rosół drobiowy - 972 przepisów (strona:40/65)

pulpety z kury rosołowej w sosie koperkowym... 224

Składniki: mięso gotowane 1/2 kg, jajka 1 sztuka, papryka ostra mielona, kasza manna 2 łyżki, włoszczyzna 1/2 pęczka, koper świeży 2 pęczki, masło 1 łyżka, rosół

W Mojej Kuchni Lubię
Kołduny w rosole 200

krakus, #smacznieiszybko Przyznam się szczerze, że po raz pierwszy jadłam kołduny w rosole, po prostu niebo w gębie. Ciasto jest bardzo cienkie, a farsz przepyszny. Od dziś ten przepis zagości u mnie na stałe, a przepis otrzymałam od znajomej. Składniki; Farsz; 10 dag mielonego mięsa baraniego 25 dag mielonego mięsa wołowego 10 dag  łoju z nerki cielęcej 1/2 szkl(...)bulionu 1 łyżka masła 2 garście suszonego majeranku sól i pieprz 4 ząbki czosnku 2 cebule Ciasto; mąka pszenna - 500 g woda ciepła - 1/2 szkl sól Dodatkowo; bulion-koncentrat drobiowy do kołdunów Przygotowanie: Farsz; Mięsa mielone przełożyć do miski, dodać łój z nerki cielęcej. Następnie obrać ząbki czosnku i cebulę, czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę pokroić w kostkę, zeszklić

Kuchnia Danusi
PASZTECIKI 216

Proste i pyszne paszteciki z farszem drobiowym. Idealne na wszelkie imprezy. Najlepiej smakują z kubkiem czerwonego barszczu. Polecam :) SKŁADNIKI: CIASTO: 40 dag mąki 3-4 dag drożdży łyżeczka cukru łyżeczka soli 2 łyżki oleju szklanka mleka opcjonalnie suszone oregano, bazylia FARSZ: ok. 30 dag mięsa z rosołu razem z marchewką łyżka prażonej cebuli jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól

Pani na deser
Pasztet 116

Składniki 300g wątróbki drobiowej 800-900 g kurczaka 300 g mięsa wieprzowego Ok. 400g podgardla wieprzowego lub tłustego boczku 2-3 Liście laurowe, 1-2 marchewki 1 pietruszka, 1 duża, 3-4 ziarna ziela angielskiego 4 średnie jajka 1 duża bułka namoczona w rosole i nie odciśnięta sól do smaku pieprz do smaku 1 łyżeczka gałka muszkatołowa Wykonanie Wątróbkę zalać

mojej kuchni
Empanadas , chrupiące pierożki 178

Empanadas , chrupiące pierożki Empanadas to popularne w wielu krajach chrupiące pierożki . Jada się je między innymi w Argentynie , Kubie, na Dominikanie w Meksyku a także Hiszpanii

Ogrodnik w podróży
Flaki z boczniaka 196

Podaję składniki: * 500 g boczniaka * 1,5 l bulionu drobiowego * 1 marchew * 1 nieduża pietruszka * 1/5 kostki masła * 1,5 łyżki mąki * majeranek * 1 liść laurowy * 3 ziela angielskie * przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa lub gotowa przyprawa do flaków Dziś pewnie w wielu domach był rosół na stole, więc mamy gotową bazę do flaczków :D Jeśli

Pieprzyć z Fantazją
Pasztet 153

Składniki 300g wątróbki drobiowej 800-900 g kurczaka 300 g mięsa wieprzowego Ok. 400g podgardla wieprzowego lub tłustego boczku 2-3 Liście laurowe, 1-2 marchewki 1 pietruszka, 1 duża, 3-4 ziarna ziela angielskiego 4 średnie jajka 1 duża bułka namoczona w rosole i nie odciśnięta sól do smaku pieprz do smaku 1 łyżeczka gałka muszkatołowa Wykonanie Wątróbkę zalać

w mojej kuchni
KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY Z POMIDORAMI i KASZĄ JAGLANĄ 359

kapustą, ziemniaczkami, marchewką i pietruszką. Ugotowany na domowym rosole, z dodatkiem passaty pomidorowej. Wyrazisty w smaku, szybki  i łatwy w przygotowaniu.  Podałam go z kleksem kwaśnej śmietany, posiekanym koperkiem i podsmażonymi plasterkami chudej kiełbaski np. Lisieckiej. SKŁADNIKI / 4-6 porcji 500 g młodej kapusty 1,75 litra bulionu drobiowego lub wody (opcjonalnie z 3 łyżkami sosu sojowego

