ryba po grecku - 1288 przepisów (strona:21/86)

Moja rybka nie tylko świąteczna 116

Rybę po grecku serwuję nie tylko na kolację wigilijną. Lubimy bardzo i często pojawia się jako piątkowy obiad. Jest to moja wersja, ryba jest smażona i dosłownie pływa w warzywach, tak smakuje najlepiej. Polecam!  Składniki: 1 kg filetów białej ryby 5 marchewek 2 pietruszki połowa selera cebula ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy papryka ostra

Na moim talerzu
Rybka pod marchewką 172

Jest to wariacja ryby po grecku. A właściwie jej zubożona wersja, gdyż jedynym warzywem korzeniowym jest tutaj marchewka. Moja danie jest także nieco odchudzone , gdyż ryby wcześniej nie panieruję i obsmażam a duszę wraz z marchewką. Danie jest również pyszne na drugi dzień, gdyż smaki zdecydowanie się wzmocnią. Porcja na 4 osoby: - około 1 kilograma ryby ( u mnie miruna

kawawszklance
Moja rybka nie tylko świąteczna 452

Rybę po grecku serwuję nie tylko na kolację wigilijną. Lubimy bardzo i często pojawia się jako piątkowy obiad. Jest to moja wersja, ryba jest smażona i dosłownie pływa w warzywach, tak smakuje najlepiej. Polecam!  Składniki: 1 kg filetów białej ryby 5 marchewek 2 pietruszki połowa selera cebula ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy papryka ostra

NA MOIM TALERZU
Nie jedz tego, to jest na święta 155

Zupa grzybowa i czerwony barszcz Grzybowa spokojnie może przeczekać 2 dni. Jeśli brakuje Wam już miejsca w lodówce, na dworze zapewne jest równie dobra temperatura do przechowywania.  Ryba po grecku Najlepszy czas to niestety dzień przed Wigilią, a jak wiadomo wtedy jest najgoręcej. Generalnie tego dnia najlepiej szykować wszelakie ryby, które będą na świątecznym stole (np. w galarecie

bastalena
Zamów ryby na Święta i przygotuj coś pysznego – zbiór rybnych przepisów 82

Czego obok domowych uszek czy czerwonego barszczu nie może zabraknąć na świątecznym stole? Oczywiście ryby. Pyszny pieczony karp, ryba w chrupiącej panierce, ryba po grecku , a może śledzik w różnych postaciach. Każdy z nas ma swoje ulubione dania. Jaki jest ich najważniejszy składnik? Oczywiście świeże ryby ze sprawdzonego źródła. Gdzie zamówić ryby na święta? Co można z nich dobrego przygotować

Słodkie okruszki
Menu na tydzień: Szybkie dania z patelni 129

Miłosza mocno się zróżnicowało. Przede wszystkim, co cieszy najbardziej – z apetytem zjada ryby. Warunek jest jeden: ryba musi być pieczona w całości z głową i ogonem. Podczas konsumpcji dokonuje swego rodzaju sekcji, dokładnie analizując anatomię ryby. Dla tych, którzy zdecydowanie przedkładają filety nad pieczoną rybę z głową (i oczami) może to być makabryczny obrazek, ale w gruncie rzeczy łączymy(...)ryb (głównie pieczonych w całości). A jak jest u Ciebie? Czy jesz ryby i owoce morza? A Twoje dzieci (jeśli masz)? Rozpisaliśmy się o rybach, ponieważ ostatnio często goszczą na naszym stole. Zazwyczaj są to pstrągi i dorady. (Tu znajdziesz przepis na super pstrągi pieczone z ziemniakami ). W tym tygodniu polecamy przepis na pieczoną rybę po grecku – przepis super łatwy

Niedzielny kucharz
Ryba zapiekana w sosie śmietanowym 186

mące ma bardziej apetyczny kolor. Polecam wszystkim nie tylko do ryby. Potrawa nie zmienia smaku. Gdybyście mieli ochotę na inne dania z ryby mogę wam polecić na pewno rybę po grecku , albo też możecie przygotować śledzie w curry . Dość gadania. Zabieramy się za pracę. Będzie wam smakować. Zobacz mój film z przygotowania ryby Składniki – Ryba zapiekana w sosie śmietanowym

Kuchennyviral.pl
Boczniaki pod warzywną pierzynką i "Uczeń architekta" 156

Tuż po jesiennych zbiorach warzyw wykopanych przed zimą małe jadalne korzenie wykorzystuję do typowego polskiego dania, jakim jest ryba po grecku. Małe okazy za chwilę zwiędną i trzeba je będzie wyrzucić, a póki są świeże, można je do czegoś wykorzystać. Nie miałam ostatnio dostaw ryb z zaufanego źródła, więc postanowiłam zamienić rybę boczniakami. Wyszło zdrowo, aromatycznie i pysznie :) Składniki

Weekendy w domu i ogrodzie
Ryba po grecku 112

życiu? Nie przypominam sobie, żeby którakolwiek część mojej rodziny robiła tę potrawę na święta. Zresztą to samo dotyczy osób spoza rodziny, nikt nigdy mnie nie uraczył rybą po grecku. Postanowiłam w końcu ją zrobić. Prosty i dość szybki w obsłudze przepis od mojej ulubionej Gochy z bloga gotowanie i blogowanie , z niewielkimi zmianami. Ryba była przepyszna. Wiecie z czym

Kardamonovy
Ryba po grecku 148

Cześć! Sławna ryba po grecku. Mile widziana na stole nie tylko z okazji Wigilii czy Bożego Narodzenia. Imprezy, spotkania - taka przekąska sprawdza się zawsze! Składniki: * ok. 40 dkg filetów z ryby dorsza albo mintaja (najlepiej świeżego) * 3 duże marchewki * 1 duża pietruszka * kawałek selera * 10 cm pora * 1 cebula biała * 1 papryka  * 1 łyżka gęstego koncentratu pomidorowego

Pieprzyć z Fantazją
Ryba po grecku 105

Ryba po grecku o tej porze roku jest chyba najsmaczniejsza,bowiem "babie lato" oferuje nam dojrzale,pachnace latem kolorowe warzywa.Choc zaden Grek nie zna tej potrawy,u nas ryba w sosie jarzynowo-pomidorowym jest naprawde popularna.Rownie smaczna na cieplo jak i na zimno.U mnie z dodatkiem ziemniakow stanowi pyszne danie obiadowe.Istnieja rozne warianty przygotowania tego dania,nam najbardziej smakuje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ryba po grecku 36

Ryba po grecku tak naprawdę nie pochodzi z Grecji, ale o tym pewnie wszyscy już wiedzą. W polskich domach gości tak często, szczególnie na Wigilię, że powinna nazywać się… rybą po polsku. W mojej rodzinie do warzyw dodaje się ser żółty, co znacznie wzbogaca smak farszu. Polecam spróbujcie, a nie pożałujecie! Składniki: – 1 kg filetów z morszczuka, może

To co kocham
Ryba po japońsku 94

Ryba po japońsku ma pewnie tyle wspólnego z Japonią co ryba po grecku z Grecją, pierogi ruskie z Rosją a placki po węgiersku z Węgrami. Nie zmienia to faktu, że smakuje wybornie i warto przepis wypróbować. Jadłam już kilka ryb po japońsku, jedne smażone w bułce tartej drugie w cieście naleśnikowym, i właśnie ta druga opcja bardziej mi smakuje. Rybę

Kocham..lubię..gotuję..
Ryba po grecku 153

Ryba po grecku tak naprawdę nie pochodzi z Grecji, ale o tym pewnie wszyscy już wiedzą. W polskich domach gości tak często, szczególnie na Wigilię, że powinna nazywać się… rybą po polsku. W mojej rodzinie do warzyw dodaje się ser żółty, co znacznie wzbogaca smak farszu. Polecam spróbujcie

To co kocham