roladki - 9750 przepisów (strona:207/650)

Kotlety Twardowskiego 97

Pomysł na przygotowanie pysznego obiadu ze schabu zamiast tradycyjnych kotletów schabowych. Soczyste roladki schabowe wypełnione farszem maślano-serowym zasmakują każdemu. 3 porcje 3 plastry schabu każdy tak ok. 130 gramów 90 gramów masła 150 gramów żółtego sera sól pieprz jajko + mąka+ bułka tarta do panierowania Tłuszcz do smażenia Plastry schabu rozbijamy jak na kotlety za pomocą tłuczka do mięsa(...)środku rozbitych kotletów. Mięso składamy na połowę jak pieroga. Brzegi zbijamy dokładnie tłuczkiem aby pózniej farsz podczas smażenia nie wyciekł. Następnie boki podwinąć i w dłoniach uformować podłużne  roladki coś na kształt wrzeciona. Uformowane kotlety panierujemy kolejno w mące jaJku i bułce tartej. Piekarnik nagrzać do 190-200 stopni. Kotlety najpierw smażymy na średnio rozgrzanym głębokim tłuszczu na złoty

Andzia Pichci
Pałki kurze nadziewane gruszką i serem gorngonzola 80

każdym kawałku mięsa położyć gruszkę i ser. Dokładnie zawinąć i obwinąć szynką parmeńska lub inną podobną. Spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki. Na patelnię dodać pokrojone w plasterki pieczarki, posiekaną natkę pietruszki ( zostawić połowę do dodanie na koniec ), dodać gałkę muszkatołową. Wlać wywar, delikatnie zmieszać. Gotować na małym ogniu 15-20 minut. Raz odwrócić mięso. Sprawdzić smak

Kuchnia Pokoleń
Zygzakowa rolada 141

Zygzakowa rolada to idealny wypiek na obecną sytuację. Mięciutka, pachnąca, wilgotna, smakiem przypomina drożdżowe wypieki. Podaję przepis dla wszystkich, którzy nie kupili drożdży, a mają chęć na pyszny makowiec. Choć ciasto wygląda na pracochłonne, wcale tak nie jest. Makowa rolada jest bez drożdży. Na cieście twarogowo-olejowym, łatwym i szybkim do zrobienia. Oczywiście pod warunkiem

dolcevitainmykitchen
Pieczone roladki z mięsa mielonego z brokułem 116

Błyskawiczny pomysł na obiad. Wystarczy wyrobić mięso, uformować i zawinąć boczkiem. Takie upieczone roladki są o wiele zdrowsze niż te smażone na tłuszczu. 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 biała cebula 3 jajka 10 różyczek brokuła 3 łyżki bułki tartej 100 g surowego boczku wędzonego Sól Pieprz Czosnek granulowany Liść lubczyku Brokuł gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej(...)suszonym liściem lubczyku. Brokuł kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do mięsa. Mięso wyrabiamy na jednolitą i gładką masę. Formujemy podłużne kotleciki, każdy owijamy plastrem surowego wędzonego boczku. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 190*C przez 50-60 minut. Pod koniec pieczenia możemy odkryć mięso, aby ładnie się zarumieniło. Podajemy z ziemniakami lub kaszą. Mięso obsypujemy posiekaną natką

VioletoweKucharzenie
roladki z tortilli z szynką i papryką – proste 258

żółtej natka pietruszki wykonanie: Każdy placek smarujemy serkiem, posypujemy posiekaną natką pietruszki. Rozkładamy plasterki szynki oraz plasterki sera. Następnie delikatnie smarujemy serkiem śmietankowym i układamy pokrojoną w słupki paprykę. Roladki zwijamy w ścisłe rulony. Zawijamy w folię spożywczą i schładzamy przez ok. 30 min. w lodówce. Następnie kroimy na mniejsze porcje, możemy spiąć wykałaczką i podajemy

Domowy Smak Jedzenia
Pałki kurze nadziewane szparagami i serem camembert 106

drobno pokruszonym. Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Wykonanie – tak przygotowany farsz rozłożyć na rozbitych płatach mięsa. Mocno zawinąć. Zabezpieczyć wykałaczkami przed rozwinięciem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki na złoty kolor. Wlać wodę od gotowania stwardniałych końcówek szparag i gotować 15 minut. Gdyby woda wyparowała podlać dodatkowo wodą. Wrzucić połowę posiekanego koperku. Wody nie może być zbyt dużo(...)tylko tyle żeby roladki były przykryte do 1/3 wysokości. Następnie wlać śmietanę i gotować jeszcze 5 minut. Na koniec wrzucić łebki szparag i gotować jeszcze 3 minuty. Obsypać danie pozostałym koperkiem i gotowe. gdyby sos był za rzadki zagęścić go łyżeczką mąki rozmieszaną w małej ilości wody. Wlać to wszystko do gotującego się sosu o chwilkę gotować wymieszać. Danie pyszne

Kuchnia Pokoleń
Rolada szwarcwaldzka 156

Rolada kakaowa z wiśniami i lekką masą serową Składniki biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa: 350 g serka … Czytaj dalej Rolada szwarcwaldzka

czarrna od kuchni
NALEŚNIKOWE ROLADKI Z PASTĄ ŚLEDZIOWĄ – idealne na imprezę! 232

może warto ich zaskoczyć i sprawić, że ślinka pocieknie już od samego patrzenia na przygotowany stół? Dziś razem z marką SEKO przygotowałam dla Was pyszne, imprezowe przekąski – aromatyczne roladki naleśnikowe wypełnione pyszną pastą śledziową z dodatkiem czerwonej cebulki i suszonych pomidorów. Małe, ale sycące! Łatwe do zrobienia i bardzo szybkie! Gwarantuje, że z całą pewnością Wasi goście będą zachwyceni(...)kostkę, miksujemy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. CAŁOŚĆ: Na wystudzone naleśniki nakładamy porcję pasty śledziowej ( na całość ). Układamy liście świeżej sałaty lodowej. Delikatnie, ale dokładnie zwijamy, kroimy w roladki. Podajemy na zimno ze świeżym koprem i odrobiną sezamu. Smacznego! PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ SEKO INNE IMPREZOWE PRZEKĄSKI Z DODATKIEM ŚLEDZI SEKO

Ostra na Słodko
Polonezy schabowe 101

Polonezy schabowe – jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety schabowe to koniecznie wypróbujcie ten przepis na pyszne, soczyste polonezy schabowe, czyli roladki z mięsa wieprzowego nadziewane farszem pieczarkowym i cebulką. Roladki takie częst The post Polonezy schabowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Bezowa rolada serowo-malinowa 186

Planowałam upiec tort Pawlowej z malinami, ale nareszcie nadarzyła się okazja na przygotowanie trudniejszego deseru o tym samym smaku, ale w zupełnie innej formie. Bo z myślą zrobienia rolady bezowej nosiłam się od wielu miesięcy. To deser wymagający czasu, cierpliwości, delikatności i właściwego doboru masy będącej nadzieniem. Masa musi być delikatna, by beza nie straciła swojej lekkości. Musi mieć też(...)jedna obok drugiej. Zwinąć bezę za pomocą ściereczki, zaczynając od boku, przy którym ułożone są maliny. Zwiniętą bezę zawinąć w papier do pieczenia. Wstawić na noc do lodówki. Do rolady zużyłam tylko część twarogu z wiaderka. Wkrótce przepis na wykorzystanie reszty 😊 Deser zgłaszam do konkursu "Tajemnice doskonałego sernika

Weekendy w domu i ogrodzie
Orzechowe ruloniki 217

kształt. Ponownie rozwijamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Ciasto smarujemy dżemem pomarańczowym oraz masą maślaną. Kroimy wzdłuż przez środek by otrzymać dwa prostokąty. Każdy z nich rolujemy w cienką roladkę i odkładamy do schłodzenia. Schłodzone roladki kroimy na plastry/ruloniki o długości ok. 5-6 cm. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zanurzamy w niej końce ruloników. Odstawiamy do zastygnięcia polewy

Smaki Na Talerzu
Rolada z kurczaka z omletem szpinakowym 101

serze układamy omleta ,ewentualnie docinamy tak aby pokrył rozbity płat mięsa zostawiając 1 cm. margines z każdej strony. Posypujemy drugą częścią sera. Zwijamy od szerszego boku ściśle w roladę. Folę aluminiową smarujemy olejem i zawijamy roladę . Pieczemy w piekarniku ok. 45 minut 190 stopni. Studzimy i wkładamy do lodówki na noc. Kroimy na plastry ,ewentualnie zalewamy galaretą. Z tych proporcji

Andzia Pichci
Chrupanka Orzechowa 162

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Orzechowo-miodowe smaki na u progu lata? Czemu nie! Dziś ciasto w formie kruchej, chrupankowej rolady pokrytej sowitą warstwą czekolady. Rolada ta, powstała , gdyż z rozpędu zrobiłam za dużo kruchego   ciacha 😊 Nadzienie, to ni mniej ni więcej , tylko orzechowo-miodowa glazura z dodatkiem siekanych bakalii

Domowe ciasta
Drobiowa rolada z jajkami i serem 143

powiecie na drobiową roladę (pieczeń) z posiekanymi jajkami i serem, zamiast tradycyjnej pieczeni rzymskiej? Moim zdaniem to miła odmiana. Lżejsza, delikatniejsza, ciekawsza. Baaardzo smaczna. Smakuje zarówno na ciepło (doskonała z sosem pieczarkowym jak i pomidorowym), jak i na zimno (do sałatki, czy na kanapkę,polana ketchupem). Może wypróbujecie na Wielkanoc? 750 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie udka bez skóry(...)blacie rozwijamy kawałek papieru do pieczenia, delikatnie smarujemy go olejem. Rozprowadzamy na nim mięso mielone, tworząc prostokąt. Mięso posypujemy tartą mozzarellą. Rozkładamy farsz jajeczno-serowy. Dokładnie zwijamy w roladę pomagając sobie papierem. Mięso przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50-60 minut. Pod koniec pieczenia odkrywamy papier, by mięso lekko

Smaki Na Talerzu