rosół z kurczaka - 1500 przepisów (strona:33/100)

Zupa z tortellini i pomidorami 184

makaronu tortellini o dowolnym nadzieniu  25 dag świeżego szpinaku puszka białej fasoli 50 dag pomidorków koktailowych (można zastąpić zwykłymi) 1,5 szklanki rozdrobnionego mięsa z kurczaka (użyłam mięsa z rosołu) 1 duża biała cebula 1/2 szklanki tartego żółtego sera (można pominąć) 500 ml przecieru pomidorowego 2 litry bulionu  np. rosołu (można zastąpić wodą) szklanka kremówki 3 ząbki czosnku

Pobite gary Barbary
Paszteciki z mięsem rosołowym 135

Klasyczny sposób na wykorzystanie kurczaka i marchewek z rosołu. Paszteciki w kruchym cieście. Polecam podawać z czerwonym barszczem. Z mąki, masła, jajka, śmietany i soli wyrobić ciasto. Uformować

Bullio
Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym 202

pewnością się Wam posmakuje 🙂 Sos koperkowy do klopsików przygotowałam na bazie śmietanki i świeżego koperku, dzięki temu jest kremowy i aromatyczny. Można również klopsiki przygotować z gotowanego kurczaka i warzyw z rosołu – przepis na pulpety , Polecam też nasze przepisy na klopsiki w sosie pomidorowym , klopsiki w pikantnym sosie lutenica , klopsiki z ryżem i klopsiki z ryżem i natką . Składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kaszotto jęczmienne z pieczarkami (i kurczakiem) 209

kaszotto nie powinno być suche, a więc powinno wyglądać tak, jakby między ziarenkami kaszy znajdowały się niewielkie ilości sosu.  Jeśli akurat macie gotowane mięso z kurczaka (np. z niedzielnego rosołu) możecie je dodać przed samym końcem gotowania, tak zęby zdążyło nabrać odpowiedniej temperatury, ale dodawanie mięsa nie jest konieczne.  Gotowe kaszotto podajemy bezpośrednio po przygotowaniu, posypane zieloną pietruszką

Czary - gary w kuchni
Naleśnikowy tort czekoladowy+ Podsumowanie roku z Nastoletnimi 230

pomocy. No i się zaczęło: pierwsze ciasto z jabłkami z przepisu babci, małe kakaowe ciasteczka, które często przypalałam, wymyślne obiady o dziwnych połączeniach smakowych, w końcu pierwszy rosół, pierwsze kotlety z kurczaka, pierwsze zakalce i gumowate ciasta. Pierwszy tort o smaku Rafaello z okazji Dnia Taty, później kolejne torty (już bardziej apetyczne). I tak by można pisać i pisać

Nastoletnie Wypiekanie
Klopsiki w sosie koperkowym 169

składnikiem tego dania jest mięso, śmietanka i koperek. Klopsiki z tego przepisu są lekkie, miękkie, mają niezbyt zbitą strukturę. Te wieprzowe klopsiki są idealne. Można również wykorzystując kurczaka i warzywa z rosołu przygotować drobiowe pulpety , a z przepisu poniżej zrobić do nich sos koperkowy, Polecam też nasze przepisy na klopsiki w sosie pomidorowym , klopsiki w pikantnym sosie lutenica , klopsiki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet drobiowo-pomidorowy 133

przecież jeść sklepowego pasztetu, bardzo łatwo można go zrobić samemu w domu. Nie dość, że będzie zdrowo to o wiele smaczniej. Potrzebujemy: 1 kg ugotowanego mięsa z kurczaka (może być z rosołu) 0,5 kg wątróbki gęsiej 100 g kaszy manny 600 ml bulionu drobiowego (np. z gotowania mięsa) 2 jajka 2 łyżki oleju sól, pieprz 200 g suszonych pomidorów

Marder&Marder Manufacture
Pieczone pierożki z mięsem. 148

ciasto: 3,5 szkl. mąki pszennej kostka margaryny u mnie Kasia 2 jajka 4 łyżki kwaśnej gęstej śmietany sól farsz: 50 dag. karkówki chudej  pierś z kurczaka lub udko z rosołu 10 dag, parzonego wędzonego boczku marchewka, pietruszka z rosołu 1 jajko 1 bułka 1 szkl. mleka 1-2 łyżki masła klarowanego cebula ząbek lub dwa czosnku sól, pieprz

Kuchnia Beaty
Zupa cebulowa pod ciastem francuskim 113

danie chodziło za nami od dawna... Zupa cebulowa pod ciastem francuskim SKŁADNIKI: 700 g cebuli 2 łyżki masła 250 ml białego wytrawnego wina bulion- 1 litr rosołu z 2 nóżek kurczaka sól i świeżo zmielony czarny pieprz tarty żółty ser dodatkowo: gotowe ciasto francuskie  Cebulę obrać, posiekać w pióra ok. 1,5-2 mm (my od wczoraj możemy się

MarciochaKucharzy
Sakiewki z kaszą bulgur , kaczką i pieczarkami 148

jajko  2 łyżki oleju płaska łyżeczka soli Farsz: 250 g kaszy  bulgur    Piątnica http://piatnica.net/ około 10 pieczarek 1 ugotowana pierś z rosołu z kaczki lub kurczaka ( może też być udko czy nóżka ) 2 cebulki  sól. pieprz do smaku 3 łyżki suszonego szczypiorku   Piątnica http://piatnica.net/ Wykonanie : Pieczarki umyć i drobno pokroić, cebulkę

Sama słodycz i szczypta chili
Pierogi z pieca 171

Robimy pierogi z mięsem bez gotowania. Przygotowujemy farsz, czyli:-gotujemy dwie ćwiartki z kurczaka tak, jak na rosół.My do wody dodajemy: -jedną marchewkę-opaloną cebulę-ząbek czosnku-warzywko-ziele angielskie-liść laurowy-natkę pietruszki-kilka suszonych grzybów   Ugotowane ćwiartki obieramy z mięsa.Dokładamy 30 dkg mielonego mięsa wieprzowego, ugotowaną wcześniej marchewkęi cebulę i wszystko mielimy

Maminek kulinarny
Sałatka Rodos 318

sałatek śródziemnomorskich . W oryginalnym przepisie używa się wędzonego indyka , lecz z braku laku można go zastąpić np. wędzonym lub gotowanym kurczakiem . Składniki Indyk wędzony 300g (lub wędzony kurczak, mięso gotowane (w rosole)) Ogórek wężowy 1 duży (w oryginale jest on obrany, ja nie obierałam) Czarne oliwki […] The post Sałatka Rodos appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
drobiowo-wołowa galareta... 142

laurowe 2 sztuki, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, woda 4 litry, jajka ugotowane na twardo 2 sztuki, natka pietruszki 1/2 pęczka, żelatyna 6 łyżeczek, rosół 1 litr wołowinę i kurczaka umyć, poporcjować, zalać wodą i zagotować, zebrać szumówką pianę dodać liście laurowe, ziele angielskie, obraną włoszczyznę i gotować na mniejszym ogniu do miękkości mięsa pod koniec gotowania

W Mojej Kuchni Lubię
Rosół Prezydentowej 3273

Składniki (zawsze kupuję całego kurczaka, porcjuję go, piersi zamrażam, o ile nie planuję ich tego samego lub następnego dnia zużyć, resztę biorę do rosołu): 1 porcja rosołowa  1-2 ćwiartki  - uda (jeśli kurczak jest tłusty lub duży biorę jedną) 2 skrzydełka 300 g mięsa wołowego, najlepiej antrykotu lub kawałek karkówki 9 ziaren czarnego pieprzu 7 ziaren ziela angielskiego(...)vegety - ewentualnie sól, pieprz do smaku 1. Do 5-litrowego garnka wkładam oczyszczone mięso (dobrze jest pozbawić kurczaka płuc i nerek, jeśli kupujemy całego, ponieważ w trakcie długotrwałego gotowania łatwo się rozpadają na małe kawałeczki i później bardzo nieapetycznie zanieczyszczają nam rosół) , całe przyprawy, wlewam 3-5 l ZIMNEJ wody (używam przefiltrowanej), wstawiam na bardzo mały ogień i powoli doprowadzam

Kuchnia Prezydentowej