roladki - 9750 przepisów (strona:323/650)

Strucla drożdżowa z kremem czekoladowym. 65

Każdą część ciasta rozwałkować na prostokąt. Posmarować cienko kremem czekoladowym, zostawiając wolne brzegi.  Jeśli kremu będzie za dużo, to może wyjść zakalec.  Tak przygotowane ciasto zawinąć w roladę. Przeciąć ją wzdłuż na pół, tak żeby z jednej strony zostało 1-1,5 cm nie rozcięte.  Następnie przecięte kawałki ciasta zaplątać ze sobą na przemian.  Końcówkę ciasta

Agusiowe smakołyki
Biszkopt z kremem cytrynowym 43

Mieszamy całość szpatułką, delikatnie  i bardzo dokładnie rozprowadzając mąkę w masie. Wylewamy masę biszkoptową na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia  i rozsmarowujemy równą, cienką warstwą, jak na roladę biszkoptową.  Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika  i pieczemy około 13 - 14 minut. Wyciągamy i studzimy. Po przestudzeniu kroimy na równe trzy prostokąty  o szerokości keksówki

Kronika Piekarnika
Rulon orzechowy 61

Rulon orzechowy , rolada biszkoptowa z nadzieniem orzechowym według przepisu z książki Walburgi Fójcikowej, długoletniej kierowniczki polskiej szkoły gospodarstwa domowego w Orłowej, „Nasza kuchnia” wydanej w 1937 roku w Czeskim Cieszynie nakładem Zjednoczenia Związków Niewiast Katolickich w Czechosłowacji. Ostatnio dużo przepisów z tej książki zamieszczam, ale co poradzę, ze przypadły mi do gustu. Są trochę inne od przepisów z innych starych

królestwo garów
Schabowe z curry – świetna alternatywa dla tradycyjnych kotletów! 45

obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanej patelni z olejem aż będą złote z każdej strony. Schabowe z curry najlepiej smakują z pieczonymi ziemniaczkami albo frytkami. >> Zobacz też: Roladki w sosie paprykowo-pomidorowym Artykuł Schabowe z curry – świetna alternatywa dla tradycyjnych kotletów! pochodzi z serwisu Rozdomowiona

Rozdomowiona
Przepis na drożdżowe bułeczki z makiem 56

Ciasto przekładamy na podsypany mąką blat, zagniatamy i dzielimy na dwie części. Każdą część wałkujemy na prostokąt (30/20cm), całość smarujemy masą makową i zwijamy wzdłuż dłuższego boku (jak roladę). Następnie nożem tniemy na mniej więcej takie same kawałki (u mnie z jednej części wyszło 5 kawałków). W środek każdego kawałka wcisnąć trzonek drewnianej łyżki.       Gdy już wszystkie

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Roscón de Reyes – hiszpańskie Ciasto Trzech Króli 48

dzielimy na 2 części na dwie korony ale można zrobić też 1 dużą. ciasto w rękach rozciągamy w rulon i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formując okrąg. roladę. Potem koronę smarujemy mlekiem i ozdabiamy migdałami i cukierkami. Finalnie wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra – dół). Pieczemy 30 min. Artykuł Roscón de Reyes – hiszpańskie Ciasto

Dorota Smakuje
Jak dobrać przekąski do gatunku wina? Najlepsze propozycje 45

Wino lubi przekąski, a przekąski lubią wino. Nie można z tym polemizować. Sprawdzone rozwiązanie to przede wszystkim różnego rodzaju bagietki, grissini z dodatkiem sera i szynki dojrzewającej, tartaletki, tortille, roladki, przekąski z ciasta francuskiego, a także deski serów i wędlin. Ciekawym wyborem pozostają paluchy z ciasta francuskiego z domowym pesto, czy też ciasteczka z pomidorami i mozzarellą z ciasta filo

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kurczak w sosie cytrynowym ze szpinakiem 47

subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Lubisz obiady z kurczakiem? Mam dla Ciebie jeszcze kilka pysznych przepisów: Kurczak w sosie mole Kurczak w sosie dijon Kurczak z papryką Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami Siekane kotlety z kurczaka Najlepszy kurczak pieczony! Kurczak Tikka Masala Kurczak z suszonymi pomidorami i szpinakiem Kurczak w sosie cytrynowym KURCZAK W SOSIE CYTRYNOWYM Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Ślimaczki, kieszonki, ósemeczki – szybkie przekąski 45

żółty parówki Sos pomidorowy – passate – umieszczam w kubku. Dodaję sól, pieprz, rozgnieciony czosnek. Ślimaczki Na ciasto francuskie smaruje sos, układam szynkę i ser żółty, zawijam jak roladę. Kroję w plastry. Układam na papierze do pieczenia i tak powstają zawijaski. Kieszonki. wykrawam z ciasta francuskiego kwadraciki. Na kwadracik smaruję sos pomidorowy. Układam kwadracik szynki i sera. Przykrywam drugim kwadracikiem

MojaQchnia.pl
Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami 183

mniejsze kawałki. Pomidory oraz szynkę parmeńską układamy na serku. Następnie całość zwijamy w roladę, owijamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na godzinę. Po upływie czasu kroimy na roladki o grubości 2-3 cm. Artykuł Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Wytrawne muffiny z cebulą i papryką – pyszne przekąski na imprezę 319

ciasta francuskiego – proste i pyszne przekąski Kanapki na ciepło – gorące tosty z piekarnika Quesadilla z kurczakiem, serem i warzywami – pyszna przekąska na ciepło Rollsy z szynką i serem – pyszne roladki z tortilli   Artykuł Wytrawne muffiny z cebulą i papryką – pyszne przekąski na imprezę pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Szybkie przekąski z ciasta francuskiego 74

Przepiski 5. Paluchy z serem przepis na: Kulinarne Przeboje 6. Ciasto francuskie ze szpinakiem przepis na: Całkiem Smaczne Życie 7. Cynamonowe ciastka przepis na: Smaki na Talerzu 8. Roladki z pieczarkami i serem przepis na: Słodka Strona 9. Świderki przepis na: Pyry na Gaz 10. Parówkowe kwiaty przepis na: Kuchnia Gochy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szybkie przekąski z ciasta francuskiego

BabskiePorady.pl - Przepisy
Rolada szpinakowa z szynką i serem 57

jednocześnie odklejamy z niej papier. Roladę owijamy w ten sam papier lub folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na 30 minut.  Po upływie czasu roladę kroimy na cienkie roladki o grubości 2-3 cm.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Rolada szpinakowa z szynką i serem pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Ślimaczki serowe 46

doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników. Ciasto francuskie rozwinąć, delikatnie rozwałkować, posmarować farszem i zwinąć od dłuższych brzegów równocześnie do środka (jak na zdjęciu). Zwiniętą roladę, pokroić na kawałki o długości około 1,5-2 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Żółtko rozbełtać widelcem w miseczce i posmarować nim wierzch ślimaczków. Blachę wstawić

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania