sosu 1 łyżka smalcu gęsiego lub oleju kokosowego 8 -10 suszonych pomidorów z oleju 200g pieczarek brązowych 1 łyżka skrobi kukurydzianej + 2 łyżki wody 150ml płynnego mleka kokosowego 400ml domowego rosołu 3 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 70g szpinaku (2 garści) 2 łyżeczki posiekanej kolendry lub pietruszki do posypania Przygotowanie 1 Ustawiam piekarnik na 180st. z termoobiegiem
Book of spellsmałych świeżych pieczarek ¾ szklanki drobnego makaronu-u mnie mini piórka 6 plasterków salami z pieprzem 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 mała puszka kukurydzy 1,5 litra domowego rosołu lub bulionu 1 pełna łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki 2 pełne łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki oliwy Pęczek szczypioru z dymki do posypania Przyprawy: 1 łyżeczka ziół prowansalskich ½ łyżeczki
Wanilia i Kardamonawokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane Przygotowanie : ok 1 h i 20 minut Składniki: – 500 białej kiełbasy surowej – 2 l bulionu lub domowego rosołu – 500 ml dobrego zakwasu na żurek – 2-3 listki laurowe – 1 łyżeczka majeranku suszonego – 2 ząbki czosnku – 2-3 łyżeczki chrzanu – kilka
nietylkopasta.plZupa koperkowa to pyszna i pożywna zupa, która charakteryzuje się delikatnym, koperkowo-śmietanowym smakiem. Zupa koperkowa doskonale smakuje zrobiona na bazie domowego rosołu, a pulpeciki i ziemniaki sprawiają, że zupa jest bardziej syta. Continue reading Zupa koperkowa at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plnajbardziej klasyczny krem z pomidorów – góralska kwaśnica BULION Z KURCZAKIEM I LIMONKĄ Ilość porcji: 3-4 Przygotowanie: 35 minut Składniki: – 1 pierś z kurczaka – 1 l bulionu drobiowego (domowego rosołu z kurczaka lub dobrej jakości bulionu gotowego) – 2 nieduże marchewki – 2 limonki – 1-2 zielone chilli – sól i pieprz – garść świeżej kolendry Przygotowanie: Pierś
nietylkopasta.plsię rondel z powłoką zapewniającą nie przywieranie sosu do jego ścianek. Rezerwujcie nieco ponad 15 minut w kuchni i bierzemy się do pracy. Polecam wam także mój przepis na domowy rosół z kury. Ponadto możecie też przygotować sobie kurczaka w ananasach z sosem barbecue. Zobacz mój film z przygotowania sosu chrzanowego Składniki – Sos chrzanowy na ciepło 2 łyżki chrzanu
Kuchennyviral.plnóżek golonkę, głównie po to aby mieć w mojej galaretce mięso a nie jedynie tłuszcz. Staram się aby moje galaretki były możliwie nietłuste. Polecam Wam także inne przepisy: – domowy rosół – rosół z kaczki – pierogi z mięsem – pierogi ruskie – kotlet schabowy – schabowy inaczej galaretka z nóżek Ilość porcji: 4-5 Przygotowanie: 5 h Składniki
nietylkopasta.pltakże przypalić mięso, więc jeśli ktoś ma w domu poraz pierwszy parowar, powinna być to dla niego pestka Bierzemy się zatem do pracy. Polecam wam także mój przepis na domowy rosół z kury . Ponadto możecie też przygotować sobie kurczaka w ananasach z sosem barbecue . Zobacz mój film z przygotowania pulpetów Składniki – Pulpety gotowane na parze 500 g mięsa mielonego
Kuchennyviral.plSkładniki: Na 5 porcji: 5 pojedynczych jednakowej wielkości filetów z kurczaka 15 dag szynki parmeńskiej w cieniutkich plastrach 1 cebula 30 dag fasolki szparagowej żółtej ¾ szklanki bulionu mięsnego lub domowego rosołu ¾ szklanki śmietanki 30% 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka oliwy Sól himalajska lub jarzynka do smaku Biały pieprz do smaku Natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania: Filet z kurczaka
Wanilia i Kardamonjeść na diecie ZUPA O SMAKU LASAGNE PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 3-4 SKŁADNIKI: – 600 g passaty pomidorowej – 500-700 ml bulionu z kurczaka lub rosołu domowego – 200 g makaronu orichiette lub podobnego – 1 puszka białej fasoli – 1 łyżka oliwy – 1 świeże chilli – 1 mała cebula – 2 ząbki czosnku
nietylkopasta.pltłuczkiem na jak największy i jak najcieńszy plaster. W plastry zawijamy nadzienie, obtaczamy w mące (choć ja zawsze o tym zapominam :)) i rumienimy na patelni. Zalewamy bulionem drobiowym (np. domowym rosołem), dodajemy przyprawy i dusimy na małym ogniu przez 40 minut. Sos przecedzamy, chwilę redukujemy i zaciągamy odrobiną masła. Jeśli zapomnicie obtoczyć roladki w mące
Moja Delicjałyżeczki musztardy sarepskiej – pieprz, sól – liść laurowy, ziele angielskie Przygotowanie : Do przygotowania sałatki możesz użyć warzyw ugotowanych wcześniej w rosole, zajrzyj do mojego przepisu na rosół domowy . Jeśli gotujesz warzywa specjalnie do sałatki, zrób następujące czynności: marchewki, pietruszki i seler obierz, włóż do garnka wraz z przyprawami: listkiem laurowym, zielem angielskim, solą i pieprzem. Zalej wodą i ugotuj
nietylkopasta.plminut ILOŚĆ PORCJI: 3-4 SKŁADNIKI: – 1 szklanka czerwonej soczewicy – 1 średnia marchewka – pół cebuli – 2 ząbki czosnku – 1 l bulionu z kurczaka lub rosołu domowego – sól i pieprz – 1 łyżka oliwy – 1 łyżeczka chilli – 1/4 łyżeczki sproszkowanej kolendry – do podania: śmietana lub jogurt grecki, świeża kolendra lub kiełki Przygotowanie
nietylkopasta.plczuję, że coś mnie dopada aby się wspomóc sięgam po sprawdzone domowe sposoby. Pomaga mi napar z tymianku i kwiatów czarnego bzu, chleb gryczany posmarowany awokado z plasterkami czosnku, domowy rosół, bardzo duża ilość ciepłej wody z cytryną czy właśnie herbata z imbiru, przypraw korzennych i kurkumy, na którą przepis podaję poniżej. Imbir z przyprawami na przeziębienie i grypę Przepis
Book of spellspora z boczkiem PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 2-3 SKŁADNIKI: – 2 świeże pory – 300 g ziemniaków – 1 cebula – 800 ml bulionu z kurczaka lub rosołu domowego – 200 g śmietanki 30% – 2 łyżki masła – 3 ząbki czosnku – sól i pieprz – do podania: boczek, cebula dymka lub szczypior Przygotowanie: Cebulę
nietylkopasta.pl