rosół drobiowy - 972 przepisów (strona:35/65)

Rosół na trawie cytrynowej z ryżem 210

rosół na trawie cytrynowej. Od dziś wchodzi on na listę moich ulubionych dań! Polecam szczególnie tym, którym znudził się tradycyjny polski rosół i chcą wprowadzić odrobinę kuchni azjatyckiej do swojego jadłospisu :) Zupkę można przygotować na dowolnym wywarze drobiowym. Jeżeli jednak zaczynacie od podstaw, poniżej przedstawiam przepis na wywar, a następnie na całą zupę. Składniki na wywar: 2 ćwiartki kurczaka

Tajskie smaki
potrawka z kury rosołowej... 157

Składniki: kura rosołowa 1/2 sztuki/duża, włoszczyzna 1/2 pęczka/z rosołu, mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie, masło 1 łyżka, cebula 1 sztuka, pieprz ziołowy 1 łyżka

W Mojej Kuchni Lubię
Przepis nie zawiera topinambura, egzotyki i ciekłego azotu – najprostsza zupa z dyni 177

większe kawałki. Na surowej też wychodzi cacy. Dyni ma być dużo. Dynie lekko przesmażamy i zalewamy albo bulionem jeśli mamy, albo rosołem z dnia poprzedniego, albo jak się nam spieszy to wodą i wrzucamy ze dwie kostki bulionu drobiowego. Przykrywamy i gotujemy, aż się dynia zacznie rozpadać. Miksujemy, Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dodajemy śmietankę do zupy 18%. Mieszamy. Nalewamy

ladykitchen
Gotujemy rosół wołowy w szybkowarze 208

cebulce, którą opiekam i dodaję wraz z łupinką, nabiera pięknego, złocistego koloru. Jeśli zależy Ci na idealnej klarowności wywaru, wyklaruj rosół za pomocą białka. Proces klarowania wywarów opisałam szczegółowo tutaj . Inne, aromatyczne wywary na blogu: wywar warzywny wywar drobiowy szybki wywar drobiowy wywar na żeberkach wieprzowych Wywar wołowy. Składniki (Porcji: ok. 1 l 500 ml wywaru(...)przyprawy - przed gotowaniem według Etap II. Wywar wołowy zaraz po ugotowaniu. Wydanie dania umieść w talerzu porcję świeżo ugotowanego makaronu dodaj drobno pokrojoną, świeżą zieloną pietruszkę zalej całość gorącym rosołem Rosół wołowy z makaronem domowym. Przepisy ze składnikiem: Wywar

Szybko Szybkowar
Gotujemy rosół wołowy w szybkowarze 314

cebulce, którą opiekam i dodaję wraz z łupinką, nabiera pięknego, złocistego koloru. Jeśli zależy Ci na idealnej klarowności wywaru, wyklaruj rosół za pomocą białka. Proces klarowania wywarów opisałam szczegółowo tutaj . Inne, aromatyczne wywary na blogu: wywar warzywny wywar drobiowy szybki wywar drobiowy wywar na żeberkach wieprzowych Wywar wołowy. Składniki (Porcji: ok. 1 l 500 ml wywaru(...)przyprawy - przed gotowaniem według Etap II. Wywar wołowy zaraz po ugotowaniu. Wydanie dania umieść w talerzu porcję świeżo ugotowanego makaronu dodaj drobno pokrojoną, świeżą zieloną pietruszkę zalej całość gorącym rosołem Rosół wołowy z makaronem domowym. Przepisy ze składnikiem: Wywar

Szybko Szybkowar
Pasztet drobiowy z rosołu 165

Rewelacyjny, kremowy, dobrze doprawiony pasztet z dodatkiem mięsa drobiowego i dużą ilością warzyw! My jesteśmy nim zachwyceni. Idealny pomysł na wykorzystanie warzyw i mięsa po niedzielnym rosole. Z rosołu: 1 udko 1 podudzie 1 porcja rosołowa Kawałek selera 5 marchewek 1 korzeń pietruszki Dodatkowo: 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej (bez soli) 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 jajko 2 łyżki bułki

VioletoweKucharzenie
Kotlety z mięsa z rosołu 766

Jak pewnie większość osób zastanawiam się co zrobić z mięsem z rosołu, które nie zawsze zostanie zjedzone tego samego dnia. Jednym ze sposobów na wykorzystanie mięsa

talerz przyjemności
Domowa pasztetowa pieczona z kabanosami 178

kabanosami 3 średnie sztuki 500 g mielonej wieprzowiny* 250 g słoniny w kawałku 250 g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule 1 jabłko 1,5 laski kabanosów pokrojonych na cienkie plasterki (użyłam TAKICH ) 2 łyżki oleju 1 szkl esencjonalnego bulionu z kury lub domowego rosołu 0,5 szkl. kaszy mannej 1 płaska łyżeczka soli (lub więcej/mniej - do smaku) 1/2 łyżeczki

Posadzone i zjedzone
,,Cukiereczek,, drobiowy z sosem chrzanowym 313

łyżeczki tartego chrzanu ( zależy od jego intensywności) 1/2 szklanki wody 2 łyżki kwaśnej śmietany szczypta cukru do smaku natka ,, zieleniny " do dekoracji ( natka pietruszki, lubczyk, melisa , mięta itd.) Na rosole ugotować bardzo gęstą kaszę mannę - wyłożyć i niech zastygnie. Mięso kurczaka zmielić w malakserze. Wymieszać z jajkiem i kaszą manną. Doprawić do smaku solą i pieprzem mielonym ( masa będzie luźna(...)się kruszyć przy krojeniu. Odwinąć z folii i pokroić w ukośne plastry. Podawać oblane sosem , posypane pokrojoną drugą marchewką i listkami zieleniny. * Pierwsza rada - marchewkę która dajemy na masę drobiową trzeba pokroić bardzo drobno i najlepiej położyć na folii porcje mięsa- marchew i przykryć mięsem bo inaczej marchew układa sie na brzegach i przy krojeniu powoduje kruszenie plastrów na brzegach

Buniabaje w kuchni
Galaretka drobiowa 182

   Na lekką kolację polecamy galaretkę z mięsem kurczaka. -gotujemy dwie ćwiartki z kurczaka tak, jak na rosół czyli do ok. 2 l wody dodajemy

Maminek kulinarny
Jakie przyprawy do jakich potraw? 160

oregano czy rozmaryn. Na szczególną uwagę zasługuje majeranek, który wyśmienicie sprawdza się w towarzystwie nieco bardziej tłustych mięs, także drobiowych jak kaczka czy gęś – dzięki niemu potrawy są nie tylko smaczne, ale i łagodniejsze dla żołądka. Jakie przyprawy do rosołu? Tradycyjny wywar mięsno-warzywny doprawia się w pierwszej kolejności (tj. na początku gotowania): pieprzem w ziarenkach, zielem angielskim i liściem

Kulinarne Przeboje
Rosół drobiowo wołowy 135

Wyszedł dokładnie taki, jaki robiła nasza babcia. Kwintesencja smaku, rosół dla nas idealny.   Składniki 2 udka z kurczaka 2 skrzydełka z kurczaka 2 podudzia z kurczaka 150 g żołądków drobiowych 200 wołowiny 1 kapelusz podgrzybka 1 cebula 1 pietruszka 1 mały seler 1 por (biała część) kawałek kapusty włoskiej gałązka estragonu gałązka natki pietruszki 2 liście laurowe 1 ziarno

R'n'G Kitchen
KASZOTTO JĘCZMIENNE Z MŁODĄ KAPUSTĄ I KURCZAKIEM 195

filetem drobiowym.Szybki i sprytny obiad na każdą okazję a do tego zdrowe :-)  Składniki: 1 filet drobiowy  100 g kaszy jęczmiennej  połówka małej młodej kapusty  oliwa 1/2 czerwonej cebuli  pół szklanki białego wina  ok. 3 szklanek rosołu lub wina  ząbek czosnku łyżka ziół prowansalskich  garść  poszatkowanej natki pietruszki i selera Sposób

pieprzny smaczek
Jesienna zupa na "rosole" 154

Wiele osób uważa, że podstawą udanej zupy jest mięsna wkładka - ja najbardziej lubię drobiową. Zupa ugotowana na piersi lub udku z kurczaka jest bardzo aromatyczna, a

Kolorowy Przepisownik
GALARETKA DROBIOWA 328

Ciekawy pomysł na wykorzystanie np pozostałego po obiedzie ugotowanego mięsa z rosołu. Jeśli nie mamy warto specjalnie do tej galarety ugotować.. Delikatny smak wynagrodzi oczekiwanie

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania