plastrów szynki sól pieprz 1 szklanka mleka 2 serki topione naturalne ( w kiełbasce ) sól, pieprz 1 pęczek koperku Sposób przygotowania: 1. Mięso roztłuc, doprawić solą i pieprzem, zawinąć w roladki z szynką i serem. 2. Zawinięte roladki przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piec ok. 30 min. 3. W garnku zagotować mleko, dodać(...)serki i mieszać do momentu aż sos zacznie gęstnieć. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać posiekany koperek. 4. Roladki zalać przygotowanym sosem. Zapiekać przez kolejne
A Ty Smakuj MnieDzisiaj przepisy są dwa. Jeden na najsmaczniejszą roladę ze schabu jaką do tej pory jadłam – mięciutką i soczystą. Drugi na sos cebulowy z karmelem według Anieli Rubinstein (z drobnymi modyfikacjami). Połączenie smaków było obłędne, lecz równie dobrze można zjeść schab bez sosu, a sos bez schabu jest idealny do wszelkiego rodzaju mięs, ryb, klusek czy kopytek. Rolada: Składniki(...)czasu. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle. Papryczkę kroimy w kostkę. Schab smarujemy musztardą, nakładamy na niego równomiernie pieczarki i papryczkę i zwijamy w rulon. Roladę wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w nagrzanym do 180 C piekarniku przez ok 1,5 godz. Sos cebulowy: Składniki: 2 duże cebule ok 300 ml bulionu warzywnego łyżka mąki
e-PrzepisyKulinarneRoladki drobiowe z pietruszką i serem korycińskim SKŁADNIKI: filet z kurczaka - 1 podwójny jajko - 1 szt mąka - 2 łyżki sól i pieprz bułka tarta - 3 łyżki pietruszka - 0,5 pęczka ser koryciński http://www.ser-korycinski.pl/ - 4 słupki tłuszcz przyprawa do kurczaka - 1 łyżka PRZYGOTOWANIE: Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, lekko rozbić, posypać filety przyprawą do kurczaka. Na filecie ułożyć(...)jednym słupku sera i kilka gałązek natki pietruszki. Zwinąć w roladki, opanierować w mące, przełożyć do rozmąconego jajka z solą i pieprzem. Obtoczyć w tartej bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu. Smacznego ! SER KORYCIŃSKI CZESŁAWY ZARZECKIEJ Otrzymałam od Pani Czesławy Zarzeckiej:) pyszniutki ser koryciński , dziękuję ślicznie za to , że mogłam go spróbować i co więcej powiem
Kuchnia Danusismaczna przekąska. Chętnie jadam je na kolację, ale fantastycznie sprawdzą się również na imprezowym stole. Nadzienie możemy dowolnie modyfikować w zależności od tego co aktualnie mamy w lodówce. Roladki: 200g szynki konserwowej w plasterkach 100g suchej kaszy jaglanej 2 jajka 1/2 pęczka szczypiorku puszka kukurydzy 1/2 kostki sera feta 4 kawałki papryki w occie 4 łyżki majonezu/jogurtu naturalnego sól(...)feta, szczypior, paprykę, kukurydzę i jogurt/majonez mieszamy w misce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 5. 1-2 łyżki przygotowanego farszu wykładamy na każdy plasterek szynki i zwijamy w roladki. Układamy w naczyniu. 6. Przygotowujemy galaretę: do gorącego bulionu dodajemy żelatynę i mieszamy by nie było grudek. Studzimy i tężejącą galaretką zalewamy roladki. Chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą
Szefowa kuchniCoś na typowy domowy posiłek. Postanowiłam tym razem zrobić roladki schabowe, dawno ich nie robiłam i naszła mnie ochota. Najtrudniejsze było to że zawsze jadłam je zrobione przez moją mamę, tym razem musiałam zrobić je sama :) Wyszło chyba całkiem smacznie bo mojemu mężowi bardzo smakowało. Bardzo lubię odtwarzać te moje wszystkie domowe przepisy, z jednej strony to powrót do tych(...)odrobiną wody) 4. Paprykę kroimy w plasterki. 5. Na plastry mięsa wykładamy po łyżce smażonych pieczarek z cebulą, po pasku papryki oraz sera żółtego. Zawijamy plastry z farszem, jak roladki. 6. Roladki obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Wykładamy na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smażymy ok 10 minut z każdej strony. Możemy podawać z pieczonymi ziemniakami, puree
Kuchnia Pełna Pasjiszpinakożerców podwójna odsłona drobiowej roladki - zapraszam:) Drobiowe roladki ze szpinakiem S kładniki: 1 podwójny filet z kurczaka 200 g szpinaku 2 jajka 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła sól, pieprz, opcjonalnie: olej, jajko i bułka tarta do panierki Szpinak poddusić na rozgrzanej patelni na maśle, dodać rozdrobnione ząbki czosnku i sól, wystudzić. Filety zemleć. Ubić pianę z 2 białek(...)www.apetytnawiecej.pl/2014/02/drobiowa-rolada-z-wodnej-kapieli_20.html Gotową włożyć do wrzątku i gotować na małym ogniu około 20-25 minut. Po około 7-10 minutach gotowania można już zdjąć folię. Roladka smakuje zarówno w wersji na cieplo jak i na zimno
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaPomysł na szybką przekąskę idealną na karnawałową imprezę oraz dla niespodziewanych gości. Roladki nie wymagają wielkiego zachodu, robią się błyskawicznie, a smakują wybornie. Jeśli chcecie przepis na wieloskładnikowe roladki w wersji z serem feta to zapraszam --> TUTAJ SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 kg pieczarek 1 "trójkącik" sera topionego pieprz ziołowy czosnek sól masło klarowane WYKONANIE Pieczarki(...)zwijamy w rulon, a potem kroimy na plastry o szerokości 1,5-2cm i układamy płasko na papierze do pieczenia. Pieczemy ok. 30minut w temp. 200 stopni. SUGESTIA Roladki wybornie smakują podane z barszczem lub piwem :) Czym częstujecie niespodziewanych gości
ZofianaCiekawy pomysł na prosty i bardzo szybki deser ;) Waflowa rolada Składniki: 1 opakowanie wafla (5 sztuk) 1 galaretka pomarańczowa 1 margaryna 3 łyżki kakao 1paczka (100g) herbatników 1/2 szklanki cukru Przygotowanie: Galaretkę trzeba rozpuścić w 1/2 szklance gorącej wody. W rondelku rozpuścić margarynę, cukier, kakao i 3 łyżki wody ;) Masę w rondelku zagotować. Wcześniej trzeba sobie przygotować wałek(...)tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać ;) 2 wafle przykryć wilgotnymi ściereczkami - aby zmiękły ;) Wtedy będzie można je bez problemu zawinąć ;) Przestudzoną masę rozprowadzić na wafle - po połowie na każdy. Zwinąć rolady. Gotowe rolady owinąć folią i wstawić do lodówki. Pychota
Lawendowe NieboRoladki z mięsa mielonego to kolejna alternatywa do zwykłego mielonego. Fakt faktem przepis wymaga odrobiny zdolności manualnych ale dacie sobie na pewno radę skoro ja dałem. Składniki : ok 60 dag mięsa mielonego pół cebuli ząbek czosnku ok 4 łyżek bułki tartej 4 plastry szynki 4 plastry sera żółtego 1 jajko 1 jabłko sól, pieprz, olej do smażenia papryczka(...)dzielę na 4 części i każdą formuję na prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Najlepiej zrobić to na foli i macie z bambusa która pomaga zwinąć mięso w roladkę. Na każdy z "placków" kładę plaster szynki i sera oraz grubą frytkę z jabłka. Całość zręcznie zawijam. Smażę na dobrze rozgrzanej oliwie po kilkanaście sekund z każdej strony a następnie
Mechanik w kuchniDwie łyżki groszku zgniatamy widelcem na papkę. Do wątróbki dodajemy pognieciony groszek, 1/3 pokrojonych pomidorów, natkę pietruszki i mieszamy. Wątróbkę nakładamy na udka, zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Roladki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na pozostałym oleju podsmażamy do zeszklenia cebulę z marchewką. Dodajemy groszek(...)pozostałe suszone pomidory, doprawiamy do smaku, mieszamy i przekładamy na roladki. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 30-35 minut. Wyjmujemy z piekarnika i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnyjajka i warzywa, desery i ciepłe dania. Sylwestrowe menu – top lista : Z dań na jeden kęs świetnie spisują się wszelkiego rodzaju koreczki, małe kanapki a la tartinki, czy roladki. Tartinki z łososiem i serkiem na pumperniklu łosoś wędzony pumpernickel serek kremowy świeży koperek sok z cytryny pomidorki koktajlowe Do przygotowania tych przekąsek wystarczy okrągły pumpernickel. Łososia wędzonego siekamy(...)ćwiartką pomidora koktajlowego. Aby kanapeczka się nie rozpadła nabijamy ją na ozdobną szabelkę do koreczków. Smacznego. W ciągu kilku chwil mamy pyszne, kolorowe przekąski na wszelakie uroczystości. Naleśnikowe roladki z wędzonym łososiem Roladki z klopsa drobiowego faszerowanego papryką Śledzie idealnie nadają się na Sylwestra, proponuję je przygotować w formie mini przekąski – w nieco odmienionej formie kanapeczek z tatarem. Tatar
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięoraz szaszłyków z nawiniętych plastrów boczku. Udekorowany został kielichami kwiatów wyciętymi z mini papryczek, które wypełnia sos majonezowy z bazylią i rozmarynem lub ketchup. R olę babeczek odgrywają roladki z piersi kurczaka - w miodowo-musztardowej marynacie z dzikim czosnkiem i suszonymi pomidorami, owinięte wokół kawałka nektarynki. Przepyszne :) Roladki nektarynkowe Składniki na około 12 szt: filet piersi kurczaka(...)odstawić na co najmniej 30 minut do lodówki. Nektarynkę pokroić na cząstki, wokół każdego kawałka owinąć plaster mięsa, spiąć wykałaczkami. Posmarować oliwą i upiec na grillu do lekkiego przyrumienienia. Roladki z kurczaka z nektarynkami Tort kiełbaskowo - boczkowy Składniki: Kiełbasa śląska 0,5 kg Kiełbaski grillowe białe 0,3 kg Boczek plastry 0,3 kg przyprawa grillowa, papryka, sól olej
głodny alergiklaurowych, ziela angielskiego, suszonego tymianku i odrobiny oliwy przez całą noc. Na następny dzień kroimy na 4 części i rozbijamy tłuczkiem. Układamy 1 plaster suszonych pomidorów i zwijamy w roladkę. Roladkę owijamy w plaster boczku. Możemy pomoc sobie przy pomocy wykałaczki. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z każdej strony. Sos: Owoce porzeczki gotujemy w minimalnej ilości wody. Gdy Woda trochę odparuje(...)dodajemy cukier i mieszamy. Sos blendujemy. Roladki podajemy z sosem z porzeczki na liściach z jarmużu
Bon Appetit Małgorzatykotlety. Posypujemy z obu stron solą i i pieprzem. 2. Camembert kroimy na plasterki. 3. Na każdym kotlecie kładziemy 2-3 plasterki sera, posypujemy żurawiną i całość zwijamy na roladki. 4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, kładziemy roladki złączeniem mięsa do dołu, podlewamy odrobiną wody, przykrywamy pokrywką i dusimy przez 10 minut, pamiętając, aby co jakiś czas obrócić roladki. Smacznego
Kuchnia domowa AniŚwięta bez śledzia? Śledź musi być! Roladki kolorowe… Roladki smaczne…. Roladki na ostro… Składniki: 4 płaty śledzia korzennego, 1 cebula, 1 ugotowana marchewka, 2 szt. pomidorów suszonych, 1 ogórek konserwowy, 4 ziarenka kapary, 4 listki świeżej rukoli, ½ papryczki chili, olej rzepakowy 2 łyżki, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku. Przygotowanie: Cebule i marchewkę drobno kroimy
Moniki Smakołyki