ryba pieczona w piekarniku - 2658 przepisów (strona:52/178)

Zimowy dorsz Skrei w papilotach 193

łyżka świeżej bazylii, drobno posiekanej 1 łyżka świeżego szczypiorku, drobno posiekany ok 60 ml (4 łyżki) oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia sól pieprz papier do pieczenia, folia aluminiowa przygotowanie Piekarnik nagrzać do temp. 190 st C Filet opłukać, osuszyć, przekroić w poprzek na dwa kawałki. Szpinak umyć, osączyć i osuszyć. W małej misce wymieszać  sok z cytryny, skórkę(...)samo postąpić z folią. Tak przygotowane paczki wstawić na blaszce do piekarnika i piec 20 minut. Po upieczeniu zdjąć folię a  papierowe paczki umieścić na talerzach i tak podawać. Każdy sam otwiera swoje danie. Do polewania podać resztę ziołowej oliwy. Smacznego! Uwaga Przed pieczeniem można rybę moczyć w solance. Dzięki temu zyska ona na smaku solanka

Stare Gary
Ryba pieczona z tapenadą 250

smaczny obiad. Do tapenady nie dodawałam anchois – lecz można ich oczywiście użyć. Nie żałujcie tapenady na wierzch ryby – im więcej tym lepiej. Ryba pieczona z tapenadą: 4 filety z białej ryby (np. dorsz, tilapia, okoń morski) 4 łyżki parmezanu 4 łyżki białego wytrawnego wina 1 czerwona papryczka chili lub chili w płatkach 400 g ryżu jaśminowego(...)ryby tartym parmezanem i skrapiamy białym winem (delikatnie rybę – resztę wokół). Gdy piekarnik nagrzeje się, wstawiamy rybę i zapiekamy przez 15 minut. W tym czasie gotujemy ryż w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Upieczoną rybę podajemy wraz z ryżem. Post Ryba pieczona z tapenadą pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Przepis na… – Salmone al forno, pieczonego łososia 394

mało jemy ryb…, dlaczego? Nie umiemy ich przyrządzić? Nie lubimy grzebać się w ościach, czy może kojarzą nam się wyłącznie z rybnymi paluszkami w ociekającej tłuszczem panierce? Włochy to nie tylko spaghetti bolognese, lasagne czy pizza. Włochy to… Łosoś Pieczony ! 1/2 kg młodych drobnych ziemniaków 1/2 kg filetu z łososia ( ze skórką) pęczek natki i koperku(...)kolorowy, grubo mielony sól Ziemniaki gotujemy wraz z porem 10 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Odcedzone warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy częścią ziół. Polewamy oliwą z oliwek uprzednio wymieszaną z czosnkiem. Pieczemy kilkanaście minut(w tym czasie przyrządzając łososia). Rybę kładziemy skórką do góry i robimy w niej kilka nacięć, gdzie następnie

Bon Ton Italia
Pstrąg pieczony z masłem, czosnkiem i ziołami 150

prowansalskich  sól, pieprz Piekarnik nastawiamy na 190*C. Rybę układamy na folii aluminiowej, osuszamy. Do środka wkładamy łyżkę masła, gałązkę natki pietruszki, pocięty na plasterki ząbek czosnku, lekko posypujemy solą i pieprzem. Wierzch ryby nacieramy łyżką ziół prowansalskich, zawijamy rybę w folię i układamy na blaszce. Tak samo postępujemy z drugą rybą.  Pstrąga pieczemy przez 15 minut

Gotowanie i blogowanie
Karp zapiekany w warzywach 219

doprawiamy czosnkiem , solą i dość obficie pieprzem . Układamy na dzwonkach karpia . Polewamy masłem pozostałym po smażeniu zarówno ryby jak i warzyw . Potrawa tak maślana ,że aż z piekła rodem , ale też piekielnie pyszna Nakrywamy folią aluminiową i zapiekamy około 60 minut w piekarniku nagrzanym do około 170 C . Na dziesięć minut przed końcem odkrywam , żeby warzywa mogły się przypiec . Serwujemy

Ogrodnik w podróży
Poniedziałek: Pieczone bakłażany z chermoulą, bulgurem i jogurtem 161

porcji: 2-3 Orientalny sposób na bakłażana Chermoula jest znaną w całym Oriencie przyprawą głównie do ryb i owoców morza. Bazę stanowi kolendra i kmin rzymski plus dodatki. W tym przepisie chermoula została użyta do zaromatyzowania bakłażana, pieczonego później dość długo w piekarniku. Sam w sobie jest już pyszny, ale na stół wędruje posypany kaszą bulgur, przyrządzoną w szczególny

Niedzielny kucharz
Pieczone bakłażany z chermoulą i bulgurem 193

porcji: 2-3 Orientalny sposób na bakłażana Chermoula jest znaną w całym Oriencie przyprawą głównie do ryb i owoców morza. Bazę stanowi kolendra i kmin rzymski plus dodatki. W tym przepisie chermoula została użyta do zaromatyzowania bakłażana, pieczonego później dość długo w piekarniku. Sam w sobie jest już pyszny, ale na stół wędruje posypany kaszą bulgur, przyrządzoną w szczególny

Niedzielny kucharz
Spaghetti z dorszem 197

jajkami oraz mlekiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z makaronem. Wykładamy na spód formy posmarowanej lekko tłuszczem. Rybę siekamy, mieszamy z pozostałymi jajkami. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy makaron z twarogiem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. i pieczemy ok. 40 minut. Tuż przed końcem na wierzchu układamy pomidory z brokułami i posypujemy żółtym serem

Różne smaki w kuchni
Zapiekanka z dorszem i makaronem 227

Naczynie do zapiekania smaruję masłem, wykładam do niego makaron, na to śmietanę i mieszam. Na makaron układam rybę, a na nią brokuły z marchewkę i polówki pomidorków koktajlowych. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni i zapiekam około 30 minut. Prze końcem pieczenia posypuję serem. Przed podaniem posypuję natką pietruszki

wesoła kuchnia
brokuł z anchois bez soli 272

naleśniki położyć różyczki brokuła,pokrojony ser feta w kostkę. Poukładać na wierzch Anchois – niedużej, bardzo tłustej ryby Całość zalać śmietanką Posypać startym serem-u nas dużo bo wszyscy lubią. Wszystko zakryć naleśnikami i zetrzeć na całość ser Piec w nagrzanym piekarniku 180 ° C około 15-20 minut-do roztopienia się sera na wierzchu. Podawać samo,lub polane sosem jogurtowo- czosnkowym

w mojej kuchni
Pstrąg łososiowy pod pierzynką z dodatkiem oleju rzepakowego. 300

koperek, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz zioła prowansalskie. Przygotowaną pastę równomiernie rozprowadzamy na chlebie przykrywającym rybę. Tak przygotowanego pstrąga wstawiamy na godzinę do lodówki.  Po tym czasie łososia wstawiamy do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę na 175 stopni (piekarnik z termoobiegiem), pieczemy około 40 minut. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions

Symfonia smakowa
ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM ZE SZPINAKIEM I FETĄ. 286

ciasto spowoduje jego stopienie się. Na każdy pas wykładam porcję wystudzonego szpinaku z fetą, układam kawałek ryby i zawijam, zlepiając dokładnie z każdej strony. Postępuję tak ze wszystkimi pasami ciasta. Rozgrzewam piekarnik do 200 stopni. Na dużej blasze wykładam papier do pieczenia, układam sakiewki  w odstępach od siebie (ciasto urośnie). Jajo rozbełtuję i wszystkie porcje smaruję nim z wierzchu

W kuchni Karmel-itki
Spaghetti z dorszem 192

jajkami oraz mlekiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z makaronem. Wykładamy na spód formy posmarowanej lekko tłuszczem. Rybę siekamy, mieszamy z pozostałymi jajkami. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy makaron z twarogiem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. i pieczemy ok. 40 minut. Tuż przed końcem na wierzchu układamy pomidory z brokułami i posypujemy żółtym serem

Słodkości i nie tylko
Klopsiki z dorsza pieczone w piekarniku z sosem kaparowym 217

upieczone w piekarniku.Juz zapach dochodzacy z piekarnika zapowiadal nie lada uczte.Za smakiem kaparow nie przepadam szczegolnie,ale smak sosu mnie zaskoczyl, jest wysmienity i rzeczywiscie jego intensywny smak idealnie komponuje sie z rybnymi klopsami.Juz mysle o powtorce tego zestawu.Goraco polecam,bo to jest pyszne!Skladniki na klopsiki:60 dkg dorsza lub innej bialej ryby morskiej1/2 szklanki bulki tartej1 jajko1 czubata(...)odfiletowac i usunac oscicebule obrac i posiekac razem z ryba w drobna kostke w salaterce dokladnie wymieszac  mase rybno-cebulowa z maslem,jajkiem bulka tarta,posiekana natka pietruszki i mieta.Doprawic do smaku sola,pieprzem i szczypta cukruuformowac niewielkie klopsiki,posmarowac lekko olejem,ulozyc na wysmarowanej blaszce i piec w piekarniku w 200°C okolo 25-30 minut.W polowie pieczenia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pstrąg pieczony z zieloną salsą 378

mieszam łyżką. 7 Piekarnik nagrzewam do 220st.C. 8 Cytrynę kroję w półksiężyce. 9 Rybę nacinam w poprzek ok 4-5 razy z jednej strony. 10 Pstrąga przekładam do żaroodpornego naczynia lub na głębszą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 11 Przygotowaną salsą polewam pstrąga na zewnątrz i od środka, w nacięcia wkładam cytrynę pokrojoną w plasterki. 12 Piekę ok. 25 minut(...)kolorowego. 14 Smacznego! Wskazówki Ponieważ skóra kurczy się szybciej niż mięso warto przed pieczeniem ponacinać skórę, żeby ryba nie zniekształciła się pod wpływem temperatury. Spodobał Ci się przepis, masz pytania, chcesz coś doprecyzować, podzielić się własnymi przemyśleniami albo recenzją? Zostaw komentarz pod postem! :) Artykuł Pstrąg pieczony z zieloną salsą pochodzi z serwisu Book of spells

Book of spells