roślinna - 500 przepisów (strona:20/34)

Kokosowo-waniliowy budyń z pietruszki z karmelizowaną gruszką 165

kokosowego1/2 laski wanilii3/4 szklanki mleka 1,5 %2 łyżki miodu+1 łyżka do karmelizacji 1 gruszka, pokrojona w kostkęsok z ćwiartki cytrynyszczypta cynamonuPietruszkę gotujemy w mleku krowim (można zastąpić roślinnym) albo kokosowym wraz z laską wanilii około 20 minut, aż zacznie się rozpadać. Następnie dodajemy 3 łyżki miodu, wyciągamy laskę wanilii i blenderujemy całość na gładki mus- budyń. Jedną gruszkę

Mango Papaja
480. Maślana. 113

Maślana owsianka* z gorącymi truskawkami ze słoiczka i prażonymi wiórkami kokosowymi*pod koniec gotowania dodałam masło roślinne I te uczucie kiedy przychodzisz do domu i NIE musisz się niczego uczyć, bezcenne Aaaaa, kupiłaś dzisiaj dwie cne rzeczy, jedną chciałam od bardzo dawna, a drugą kupiłam tak natchniona "weną" xd ale o tym w święta bo to mój prezent

More food, love and dreams
Zupa krem z czosnku 283

tłuszczu, 27,75 g węglowodanów oraz 4,4 g błonnika.SKŁADNIKI:Zupa dla 4 osób.5 główek czosnkubiała część pora1 cebula1 papryczka chili2 łyżki oleju roślinnego do smażenia1 średnia marchewka1 średnia pietruszka1 średni ziemniak2 listki laurowe3 - 4 ziarenka ziela angielskiego5 - 6 ziarenek pieprzusól, pieprz do smaku2 - 3 łyżki śmietany 18% (do zabielenia zupy)natka pietruszki (do posypania

W kuchni Katie
Przekąska z naleśników ze szpinaku posmarowanych kremem łososiowym 389

ryby morskie (w tym łosoś) pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi, zapobiegając tym samym odkładaniu się blaszki miażdżycowej w ścianach naczyń krwionośnych.Natomiast szpinak jest doskonałym źródłem naturalnych roślinnych przeciwutleniaczy: β-karotenu, witaminy C oraz luteiny, które przeciwdziałają wolnym rodnikom, a tym samym zapobiegają procesom starzenia się oraz powstawania komórek nowotworowych. Oprócz przeciwutleniaczy szpinak dostarcza do naszego organizmu potas

W kuchni Katie
Tagliatelle z kurczakiem i pieczarkami w sosie pomidorowo-śmietanowym 384

Jutro, 25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu :) A z racji tego, że zarówno ja, jak i Paweł kochamy pastę, mamy dla Was pyszną (oczywiście według nas

W kuchni Katie
Pancakes! Pyszne placuszki zza oceanu 278

Pankejki na polskie stoły przywędrowały zza oceanu i z amerykańską pewnością siebie podbijają nasze podniebienia. Są pysznie złociste i puszyste, a w dodatku bardzo sycące. Sprawdzają

Taste Of My Day
Pani Walewska 445

posiekanych orzechów włoskichMasa budyniowa: - 0,5 litra mleka - 2 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej- 1 torebka cukru wanilinowego - 2 żółtka - 250g masła roślinnego ( dałam masło )Przygotowanie :Placki Mąkę przesiewamy na stolnicy razem z proszkiem do pieczenia.  Dodać cukier wanilinowy, cukier puder oraz masło. Posiekać nożem na małe kawałeczki. Dodać żółtka. Zagniatamy

charlotte gotuje
PROSTE CIASTO CYTRYNOWO-JOGURTOWE 155

I wszystko zawarte jest w nazwie... proste... cytrynowe.... z dodatkiem jogurtu i baaardzo smaczne. Bez kremu, dżemu, owoców, zupełnie zwyczajne, takie do popołudniowej herbatki. Wilgotne

Walijskie Pichcenie
PLACUSZKI Z KALAFIORA I SELERA 232

Prościutki przepis na bardzo fajne placuszki - klopsiki z udziałem gotowanego kalafiora i gotowanego selera. Robi się je bardzo szybko i nie są wymagane przy tym

Walijskie Pichcenie
Tortellini po wegetariańsku 175

Zrobiłam dziś tortellini . Tortellini z wędzonym tofu Polsoja to zamknięte w małe pierożki wyjątkowe połączenie aromatycznego tofu i delikatnego ciasta. Produkt w 100% roślinny o szerokim zastosowaniu w kuchni. Doskonale smakuje w towarzystwie sosów ,ziół, oliw i zup. Tortellini zostały przygotowane z surowców niemodyfikowanych genetycznie bez użycia konserwantów. Ja zrobiłam dziś coś ciekawego, dodatek do tortellini. Składniki -kapusta pekińska -marchewka

Z Kuchni Do Kuchni
Obiad wegetariański 238

smaki.  Wyprodukowane z seitanu, czyli glutenu z mąki pszennej, nie zawierają w swym składzie soi, mogą więc być spożywane przez osoby na nią uczulone. Są bogate w białko roślinne i nie zawierają złego cholesterolu. Upieczone w brytfannie Toscana o brytfannie TUTAJ , nie tracą na strukturze, nie tracą smaku, nie wysychają. Jednym slowem, smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Amarantus, orzechy, czekolada, czyli wegańskie pieguski 189

Wegańskie desery to coś, co ostatnimi czasy najczęściej pojawia się w mojej kuchni. Z coraz większym zachwytem odkrywam, jak wiele pysznych kombinacji może powstać wyłącznie w oparciu o naturalne, roślinne składniki. Mylą się ci, którzy twierdzą, że dieta wegańska jest uboga, mało zróżnicowana i zwyczajnie nudna. Możliwości eksperymentów są wprost nieskończone! I choć brakuje tu wielu składników pochodzenia zwierzęcego

peanutbuttermonster
Ryżowe spaghetti z warzywami i kurczakiem 334

minut, następnie odcedzam. Paprykę kroję w paski, kurczaka w kostkę i wraz z warzywami przekładam na patelnię, doprawiam przyprawą curry i podsmażam wszystko na łyżce oleju roślinnego na wolnym ogniu przez ok. 10 minut. Szczypior kroję na jedno centymetrowe kawałki... i wraz z pokruszoną papryczką chilli i makaronem przekładam na patelnię. Wszystkie składniki mieszam, ew. doprawiam...  ...następnie przy użyciu

Taste Of My Day
Zupa krem z pomidorów 150

duże kawałki. Do garnka wlewamy 1 litrem wody, wkładamy warzywa, pół drobiowej kostki rosołowej, łyżeczkę vegety oraz liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju roślinnego, siekamy cebulę i smażymy z dodatkiem szczypty cukru. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pomidory, podgrzewamy do czasu, aż płyn się zredukuje. Chleb kroimy w kostkę i dodajemy do garnka z warzywami

Taste Of My Day

Proponowane wyszukiwania