Roladki z delikatnego mięsa z kurczaka, faszerowane kapustą czerwona, otulone aromatycznym boczkiem, który sprawia, że roladki są smaczne i soczyste. Dasz się skusić? czytaj przepis
Kulinarna Chwilaludzie na cołkim świecie sie myślōm ô ślōnskim ôbiedzie, to zarŏzki we gowie majōm rolada wołowo. Za starego piyrwyj to na zicher niy bōło1 [...] Artykuł Rolady (Śląskie zrazy wołowe ;) ) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniKilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują ma Twoim talerzu. Roladki z kurczaka z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych. Spróbuj i przekonaj się sama. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaRoladki z ciasta francuskiego z łososiem to propozycja na szybką i smaczną przekąskę, która doskonale sprawdzi się na imprezę i nie tylko. Artykuł Roladki z ciasta francuskiego z łososiem pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaBrak Ci pomysłu na roladki schabowe, oto przepis dla Ciebie. Takie roladki są idealne na różne uroczystości, a nadzienie samo rozpływa się w ustach. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaJeśli szukacie pomysłów na fajne imprezowe przekąski, to koniecznie musicie przygotować te roladki z tortilli z kabanosem. Artykuł Roladki z tortilli z kabanosem pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaPoszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie świąteczne, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki faszerowane wątróbką drobiową, zawinięte w aromatyczny boczek, który sprawia, że roladki są soczyste i smaczne. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaRoladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam. czytaj przepis
Kulinarna Chwilailością tartego parmezanu. Z jednej strony układamy makaron spaghetti (najlepiej by nie był dowolnie pozwijany, a ułożony w miarę równo, jeden na drugim). Pomagając sobie folią zwijamy mięso w roladę. Roladę przenosimy do keksówki (bez folii). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około godzinę. Kroimy po około 10 minutach od wyjęcia z piekarnika
Smaki Na TalerzuRolada z jabłkami to szybkie i tanie ciasto, które nie tylko pysznie smakuje ale i efektownie wygląda. Ja wykorzystałam do niej papierówki, których w tym roku w naszym sadzie całe mnóstwo i szkoda by się zmarnowały. Jest to chyba najwcześniejsza odmiana jabłek, kiedyś bardzo popularna. Jej prawidłowa nazwa to „Oliwka Żółta”. Zawdzięcza ją swoim owocom, które są stosunkowo małe, początkowo(...)pieczemy ok 15 minut w 200 st. C. Wyjmujemy z piekarnika, lekko studzimy i wykładamy na drugą stronę, najlepiej odrazu na ściereczkę. Zdejmujemy papier do pieczenia i zawijamy roladę w ścierkę, jabłkami do środka. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Cynamonowe szczęścieZastanawiasz się co dziś zrobić na obiad? Proponuję roladki schabowe z obłędnym nadzieniem w sosie serowym. Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują na Twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sama. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaRolada bezowa to coś absolutnie pysznego i zasadniczo całkiem prostego w przygotowaniu, aż sama sobie się dziwię, że tak rzadko u nas gości. Wszystko czego potrzebujecie do jej przygotowania to białka cukier oraz śmietanka i ulubione owoce np truskawki na które teraz mamy sezon i odrobina cierpliwości przy jej zwijaniu. Składniki: 6 białek szczypta soli 200 g cukru(...)zwijam i w tej formie zostawiam do całkowitego ostudzenia. Zimną kremówkę ubijam razem z cukrem na najwyższych obrotach miksera aż będzie gęsta. Ubitą wykładam na ostudzoną roladę, dodaję owoce i zwijam. Beza najlepsza jest po schłodzeniu w lodówce, zjedzona tego samego dnia, można ją przechowywać dłużej ale traci ona swoją chrupkość. Na koniec jeszcze kilka słów
Cynamonowe szczęścieRoladki schabowe z ziemniakami Zaskakująco proste danie obiadowe do przygotowania, bez stania przy patelni, bez tłuszczu. Wstawiasz wszystko do piekarnika i pieczesz a Ty masz czas na wypicie kawy. Roladki schabowe w pysznej marynacie, upieczone razem z ziemniakami. czytaj
Kulinarna ChwilaBardzo prosta a zarazem pyszna przystawka idealna na świąteczny stół. Kilka nie wyszukanych składników a smak wyśmienity 10 roladek 5 dużych plasterków szynki wędzonej pół opakowania serka kanapkowego użyłam łaciaty 1 solidna łyżeczka chrzanu Galareta 250 ml wody 3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe 50 ml octu 1 łyżka cukru szczypta soli 1 łyżka żelatyny Wodę zagotować(...)Całość odstawić do przestudzenia. Do serka dodać chrzan i dokładnie wymieszać. Plasterki szynki przekroić na połowę i każdy posmarować grubą warstwą serka chrzanowego następnie zwinąć w rulon. Tak przygotowane roladki z szynki ułożyć na paterze. Udekorować według uznania. Całość zalewamy za pomocą łyżki lekko tężejącą już galaretą. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego
Andzia Pichci