roladki - 9750 przepisów (strona:181/650)

Roladki ze schabu z pieczarkami i serem 134

Dziś na  szybko powstały roladki ze schabu z pieczarkami i serem. Danie z tych  bardziej kalorycznych, ale z pewnością Wam zasmakują. Moje roladki podałam  z ryżem i marchewką z groszkiem, polecam :) Składniki: 6 kotletów schabowych 650 g pieczarek 100 g sera żółtego 1 cebula mąka do oprószenia olej do smażenia słodka czerwona papryka sól, pieprz Wykonanie(...)doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Do przestudzonych pieczarek dodajemy ser, całość wymieszać. Na każdy plaster mięsa dajemy farsz, zwijamy roladę i spinamy wykałaczką. Roladki obtoczyć w mące i smażyć z każdej strony na złoty kolor na oleju. Podawać z ulubionymi dodatkami

magiczna kuchnia Kasi
Wieniec drożdżowy z bakaliami 124

stolnicę i jeszcze chwilę wyrabiamy. Rozwałkowujemy (delikatnie posypując mąką) na prostokąt o wymiarach około 30 x 40 cm. Nadzienie rozsmarowujemy na cieście. Wzdłuż dłuższego boku zwijamy ściśle ciasto w roladę. Zwiniętą roladę przenosimy na blaszkę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie dwa końce rolady łączymy ze sobą tworząc okrąg. Teraz ostrym nożem robimy nacięcia

Marta Gotuje
Rolada serowa 241

wspaniała serowa rolada z mielonym mięsem od kilku już lat jest punktem obowiązkowym wszelkiego rodzaju świątecznego menu. Jest uzależniająca. Niby prosta, a jednak wykwintna. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie smaki. 6 jajek 300 g sera gouda, startego na tarce 6 łyżek majonezu kieleckiego ok. 600 g mięsa mielonego 2 jajka do farszu bułka tarta sól, pieprz Jajka(...)papier nakładamy farsz mięsny (do farszu można dodać pokrojoną w kostkę różnokolorową paprykę, można ułożyć kabanosy lub ogórki. Różne wersje wypróbowałam, jednak najbardziej smakuje mi bez dodatków). Zwijamy jak roladę, od dłuższego boku. Roladę układamy na blaszce i ponownie wstawiamy do piekarnika, tym razem na około 45 minut

Smaki Na Talerzu
Bakłażanowe roladki z paprykowym mielonym mięsem 152

Dzisiejsze danie może wydawać się skomplikowane lub trudne. Nic z tych rzeczy! Jest proste, a najwięcej czasu zajmuje zapiekanie 😊 Bakłażanowe roladki, bo o nich dziś mowa, można przygotować z dowolnego mięsa. Ja użyłam mieszanki wołowego i wieprzowego, bo jak wiadomo, potrawy z mielonego mięsa są najsmaczniejsze wtedy, kiedy pomiesza się różne gatunki. Danie jest lekko pikantne, ale bez obaw(...)pali 😊 Zapraszam do stołu 😊 Składniki roladek: 250 g mięsa mielonego wieprzowego 250 g mięsa mielonego wołowego 1 nieduża kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 1 jajko 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1/2 łyżeczki imbiru mielonego sól do smaku 2 większe ząbki czosnku 1 niewielka czerwona cebula 1 średnia świeża papryka (użyłam połowy czerwonej i połowy żółtej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Roladki schabowe w sosie pomidorowo- serowym 128

Schab to nie tylko kotlety schabowe :)  Można zrobić z niego wyśmienite roladki schabowe w sosie pomidorowym. Dzisiejsza propozycja jest tego dowodem :) Potrzebne nam będą:     1/2 kg schabu bez kości  1 średni ogórek kiszony  50 dag sera żółtego w kawałku  musztarda pomidory w puszce albo koncentrat pomidorowy  sól, pieprz , olej  wykałaczki  Mięso(...)pieprzem. Smarujemy musztardą. Kroimy ogórek w podłużne paski - kostki. Ser kroimy w ten sam sposób co ogórki. Wkładamy kawałek sera i ogórka na plaster rozbitego wcześniej mięsa .Zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką wzdłuż. Na rozgrzanej patelni obsmażamy na złoty kolor. Tak przygotowane roladki , przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy przecierem pomidorowym, posypujemy przyprawami do smaku i na wierzch sypiemy drobno

Różne smaki w kuchni
ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO Z KIEŁBASĄ 225

Jeśli zastanawiacie się jeszcze czym zachwycić rodzinę bliższą czy dalszą to mam dla Was propozycję. Rolada z mielonego mięsa z dodatkiem wiejskiej kiełbaski.....mniam. To coś co z pewnością zachwyci. Składniki:   ok 1 kg mięsa mielonego ( wieprzowego bądź wołowo wieprzowego) ok 40-50 dag mięsa mielonego z indyka bądź kurczaka 3 łyżki mielonego szpinaku 2 jajka 2 bułki(...)brzegu położyć laskę kiełbasy. Całość delikatnie zwinąć w rulon i posmarować oliwą. Zawinąć w folię aluminiową i piec ok 1 - 1,5 godziny 1 180 st.C. Po upieczeniu roladę pokroić w plastry. Roladę można podawać jako samodzielne danie lub z pieczywem na zimno - obie wersje smakują rewelacyjnie

Niespełnione zdolności kulinarne
Rolada szpinakowo-serowa 194

Pomysł na roladę mam od siostry, która bardzo często ją przyrządza. Zawsze szybko znika ze stołu. Polecam gorąco! Może ktoś zechce przyrządzić ja na zbliżające się Święta. Składniki: 25-30 dag sera żółtego (np.gouda) 4 łyżki majonezu 4-5 jajek Farsz:  300 g mrożonego szpinaku 3 zmiażdżone ząbki czosnku 3/4 kostki białego sera (moja kostka miała(...)międzyczasie zrobić farsz, szpinak odparować na patelni, dodać czosnek i posiekaną cebulę oraz wkruszyć biały ser. Doprawić do smaku. 3. Na gorący serowy spód wyłożyć farsz, zwinąć jak roladę (uwaga, aby się nie poparzyć!). Położyć ponownie na blachę złączeniem do dołu. Piec jeszcze 30 minut. 4. Roladę całkowicie ostudzić, przed podaniem pokroić w plastry. 5. Świetnie smakuje z sosem czosnkowym

Kuchnia domowa Ani
Gotowana rolada z mięsa mielonego z białym sosem 215

Jeżeli zastanawiacie się nad wielkanocnym menu, to może skorzystacie z mojego przepisu.  Pyszna i prosta w przygotowaniu gotowana rolada z mięsa mielonego. Po przekrojeniu pięknie widać kolorowe papryki, marchewkę i zieleń natki pietruszki. Sos na bazie bulionu z koperkiem i kremowym serkiem dopełnia smak mięsa. Polecam na świąteczny stół.  1,5 litra bulionu drobiowego 1 łyżeczka suszonej natki(...)cebulę, czerwoną oraz żółtą paprykę. Dokładamy startą drugą marchewkę, świeżą natkę pietruszki, bułkę tartą oraz wbijamy jajko. Doprawiamy chilli, solą i pieprzem. Całość wyrabiamy na gładką masę. Formujemy dużą roladę. Mięso delikatnie przekładamy do gotującego się bulionu. Gotujemy na wolnym ogniu 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy roladę i dajemy jej odpocząć kilka minut. Kroimy na plastry. Do osobnego garnka

VioletoweKucharzenie
Warkocz drożdżowy marcepanowo - cynamonowy 120

Nadzienie: marcepan ucieramy mikserem, dodajemy biało, migdały, cukier i miksujemy. Na koniec dodajemy cynamon i rum. Miksujemy do otrzymania gładkiej masy.   Masą smarujemy rozwałkowane ciasto. Ciasto zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku, roladę spłaszczamy lekko rękami. Ciasto kroimy na 3 paski wzdłuż. Paski zaplatamy w warkocz. Końce sklejamy palcami. Warkocz układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy(...)białkiem i obsypujemy płatkami migdałowymi. Warkocz przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 20 minut. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu roladę smarujemy podgrzanym miodem i odstawiamy do wystudzenia.   SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Rolada pasztetowa z kaszą jaglaną, szpinakiem i boczkiem 237

jakimś pasztecie na Wielkanocne śniadanie. Wszystkim, którym znudziły się tradycyjne pasztety proponuję urozmaicić je ciekawymi dodatkami – na przykład kaszą jaglaną z mozzarellą, szpinakiem oraz boczkiem i wykonać pasztetową roladę. Takie plasterki świetnie smakują podane z ketchupem na kromce chleba. Prezentują się niebanalnie i przyciągają wzrok. kurczak (ok 1,5kg) 250g cielęciny 400g wątróbek drobiowych 2 marchewki pietruszka kawałek selera(...)dzielimy na połowę i wykładamy na papier. Formujemy prostokąt. Rozkładamy plastry boczku, kaszę z serem oraz liście szpinaku (ja dałam jedną warstwę, ale można dać więcej). Całość zawijamy w roladę. Delikatnie, razem z papierem do pieczenia, przekładamy rolady do podłużnych foremek (keksówek/cwibakówek). Pieczemy około 70 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Smaki Na Talerzu
Roladki schabowe faszerowane 190

Jestem zdecydowanym miłośnikiem roladek. Zarówno wieprzowych jak i drobiowych! Dziś z farszem z papryki, cebuli i pieczarek. Składniki na roladki: 2 kotlety schabowe wieprzowe ½ papryki czerwonej 10 dag pieczarek ½ białej cebuli 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku szczypiorek jajko bułka tarta do panierki Wykonanie roladek: Kotlety rozbić bardzo cienko, posypać solą i pieprzem i odstawić do lodówki. Pieczarki

Tradycyjna Kuchnia
Cordon bleu – kotlety z kurczaka z szynką parmeńską, mozzarellą i bekonem 341

klasycznie nadziewany gotowaną i wędzoną wieprzową szynką i twardym żółtym serem. W szybszej, tańszej i ogólnodostępnej formie – z piersi kurczaka. I nie do cholery, cordon bleu to nie żadna rolada!   Cordon bleu to klasyk, który wyewoluował nie tak zupełnie dawno ze sznycla z serem (1940) w drobiowy kotlet z serem i szynką (1967). Krótka historia jak na klasyk restauracyjny(...)szaleństwie jest pewne – na 2/3 zamówień na bank ten kotlet zostanie podany Wam dokładnie w ten sam sposób jak kotlet de volaille albo kurczak po kijowsku – jako rolada. Z głębokiej frytury. Yummy! W domu robi się go naprawdę prosto. Nie kupujcie gotowców. I nie płaćcie jak za złoto w podrzędnych knajpach, licząc na bezpieczne i znane danie. Kupcie piersi

Karo in the Kitchen
Kolejna propozycja na obiad - pyszne roladki drobiowe z ziemniakami i pomidorkami z cebulką 138

poście przedstawię Wam kolejny pomysł na smaczny obiad. Są to roladki drobiowe z serem w środku oraz masełkiem, obtoczone w bułce tartej i usmażone, a następnie zapiekane w piekarniku, podane z ziemniakami z masełkiem, oraz na surówkę pomidorki z cebulką, oliwą i przyprawami.  Zapraszam ! :) Składniki: 2 filety z kurczaka ser mozzarella (pokrojona na plastry cienkie) masło przyprawy do roladek(...)warstwę musztardy, następnie kładziemy plaster szynki, plaster mozzarelli i mały kawałek masła. lewy i prawy bok zwijamy do środka, a następnie zwijamy trochę ściśle w rulon. Taką roladkę obtaczamy w mące, w jajku, jeszcze raz w mące i jeszcze raz w jajku i w bułce tartej. Następnie smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju na patelni na złoty

Gotuj z Mąką
Cytrynowo - szalwiowa pieczen 159

Mięso skrapiamy sokiem i nacieramy tymiankiem, szałwią, solą i pieprzem. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na minimum 1 h. Kiedy szynka przejdzie ziołami, związujemy ją nicią formułując przy tym roladę. My niestety nie posiadamy w domu specjalnej nici, dlatego związaliśmy mięso kilkukrotnie "złożoną" nitką.  Tak przygotowaną roladę obsmażamy na silnie rozgrzanym smalcu. Olej się tutaj nie nadaje ze względu(...)nich wrzącą wodę. Trzymamy tak ziemniaki niecałą minutę i odcedzamy.  Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki lub nieco drobniej jeśli jest duża. Po 25 minutach wyciągamy z piekarnika roladę. Dookoła niej układamy ziemniaki wraz z cebulą, na wierzchu kładziemy gałązki pietruszki, delikatnie oprószamy solą i wkładamy z powrotem do piekarnika na 60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik

Kuchnia od dwojga
Koreczki z ogórka, łososia i twarożku 154

Roladki z ogórka to klasyka. To taka bardziej elegancka wersja koreczków serowych . Jest to też doskonała przekąska dla osób, które lubią sushi, ale nie chce im się go robić. Podaję podstawowy przepis, ale w ogórka możemy zamówić wszystko, co dodalibyśmy do domowych sushi maków np. awokado, jeszcze jakąś inną rybę, wasabi, ogonki rakowe i co nam się zamarzy. Składniki: ogórek(...)szklarniowy obrany ze skórki 50 g łososia sok z połowy cytryny pół opakowania twarożku śmietankowego świeżo mielony pieprz wykałaczki   Jak przygotować roladki z ogórka, łososia i twarożku? Ogórka kroimy na długie paski obieraczką do warzyw. Łososia skrapiamy sokiem z cytryny. Serek śmietankowy pieprzymy. Każdy pasek ogórka smarujemy twarożkiem i zawijamy w niego kawałek łososia. Nadziewamy po 2 roladki

Ugotowane pozamiatane