ryba duszona - 1427 przepisów (strona:44/96)

Warzywny gulasz z dorszem 173

solą, pieprzem, tymiankiem i tabasco (tabasco zastąpiłam słodką papryką i cayenne) dodać pokrojony seler i dusić ok. 10 min - ja korzeń selera starłam na tarce o grubych oczkach i dusiłam ok 20 minut. W miseczce wymieszać bułkę tartą z siekanymi oliwkami, tymiankiem, 4 łyżkami oleju i wymieszać, tak, by powstała grudkowata kruszonka. Do gorącego sosu dodać dorsza i ziemniaki, delikatnie(...)nagrzanego do 180 st. na ok. 5 - 10 minut. Dodać śmietanę - pominęłam. Spokojnie można do gulaszu nie dodawać ziemniaków tylko zjeść go z chlebem lub po prostu dodać więcej ryby i zajadać sam. Można również pominąć część z zapiekaniem i kruszonką. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Łosoś duszony w śmietanie 98

nabiera delikatności. Ryba prosta w przyrządzeniu i jaka pyszna! Gorąco polecam. Składniki: 2 kawałki łososia Vegeta Mąka Olej 150 ml śmietany 18% słodkiej 1 spora cebula Wykonanie: Łososia przyprawiamy tylko vegetą, opruszamy mąką i podsmażamy na oleju. Odkładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy śmietanę i dodatkowo ½ łyżeczki vegety. Ponownie wkładamy łososia i dusimy pod przykryciem

Smaki Ewy
Chrupiące skórki ziemniaków z prosciutto i wędzonym pstrągiem 277

Czasami z kilku prostych składników można wyczarować wyjątkowo smaczne i aromatyczne potrawy. Wędzony pstrąg otulony wykwintnym kremowym serkiem o smaku grillowanej papryki i oliwek, chrust

SzczyptaSmaQ
Przydatne akcesoria do ryb 182

pstrąg, duszony karp i wiele innych rybnych przysmaków gości w naszej kuchni przez cały rok. Ciężko mi zrozumieć, dlaczego czasem cena oczyszczonego filetu z łososia jest dwa razy wyższa od tego ze skórą. Tak, wiem: czyszczenie, obcinanie, wycinanie i wyciąganie ości, nadal nie wiem czy jest to warte podwojenia ceny. W mojej opinii nie, dlatego sama czyszczę ryby

Gotowanie i blogowanie
Duszona cukinia z suszonymi pomidorami 100

Odkąd znam to danie, to cukinia w moim domu jest zawsze. Duszona cukinia z suszonymi pomidorami jest pysznym, sycącym daniem, które możesz przygotować w chwilę . Z kawałkiem mięsa stanowić będzie bardzo smaczny i satysfakcjonujący posiłek. Inspiracją było… opakowanie soli ziołowej, na którym był podobny przepis 🙂 Duszona cukinia z suszonymi pomidorami , pyszne niskowęglowodanowe danie, przepis – porcja(...)suche warto wcześniej namoczyć w łyżce wody. Cukinię pokrój na kawałki o wielkości około 2 cm, wrzuć do rondelka, dodaj oliwę z oliwek i duś pod przykryciem kilka minut. Dodaj suszone pomidory i duś kolejne kilka minut. Razem cukinia nie powinna być na gazie więcej niż 10-15 minut, powinna być wciąż jędrna i nie może się rozpadać . Dosól

PaleoSMAK
Łosoś z salsą mango w aromatycznym sosie pomarańczowym 185

POMARAŃCZY  Jak już kiedyś wspominałam, uwielbiam ryby pod wszelką postacią, nie tylko te smażone tradycyjnie na głębokim tłuszczu J Łosoś to z pewnością jedna z moich ulubionych ryb (unikam raczej tych hodowlanych). Tutaj przedstawiam wam wersję na kolorowo i w słodkim klimacie, którego sprawcą jest mango i pomarańcza. Jeśli lubicie słodko-kwaśne smaki, to to danie z pewnością przypadnie(...)Doprawić do smaku solą i odrobiną pieprzu. Rozgrzać olej lub masło klarowane w rondelku, dodać mango, czerwoną paprykę pokrojoną w malutką kosteczkę, czerwoną paprykę w proszku, imbir i kurkumę. Dusić na małym ogniu pod przykryciem kilka minut. Dodać cebulkę szalotkę, cukier, przykryć i dalej dusić przez kolejne 10 minut aż składniki będą miękkie. Wlać sok z pomarańczy, limonki i cytryny

Calzonella.com
Łosoś marynowany a la gravlax 220

szwedzki - Jamiego Oliviera) w TV, postanowiłam spróbować nowych składników marynaty.  A jest to bardzo smaczna przekąska, którą daje się też wykorzystać jako dodatek do makaronu czy ryżu, ponieważ duszony czy podsmażony smakuje równie wspaniale.          Najczęściej jemy go jednak po prostu na chlebie. Dodatki takie, jak lubimy lub mamy akurat ochotę(...)lekko dociskając.  3 . Deskę z łososiem owijamy kilkakrotnie folią, owijając tylko wszerz krótsze boki i szczelnie dociskając. Kładziemy deskę w większej misce pod lekkim kątem, aby woda z ryby, którą wyciągnie sól, spływała do miski.  4 . Miskę z łososiem wstawiamy do lodówki, obciążamy (ja kładę na folię z łososiem kilka pełnych słoików, np. z dżemem) na minimum

Kuchnia Prezydentowej
Domowy paprykarz z makrelą 149

Mięso ryby dokładnie oczyścić z ości. Cebulę cienko pokroić, a marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulkę, po chwili dodać starte warzywa, listek laurowy, ziele angielskie i smażyć około 5 minut. 3 łyżki koncentratu pomidorowego wymieszać ze 100 ml wody, wlać do warzyw, dodać przyprawy: suszony czosnek i paprykę słodką oraz wedzoną, przykryć i dusić

Kraina Miodem Płynąca
Zapiekanka z tuńczykiem 190

lubicie ryby, to danie jest dla was idealne Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami. Składniki: 250g ulubionego makaronu puszka tuńczyka w oleju cebula puszka pomidorów 200g żółtego sera 180 g jogurtu naturalnego jajko sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w posolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, do cebuli dodajemy zmiksowane pomidory i chwilę dusimy. Jajko

e-PrzepisyKulinarne
Łatwe przepisy na dania z ryb? Dania rybne dla początkujących 156

smaczne i aromatyczne potrawy z ryb. Jeśli będziesz postępować zgodnie z poniższymi wskazówkami, z łatwością przyrządzisz wyborne dania rybne – na miarę potraw serwowanych przez restauracje w Gdyni. Ryba z porami To jeden z najlepszych i najszybszych sposobów, by w zaledwie 10 minut przyrządzić filety z dowolnej białej ryby. Będziesz potrzebować: filetów z białej ryby, odrobiny masła, białej części pora, soku(...)usmaż filety rybne (z obu stron). Dodaj sól i pieprz do smaku, a następnie polej odrobiną soku ze świeżo wyciśniętej cytryny. Rybę połóż na talerzu, a na wierzchu wyłóż podsmażone pory. Tak przygotowaną rybę możesz podawać z ryżem, kaszą gryczaną, pieczonymi ziemniakami lub innymi dodatkami. Zapiekanka z tuńczykiem Chociaż czas przygotowania tego dania wynosi nawet 60 minut, jest bardzo proste

Moja smaczna kuchnia
Makaron z pomidorami i tuńczykiem 178

rybą :( Ale może... jednak się skuszą i chociaż spróbują :) Makaron z pomidorami i tuńczykiem - składniki: puszka pomidorów (najlepiej krojonych) puszka tuńczyka w sosie własnym 1 cebula makaron tagliatelle sól cukier pieprz oregano olej kokosowy ser żółty Makaron z pomidorami i tuńczykiem - przepis: Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na odrobinie oleju. Jak będzie szklista dodajemy pomidory z puszki. Całość dusimy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dania obiadowe 194

RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE Z PIECZARKAMI ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO- KWAŚNYM NADZIEWANY KALAFIOR SZPINAK Z KURCZAKIEM BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY FASZEROWANY FILET Z INDYKA TRADYCYJNE FLACZKI WOŁOWE PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ RUSKIE PIEROGI KARKÓWKA Z DUSZONĄ

W kuchennym oknie Ewy
Pieczony łosoś, szparagi z ryżem na zielono 158

mnie do przygotowania dania skusiły.  Łososia 🐟 do nich dobrałam i jeszcze ryż 🍚 na zielono 💚 przygotowałam.  Biały ryż ze szpinakiem połączyłam, do którego groszek dołożyłam.  Szparagi i ryba 🐟 w piekarniku się grzały ♨, tak trochę wiosennie leniuchowały 😋, a ryż 🍚🍴szybko się gotował, bo na połączenie ze szpinakiem się szykował. Groszek   wskoczył dla smaku do szpinaku, od razu się(...)groszku, 1 łyżka sosu sojowego jasnego. Przygotowanie: Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie i odcedzamy. W rondelku rozgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego, dodajemy szpinak, przykrywamy pokrywą i dusimy na małym ogniu ok. 10 min. Między czasie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy. Następnie dodajemy sos sojowy, groszek i podgrzewamy ok. 2 min. Szpinak z groszkiem łączymy

Moniki Smakołyki
Rybna zapiekanka 141

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Marchewka, brokuły , jajka ,ser, ryby i najstraszniejsze co może zawitać do kuchni wątróbka i kapusta ! Więc nie dziwcie się że jest to tak ważna sprawa , że coś dało się zjeść i nie były to parówki(...)cały pęczek . Całość wygnieść tłuczkiem do ziemniaków . Odstawić do przestygnięcia . Szpinak wrzucamy bez rozmrażania , na gorące masło , solimy , dodajemy wyciśnięty praską czosnek , pieprz sól do smaku . Smażymy – dusimy , do momentu aż się rozmrozi i podgrzeje . Odsączamy nadmiar soku , jeśli nie odparował i odstawiamy do wystygnięcia . Kostkę z mintaja rozmrażamy . Następnie solimy ,pieprzymy ,obtaczamy w roztrzepanym jajku i na końcu

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania