roladki - 9750 przepisów (strona:190/650)

Roladki z kurczaka z żółtym serem i pomidorami. 181

Dzisiaj zapraszam na pyszne i proste w wykonaniu roladki z żółtym serem i pomidorami. Do roladek podałam wyśmienitą Czerwoną zasmażaną kapustę firmy Orzech . Mięsko podałam na  Porcelanie Bogucice z kolekcji Hartre . Zapraszam :)  Składniki : 2 piersi z kurczaka  1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju kilka plasterków żółtego sera   domowa vegeta  pieprz do smaku suszony czosnek oliwa(...)mięsa delikatnie rozbić, oprószyć domową vegetą, suszonym czosnkiem i pieprzem.Na każdym kawałku ułożyć plasterek żółtego sera i kilka paseczków pokrojonych pomidorów.Mięso ciasno zwinąć w rulon, można spiąć wykałaczką.Roladki maczać w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obydwu stron na złoty kolor. Podawać z czerwoną kapustą. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Roladkowe ciasto francuskie z mięsem, pastą pomidorową i camembert 412

Teraz już wiem, że kiedy coś gotuję, to bardzo rzadko wcześniej planuję i dlatego gotowe ciasto kupuję i jak mam pomysł to na szybko coś z niego szykuję. Dzisiaj roladki mięsne z kurczaka przygotowałam i w okrągłej formie poukładałam. Po upieczeniu wszystkie się połączyły i fajne ciasto utworzyły.  W środku mięciutkie, zewnątrz chrupiące, smaczne i pachnące. Polecam :) Składniki: farsz(...)rolujemy i układamy zachowując odstępy na okrągłej formie o średnicy ok. 25 cm. Może to być forma na tarte lub tortownica, należy wcześniej wyłożyć ją papierem do pieczenia. Każdą roladkę smarujemy roztrzepanym jajkiem (boki i wierzch). Tak przygotowane roladki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Pieczemy w tej temperaturze 15 min, a następne 20 min w 180°C. Smacznego

Moniki Smakołyki
Dania obiadowe 185

obiadowe, które publikowałam na swoim blogu.Zapraszam , może znajdziemy coś dla siebie. Miszmasz w cieście francuskim Pierś kurczaka z warzywami Mięsne kwiaty z farszem Indyk z jabłkiem w sosie curry Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem Zapiekanka z cukinią i mięsem Pstrąg grillowany Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa(...)wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE Z PIECZARKAMI ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO- KWAŚNYM NADZIEWANY KALAFIOR SZPINAK Z KURCZAKIEM

W kuchennym oknie Ewy
Roladki schabowe z mięsem mielonym duszone w kapuście kiszonej 259

Składniki: 350g mięsa mielonego, 11 plastrów schabu, 3 cebule ( 1 do roladek i 2 do kapusty kiszonej), 2-3 kawałki czerwonej papryki konserwowej, kawałek masła, 480g kapusty kiszonej po odsączeniu, musztarda, sól, pieprz, majeranek, olej, mąka pszenna. Przygotowanie: Z plastrów schabu odciąć skórki, rozbić tłuczkiem mięso, posolić i popieprzyć z obu stron. Każdy plaster schabu posmarować musztardą. Mięso mielone lekko(...)popieprzyć, dodać majeranku i wymieszać. Na każdy plaster schabu położyć mięso mielone, paprykę konserwową (wcześniej ją pokroić w paseczki) i cebulę (wcześniej ją pokroić w półksiężyce). Mięso zawinąć w roladki i obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zarumienienia. Roladki na patelnię kłaść klejeniem do spodu by się nie rozwaliły.Cebule pokroić w paseczki i podsmażyć

W kuchni u Moniki
Naleśnikowe rollsy z łososiem, serkiem i roszponką 241

mikrofali/piekarniku (by były bardziej elastyczne), a resztę przygotować według przepisu- bo zachęcam Was do mojego sposobu zawijania, wtedy na pewno nic się Wam nie rozwinie, no i same roladki wyglądają estetycznie :) Porcja dla 2-3 osób: * naleśniki- 4 bardzo duże szt. * serek śmietankowy- 1 opakowanie * wędzony łosoś- 4 plastry * roszponka- 2 garście Na całym naleśniku (nie oszczędzajcie przy krawędziach) rozsmarować(...)tylko przy jednej krawędzi ułożyć plaster łososia, na nim kilka gałązek roszponki, a następnie ciasno zwinąć w rulon- zaczynając od krawędzi z łososiem- przy takim ułożeniu i po zwinięciu roladki składniki znajdą się tylko w samym środku, dzięki czemu nie wypadną, a dodatkowo 'otulająca' je warstwa serka sprawia, że roladka się 'zlepi' i nie rozwinie :) Pokroić

Kraina Miodem Płynąca
Roladki z boczku z suszonymi śliwkami i morelami 145

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Bardzo prosta i smaczna propozycja na obiad lub przekąskę.  Właśnie takie roladki robiłam na początku moich pierwszych kulinarnych zmagań. Dziś często wracam do tego przepisu.  Proporcje należy dostosować do swoich upodobań - jedni wolą słodsze mięso, inni - mniej. plastry surowego boczku wieprzowego suszone morele (po 1 sztuce na plaster(...)kilka do namoczenia) suszone śliwki (po 1 sztuce na plaster boczku + kilka do namoczenia) przyprawy wg gustu   Śliwki i morele zalać wodą (zostawiając po 1 sztuce do każdej roladki).  Moczyć co najmniej 1 h. W tym czasie umyty oraz osuszony boczek pokroić w dość cienkie plastry (dodatkowo można je delikatnie rozklepać - tak jak na kotlety) i dokładnie natrzeć

Di gotuje
Sałatka z kapusty pekińskiej 121

dzień, jak i od święta. Szynkę możecie śmiało zastąpić wędzonym kurczakiem, a jeśli nie przepadacie za żurawiną dodajcie do sałatki trochę rodzynek lub kilka sztuk drobno posiekanych suszonych śliwek. Rolada ustrzycka świetnie tu pasuje nadając całości lekkiego, wędzonego posmaku, ale gdy nie macie jej pod ręką zastąpcie ją oscypkiem lub ulubionym żółtym serem. A może dodalibyście do tej sałatki coś(...)jeszcze? :) Składniki: 1 główka kapusty pekińskiej 1 puszka groszku ok. 150-200 g szynki (dowolnej, w plastrach lub w kawałku) lub 1 udko wędzonego kurczaka ok. 50-80 g rolady ustrzyckiej lub oscypka (ew. żółtego sera) 80 g suszonej żurawiny ok. 2 czubatych łyżek majonezu (lub trochę więcej) sól pieprz Wykonanie: Kapustę pekińską szatkujemy i umieszczamy w dużej misce. Groszek

MyCookBook.pl
Chrupiące roladki drobiowe. 151

Chrupiące drobiowe roladki do tego  pyszna surówka, trochę złotych frytek i może grzesznie, ale jak pysznie! SKŁADNIKI: 1 podwójny filet drobiowy 2 ogórki kiszone mała kulka młodej mozzarelli  drobno siekany szczypiorek trochę zielonego pora pociętego w krążki 2 łyżki masła masło klarowane do smażenia 3 łyżki płatków kukurydzianych drobno rozgniecionych 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki tartego(...)filet rozcinamy na pół i cienko rozbijamy, posypujemy przyprawami, smarujemy masłem, na każdym płacie układamy starte na grubych oczkach ogórki, paski mozzarelli, posypujemy szczypiorkiem, porem, zawijamy boki i formujemy roladki, mieszamy panierkę:bułka, parmezan, płatki, roladki maczamy w w rozkłóconym jajku, obtaczamy panierką i smażymy na masełku na złoty kolor na lekkim ogniu

Kuchnia Beaty
Rolada z indyka z warzywami i serem camembert 222

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszna, aromatyczna i soczysta pierś z indyka w formie rolady z dodatkiem warzyw i sera camembert. Zrobiłam ją na niedzielny obiad z składników, które akurat posiadałam w lodówce. Mięso wyszło rewelacyjnie, wszystkim bardzo smakowo. Wam również polecam przygotować roladę indyka na obiad dla swojej rodziny, jestem pewna(...)wszystkim będzie smakować Post Rolada z indyka z warzywami i serem camembert pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Sylwestrowe przekąski. 127

dobrze jest przygotować nie tylko dania gorące, ale również przekąski ciepłe czy zimne. Zimne przekąski możemy przygotować wcześniej co na na pewno ułatwi życie-proponuję: 1. Talerz rozmaitości 2. Roladki z tortilli 3. Sałatka warzywna  Przygotowujemy kremy do roladek: a) majonez, drobno pokrojony łosoś wędzony, koperek,  pieprz grubo mielony, sałata lodowa pocięta w paski b) tortillę smarujemy serkiem(...)twarogowym z ziołami, dodajemy szynkę pokrojoną w paski, dodajemy rzodkiewkę, sałatą lodową pociętą w paski, lekko smarujemy majonezem Posmarowane tortille zwijamy w roladkę, kroimy skośnie - zamykamy wykałaczką i gotowe

Kuchnia Beaty
Wytrawne fondue z czekoladą 108

kurczaka, pieczonej papryki, przypraw i... czekolady. Jeżeli lubicie niecodzienne zestawienia smaków, z pewnością posmakuje Wam sos do mięs z poniższego przepisu. Wykonanie zajmuje sporo czasu, ale warto spróbować :) Składniki: Roladki drobiowe: 1 podwójny filet z kurczaka 1 mała papryka czerwona, żółta, zielona kilka rodzynek olej do smażenia sól Sos: szklanka bulionu 1 papryka czerwona 50g rodzynek 1 mała cebula(...)paprykę bez skórki. Całość blendujemy. Wsypujemy połamaną czekoladę i doprawiamy sos sokiem z limonki. Sos redukujemy. Filet kroimy w cienkie plastry, na każdym układamy rodzynki oraz kawałki papryki. Zwijamy roladki. W razie konieczności spinamy je wykałaczką. Smażymy. Zredukowany sos przelewamy do odpowiedniego naczynia, roladki podajemy posypane sezamem i udekorowane świeżą kolendrą. Gotowe

Wrzosowa Polana
Szybka rolada z kurczaka 162

Szybka rolada z kurczaka Roladę z tego przepisu przygotujecie w mig. Nie trzeba bawić się w trybowanie kurczaka, owijanie skórką, jest to naprawdę szybki i prosty sposób na uzyskanie pysznej domowej wędliny. Ja zachwyciłam swoich gości, Wy też możecie :) Składniki: 5 większych ćwiartek z kurczaka lub 3 ćwiartki i 1 podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki żelatyny pęczek pietruszki mała(...)wysokości kartonu) i gotujemy na małym ogniu przez około 1,5 godziny. W kartonie wytworzy się duża ilość płynu. Nie wylewajcie jej! Po całkowitym ostudzeniu powstanie fajna otoczka wokół rolady z galaretki. Karton wystawiamy z wody, zdejmujemy rękaw i studzimy w pozycji pionowej. Smacznego

na moim stole...
Roladki z bakłażana i cukinii z nadzieniem z ricotty i orzechów 95

Roladki z bakłażana i cukinii z nadzieniem z ricotty i orzechów to świetny pomysł na danie idealne na imprezę. Jest to smaczna i lekka przekąska dla każdego. Składniki (na 12-15 roladek): 1 średni bakłażan 1 średnia cukinia 200 gram sera ricotta garść drobno posiekanych orzechów włoskich 1/2 pęczka natki pietruszki sól i pieprz Bakłażana i cukinię kroję w cienkie(...)pieprzu. Plaster grillowanej cukinii układam na desce, na niej kładę plaster bakłażana. Na grillowane warzywa nakładam łyżkę farszu i całość zwijam w rulonik. Postępuję tak samo z resztą składników. Roladki schładzam w lodówce lub podaję od razu. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Schab ze śliwką i pietruszką z glazurą z nutą kawy 110

musztardy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki wędzonej 1 czubata łyżka kawy zbożowej sól świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania: Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i rozcinamy na roladę - należy odcinać w taki sposób, aby uzyskać jak największy płat mięsa. Następnie oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, słodką i ostrą papryką, granulowanym czosnkiem, majerankiem oraz posiekaną natką pietruszki(...)jednym brzegu układamy jedna przy drugiej suszone śliwki i od tego końca zaczynając zwijamy ciasno w roladę. Po zwinięciu obwiązujemy sznurkiem kuchennym i nacieramy solą. Tak przygotowaną roladę obsmażamy na niewielkiej ilości oleju z każdej strony, aby zamknąć pory i przygotować do pieczenia. Obsmażone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i smarujemy z każdej strony glazurą z dokładnie wymieszanych składników

Kolorowy Przepisownik
Roladki z mięsa mielonego 128

Mięso, jajko i bułkę tartą dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Masę podzielić na 4 części. Z każdej uformować prostokąt. (Najlepiej robić to na kawałku folii, dzięki czemu zwijanie roladek będzie sprawniejsze.) Każdy kawałek równomiernie posypać startym serem i uprzednio ugotowaną (w osolonej wodzie) fasolką. Mięso delikatnie pozwijać w roladki i wstawić na 5-10 minut do lodówki(...)czasie roladki wygładzić za pomocą zwilżonych dłoni. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym). Podawałam z ryżem i sosem serowo-czosnkowym

Di gotuje