Smaczne, bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Taki makaron robię od lat zwłaszcza wtedy kiedy nie mam czasu na długie stanie przy garnkach, lub kiedy nie mam
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki:400 gram filetu z łososiasólpieprz cytrynowy1/4 cytryny 100 gram świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku pieprz5 ziemniakówszczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki mlekałyżka oliwy z oliwekZiemniaki
Mango Papajazrobiłam je według przepisu ,który znalazłam w książce kucharskiej dołączonej do mojego robota Cooking Chef by Kenwood. I tak nudny ziemniak staje się aromatycznym i wykwintnym dodatkiem do ryb i mięsiwa lub staje się samodzielnym pysznym daniem! Dla:8-10 osób Czas przygotowania: 1 h 10 min Czas pieczenia:40-60 min Składniki 500 g cebuli 50 g masła(...)plastry. Parówki pokrój w plasterki lub zetrzyj na dużych oczkach. Przygotuj naczynie żaroodporne, wysmaruj je olejem kokosowym. Rozpuść masło i olej , dodaj cukier,tymianek. Wymieszaj, a następnie wrzuć cebulę, duś do chwili, aż uzyska złoty kolor. Przełóż do miseczki. Ułóż plasterki ziemniaków równymi warstwami w naczyniu żaroodpornym. Możesz spryskać oliwą z oliwek, ale nie jest to konieczne.Każdą warstwę
Z Kuchni Do KuchniŚledzie z dodatkiem suszonych śliwek i cynamonu i miodu.Mają wspaniały smak , przypominający smak piernika .W moim domu nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Składniki
Bajeczna Kuchniaprzydrożnych i zdecydowanie nie hotelowych lokalach. Ostrość jest jak najbardziej wskazana i pojawia się w dodatkach do dań, w postaci dipów czy sosów. Na plan pierwszy wysuwają się ryby, nazw nie pamiętam..niestety. Ale są smaczne, grillowane lub w sosach pomidorowych. Różnego rodzaju koktajle z owoców morza, z krewetkami, ostrygami, kalmarami w pomidorach czy sosach własnych z limonką i wszędobylską(...)warzywami, chilli, kukurydzą i wreszcie z kukurydzy. Gdy już trafisz do Meksyku, nigdy nie unikaj zup!!! Nachos podają do wszystkiego, podobnie tortille, z dodatkami ...fasola, guacamole, mięsa, sałaty... Duszoną wołowinę mają rewelacyjną, co nie dotyczy steków grillowanych.Mi zawsze trafiała się podeszwa, a robiłam kilka podejść, ale jeżeli lubicie wołową gumę do żucia to polecam, koniecznie spróbuj. Wspomnieć należy
Pasje Jolkikarmelem według Anieli Rubinstein (z drobnymi modyfikacjami). Połączenie smaków było obłędne, lecz równie dobrze można zjeść schab bez sosu, a sos bez schabu jest idealny do wszelkiego rodzaju mięs, ryb, klusek czy kopytek. Rolada: Składniki: 1 – 1,5 kg schabu 5-6 pieczarek marynowana papryczka chili łyżka musztardy sarepskiej sól morska, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, papryka wędzona Przygotowanie Schab(...)mąki pszennej łyżka masła (dałam roślinne) 1,5 łyżeczki cukru sól, pieprz kolorowy, łyżka soku z cytryny Przygotowanie Cebulę kroimy w drobną kostkę, zalewamy pół szklanki gorącego bulionu i dusimy w rondelku aż cebula się rozgotuje. W razie potrzeby podlewamy jeszcze bulionem. Z masła i mąki robimy zasmażkę, dodajemy do niej cebulę, podsmażamy przez minutę i dodajemy resztę przestudzonego bulionu
e-PrzepisyKulinarne"No, ale co Ty robisz, się pytam! Co Ty robisz?!""Jak to co, obiad.""Miały być schabowe, a Ty mi tu takie piękne mięso marnujesz!""Jakie
W kuchni Karmel-itkiŚledzie bardzo lubie i robię je na różne sposoby. Zrobiłam ich kolejną wersje w pomidorach z dodatkiem pieczarek. Śledzie pomimo, że same mają intensywny smak bardzo
Monia miesza i gotujeUwielbiam wszelkie smarowidła do chleba. Najbardziej chyba te z dodatkiem jajka albo twarogu. Są nie tylko zdrowe ale i pyszne. Bo taka domowa pasta
Walijskie PichcenieWariacji na temat pierogów ruskich jest tyle ilu gotujących. U mnie wprosił się jarmuż i mięso z piersi kurczaka (można je zastąpić czym tylko chcecie - boczusiem, mielonym, rybą i co tam w kotle komu zagra). Te moje naprawdę zasmakowały nawet czterolatce - następnym razem zrobię podwójną porcję bo i już studentka się dopytuje ;). Składniki: Farsz: 300 - 350 g liści jarmużu(...)Liście jarmużu oczyścić z włókien, opłukać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, przyprawić solą, pieprzem i paprykami - podsmażyć. Następnie dodać cebulę, czosnek oraz jarmuż i majeranek - całość dusić do czasu aż mięso będzie miękkie. Przełożyć do twarogu i ziemniaków. Farsz dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku. Ciasto: Do miski wsypać mąkę, sól, wlać olej i wbić
Nie tylko w kuchniMakrela to absolutny klasyk jeśli chodzi o wędzoną rybę. Dziś polecam przekąskę do śniadania lub kolacji z dodatkiem właśnie tej ryby. Można z niej przyrządzić nie tylko pastę na kanapki, ale także paprykarz domowej roboty, który wychodzi przepyszny. Mojej rodzinie smakuje lepiej niż wędliny, można zrobić taką ilość jaką się chce, a jego wykonanie jest błyskawiczne. Jeśli tylko ktoś lubi(...)bardzo drobną kosteczkę, a marchewkę ścieramy na tarce o małych oczkach. Na patelni z odrobiną oleju podsmażamy cebulę z marchewką, podlewamy delikatnie wodą, by się nie spaliło i dusimy pod przykryciem około 5 minut, dodając ziele angielskie i liście laurowe. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Chwilkę jeszcze dusimy i dodajemy przyprawy: sól, pieprz oraz sporo słodkiej papryki. Pozostawiamy do ostygnięcia
upichcicobiad bez mięsa uważa za marnostrawstwo czasu, którego mama musiała przetrzymywać w kuchni, by zjadł choć łyżkę surówki, kompletnie się do niej przekonał!Marchewka ta świetnie komponuje się z rybami, jest sycącym dodatkiem do dań głównych. Robi się praktycznie sama, zanim zdążysz zorientować się, że jesteś w kuchni. Dla zapracowanych mam, zabieganych kobiet, mężczyzn i wszystkich tych, którzy cenią(...)marchewki, przykryj pokrywką i zostaw, by chwilę się podsmażyła. Kiedy już trochę (minimalnie) zmięknie ( to powinno zająć trochę ponad 5 minut), wlej na patelnię wodę i dodaj kostkę rosołową. Duś pod przykryciem na małym ogniu do całkowitej miękkości, od czasu do czasu mieszając. Kiedy marchewka będzie gotowa - to znaczy miękka i sprężysta, podnieś pokrywkę i odparuj pozostałą wodę. Dodaj dwie
Gotowanie to kochanieMiruna . Pierwszy raz kupiłam rybkę i powiem szczerze, bardzo nam zasmakowała. Filety były grube,świeże, więc postanowiłam na tradycyjnie panierowana rybkę do obiadu. Przepis prosty i
Kuchnia z widokiem na ogródskładniki* 500 g filetów śledziowych małosolnych * 2 czerwone papryki* 4 ogórki konserwowe * 2 średnie cebulki* 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego* 8 łyżek pikantnego ketchupu * 1-2
Mix smakuZa oknem skwar, słońce wlewa się małym oknem do ciasnej kuchni, gdzie słychać, jak zawsze jej krzątaninę. Fartuszek zawiązany na szyi, rękawy brudne od ciasta. W
W kuchni Karmel-itki