roladki - 9750 przepisów (strona:321/650)

Rurki z pastą z tuńczyka – szybka przekąska na każdą okazję 39

szybka przekąska na każdą okazję Zobacz inne przepisy na pomysłowe przekąski: Rożki z tortilli zapiekane z mięsem mielonym – pyszna przekąska Jajka wiosenne – przepis na jajka w sosie z nowalijkami Roladki naleśnikowe z łososiem wędzonym – pyszna przekąska Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem Rolada szpinakowa z tuńczykiem Artykuł Rurki z pastą z tuńczyka – szybka przekąska na każdą okazję pochodzi z serwisu

e-PrzepisyKulinarne
Pasztet z dzika pieczony w boczku 24

słoninę i resztę śliwek drobno pokrojonych. ? Na folii spożywczej rozłożyć pozostałe plastry boczku i na niego masę mięsną w kształcie kwadratu. ? Na dłuższym brzegu ułożyć roladki z boczku i śliwki tak, aby powstał długi rulonik. ? Zwijać roladę mięsną za pomocą folii, skręcić dość mocno i zawinąć jeszcze w folię aluminiową. ? Piec w nagrzanym piekarniku do 170 st.C przez 30 minut

To co kocham
Roladki z łososia wędzonego z musem z awokado 38

cienkie krążki, wrzucić do wrzątku z solą, odrobiną cukru i pogotować 1 minutę. Odcedzić, przelać zimną wodą. ? Ocet balsamiczny utrzeć z cukrem brązowym, pieprzem i wymieszać z cebulą. ? Roladki podawać pokrojone w plastry, udekorowane krążkami cebuli i kolendra. Przepis pochodzi a warsztatów Akademii Makro – Pasztety

To co kocham
Krokiety z wafli 34

była gorąca, dodać natkę pietruszki. ? Rozłożyć na stole wafle, kłaść łyżką gorący farsz i rozsmarować dokładnie na całej długości wafla. ? Po 1-2 minutach, kiedy wafel zmięknie, zwijać jak roladkę. ? Roztrzepać jajka, posolić. Krokiety maczać w jajku, następnie w tartej bułce i smażyć na gorącym oleju z każdej strony, na koniec obsmażyć boki. ? Podawać gorące z zieleniną i czerwonym barszczykiem

To co kocham
Sos aksamitny pomidorowy 28

Sezon pomidorowy w pełni! Oprócz zup i sałatek polecam wykonanie sosu pomidorowego, bardzo aksamitnego. Sos ten pasuje do kurczaka i schabu, do roladek i faszerowanego mięsa, a także do kalafiora i jarskich kotletów. Składniki: ? puszka pomidorów bez skóry lub 0,5 kg świeżych, mięsistych ? 1 cebula ? 2 ząbki czosnku ? 2 serki topione śmietankowe po 100 g ? szczypta suszonego oregano

To co kocham
Sushi naleśnikowe z bananem 28

Rozłożyć serek na 4 naleśniki i rozsmarować. ? Banany obrać i „wyprostować” je – ja przecinam po skosie na środku i odwracam połówki. ? Zwijać naleśnik z bananem jak roladkę. ? Pokroić każdy rulon na 5-6 części. ? Na talerzu rozsypać cynamon i obtoczyć delikatnie naleśnikowe boki. ? Podawać z osobno podanym miodem do maczania

To co kocham
Beza Pavlova z sosem malinowym 35

Beza w formie wieńca w kolorach mocnej czerwieni została okrzyknięta przez moją rodzinę niekwestionowaną królową świątecznych słodkości. Po niej na drugim miejscu torcik Cappuccino, trzecie to makowiec z kruchymi roladkami (jeszcze nieobecny na blogu). Za nimi ścigają się: piernik z orzechami, keks, ciasteczka francuskie i pierniczki. Składniki: ? 4 białka ? 250 g cukru kryształu ? 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ? 1 łyżeczka octu

To co kocham
Podudzia kurczaka w sosie sojowym 25

sztuk podudzi z kurczaka bez kości ? 4 łyżki sosu sojowego ? 1 łyżeczka ziół prowansalskich ? 1 łyżeczka słodkiej papryki ? sól, pieprz do smaku ? olej do smażenia Wykonanie: ? Podudzia zwinąć w roladkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju, ? Podlać sosem sojowym, posypać ziołami prowansalskimi i papryką, doprawić solą i pieprzem. ? Chwilę przesmażyć, podlać 1/2 szklanki wody i poddusić pod przykryciem ok. 10 minut

To co kocham
Roladka z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem 29

Taka właśnie jest ta rolada z mięsa kurczaka, pieczarek i sera żółtego. Mnie najbardziej smakuje na zimno jako przekąska. Na ostatniej imprezie urodzinowej prezentowała się na talerzu razem z roladkami z kurczaka z farszem szpinakowym i z pomidorów suszonych i fety. Składniki: ? 3 filety z kurczaka Farsz ? 500 g pieczarek ? 200 g sera żółtego ? 1 cebula ? 1 łyżeczka ziół prowansalskich

To co kocham
Krokiety z ruskim nadzieniem w waflu 36

Rozłożyć na stole wafle, kłaść łyżką gorący farsz i rozsmarować dokładnie na całej długości wafla. Przeciąć wzdłuż na dwa paski. – Po kilku minutach, kiedy wafel zmięknie, zwijać jak roladkę. – Roztrzepać jajka, posolić. Krokiety maczać w jajku, następnie w tartej bułce i smażyć na gorącym oleju z każdej strony, na koniec obsmażyć boki. – Podawać gorące z zieleniną

To co kocham
Paszteciki z mięsem z kurczaka 39

gotowana marchewka i pietruszka – 2 jajka – 1 cebula – 3 łyżki oleju – 3 ząbki czosnku – sól, pieprz do smaku – 1 jajko do posmarowania roladek   Wykonanie: Nadzienie – Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. – Mięso z kurczaka przepuścić przez maszynkę razem z marchewką, pietruszką i cebulą. – Doprawić do smaku solą, pieprzem i przepuszczonym

To co kocham
Dietetyczna rolada szpinakowa z łososiem 191

nią zgłodniał i zjedliśmy w piątek na wczesną kolację. Ponieważ jestem na deficycie kalorycznym, liczę kalorie to ta wersja jest super fit, z tej ilości składników wyszło 15 roladek, sporej wielkości, więc każdy plaster rolady szpinakowej ma tylko ok. 50 kcal. Składniki to: na biszkopt szpinakowy 2 jajka, osobno żółtka, osobno białka, które trzeba ubić, 1 łyżeczka masła, 3 ząbki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Co zrobić na wielkanocny obiad? Pomysły na niedzielę i poniedziałek 57

szparagów, biały barszcz. Dobrym pomysłem na drugie danie w święta wielkanocne jest: rolada z szynki nadziewana grzybami, pieczeń rzymska, pieczony królik, halibut w sosie porowym, faszerowane udka z kurczaka, roladki z piersi kurczaka nadziewane oliwkami. Świąteczne menu obiadowe może być urozmaicone i dopasowane do gustu biesiadników. Wielkanocny elegancki obiad, podczas którego podamy pyszne zupy i soczyste mięsa na pewno będzie

Rozdomowiona