Rolada serowa (II) Składniki: 450 g sera żółtego 2 serki topione po 100 g 100 g masła 2 jajka kilka plasterków szynki konserwowej 1 czerwona papryka pieprz Sposób wykonania: Przygotować nadzienie: Masło utrzeć na puch, dodać serki topione jajka, papryką i szynkę pokropione w kostkę. Doprawić pieprzem i odstawić na bok. Ser żółty zawinąć w folie(...)szczelnie) i włożyć do garnka z wrzącą wodą- gotować do momentu aż ser się rozpuści. Następnie ser przełożyć na blat i rozwałkować, na to wyłożyć farsz i zawinąć roladę. Schować do lodówki na kilka godzin, najlepiej całą noc. Zapraszam również na inny przepis na ROLADĘ SEROWĄ na moim blogu ----> KLIKNI
Smaki Nataliijeżyn sok z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki nasion kolendry 40 g cukru trzcinowego garść listków bazylii sól pieprz SER 200 g ser kozi “Bûche de chèvre”, serowa rolada z biała pleśnią 1/4 łyżeczki suszonego chili w płatkach 2 łyżeczki cukru trzcinowego Wykonanie KONFITURA Nasiona kolendry rozdrabniamy w moździerzu. Obranego i pozbawionego pestek melona kroimy w około(...)pieprzu, mieszamy. Konfiturę przekładamy do miseczki lub słoiczka, studzimy, ewentualnie przechowujemy w lodówce do czasu grillowania sera. SER W moździerzu mieszamy i rozdrabniamy cukier z płatkami chili. Serową roladę kroimy na plastry o grubości około 1 cm (z 200 g rolady wychodzi około 8 plastrów), układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy serowy krążek posypujemy utartym cukrem z chili
Tajemnice SmakuRoladowy Bzyk Taką roladą możemy zachwycić gości, może być ozdobą naszego stołu. Delikatne mięso z kurczaka z farszem pieczarkowym, otulone ciastem serowym. Składniki na masę serową: · 30 dag sera żółtego · 3 jajka · 3 łyżki majonezu(...)oraz solą. 10. Na mięsie natomiast rozprowadzamy cienką warstwę farszu grzybowego. 11. Zwijamy ciasno robiąc roladę. 12. Ponownie układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 49 minut
Kulinarna ChwilaRoladki schabowe w sosie serowym są idealne na szybki i smaczny obiad. Można je przygotować wcześniej a przed podaniem zapiec. SKŁADNIKI : 8 kotletów ze schabu 200 g żółtego sera sól, pieprz, przyprawa do mięsa do smaku 100 g szynki parmeńskiej mąka do obtoczenia(...)PRZYGOTOWANIE : Schab należy dobrze rozbić i przyprawić. Następnie na każdy plaster schabu nakładamy po plasterku szynki parmeńskiej oraz kawałku sera. Kotleta zwijamy jak na roladę. Roladki obtaczamy w mące i smażymy na złoto z obu stron i odkładamy do naczynia żaroodpornego. Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy sól i pieprz oraz mąkę, dokładnie mieszamy i zagotowujemy sos, ciągle mieszając
Kulinarne Fantazje Mariolicałość krótko miksujemy. Dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy. Ciasto rozwijamy i na całej powierzchni rozsmarowujemy masę z pasztetu. Ciasto delikatnie zwijamy i za pomocą ostrego noża kroimy na roladki, które wkładamy do foremek na babeczki. Do środka każdej roladki wkładamy po oliwce. Rada: metalowe foremki wykładamy małym krążkiem z papieru do pieczenia, sylikonowych nie potrzeba. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego(...)termoobiegiem i pieczemy ok. 15 min. Roladki pozostawiamy na kilka minut do przestygnięcia. Smakują zarówno na ciepło jak i zimno
Moniki Smakołykiprzepis na szybkie i bardzo łatwe w wykonaniu przekąski, idealne na pożegnanie starego roku oraz… dojadanie resztek ze świąt. Lista zakupów Przygotowanie składników (ilość w zależności od tego, ile roladek chcemy uzyskać): tortille pełnoziarniste lub pszenne majonez (1 łyżka na każdy placek) sałata (2–3 liście na każdy placek) szynka (2–3 plastry na każdy placek) ser (2–3 plastry(...)placek) inne składniki – wedle uznania Smarujemy tortillę majonezem, następnie obkładamy sałatą i wybranymi składnikami – u mnie: jedna z tortillą i serem, druga z łososiem. Zawijamy placki, tworząc z nich roladki, a następnie kroimy na mniejsze fragmenty. Gotowe! Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest bardzo prosty. Nie trzeba absolutnie żadnego talentu kulinarnego, by przygotować estetycznie wyglądające i świetnie smakujące
Proste-przepisy.plCześć! Te roladki z ciasta francuskiego podbiły nasze serca zresztą i nie tylko nasze. Smakowały naszym gościom, co było dla mnie szczególnym uznaniem Banalne wykonaniu a smaczne niesamowicie! Proste, bo wystarczy gotowy płat ciasta francuskiego i składniki, które lubimy np. w pizzy. Dlatego też pomyślałam że napiszę tu o tych roladkach. Składniki: * 1 gotowy płat ciasta francuskiego * ok. 3/4 szklanki(...)odległościach, tak żeby pomiędzy krążkami było najmniej 5 cm odległości. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ok. 15 minut do zarumienienia się ciasta. Smacznego! Lidka Artykuł Przekąski roladki a’la pizza pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąstolnicę podsypaną mąką. Podzielić na trzy lub cztery części. Ja zrobiłam trzy długie makowce :) Każdą część ciasta rozwałkować na prostokąt. Wyłożyć cześć maku, zostawiając wolne brzegi. Następnie zawinąć w roladę. Każdą roladę, zawinąć zawinąć dwa razy w papier do pieczenia. Ułożyć obok siebie na blaszce od piekarnika, zostawiając niewielkie odstępy. Piec w temperaturze 180 stopni 40-45 minut. Po wystudzeniu(...)polukrować. Dwie rolady zrobiłam ze zwykłym lukrem, a trzecią z lukrem kakaowym
Agusiowe smakołykiRoladki Finezyjki Na takie roladki skusi się mały i duży, mogą również znaleźć się na naszym uroczystym stole. Czy nie wyglądają apetycznie? Składniki: · 1 kg schabu · Sól · Pieprz · Ketchup(...)nacinamy. 3. W otwór kiełbaski wkładamy paseczek papryki. 4. Polewamy odrobiną ketchupu. 5. Zawijamy w ser. 6. Układamy na środku mięsa. 7. Zwijamy robiąc roladki. 8. Panierujemy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. 9. Smażymy na rozgrzanym oleju. 10. Danie gotowe
Kulinarna Chwilamnie będzie gościć tym razem na stole podczas spotkania sylwestrowego Robi się ją bardzo szybko i tak samo szybko znika ze stołu Nie ma sztywnego przepisu na wykonanie tych roladek, można dodać coś od siebie. Moja propozycja podania ( z 2 -3 placków tortilli) * 2-3 placki tortilla * serek śmietankowy o smaku suszonych pomidorów (typu Almette) * 10 dkg szpinaku świeżego ( może(...)wytworzyła się odrobina sosu, zanim wyłożyłam go na placek, nabierałam farsz łyżką i odciskałam namiar płynu. Łososia można dodać oczywiście więcej jeśli ktoś lubi. Po inną wersję roladek zapraszam tutaj . Smacznego! Lidka Artykuł Roladki imprezowe z łososiem i szpinakiem pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąRoladki z szynki – pyszna przekąska na imprezę Bardzo prosta w przygotowaniu i przepyszna przekąska, która w dodatku pięknie prezentuje się na stole. Szynka zawijana z serkiem i kolorowymi oraz chrupiącymi warzywami to świetna przystawka na każdą imprezę. Z pewnością zachwyci gości zarówno efektownym wyglądem, jak i wspaniałym smakiem. Polecam! Składniki: ok. 250g dużych plastrów chudej szynki 200g(...)WYPIEKI ŚWIĄTECZNE KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Roladki z szynki – pyszna przekąska na imprezę pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemTakie roladki można przyrządzać na różne sposoby. Ja zrobiłam farsz z marchewki i pora, z dodatkiem sera feta. Jest to danie proste do przygotowania i smaczne. Bardzo polecam jako danie obiadowe lub na kolację z dodatkiem surówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: podwójna pierś z kurczaka 3 marchewki kawałek pora 2 łyżki masła ząbek czosnku 1/4 kostki sera feta łyżka mąki(...)każdą część przekroić w poprzek (nie do końca, aby powstał duży płat mięsa). Rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. 4. Na każdym płacie mięsa ułożyć farsz i zawinąć roladki. Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. 5. Tak przygotowane roladki smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie przykryć i dusić około 5 minut
Danka Pichciżaroodpornego, podlać niewielką ilością oleju i zapiec w piekarniku. To danie robiłam już jakiś czas temu, ale zawieruszyły mi się zdjęcia na komputerze i dopiero niedawno je odkopałam. Roladki wreszcie doczekały się opublikowania, więc zachęcam do wypróbowania tego przepisu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 600 g wieprzowego mięsa mielonego 1 kajzerka 1 jajko 2 ząbki czosnku mleko do namoczenia(...)części (zależy jakie duże chcemy zrazy) i każdą część rozklepać dłonią na placek. Na każdym z nich ułożyć plasterek boczku i pozostałe składniki. Następnie dłońmi zmoczonymi wodą uformować roladki. 5. Gotowe zrazy obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichci