Rolada ekspresowa

Rolada ekspresowa

Rolada ekspresowa

Rozpływająca się w ustach, bardzo delikatna rolada do przygotowania w kilka chwil. Składniki mam zawsze w domu, więc robię ją bardzo często. Radzę upiec dwie bo znika w mgnieniu oka:) Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 4-5 jabłek Sposób wykonania: 1. Największą blachę jaka mieści się w piekarniku  wyłożyć papierem do pieczenia. Papier posmarować masłem. Jabłka obrać, pokroić w cienkie plastry i ściśle ułożyć na bla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cukiernia Pychotki

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.