roladki - 9750 przepisów (strona:317/650)

Drożdżowa gwiazda z makiem 97

jedno z tych ciast, obok sernika i piernika, które obowiązkowo musi pojawić się podczas Świąt Bożego Narodzenia . Najczęściej ciasto drożdżowe ciasto z makiem podaje się w formie strucli makowej (rolady) lub kruchego placka z masą makową. Dziś proponuję Wam makowiec w nieco innym, ale chyba najładniejszym i najbardziej efektownym wydaniu – oto drożdżowa gwiazda z makiem . To ciasto wygląda pięknie

Na-talerzu.pl
Kapuśniaczki 105

podzielić na 3 równe części. Każdą część ciasta rozwałkować bardzo cienko na kształt prostokąta na blacie podsypanym mąką pszenną. Na każdym prostokącie rozsmarować 1/3 farszu i ciasto zwinąć w roladę. Pokroić ukośnie lub prosto na paszteciki o długości około 3-4 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia miejscem zawinięcia do spodu. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać widelcem

Danka Pichci
Bułeczki cynamonowe 106

kształt prostokąta Rozwałkowane ciasto powinno mieć grubość około 8-10 mm. Następnie ciasto smarujemy masłem przygotowanym na farsz, posypujemy bardzo obficie cynamonem i odrobiną cukru. Ciasto zwijamy jak roladę od węższej strony i następnie kroimy ostrym nożem rulon na kawałki około 1 -1,5 cm grubości. Ślimaczki cynamonowe przygotowujemy z każdej części ciasta. Jeśli chcecie uzyskać efekt

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto seromakowiec bez pieczenia 139

ryzyka zakalca i innych niepotrzebnych niespodzianek. Seromak dla wielu osób to obowiązkowy wręcz tradycyjny świąteczny wypiek. Ciasto z makiekm i serem na kruchym spodzie, bez spodu a może wyborna rolada seromak? Na Blogu znajdziesz przepis na domową masę makową z mielonego maku i inne słodkości z makiem. Jak zrobić pyszny seromakowiec bez pieczenia? Bardzo prosty przepis na pyszny sernik gotowany

Dieta moja pasja
Paszteciki z pieczarkami 112

Jeśli masz mało miejsce, to podziel kulę ciasta na 2 części i rozwałkuj 2 placki. Na placek z ciasta drożdżowego wykładam równomiernie farsz i wyrównuję. Następnie zwijam ciasno w roladę. Za pomocą ostrego noża kroję w 3 lub 4 cm plastry . Na blaszce piekarnika wykładam papier do pieczenia i układam paszteciki. Możesz je posypać także: makiem, kminkiem lub sezamem. Paszteciki

Ania gotuje
Kotlety ziemniaczane w waflu – tanie i pyszne danie 215

ziemniaków: Prażucha ziemniaczana – najprostsze i tanie danie na obiad Ziemniaczane kluski kładzione – miękkie i leciutkie jak chmurka Ziemniaki pieczone w plastrach z szynką i serem – pysznie i niedrogo Rolada ziemniaczana z pieczarkami – sprawdzony przepis Placki ziemniaczane – prosty i sprawdzony przepis Artykuł Kotlety ziemniaczane w waflu – tanie i pyszne danie pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto seromakowiec 301

ryzyka zakalca i innych niepotrzebnych niespodzianek. Seromak dla wielu osób to obowiązkowy wręcz tradycyjny świąteczny wypiek. Ciasto z makiekm i serem na kruchym spodzie, bez spodu a może wyborna rolada seromak? Na Blogu znajdziesz przepis na domową masę makową z mielonego maku i inne słodkości z makiem. Jak zrobić pyszny seromakowiec bez pieczenia? Bardzo prosty przepis na pyszny sernik gotowany

Dieta moja pasja
Kapuśniaczki 490

zawijać kapuśniaczki? Kapuśniaczki można zawijać różnymi metodami. Możesz użyć sposobu, który opisałam został niżej, ale dobrym sposobem będzie rozwałkowanie ciasta, rozłożenie na nim farszu, a następnie zwinięcie jak roladę i pokrojenie na plastry. Farsz do kapuśniaczków – jak urozmaicić smak? Kapuśniaczki to przede wszystkim przekąska z kapustą, ale nie znaczy to, że musisz się do wspomnianej kapusty ograniczać. Farsz

okolicepalnika.pl
Rolada z mięsa mielonego z marchewką i serem 99

mieliśmy pyszny obiad – tłuczone ziemniaczki, surówka z kiszonej kapusty, surówka z gotowanych buraczków oraz rolada z mięsa mielonego z marchewką i serem. Kiedyś robiłam roladki schabowe z taką marchewką i bardzo nam smakowały, dlatego tym razem postanowiłam zrobić coś podobnego z mięsem mielonym, w formie pieczeni. Zrobiłam pieczeń drobiową i to był super pomysł. Mięso smakowało i na ciepło

Smaki Na Talerzu
Strucla makowa 94

masę mieszamy z ubitymi białkami. Ciasto ponownie zagniatamy i dzielimy na pół. Każdą z części rozwałkowujemy na kształt prostokątu i na nim rozsmarowujemy połowę masy makowej. Ciasto zwijmy w roladę i przekładamy do wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą keksówek. Pieczemy w 180 C przez około 20-25 minut

Zainspirowana w kuchni
Sernik z musem piernikowym 108

makowca lub sernika (np. wiedeński , cytrynowy lub z gotowany . W wielu domach przygotowuje się również keks orzechowiec lub nieco mniej tradycyjne ciasta. Koniecznie sprawdź przepis na Pijaka , Ciasto Kawosz , Roladę cytrynową , Cappucino , Makową fantazję lub Bounty bez pieczenia . if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute

okolicepalnika.pl
Sałatka z kuskusu, koziego sera i granatu 90

cytryny i miodu. Gorąco polecamy Wam tę sałatkę, gdyż świetnie nadaje się na lancz do pracy, ale doskonale sprawdzi się w roli przekąski podczas imprezy. Składniki: Serek kozi (najlepiej rolada) 50 g Szklanka kuskus Garść zielnych winogron Garść orzechów włoskich 1 mały granat Garść rukoli Sól i pieprz do smaku Dresing 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu

Niedzielny kucharz
Masa makowa 101

ciast oraz wypieków drożdżowych. Jej przygotowanie jest bardzo proste, a do tego dość szybkie i mało pracochłonne. Ta masa makowa na pewno sprawdzi się w świątecznych wypiekach takich jak rolada drożdżowa, bułeczki z makiem, makowiec oraz wielu innych. Przygotowanie masy makowej należy zacząć od ugotowania maku. Jest to suchy mak niebieski w ziarnach , które to wsypujemy do garnka, zalewamy wodą

MeCooks
ANDRUTY A'LA KROKIETY. Z FARSZEM PIECZARKOWYM 107

masę, posypujemy serem, układamy po 2 parówki i zostawiamy wafle na około 20 minut, aby nam zmiękły pod wpływem wilgoci. Po tym czasie rolujemy w miarę ściśle i każdą roladkę roladę kroimy na około 3 cm plastry.  Następnie panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania