. Przede wszystkim, co cieszy najbardziej – z apetytem zjada ryby. Warunek jest jeden: ryba musi być pieczona w całości z głową i ogonem. Podczas konsumpcji dokonuje swego rodzaju sekcji, dokładnie analizując anatomię ryby. Dla tych, którzy zdecydowanie przedkładają filety nad pieczoną rybę z głową (i oczami) może to być makabryczny obrazek, ale w gruncie rzeczy łączymy(...)ryb (głównie pieczonych w całości). A jak jest u Ciebie? Czy jesz ryby i owoce morza? A Twoje dzieci (jeśli masz)? Rozpisaliśmy się o rybach, ponieważ ostatnio często goszczą na naszym stole. Zazwyczaj są to pstrągi i dorady. (Tu znajdziesz przepis na super pstrągi pieczone z ziemniakami ). W tym tygodniu polecamy przepis na pieczoną rybę po grecku – przepis super łatwy
Niedzielny kucharzmące ma bardziej apetyczny kolor. Polecam wszystkim nie tylko do ryby. Potrawa nie zmienia smaku. Gdybyście mieli ochotę na inne dania z ryby mogę wam polecić na pewno rybę po grecku , albo też możecie przygotować śledzie w curry . Dość gadania. Zabieramy się za pracę. Będzie wam smakować. Zobacz mój film z przygotowania ryby Składniki – Ryba zapiekana w sosie śmietanowym
Kuchennyviral.plTuż po jesiennych zbiorach warzyw wykopanych przed zimą małe jadalne korzenie wykorzystuję do typowego polskiego dania, jakim jest ryba po grecku. Małe okazy za chwilę zwiędną i trzeba je będzie wyrzucić, a póki są świeże, można je do czegoś wykorzystać. Nie miałam ostatnio dostaw ryb z zaufanego źródła, więc postanowiłam zamienić rybę boczniakami. Wyszło zdrowo, aromatycznie i pysznie :) Składniki
Weekendy w domu i ogrodzieżyciu? Nie przypominam sobie, żeby którakolwiek część mojej rodziny robiła tę potrawę na święta. Zresztą to samo dotyczy osób spoza rodziny, nikt nigdy mnie nie uraczył rybą po grecku. Postanowiłam w końcu ją zrobić. Prosty i dość szybki w obsłudze przepis od mojej ulubionej Gochy z bloga gotowanie i blogowanie , z niewielkimi zmianami. Ryba była przepyszna. Wiecie z czym
KardamonovyCześć! Sławna ryba po grecku. Mile widziana na stole nie tylko z okazji Wigilii czy Bożego Narodzenia. Imprezy, spotkania - taka przekąska sprawdza się zawsze! Składniki: * ok. 40 dkg filetów z ryby dorsza albo mintaja (najlepiej świeżego) * 3 duże marchewki * 1 duża pietruszka * kawałek selera * 10 cm pora * 1 cebula biała * 1 papryka * 1 łyżka gęstego koncentratu pomidorowego
Pieprzyć z FantazjąRyba po grecku o tej porze roku jest chyba najsmaczniejsza,bowiem "babie lato" oferuje nam dojrzale,pachnace latem kolorowe warzywa.Choc zaden Grek nie zna tej potrawy,u nas ryba w sosie jarzynowo-pomidorowym jest naprawde popularna.Rownie smaczna na cieplo jak i na zimno.U mnie z dodatkiem ziemniakow stanowi pyszne danie obiadowe.Istnieja rozne warianty przygotowania tego dania,nam najbardziej smakuje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ryba po grecku tak naprawdę nie pochodzi z Grecji, ale o tym pewnie wszyscy już wiedzą. W polskich domach gości tak często, szczególnie na Wigilię, że powinna nazywać się… rybą po polsku. W mojej rodzinie do warzyw dodaje się ser żółty, co znacznie wzbogaca smak farszu. Polecam spróbujcie, a nie pożałujecie! Składniki: – 1 kg filetów z morszczuka, może
To co kochamRyba po japońsku ma pewnie tyle wspólnego z Japonią co ryba po grecku z Grecją, pierogi ruskie z Rosją a placki po węgiersku z Węgrami. Nie zmienia to faktu, że smakuje wybornie i warto przepis wypróbować. Jadłam już kilka ryb po japońsku, jedne smażone w bułce tartej drugie w cieście naleśnikowym, i właśnie ta druga opcja bardziej mi smakuje. Rybę
Kocham..lubię..gotuję..Ryba po grecku tak naprawdę nie pochodzi z Grecji, ale o tym pewnie wszyscy już wiedzą. W polskich domach gości tak często, szczególnie na Wigilię, że powinna nazywać się… rybą po polsku. W mojej rodzinie do warzyw dodaje się ser żółty, co znacznie wzbogaca smak farszu. Polecam spróbujcie
To co kocham