roladki - 9750 przepisów (strona:328/650)

Konfitowany czosnek 46

słoika lub szczelnie zamykanego pojemnika. Możesz przechowywać go nawet przez kilka miesięcy w lodówce.  Zobacz też inne przepisy na przetwory Kulki serowe Jajka po szkocku Koreczki z tortilli Roladki z szynki z chrzanem Faszerowane jajka z curry Śledzie z suszonymi pomidorami Zobacz też nowe przepisy Konfitowany czosnek Babeczki z serkiem wiejskim Powidła bez mieszania Ekspres do kawy. Jaki rodzaj

okolicepalnika.pl
Cynamonowe brioszki 63

ciepłe miejsce. Kiedy podwoi objętość wyciągamy na obsypaną mąka stolnicę, rozwałkowujemy na 1 cm prostokąt. Całość posypujemy cynamonem, orzechami, cukrem i kawałkami dobrego, prawdziwego masła. Zwijamy w dość ciasną roladę,kroimy na ok. 4-5 cm kawałki. Układamy pionowo w formie na muffinki ( uprzednio wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą ). Smarujemy roztrzepanym jajkiem, zapiekamy na złoto

Ostra na Słodko
Cynamonowe drożdżówki zawijane 42

zagniatamy. Na blacie oprószonym mąką ciasto wałkujemy na prostokąt  o wymiarach mniej więcej 30 cm / 20 cm, grubości około 1 cm. Powierzchnię równo smarujemy przygotowanym nadzieniem.  Zwijamy roladę rozpoczynając rolowanie od dłuższej krawędzi.  Rulon tniemy ostrym nożem na ślimaczki, szerokości około 2 cm. Kładziemy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,  w  niewielkich odległościach, urosną

Kronika Piekarnika
Bułeczki z kurczakiem i warzywami 60

odrobinę mleka, gdyż chcę aby nadzienie miało kremową konsystencję i nie było suche. Gotowe, wystudzone nadzienie układam na cieście drożdżowym, posypuję żółtym serem i zwijam w kształt małej roladki. Po wierchu bułeczki smaruję jajkiem i posypuję ziarnami, a wyrośnięte piekę na złoty kolor. Polecam Wam poniższy przepis na bułeczki z kurczakiem i warzywami i mam nadziej, iż zrobicie

MeCooks
Dyniowe cynamonki 40

roladę i delikatnie zlepiamy. Za pomocą ostrego noża (lub nitki ) kroimy plastry o grubości około 2-3 cm. (Jeśli chcemy większe drożdżówki, to roladę zwijamy, zaczynając od krótszej strony). Roladki układamy obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach. Upieczone wyjmujemy na kratkę. Dżem pomarańczowy podgrzewamy, by stał się płynny (w razie potrzeby

Mienta blog
Babeczki z serkiem wiejskim 423

suchego patyczka), aby wyrosły i ładnie się zrumieniły. Podawaj na ciepło lub na zimno. Zobacz też inne przepisy na przekąski Kulki serowe Jajka po szkocku Koreczki z tortilli Roladki z szynki z chrzanem Faszerowane jajka z curry Śledzie z suszonymi pomidorami Zobacz też nowe przepisy Babeczki z serkiem wiejskim Powidła bez mieszania Ekspres do kawy. Jaki rodzaj wybrać? Ciasto kawosz

okolicepalnika.pl
Tapenada z zielonych oliwek 43

oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy. Propozycje potraw z tapenadą: Gnocchi z tapenadą Makaron z tapenadą, rukolą i pomidorkami koktajlowymi Makaron z tapenadą Rolada z indyka faszerowana tapenadą Artykuł Tapenada z zielonych oliwek pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Naleśniki z kiełbasą, pieczarkami i serem zapiekane w piekarniku 144

przepisy na wytrawne naleśniki: Naleśniki z pieczarkami, porem i serem żółtym Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i ricottą Naleśniki z pieczarkami w sosie koperkowym Zapiekane naleśniki z pieczarkami i kurczakiem Roladki naleśnikowe z łososiem wędzonym – pyszna przekąska   Artykuł Naleśniki z kiełbasą, pieczarkami i serem zapiekane w piekarniku pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Zakręcone ciasto drożdżowe 53

rozwałkować na prostokąt o wymiarach 20x30 cm: Następnie kakaowe ciasto położyć na ciasto jasne i wałkować razem, do uzyskania prostokąta o wymiarach 20x40 cm. Tak rozwałkowane ciasto zwinąć jak roladę wzdłuż krótszego boku, ale nie do końca - zostawić mniej więcej 1/3 ciasta niezwiniętego. Tę niezwiniętą część pociąć ostrym nożem na 10 pasków: Następnie co drugi pasek odwrócić - powinien być

Opowieści z piekarnika
Ciasteczka francuskie z jabłkami 39

ciasto francuskie bezglutenowe, czy ciasto niskobiałkowe. Ciasto francuskie z jabłkami można przygotować na różne sposoby, mogą to być małe ciasteczka z jabłkami lub duże ciasto, a dla bardziej wymagających rolada. Jabłka z kruszonką to duet idealny, prawdziwe pyszności. Dziś polecam ciasteczka francuskie z jabłkami, kruszonką i cynamonem, szybko, smacznie i prosto. Zapraszam na przepis 🙂         Ciasteczka francuskie

Dieta moja pasja
Roladki z kurczaka z boczkiem, papryką i cebulą 51

Pyszne roladki drobiowe z papryką, cebulą otulone boczkiem. Przyprawione niewielką ilością czosnku i przyprawy do kurczaka, podane z kaszą to świetny pomysł na smaczny obiad.   Składniki: 3 filety z kurczaka - około 600g 1/3 dużej papryki, pół średniej cebuli, duży ząbek czosnku, czubata łyżeczka złocistej przyprawy do kurczaka, 12 plastrów boczku parzonego, 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Filety oczyszczamy z błonek

Lena Gotuje
Zrazy z mięso mielonego w sosie – pyszne danie na obiad 494

mielonego w sosie – pyszne danie na obiad Zobacz inne przepisy na zrazy z mięsa mielonego: Kotlety folwarczne – zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami Kotlety mielone zapiekane à la pizza Roladki z mięsa mielonego w sosie Delikatne kotlety mielone z pieczarkami i porem Musztardowe kotlety mielone z farszem – przepis na pyszne rolady Artykuł Zrazy z mięso mielonego w sosie – pyszne danie

e-PrzepisyKulinarne
Kolorowe roladki schabowe 34

Roladki schabowe to jest to co lubię! Delikatne mięso, rozpływające się w ustach z dodatkiem sera, ogórka konserwowego, papryki oraz musztardy. Całość idealnie komponuje się z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem oraz fasolką szparagową! Palce lizać! Przepis poniżej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 0,5 kg schabu wieprzowego 1 papryka czerwona 1 marchewka musztarda ogórki konserwowe lub w zalewie curry kilka plasterków

Gotuj z Prezesem
Makowiec z jabłkami 42

Makowiec to tradycyjne ciasto wigilijne. Najczęściej jest to ciasto drożdżowe zawijane z masą makową, na kształt rolady. Tym razem jednak postawiłem na nieco inną wersję, wersję bez mąki, czyli  makowiec z jabłkami!  Po upieczeniu ciasto jest przepyszne i wilgotne w środku! Jak lubicie makowce to z pewnością musicie wypróbować mój przepis! Gwarantuję wam, że się nie zawiedziecie

Gotuj z Prezesem