ryba po grecku - 1288 przepisów (strona:17/86)

Ryba po grecku 142

Kolejną potrawą, której nie może zabraknąć na moim wigilijnym stole to ryba po grecku. A u Was goszczą ryby pod jaką postacią w ten wieczór? Składniki: 800 g filetów z białej ryby, ja użyłam dorsza 500 g marchewki 150 g pietruszki 50 g selera 1 cebula 1 por 3 szklanki wrzącej wody 1 łyżeczka soli 3 ziela angielskie 1 liść

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Ryba po grecku 142

theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ryba po grecku  Składniki: 1 kg filetów ryby mrożonej (mintaj, sola) 2 średnie marchewki 2 średnie pietruszki 3cebule duży słoiczek koncentratu pomidorowego łyżka pikantnego ketchupu sól , pieprz, ostra papryka mielona olej

Smaki Natalii
Dietetyczna ryba po grecku (139 kcal) 340

Ryba po grecku w wersji odchudzonej, gdyż rybę pieczemy bez panierki w piekarniku, a nie smażymy. Równie pyszna co tradycyjna. Jeśli całość podzielimy na 6 porcji, to jedna będzie miała 139 kcal, natomiast w 100 g potrawy jest 60 kcal. Składniki: 0,5 kg filetów rybnych (dałam mirunę) sok z połówki cytryny por 3 marchewki pół średniego selera duża pietruszka

e-PrzepisyKulinarne
Ryba po japońsku 1515

jest obowiązkowo. Nieco mniej znana jest ryba po japońsku, która jest równie smaczna. Sama taką rybkę robiłam niedawno po raz pierwszy. Sposób przygotowania jest podobny jak w przypadku ryby po grecku tyle, że są nieco inne warzywa a całość jest w słodko-kwaśnej zalewie. Teraz mam dylemat, którą rybę przygotować na świąteczny stół bo obie takie pyszne. składniki

Monia miesza i gotuje
Dorsz po grecku wersja panierowana 182

reguły ryby w sosie warzywnym z pomidorami tzw. rybę po grecku robię z filetów oprószonych mąką i tak smażonych. Masa moich znajomych smaży rybę panierowaną w jajku i bułce tartej i taką zalewa sosem. muszę przyznać, że mi taka też smakuje. Postanowiłam dopasować proporcje składników do swojej wersji. Zrobiłam. Wszystkim smakowało. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Rewelacyjne śledzie po grecku - śledziki że palce lizać 59

Witam serdecznie i zapraszam na przepyszne śledzie po grecku. Wykorzystałam sos który robię do ryby po grecku i z takiego połączenia wyszły przepyszne śledzie. Więc dzielę się przepisem i polecam wypróbować. Do przygotowania śledzi będziemy potrzebowali: 500 g solonych śledzi a'la Matias pietruszka ( około 100 g) 2 średnie marchewki (około160 g) średnia cebula (około 100 g) kawałek selera (około

Uwaga Babcia Gotuje
„Śledziowa” sałatka z burakami na Święta – wegańska sałatka z boczniakami 60

możesz się spodziewać. Jakie przepisy znajdziesz w eBooku? Zupa grzybowa z uszkami Zupa a’la rybna z lanymi kluskami Pierogi z tofu i pieczarkami Kapuśniaczki z białą fasolą Ryba po grecku z serca palmy Tofu-ryba w galarecie Sałatka a’la śledziowa z buraczkami Rolada z suszonymi śliwkami i orzechami Pasztet pieczony z żurawiną Drożdżowa rolada makowa Korzenny sernik jaglany

Via Gusto
SPOSOBY NA WIGILIJNEGO ŚLEDZIA 189

Karp w galarecie, ryba po grecku,śledzie, łosoś w orzechowej panierce, ryby pieczone, smażone...Nie wyobrażamy sobie Wigilii bez ryb. Wśród nich wszystkich najpopularniejszy jest śledź i to jemu poświęcam dzisiejszego posta. Sposobów przygotowania jest mnóstwo, zawsze inaczej, zawsze smacznie.. Kupując śledzie, które potem podam mojej rodzinie, sięgam po śledzie SEKO . Mięciutkie, bielutkie, bez skóry..Idealne Zobaczcie moje propozycje

Z Majeczką w kuchni
Ryba po japońsku 338

czym mowa? O smażonej rybie w zalewie pomidorowo-octowej w towarzystwie cebuli, ogórków i konserwowej papryki. Tytułowa ryba z Japonią ma tyle samo wspólnego, co jej koleżanka – ryba po grecku – z Grecją. Mniejsza o nazwę. Ryba jest idealna na Wigilię – można ją przygotować wcześniej, ponieważ podaje się ją na zimno, a gdy „smaki się przegryzą

Poezja smaku
Dorsz po japońsku 178

Zapewne ta potrawa nie ma nic wspólnego z Japonią, tak samo jak ryba po grecku z Grecją. Jedno jest pewne ryba jest smaczna o wyrazistym smaku. Koniecznie spróbujcie. Składniki: 500 gram świeżych filetów z dorsza ( można spróbować innej ryby. Mrożonej więcej, bo po rozmrożeniu i odcieknięciu będzie jej mniej ) olej Ciasto 1 jajko ½ szklanki mleka Vegeta Mąka Sałatka 2 średnie

Smaki Ewy
Aromatyczna ryba na ostro - czarniak 202

zamiast ryby po grecku? Może szybka, lekka i aromatyczna ryba pieczona pod warzywną salsą? Duża oszczędność czasu :) Czas przygotowania: 25 minut Porcje: 2     Składniki: filet z czarniaka ok. 500 g, 2 pomidory bez skóry i gniazd nasiennych, 1 papryka, 2 papryczki chili, sok i skórka z 1 limonki, ½ cebuli, ząbek czosnku, po 1 łyżce posiekanej natki pietruszki

SzczyptaSmaQ