roladki - 9750 przepisów (strona:201/650)

Niewiarygodne roladki 633

Brak Ci pomysłu na roladki schabowe, oto przepis dla Ciebie. Takie roladki są idealne na różne uroczystości, a nadzienie samo rozpływa się w ustach. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Roladki z tortilli z kabanosem 185

Jeśli szukacie pomysłów na fajne imprezowe przekąski, to koniecznie musicie przygotować te roladki z tortilli z kabanosem. Artykuł Roladki z tortilli z kabanosem pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Roladki z wątróbką w sosie śliwkowym 113

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie świąteczne, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki faszerowane wątróbką drobiową, zawinięte w aromatyczny boczek, który sprawia, że roladki są soczyste i smaczne. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Roladki z pieczarkami i mozzarellą 994

Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Pieczeń z mielonego z makaronem 129

ilością tartego parmezanu. Z jednej strony układamy makaron spaghetti (najlepiej by nie był dowolnie pozwijany, a ułożony w miarę równo, jeden na drugim). Pomagając sobie folią zwijamy mięso w roladę. Roladę przenosimy do keksówki (bez folii). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około godzinę. Kroimy po około 10 minutach od wyjęcia z piekarnika

Smaki Na Talerzu
Rolada z jabłkami - proste i tanie ciasto 115

Rolada z jabłkami to szybkie i tanie ciasto, które nie tylko pysznie smakuje ale i efektownie wygląda. Ja wykorzystałam do niej papierówki, których w tym roku w naszym sadzie całe mnóstwo i szkoda by się zmarnowały. Jest to chyba najwcześniejsza odmiana jabłek, kiedyś bardzo popularna. Jej prawidłowa nazwa to „Oliwka Żółta”. Zawdzięcza ją swoim owocom, które są stosunkowo małe, początkowo(...)pieczemy ok 15 minut w 200 st. C. Wyjmujemy z piekarnika, lekko studzimy i wykładamy na drugą stronę, najlepiej odrazu na ściereczkę. Zdejmujemy papier do pieczenia i zawijamy roladę w ścierkę, jabłkami do środka. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Roladki schabowe w sosie serowym 162

Zastanawiasz się co dziś zrobić na obiad? Proponuję roladki schabowe z obłędnym nadzieniem w sosie serowym. Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują na Twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sama. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami 107

Rolada bezowa to coś absolutnie pysznego i zasadniczo całkiem prostego w przygotowaniu, aż sama sobie się dziwię, że tak rzadko u nas gości. Wszystko czego potrzebujecie do jej przygotowania to białka cukier oraz śmietanka i ulubione owoce np truskawki na które teraz mamy sezon i odrobina cierpliwości przy jej zwijaniu. Składniki: 6 białek szczypta soli 200 g  cukru(...)zwijam i w tej formie zostawiam do całkowitego ostudzenia.  Zimną kremówkę ubijam razem z cukrem na najwyższych obrotach miksera aż będzie gęsta. Ubitą wykładam na ostudzoną roladę, dodaję owoce i zwijam. Beza najlepsza jest po schłodzeniu w lodówce, zjedzona tego samego dnia, można ją przechowywać dłużej ale traci ona swoją chrupkość.  Na koniec jeszcze kilka słów

Cynamonowe szczęście
Roladki schabowe z ziemniakami 106

Roladki schabowe z ziemniakami Zaskakująco proste danie obiadowe do przygotowania, bez stania przy patelni, bez tłuszczu. Wstawiasz wszystko do piekarnika i pieczesz a Ty masz czas na wypicie kawy. Roladki schabowe w pysznej marynacie, upieczone razem z ziemniakami. czytaj

Kulinarna Chwila
Szynka z serkiem chrzanowym w galarecie 113

Bardzo prosta a zarazem pyszna przystawka idealna na świąteczny stół. Kilka nie wyszukanych  składników a smak wyśmienity 10 roladek 5 dużych plasterków szynki wędzonej pół opakowania serka kanapkowego użyłam łaciaty 1 solidna łyżeczka chrzanu Galareta 250 ml wody 3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe 50 ml octu 1 łyżka cukru szczypta soli  1 łyżka żelatyny Wodę zagotować(...)Całość odstawić do przestudzenia. Do serka dodać chrzan i dokładnie wymieszać. Plasterki szynki przekroić na połowę i każdy posmarować grubą warstwą serka chrzanowego następnie zwinąć w rulon. Tak przygotowane roladki z szynki ułożyć na paterze. Udekorować według uznania. Całość zalewamy za pomocą łyżki lekko tężejącą już galaretą. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego

Andzia Pichci
Rollsy z Tortilli w 10 Minut 148

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rollsy z tortilli to świetny pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Roladki z tortilli z dodatkiem szynki, sera i papryki, posmarowane kremowym serkiem to bardzo popularna przekąska, po którą bardzo chętnie sięga każdy gość. To właśnie one najszybciej znikają z talerzy podczas różnego rodzaju domowych imprez. Rollsy z tortilli można przygotować w kilka minut. Serwujemy

Przepiski.pl
Tradycyjne zrazy z karkówki z leśnymi grzybami 133

cienko. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do mięsa. Każdy plaster smarujemy musztardą. Następnie układamy plaster boczku, kilka plasterków ogórka kiszonego, piórka cebuli oraz kilka odsączonych grzybków. Całość zwijamy w ciasną roladkę, zabezpieczamy wykałaczką aby się nie rozwinęła. Mięso obsmażamy na rumiano na rozgrzanej patelni. Przekładamy do szerszego garnka. Wkładamy pozostałe odsączone grzyby oraz wsypujemy suszony lubczyk, liść laurowy i ziele angielskie(...)patelnię po smażeniu roladek wkładamy resztę pozostałej cebuli, przesmażamy. Wlewamy wodę, doprawiamy przyprawą uniwersalną i doprowadzamy do wrzenia. Przelewamy do mięsa.  Całość dusimy na wolnym ogniu około 2 godzin. Po tym czasie wyjmujemy zrazy z sosu. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą i śmietaną. Przelewamy do sosu, gotujemy do zgęstnienia sosu. Gotowym sosem ponownie zalewamy mięso. Smacznego

VioletoweKucharzenie
Makowiec tradycyjny 130

cukrem i cukrem waniliowym. Do mąki dodać wyrośnięte drożdże, utarte żółtka, miękkie masło, resztę śmietany i szczyptę soli. Zagnieść jednolite ciasto. Nie powinno być zbyt luźne, bo inaczej rolada "rozleje" się przed pieczeniem.  Przygotować papier do pieczenia. Arkusz o wymiarach 40 x 30 cm dobrze wysmarować masłem, a na środku (równolegle do boku o długości 40 cm) wykonać zakładkę(...)Ciasto posmarować rozmąconym białkiem i rozłożyć na nim równomiernie masę makową, zostawiając wolne krawędzie  (fot.1) . Zwinąć w rulon, układając łączeniem do dołu  (fot.2) . Na koniec zlepić boki rolady, żeby masa makowa nam nie wypłynęła. Ciasto przykryć papierem, tak aby zakładka była na grzbiecie  (fot.3) . Papierem okleić najpierw górną część ciasta, a następnie chwytając w dwie ręce końcówki

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania