roladki - 9750 przepisów (strona:206/650)

Polonezy schabowe 115

Polonezy schabowe – jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety schabowe to koniecznie wypróbujcie ten przepis na pyszne, soczyste polonezy schabowe, czyli roladki z mięsa wieprzowego nadziewane farszem pieczarkowym i cebulką. Roladki takie częst The post Polonezy schabowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Bezowa rolada serowo-malinowa 203

Planowałam upiec tort Pawlowej z malinami, ale nareszcie nadarzyła się okazja na przygotowanie trudniejszego deseru o tym samym smaku, ale w zupełnie innej formie. Bo z myślą zrobienia rolady bezowej nosiłam się od wielu miesięcy. To deser wymagający czasu, cierpliwości, delikatności i właściwego doboru masy będącej nadzieniem. Masa musi być delikatna, by beza nie straciła swojej lekkości. Musi mieć też(...)jedna obok drugiej. Zwinąć bezę za pomocą ściereczki, zaczynając od boku, przy którym ułożone są maliny. Zwiniętą bezę zawinąć w papier do pieczenia. Wstawić na noc do lodówki. Do rolady zużyłam tylko część twarogu z wiaderka. Wkrótce przepis na wykorzystanie reszty 😊 Deser zgłaszam do konkursu "Tajemnice doskonałego sernika

Weekendy w domu i ogrodzie
Orzechowe ruloniki 235

kształt. Ponownie rozwijamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Ciasto smarujemy dżemem pomarańczowym oraz masą maślaną. Kroimy wzdłuż przez środek by otrzymać dwa prostokąty. Każdy z nich rolujemy w cienką roladkę i odkładamy do schłodzenia. Schłodzone roladki kroimy na plastry/ruloniki o długości ok. 5-6 cm. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zanurzamy w niej końce ruloników. Odstawiamy do zastygnięcia polewy

Smaki Na Talerzu
Rolada z kurczaka z omletem szpinakowym 114

serze układamy omleta ,ewentualnie docinamy tak aby pokrył rozbity płat mięsa zostawiając 1 cm. margines z każdej strony. Posypujemy drugą częścią sera. Zwijamy od szerszego boku ściśle w roladę. Folę aluminiową smarujemy olejem i zawijamy roladę . Pieczemy w piekarniku ok. 45 minut 190 stopni. Studzimy i wkładamy do lodówki na noc. Kroimy na plastry ,ewentualnie zalewamy galaretą. Z tych proporcji

Andzia Pichci
Chrupanka Orzechowa 179

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Orzechowo-miodowe smaki na u progu lata? Czemu nie! Dziś ciasto w formie kruchej, chrupankowej rolady pokrytej sowitą warstwą czekolady. Rolada ta, powstała , gdyż z rozpędu zrobiłam za dużo kruchego   ciacha 😊 Nadzienie, to ni mniej ni więcej , tylko orzechowo-miodowa glazura z dodatkiem siekanych bakalii

Domowe ciasta
Drobiowa rolada z jajkami i serem 158

powiecie na drobiową roladę (pieczeń) z posiekanymi jajkami i serem, zamiast tradycyjnej pieczeni rzymskiej? Moim zdaniem to miła odmiana. Lżejsza, delikatniejsza, ciekawsza. Baaardzo smaczna. Smakuje zarówno na ciepło (doskonała z sosem pieczarkowym jak i pomidorowym), jak i na zimno (do sałatki, czy na kanapkę,polana ketchupem). Może wypróbujecie na Wielkanoc? 750 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie udka bez skóry(...)blacie rozwijamy kawałek papieru do pieczenia, delikatnie smarujemy go olejem. Rozprowadzamy na nim mięso mielone, tworząc prostokąt. Mięso posypujemy tartą mozzarellą. Rozkładamy farsz jajeczno-serowy. Dokładnie zwijamy w roladę pomagając sobie papierem. Mięso przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50-60 minut. Pod koniec pieczenia odkrywamy papier, by mięso lekko

Smaki Na Talerzu
ROLADKI Z TORTILLI Z SEREM I SZYNKĄ 223

Szybka przekąska na imprezę, kolację lub do lunchboxa. Tortille zapiekane z szynką, serem żółtym oraz mozzarellą i sosem czosnkowym, podane w postaci roladek. To bardzo proste, wykonane z kilku składników zakąski, które sprawdzają się w każdych okolicznościach. Wystarczy niecałe 15 minut i gotowe! Chwilowe zapieczenie w piekarniku ma na celu lekkie roztopienie sera. Jednak zarówno na zimno(...)papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 5-7 min. Następnie kroimy w plasterki o grubości 3 cm i wkładamy wykałaczkę w każdą roladkę. Podajemy z pozostałym sosem czosnkowym

Kuchnia MagdaLeny
ROLADKI Z TORTILLI Z SEREM I SZYNKĄ 223

Szybka przekąska na imprezę, kolację lub do lunchboxa. Tortille zapiekane z szynką, serem żółtym oraz mozzarellą i sosem czosnkowym, podane w postaci roladek. To bardzo proste, wykonane z kilku składników zakąski, które sprawdzają się w każdych okolicznościach. Wystarczy niecałe 15 minut i gotowe! Chwilowe zapieczenie w piekarniku ma na celu lekkie roztopienie sera. Jednak zarówno na zimno(...)papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 5-7 min. Następnie kroimy w plasterki o grubości 3 cm i wkładamy wykałaczkę w każdą roladkę. Podajemy z pozostałym sosem czosnkowym

Kuchnia MagdaLeny
Pieczeń rzymska z jajkiem 147

Pieczeń rzymska z jajkiem Rolada z mięsa mielonego faszerowana i pieczona z gotowanymi na twardo jajkami to bardzo smaczne oraz proste w przygotowaniu danie. Zazwyczaj potrawę taką przygotowuje się na Wielkanoc, ale można też podać ją na ciepło jako danie obiadowe lub jako zimną przekąskę na przyjęciu. Pieczeń zarówno wygląda jak i smakuje rewelacyjnie.     Składniki: 1 kg wieprzowego(...)piekarnika i pieczemy przez około 50 minut *** *** Pieczeń można jeść na ciepło jako danie obiadowe lub jako zimną przekąskę. U mnie pieczeń została podana jako przekąska razem z roladą schabową – PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DOMOWA SZYNKA NA KANAPKI PRZEPIS TUTAJ SCHAB Z PIEKARNIKA – WĘDLINA NA KANAPKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Zakręcona szpinakowa frittata z tuńczykiem, kaparami i zielonym pieprzem 240

praskę czosnek. Tuńczyka mieszamy ze serkiem i dodajemy pozostałe składniki całość mieszając. Na koniec dodajemy nasiona chia. Wchłoną nadmiar płynu i zagęszczą pastę, dzięki czemu nie wypłynie przy zwijaniu rolady.  5. Ciepłą i upieczoną masę szpinakowo-jajeczną pozbawiamy delikatnie papieru do pieczenia. Zwijamy w ręcznik formując roladę, czekamy aż przestygnie. Następnie rozwijamy i nakładamy nadzienie pozostawiając

vaniliowoczekoladowa
Strucla drożdżowa z dżemem i kruszonką 137

jego środek wykładam i rozsmarowuję dżem/marmoladę (zostawiając odstępy od brzegów), posypuję pokruszonymi płatkami migdałów, zwijam od góry i dołu, przekrawam na pół, następnie zwijam wzdłuż jak rolady. Układam w dwóch keksówkach wyłożonych papierem do pieczenia. Wierzch smaruję roztrzepanym małym jajkiem. Posypuję kruszonką. Przygotowanie na zdjęciach:   PRZYGOTOWANIE KRUSZONKI: Wszystkie składniki umieszczam w misce (zimne masło siekam nożem), rozcieram(...)razem w dłoniach, powstają grudki. Nimi posypuję ciasto. Drożdżowe rolady piekę 25 minut w temp. 190 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wybieram środkową półkę piekarnika. Gotowe wyjmuję z piekarnika, studzę w formach. SMACZNEGO! Strucla z dżemem winogronowym i kruszonką, cudowna, drożdżowa, polecam

Zasmakuj Kuchni
Rolada orzechowa 162

cukru, dodajemy proszek do pieczenia mąkę i kakao. Ubijamy jeszcze ok 5 min, Wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy w temp 180 st przez 10 min. Wyjmujemy roladę na ściereczkę, zdejmujemy papier i zwijamy ze ściereczką w rulon. Odkładamy do wystudzenia. Zmielone orzechy, zalewamy wrzącym mlekiem. Studzimy. Ucieramy masło z cukrem pudrem, dodajemy stopniowo orzechy i doprawiamy masę(...)sokiem z cytryny, kakao i alkoholem. Masą przekładamy roladę i zwijamy ponownie.  Dekorujemy polewą czekoladową i kolorowymi posypkami

Gotowanie jest łatwe
Rolada z mięsa mielonego z jajecznym farszem 153

zrobić z mielonego jeśli zwykłe kotlety mielone stały się już nudne? Polecam zrobić roladę z nadzieniem np jajecznym lub pieczarkowym. Nadzienia możecie wymyślać jakie tylko chcecie, każde fajnie pasuje. Roladę wystarczy upiec w keksówce i mamy fajny, kolorowy, niebanalny obiad albo element zimnej płyty na święta, czy przyjęcie urodzinowe. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Rolada z dżemem jagodowym 180

minut i odstawić do całkowitego wystudzenia. Zimny dżem wymieszać łyżką do uzyskania jednolitej masy i rozsmarować na całej powierzchni ciasta. Ubitą śmietankę równomiernie nałożyć na dżem. Zwinąć ciasto w roladę i odstawić do lodówki, bezpośrednio przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Rolada najlepiej smakuje jak wszystko się przegryzie ;) czyli na następny dzień

Anielskie wypieki

Proponowane wyszukiwania