niezwyczajne pierogi z truskawkami, bo spowite cudownym różanym aromatem. Wykorzystałam zeszłoroczny cukier różany. Posłodziłam nim truskawki w środku pierogów oraz jogurt, z którym je podałam. Po prostu pycha! Dzika róża jeszcze kwitnie, warto zebrać płatki i przygotować cudownie pachnący cukier różany, bardzo przydatny w kuchni. Ciasto pierogowe zrobiłam z uniwersalnego i zarazem najlepszego i najprostszego przepisu. Pierogi są mięciutkie, świetnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!omega 3 omega 6 omega 7 omega 9 wiele silnych antyoksydantów 36 typów flawonoidów fenole 42 typy lipidów Zobaczcie porównani zawartości witaminy C w różnych produktach. Dzika róża i rokitnik to rośliny najbogatsze w wit.C. Rokitnik zawiera 10 razy więcej wit.C niż pomarańcze… źródło: rokitnik rokitnik
Apetyt na Zielonełagodniejszą harissę , dodajcie do niej jedną lub dwie upieczone czerwone słodkie papryki. Zestaw przypraw też nie jest stały - oprócz kolendry i kminu rzymskiego stosuje się zwykły kminek, szafran, płatki róży czy miętę, a także dodatek podsmażonej cebuli i soku z cytryny. Przepis, który Wam dziś prezentuję, pochodzi z "Hummus, za'atar i granaty" Samar Khanafer - mojego nowego książkowego nabytku
Chilli Czosnek i Oliwachrupkości, pociągającego różu i ostrego smaku trudno wyobrazić sobie chłodnik litewski czy wiosenny twarożek. Rzodkiewka idealnie pasuje do innych smaków wiosny: kopru, szczypiorku i ogórka. Doskonale nadaje się do chrupania ze szczyptą soli lub dipem jogurtowym. Ale co jeszcze można zrobić z rzodkiewką? Artykuł RZODKIEWKA – CHRUP NA ZDROWIE! pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEkratce. Cukier puder i białka utrzeć na gładki, gęsty lukier. Nie ubijać. Podzielić na 3 części, do 2 dodać barwnik tak, aby uzyskać 2 znaczącą się różniące odcienie różu. Przełożyć część lukru do trzech woreczków cukierniczych, odciąć końcówki tak, aby powstał małe dziurki i wycinąć lukier na brzegach, formując kant. Do pozostałego lukru dodać odrobinę wody, aby był
Pożeraczka, czyli raz adobrzePizza na buraczanym spodzie chodziła za mną od dawna. Ten kolor mnie zachwycił,smak zresztą również .Do uzyskania tak jaskrawego różu potrzebujecie nie tylko pulpę ze startego, ugotowanego buraka ,ale też sok z gotowania buraczków . Nie wylejcie jej przypadkiem . Składniki: 200 g mąki pszennej 150 g mąki żytniej 15 g świeżych drożdży 150 ml ciepłej wody z gotowania buraków pulpa
Ladylaura.Ryż ostudzic, jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Połączyć z ryżem, przyprawić cynamonem. Ja upiekłam ryż z jabłkiem i nie dodawałam cynamonu, bo użyłam miodu z płatkami róży. Śniadanie zjadłam o 8. Pierwszy głód poczułam o 10:30, ale drugie śniadanie zjadłam dopiero ok. 12:00. Lepsze dla mnie byłoby zjedzenie herbatników i rodzynek i popicie ich mlekiem
KucharzycaTradycyjna polska konfitura, którą można było spotkać w ciastach i ciasteczkach, ale przede wszystkim w pączkach. Prosta i szybka do zrobienia. Ma jednak jedną wadę - dzika róża kwitnie raz w roku i coraz ciężej znaleźć taką, która nie rośnie bezpośrednio przy ruchliwej ulicy
Milion Smakówostatnim posiłku. Pamiętaj! Jedna rano i jedna wieczorem! Regularność to klucz do sukcesu.” GOOD MORNING zawiera: – zieloną herbatę, która POMOŻE SPALIĆ KALORIE – yerba mate, która ZMNIEJSZY APETYT – dziką różę, która MA POZYTYWNY WPŁYW NA TRAWIENIE – liść eukaliptusa, który WSPOMAGA METABOLIZM GLUKOZY – guarana, która ŁAGODZI STANY ZMĘCZENIA i – inne składniki: owoc czarnego bzu, korzeń cykorii, jabłko, hibiskus, aronia GOOD NIGHT
Tetiisherimiejscowości jest kilka kwater prywatnych i malutkich sklepików. I takie plaże lubimy.Jeszcze tu wrócimy. Wejście na plażę prezentuje się pięknie. Wszędzie dookoła rośnie dzika róża
WYSPA SZCZĘSLIWAsmaki oraz odkryć wspaniałe miejsca w Trójmieście, o których nie miało się wcześniej pojęcia. Ponadto podczas ostatniej edycji można było zakupić jadalne kwiaty, jak i tradycyjne miody z dodatkami róży, malin, czy pomarańczy.. Mniam! Sos czosnkowy: - 100 ml gęstego jogurtu - 1 łyżka majonezu - 1 ząbek czosnku - kilka kropel soku z cytryny - sól, pieprz Jogurt mieszamy z majonezem
Be Fit Be Strongkonfiturą różaną, której jestem wielką fanką. Efekt końcowy powala na kolana, oba smaki cudownie się uzupełniają, słodycz konfitury w cudowny sposób przełamuje kwaskowatość rabarbaru i jak na różę przystało, dodaje mu powabu ... :) Składniki (na blachę o wymiarach 35x25 cm): 1/2 kilograma rabarbaru 1/2 lub 3/4 słoiczka konfitury różanej 1/2 kilograma mąki 30 gramów świeżych drożdży 80 gramów cukru
Garniec MagalieSkoro Marzena obiecała , że przepis wkrótce się pojawi, to nie mogę już zwlekać - oto słoiczek z rabarbarową zawartością (podobno nie taką najgorszą) ;) Kolor, jak widać, daleki jest od klasycznego różu, ale słowo daję - jeśli się postaracie, to możecie osiągnąć ładny jasnoróżowy efekt. Przede wszystkim, to kwestia tego jaki rabarbar uda się zdobyć, a i pozostałe składniki też mają na barwę
zadanie-gotowanieposypywany oregano i papryczką chili. W Rzeszowie sprzedaje się doskonale. Czekamy na ogólnopolską ekspansję. Znane w Rzeszowie są również pączki. W Tłusty Czwartek ilość sprzedanych pączków – z nadzieniem z róży i oblanych lukrem z smażoną skórką pomarańczy - liczy się podobno w dziesiątki tysięcy. Kruche babeczki z kremem karmelowym zjadane prosto z pieca smakują najlepiej. Bardzo dziękujemy Panu Henryk Szczęch
królestwo garówsukienki z rzędu (co być może nie jest najrozsądniejszym posunięciem w dniu, gdy jeszcze rano padał śnieg, szczelnie przykrywając krzywe, sypialniane okno). Jeszcze tylko marynarka w najpiękniejszym odcieniu pudrowego różu, i kobieta zdecydowanie zyskała na humorze. Może nie jest idealnie i łza się w oku kręci na myśl o środzie bez kawy w najlepszym możliwym towarzystwie, ale jest lepiej
Pożeraczka, czyli raz adobrze