cool and minty
Pomidorowa 137

tradycyjnych, goszczących w polskich domach. Robiona zazwyczaj po niedzielnym rosole, zwana potocznie "poniedziałkową"...teraz to może trochę odchodzi się od takiej tradycji, ale u nas jest to zupa sentymentalna, przywodząca na myśl dzieciństwo.   Składniki 2 udka z kurczaka 2 skrzydełka z kurczaka 2 podudzia z kurczaka 150 g żołądków drobiowych 200 wołowiny (np szponder) 1 kapelusz podgrzybka 1 cebula

R'n'G Kitchen
GALARETKI DROBIOWE. 355

się więc nadrobić zaległości i dodać pozostałe potrawy. GALARETKI DROBIOWE. /od mamy;/ na 9 szklaneczek 250 ml 4  tzw. "rosołowe" z kurczaka włoszczyzna : 3 marchewki, pół selera, 3 pietruszki, por 1,5 l wody opakowanie żelatyny sól, pieprz Gotuję kurczaka do miękkości wraz z włoszczyzną. Mówiąc po krótce: przyrządzam rosół. Następnie wyjmuję mięso wraz z warzywami, a rosół przecedzam

W kuchni Karmel-itki
potrawka z kury rosołowej... 155

Składniki: kura rosołowa 1/2 sztuki ok. 1 kg, olej rzepakowy 6 łyżek, cebula 2 sztuki, cukinia 1 sztuka, papryka czerwona 1 sztuka, ząbki czosnku 3 sztuki

W Mojej Kuchni Lubię
Świąteczny rosół z kaczki 287

Rosół to tradycyjne polskie danie, które na naszych stołach gości z okazji różnych uroczystości i niedzielnych obiadów. Na specjalne okazje warto pokusić się o pewną alternatywę i przygotować rosół z kaczki. Składniki: Porcja rosołowa z kaczki Szponder wołowy lub bulionetka wołowa Włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, natka pietruszki, pęczek lubczyku, cebula, por, sałata. Liść laurowy Ziele angielskie Jałowiec Kurkuma Kmin rzymski(...)pięciolitrowym garnku potrzebować będziemy ok. kilograma porcji rosołowej i 200-300g. mięsa wołowego (można zastąpić bulionetką). Jeżeli smak kaczki jest dla Was zbyt intensywny, można dodać także mięso drobiowe lub kostkę rosołową. Mięso wkładamy do zimnej wody. Gdy się gotuje, zbieramy małym sitkiem szumowiny, które pływają na powierzchni. Po 10 minutach od zagotowania wody zmniejszamy gaz i dodajemy włoszczyznę

MarcinChef
Sałatka z pesso 218

razem sałatka z wykorzystaniem pesso.. kawałek polędwicy drobiowej pesso pszenno-gryczane Wodzisław kostka rosołowa papryka [ różne kolory] ogórek  pomidor szczypiorek, koperek sok i starta skórka z 1 pomarańczy  2-3 łyżki  octu winnego Jamar saszetka oleju kujawskiego ze smakiem pomidory, czosnek, bazylia sól, pieprz Pesso zalać wrzącym rosołem i odstawić aż napęcznieje. Polędwicę, papryki, ogórek, pomidor

Moje domowe kucharzenie
Klopsiki duszone w młodej kapuście 689

Klopsiki duszone w młodej kapuście – to pyszne danie jednogarnkowe albo ściślej mówiąc z jednej patelni ;) Póki sezon na młodą kapustę trwa, polecam gorąco wypróbować ten

Kulinarne Przeboje
Dworek Koper 202

wybraliśmy kołduny : mąż w barszczu, ja w rosole. Obie wersje były przepyszne – delikatne jagnięce mięso, cienkie ciasto…niebo w gębie. Jadłam je po raz pierwszy w życiu i wiem, że zawsze będą mnie kusiły. Tato mojego męża jadł czerninę . Tutejsza czarna polewka to zupa pachnąca goździkami, pełna suszonych owoców, drobiowych podrobów i wielkopolskich kluseczek domowej roboty. Mama męża

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania