marcepanowykacik.blogspot.com/2017/07/szybki-deser-z-morelami.html MOJE DOMOWE KUCHARZENIE Deser na zimno z truskawkami http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2017/07/deser-na-zimno-z-truskawkami.html DORCIA W KUCHNI [FB] - Domowe batoniki Bounty https://www.facebook.com/dorotalapacz/photos/a.637104603094740.1073741831.637096433095557/914478325357365/?type=3&theater TERESA WALCZAK [FB] - Deser "jagodowa róża" https://www.facebook.com/photo.php?fbid=655343207995586&set=p.655343207995586&type=3&theater DOROTA LEGEC [FB] - Domowe lody o smaku owoców lesnych https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1498956096838883&set=p.1498956096838883&type=3&theater KUCHENNE ZAPISKI EDYTY - Torcik straciatella z malinami http://kuchennezapiskiedyty.blogspot.com/2017/07/torcik-straciatella-z-malinami.html c.d.n
Grunt to przepis!razem przygotowałam ja z kruchego ciasta czekoladowego i masy śmietanowo-jogurtowej, wyszła przepyszna. Składniki: Ciasto kruche: 200 gram mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 łyżki konfitury z płatków róży Premium Rosa 70 gram cukru pudru 3 żółtka 100 gram masła Masa: 250 ml śmietany 30 % 200 ml. jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 śmietan fixy
Bajeczna Kuchniapracę mózgu i wątroby oraz bluszczyku kurdybanka, który ma właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne, a w warunkach laboratoryjnych powoduje obumieranie komórek rakowych. Jesienią nie powinniśmy zapomnieć o rokitniku i dzikiej róży, pełnych witaminy C i antyoksydantów, a zimą – o poprawiającej odporność tarninie. Autorka podrzuca też pomysły na dania główne, desery i przekąski. Zajrzyjcie do tej książki koniecznie i zacznijcie swoją
GRUBY WAŁEKsamej witaminy, nie ma to żadnego znaczenia, ponieważ kwas L-askorbinowy zawsze jest tym samym związkiem chemicznym, o tym samym działaniu. Niezależnie od tego czy jest obecny w dzikiej róży, czy wytworzony w laboratorium (choć oczywiście lepiej dostarczać witaminy jedząc warzywa i owoce, chociażby ze względu na występowanie szeregu innych korzystnych substancji). W ciąży jedz za dwoje Zapotrzebowanie energetyczne
Powiedz dietom niezmienić smak mojego ulubionego dżemu truskawkowego. Niepowtarzalny aromat i smak, a do tego zapach w całym mieszkaniu, po prostu cudo. Miałam jako pierwszy przepis na przetwory podać konfiturę z róży, ale ta ciągle jeszcze kwitnie, tymczasem bez zasusza powoli kwiaty, przygotowując się do zbioru owoców. Zatem zapraszam po przepis na pyszny dżemik. Składniki: 1 kg dojrzałych truskawek 10 dużych baldachimów
Gosia gotujezamrażarce parę torebek na tak zwaną czarną godzinę. Sytuacja uratowana, gar zupy ugotowany, jest pysznie 😋. Parę słów o kalafiorze Kalafior to roślina jednoroczna. Jadalny jest mięsisty kwiatostan, nazywany różą - a le ja też lubię chrupać głąb - osiągający około 25 cm średnicy i wagę nawet 2 kg. Świeży kalafior ma jasną kremową barwę, pozbawiony jest czarnych przebarwień
Kulinarne przygody Gatitywarto było. I tak oto powstało 7 smaków: 1. Zwykły, klasyczny 2. Z pomarańczą 3. Z grejpfrutem 4. Z miętą 5. Z imbirem 6. Z truskawkami 7. Z dziką różą »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder Manufacturepolować, kupisz go bez problemu. Do przygotowania tych bułeczek nie kroimy rabarbaru tradycyjnie w kostkę, ale wzdłuż w długie paski. Po zwinięciu ciasta i upieczeniu tworzą rozetki na kształt róży. Pod taką właśnie nazwą znalazłam przepis. Najładniej się prezentuje i jest bardzo smaczny rabarbar malinowy, niestety jak do tej pory jeden, jedyny raz go upolowałam i nie tym razem niestety
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!będzie kojarzyć z początkiem wakacji i ekscytującym oczekiwaniem na wyjazd. Do starego domu na końcu wsi. Nad rzeką. Przy lesie. Do domu, gdzie do okien zaglądały krzewy z kwitnącą różą, do domu, gdzie stary zegar głośno anonsował mijający czas. Do domu, gdzie biały kredens nie skrywał bogactwa, ale pozwalał zawsze na przygotowanie czegoś pysznego. Do domu, w którym spracowane ręce
Raj dla Podniebieniaciepłego mleka 3 żółtka 2 całe jajka 50 + 50 g cukru 35 g drożdży 100 g masła cukier waniliowy szczypta soli marmolada wieloowocowa z różą u mnie Dodatkowo: jajko do posmarowania rogalików 1. Do ciepłego mleka dajemy drożdże, cukier i 2 - 3 łyżki mąki, mieszamy. Jest to nasz rozczyn. Żółtka z całymi jajkami i cukrem waniliowym ubijamy
kruche babeczkiSkładniki 500 g gulaszu z indyka łyżka soku z cytryny 2 torebki herbaty Teekanne Detox&Slim ( Pokrzywa (51%), mięta zielona, herbata zielona (11%), mięta pieprzowa, owoc dzikiej róży ) pieprz ziołowy marchewka z groszkiem -mrożona , tyle ile chcesz puszka pomidorów krojonych 2 listki świeżej melisy opcjonalnie ugotowany na sypko ryż czarny sól himalajska różowa do smaku do smaku
Z Kuchni Do KuchniKtóż z nas nie lubi rogalików? Pamiętam, że mama piekła je z różą. Ja wybrałam na nadzienie marmoladę z pigwy, a wierzch posypałam brązowym cukrem. Polecam Wam również mój starszy przepis na rogaliki z nadzieniem orzechowym. Z ciastem świetnie się pracuje, rogaliki podczas pieczenia rosną. Ciasto: 500 g mąki (najlepiej krupczatki) 150 g miękkiego masła łyżka ekstraktu z wanilii
Czerwień i błękitsprawdził do sałatek, które pochłaniam w dużych ilościach i do majonezu, który od jakiegoś czasu robię sama. Od Owoców Lutni kupiliśmy dwa fantastyczne octy, jeden z owoców dzikiej róży, a drugi z kwiatów czarnego bzu i ten właśnie wystąpi w dzisiejszym daniu ;) Również piękna brzozowa deska stała się naszą weekendowa zdobyczą, a wykonał ją Pan Aleksander Sokołowski, u którego
Quinoa Raz!średnim ogniu do rozpuszczenia się cukru, a następnie chwilę pozwolić mu wrzeć.Wsypać żelatynę lub mąkę i dokładnie wymieszać ( mąki ziemniaczanej wsypujemy sam proszek)Dolać syrop z róży i mieszać chwilkę ,aż zawrze, ale nie za długo.Zdjąć z ognia.Lekko ostudzić ,dodać migdały i wyłożyć do posmarowane go pojemnika masłem lub wyłożonego folią przezroczystą.Wstawić do lodówki żeby zastygło.Wyjąć
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPOMARAŃCZOWA IMBIR+SER FETA OGÓREK ZIELONY+RABARBAR+POMARAŃCZ KURCZAK+ESTRAGON+CEBULA BURAK+KOKOS+CURRY+MUSZTARDA+CHILLI+ZIEMNIAK WANILIA+LIMONKA+CYNAMON JAJKO+CYTRYNA+KOPEREK CYNAMON+TYMIANEK+KURCZAK W CIEŚCIE OGÓREK+RÓŻA POMIDOR+TRUSKAWKA+AWOKADO+MOZZARELLA KUMIN+MIĘTA WIEPRZOWINA+CZOSNEK+CYNAMON+ANYŻ+MIÓD ORZECHY+SZPARAGI PROSTUCCIO+MELON SZAFRAN+BIAŁA CZEKOLADA Miłego eksperymentowania i Wasze ciekawe połączenia mile widziane w komentarzach
Kuchnia PROzdrowotna