rurki przepis - 1638 przepisów (strona:6/110)

Rurki z kremem truskawkowym 203

Pierwszy raz upiekłam takie rurki.  Mając ciasto francuskie piecze się takie rurki bardzo szybko. Krem też jest eksperymentalny. Rurki były smaczne, jednak krem jak dla mnie zbyt mało truskawkowy - czuło się zaledwie truskawkową nutę. Wymaga dopracowania :) Rurki z kremem truskawkowym Płat ciasta francuskiego 1 szklanka musu z truskawek 250 g serka mascarpone 50 g masła(...)cukier puder truskawki do dekoracji Coasto francuskie pokrój na długie paski i nawń na foremki do rurek wysmarowane małem. Upiecz wg wskazań na opakowaniu ciasta. Serek maskarpomne zmiksuj z 5 dag miekkiego masła. Do kremu dodawaj nie przerywając mieszania porcjami zmiksowane truskawki. Napełnij kremem rurki. Udekoruj truskawkami i oprósz cukrem pudrem

Gotuj Sam!
Rurki z kremem kakaowym 213

część na placek o grubości 2 mm i kroimy w paski ok. 1,5 cm. Przed rozwałkowaniem oprószamy blat mąką. Nawijamy na rurki wysmarowane masłem od szerszej strony. Rurki obtaczamy z jednej  strony w cukrze. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rurki pieczemy w temperaturze 200*C przez 15 minut. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie(...)czasie podgrzewamy ja w kąpieli wodnej. Śmietanę miksujemy na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec dosypujemy kakao oraz wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Miksujemy tylko do połączenia. Gotowym kremem napełniamy rurki za pomocą szprycy cukierniczej. Rurki trzymamy w lodówce. Z podanych składników wyszło mi około 25 rurek

VioletoweKucharzenie
Rurki z ciasta francuskiego z kremem truskawkowym 232

minut, dzięki temu będzie ładnie się nawijać na foremki. Następnie pokroić wzdłuż krótszego boku na paski o szerokości ok 1,5-2 cm. Paski ciasta nawijać na foremki do rurek zaczynając od cieńszego końca tak aby ciasto na siebie nachodziło. Nawinięte na rurki ciasto ułożyć na dużej blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem(...)posypać cukrem waniliowym. Wstawić do piekranika nagrzanego na 200 C i piec aż rurki dobrze się zrumienią, funkcja termoobieg. Upieczone rureczki jeszcze ciepłe ściągnąć z foremek i ułożyć na desce do wystudzenia. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 3/4 szklanki wody i odstawić do wystudzenia. Truskawki zmiksować na mus. Śmietankę ubić na sztywno. Połączyć ze zmiksowanymi truskawkami i wystudzoną galaretką. Masę

Monia miesza i gotuje
RURKI Z KREMEM KAWOWYM 329

zamrażarce przez 1 godzinę. Następnie ciasto rozwałkowujemy cienko, tniemy na 20 pasków o szer. 1,5- 2 cm. Rurki smarujemy masłem. Każdą rurkę owijamy ciastem zaczynając od góry, nakładając ciasto na siebie. Białko lekko ubijamy. Rurki owinięte ciastem smarujemy białkiem a następnie posypujemy cukrem. Pieczemy ok. 15-18 min w 180 stopniach. Krem kawowy: Kawę zaparzamy w ¾ szkl(...)masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy po 1 łyżce budyniu. Następnie dodajemy fusy z kawy, kawę rozpuszczalną oraz likier, mieszamy. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i nadziewamy nim rurki. Rurki podałam z kawą SUBTIL , którą możecie zakupić na stronie www.przyjacielekawy.pl/ , jest to sklep internetowy doskonały dla smakoszy kawy ;) Kawa Subtil zachwyca swoim łagodnym smakiem i delikatnością, polecam

słodki bratek
Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pastą szynkową 187

Pyszne rurki w kolejnej wersji z delikatną pastą szynkową, której jesteśmy fanami. Rurki wyszły świetnie i praktycznie od razu zostały zjedzone. Nie było na co czekać. ;-) Ich przygotowanie jest banalne, wystarczą tylko odpowiednie foremki do rurek. Rurki: 1 arkusz ciasta francuskiego 1 jajko 3 łyżki sezamu Pasta: 250g wędzonej szynki 2 ogórki konserwowe  1 łyżeczka(...)ostrej musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz + kiełki do dekoracji 1. Ciasto francuskie kroimy na długie paski. Od węższej strony nawijamy na natłuszczone masłem foremki do rurek. Smarujemy rozmieszanym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut. Studzimy. Zdejmujemy z foremek. 2. Wszystkie składniki na pastę miksujemy w blenderze do dokładnego połączenia składników. Chłodzimy

Szefowa kuchni
Kruche rurki z kremem czekoladowym (na szybko) 229

śmietanki 30-36% 50g ciemnej czekolady (*) 50g masła cukier puder do smaku (**)       Ciasto pociąć na paski o grubości 1,5-2 cm. Foremki do rurek (***) dokładnie wysmarować masłem. Na każdą nawinąć pasek tak, aby ciasto nachodziło na siebie i z obu stron była odrobina wolnego miejsca. (Bez różnicy, z której strony zaczniemy. Osobiście wolę od strony(...)grubszej.) Nawinięte rurki schłodzić w lodówce (około 10 minut). Po tym czasie dokładnie obtoczyć w cukrze i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15-20 minut w 180 stopniach. Po lekkim ostudzeniu rurki zdjąć z foremek i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Nadziać kremem (za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego). Krem: Śmietankę ubić

Di gotuje
Kruche rurki z bitą śmietaną 167

Wyszły rewelacyjne, lepsze jak z cukierni. Składniki : * 250g masła 82% * 250g dobrej, gęstej śmietany 18% * 500g mąki pszennej - u mnie Basia * szczypta soli * jajko i cukier trzcinowy do obtaczania rurek * kremówka i cukier puder do nadziania rurek Przygotowanie : Składniki ciasta szybko zagnieść, zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na minimum 6 godzin.  Rozwałkować ciasto cieniutko(...)wykroić długie paski ciasta. Każdy pasek owinąć wokół rurek - ja swoje zrobiłam sama z folii aluminiowej. Jedną stronę ciastka posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać trzcinowym cukrem. Piec na złoty kolor. Wystudzić rurki. Ubić kremówkę z cukrem pudrem, nadziewać rurki

Magiczne Życie Marty
Rurki z kremem z bitej śmietany i dżemem porzeczkowym. 170

Rurki zrobiłam po raz pierwszy. Mając w głowie wspomnienia z rodzinnego domu, gdzie na każde święta musiały być rurki z kremem budyniowym postanowiłam je odtworzyć. Z taką różnicą ze nie z kremem budyniowym a z bitą śmietaną i serem mascarpone a dodatkowo z dżemem porzeczkowym. Oczywiście dżem czy powidło możecie dodać wedle własnych upodobań. A więc zapraszam! Składniki(...)widelcem, zasypać cukrem i smażyc do momentu aż masa będzie gęsta. Słodkość dżemu zależy od naszych upodoban, więc sami decydujcie ile cukru dodacie. Dodatkowo; kilka łyżek cukru 2 jajka Rurki metalowe nasmarować dokładnie margaryną. Z lodówki wyjąc ciasto, rozwałkować na cienki placek około 3-4 mm. Pociąć go na paski o szerokości ok 2 cm. Każdą rurke szczelnie owinąć

Radość kipiąca uśmiechem.
Cannelloni z mięsem i pieczarkami w sosie beszamelowym 173

pewno!  Cannelloni zazwyczaj się nie gotuje. Ja jednak gotowałam go przez 3 minuty, żeby zmiękł i dał się przekroić na pół. Można z tego zrezygnować i nafaszerować rurki w takiej długości jakie są. Wówczas nie gotujemy już makaronu. Faszerujemy makaron, wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem. Zalecam też zrobić podwójną porcję sosu beszamelowego, żeby rurki były(...)całkowicie zamoczone. Moje były na wierzchu chrupkie, bo nie zostały pokryte w pełni sosem. Składniki na 2 porcje: 12 rurek makaronu cannelloni 500 g mięsa z łopatki wieprzowej (zmielonego) 1 mała cebula 120 g pieczarek 70 g startego żółtego sera 1 jajko 30 g startego żółtego sera 3 łyżki oleju oregano natka pietruszki słodka papryka sól, pieprz Jeżeli chcemy

Moja Galeria Smaku
Rurki kruche z 3 składników - bez jajek i cukru 233

tego rodzaju wypieków - smaczna, o zwartej konsystencji i co najważniejsze - nic nie wypływa w trakcie pieczenia!  Jeżeli nie macie takiej pewności co do swojej marmolady, porponuję zlepić brzegi rurek. Część rurek zamiast z dżemem można zrobić np. z nutellą 4. Rurki układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (dość gęsto bo nie rosną w trakcie pieczenia(...)wyszło 2 x po 21 rurek. 5. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180*C ok 25-30 minut - aż się lekko przyrumienią. 6. Gdy wystygną oprószyć cukrem pudrem. Inspiracja: Z cukrem pudrem

Kto ugości moich gości?
Rurki z kremem 182

zaproponować wam przepis na kruche słodkie rurki z delikatnym kremem z bitej śmietany.  Wymagają trochę pracy ale efekty są tego warte, żaden łasuch im się nie oprze. Rurki trzeba bardzo delikatnie ściągać z formy aby się nie pokruszyły, u mnie pierwsza próba była nieudana, ale szybko nauczyłam się na błędach i kolejne jakoś ładnie poszły :) Przepis(...)masę na dwie części dla ułatwienia sobie pracy. Rurkę smarujemy tłuszczem, ciasto kroimy na długie paski szerokości ok 1,5-2 cm, owijamy rurkę od cieńszego końca do najgrubszego tak aby ciasto na siebie nachodziło. Rurki obtaczamy w cukrze pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp 200C przez 15 min. Zostawić do ostygnięcia.  W między czasie

W kuchennej krainie
Cannelloni ze szpinakiem 190

czubate łyżki sera feta 6 łyżek OLEJU KUJAWSKIEGO CZOSNEK I BAZYLIA 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku ½ szklanki kwaśnej śmietany 2 plastry ostrego sera żółtego. Sposób wykonania: Rurki cannelloni przygotować tak jak w przepisie. Ja kupiłam takie, że nie trzeba ich było ich wstępnie gotować. Jeżeli mamy szpinak mrożony to należy go odpowiednio wcześniej rozmrozić i odsączyć(...)odłożyć na sos i wymieszać je z resztą śmietany która nam została. Na dnie naczynia żaroodpornego rozprowadzić 4 łyżki OLEJU KUJAWSKIEGO CZOSNEK I BAZYLIA . Jeżeli nie musimy wcześniej obgotowywać rurek to należy przejść do ich nadziewania. Małą łyżeczką wypełniać rurki cannelloni.  Na dnie naczynia ułożyć najpierw jedną warstwę rurek,  przykryć je plastrami sera

Na słodko lub wytrawnie
Rurki z kremem z soku owocowego. 158

pory rurki robiłam z kremem budyniowym lub z bitą śmietaną. Tym razem postanowiłam przygotować je z kremem z wykorzystaniem soku owocowego i wyszło naprawdę pysznie. Polecam upiec je na podwieczorek. Do przygotowania kremu użyłam pysznego soku Witaminka od HORTEX. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 25 dag mąki tortowej 12,5 dag masła lub margaryny 1 jajko szczypta soli pół szklanki śmietany(...)oprószenia rurek Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie formujemy kulę i wkładamy na 1 godzinę do lodówki do schłodzenia. 2. Metalowe foremki do pieczenia rurek za pomocą pędzelka smarujemy olejem ( ale tylko za pierwszym razem ). Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na prostokąt, następnie kroimy paseczki o 2-3 cm szerokości. Paseczkami ciasta

Izabelawkuchni
Rurki z kremem budyniowo - kawowym. 190

ostatnio kupiłam sobie wreszcie foremki do rurek  no i musiałam oczywiście  zaraz wypróbować. Wyszły pyszne kruchutkie.Nadziałam je kremem budyniowym z likierem kawowym.Po prostu rewelacja. Takie rurki możecie sobie upiec i przechować w szczelnie zamkniętym pojemniku a gdy przyjdą niespodziewani goście szybko przygotować dowolny krem i już mamy coś do kawy. Rurki możecie nadziewać kremem(...)śmietanką , smarować  każdą nie upieczoną rurkę i obsypać cukrem trzcinowym. Piec w temperaturze 180 stopni na z ł oty kolor. Połowę mleka zagotować z masłem , w drugiej połowie rozpuścić budynie, żółtko i likier.Wlać do gotującego mleka, mieszać aż zgęstnieje. Odstawić do przestygnięcia. Rękaw cukierniczy napełnić kremem i nadziewać rurki.   Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Cannelloni alla chili con carne . 191

garnka   , dodajemy 2 łyżki oliwy i lekko podsmażamy , wlewamy gotowy sos boloński i chwilkę gotujemy , następnie połowę wykładamy na chili con carne , następnie wykładamy drugą warstwę rurek i znowu zalewamy mięsnym sosem . Wierzch posypujemy startym parmezanem . Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 45/ 50  minut aż rurki będą miękkie . Upieczone cannelloni posypujemy starty parmezanem(...)smarujemy Remuladą duńską z Folwark . Żaroodporne naczynie wybierzcie takiej wielkości aby wyszły Wam 2 warstwy rurek. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Rurki ze śmietaną z nutą orzecha włoskiego 171

tartych orzechów włoskich (u mnie Backmit) - 1 łyżeczka cukru pudru - 10g śmietana-żel (u mnie to było pół opakowania) dodatki: - cukier do obtaczania Przygotowanie: Korzystając pierwszy raz z przepisu, rurki zrobiłam z 1/3 ilości, dlatego takie dziwne wagi są podane w składnikach. A odkąd u mnie w domu jest waga kuchenna, nie jest to już dla mnie żaden problem(...)rurkę obtaczam w cukrze i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika : 170 °C Czas pieczenia: 20 minut W między czasie przygotowuję śmietanę. Do miski wlewam śmietankę dodaję śmietanę-żel oraz cukier puder. Miksuję do chwili osiągnięcia gęstej śmietany. Dodaję tarte orzechy i miksuję jeszcze chwileczkę. Gotową masę odkładam do lodówki. Wyjmuję upieczone rurki

Kuchnia co dnia
Cannelloni ze szpinakiem i kokosem 205

kroimy i dusimy świeży). Wyciskamy do niego czosnek.  Oliwki kroimy i mieszamy ze szpinakiem. Przyprawiamy wszystko. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy 2 łyżkami schłodzonego mleka kokosowego.  Surowe rurki cannelloni napełniamy szpinakiem. Metody napełniania zapewne są różne. Ja wymyśliłam taki patent: w lewej ręce trzymamy łyżkę, na której pionowo stawiam rurkę. Podtrzymuje ją tą ręką. W prawej ręce trzymam małą łyżeczkę, której używam do napełnienia rurki farszem. Kiedy rurka jest pełna, odwracam ją żeby była poziomo i wkładam do naczynia. Napełnione rurko układamy obok siebie w naczyniu

Weganka gotuje
Rurki z bitą śmietaną 236

śmietany zagniatamy ciasto. (jeśli będzie się kleiło do rąk należy dodać jeszcze trochę mąki). Gotowe ciasto chłodzimy w lodówce przez minimum 3 godziny. (można je zagnieść wieczorem, a rurki robić następnego dnia). Ciasto rozwałkowujemy na ok 5 mm grubości i wycinamy paski o szerokości ok 2 cm. Owijamy paski na foremki do rurek, smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy(...)minut w 180 st. C Schłodzoną śmietanę 30% ubijamy na sztywno, jeśli ktoś woli by była bardziej słodka można dodać do niej cukier puder. Tak przygotowaną śmietaną napełniamy chłodne rurki

Cynamonowe szczęście
Sałatka w rurkach 323

Zrobiłam sałatkę ze śledzia...upiekłam rurki drożdżowe..i pomyślałam ..a może tak napełnić rurki sałatką..no i są tak jakby marchewki nadziewane... 500 g mąki  250 ml wody  2 łyżeczki soli  2 łyżeczki cukru  2 łyżki oleju  6 g suchych drożdży (lub około 20 g świeżych)  żółtko do posmarowania Wszystkie składniki umieścić(...) -wtedy jest łatwiej wyjąć rurkę z upieczonego ciasta].Posmarować roztrzepanym żółtkiem .Piec przez około 15 minut w 220 stopniach. filety śledziowe papryka czerwona, żółta  ogórek konserwowy cebula szczypiorek majonez Śledzie obrać ze skóry, pokroić w paseczki.Cebulę, paprykę i ogórka pokroić w kostkę.Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.Napełnić wystudzone rurki i udekorować szczypiorkiem

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania