roladki - 9750 przepisów (strona:164/650)

Indyk w kulinarnych tradycjach świata 75

smakowe, jak i odżywcze, coraz częściej spotykany jest już na stołach Europy oraz Azji. Przyjrzyjmy się więc temu, jak mięso to serwuje się w różnych zakątkach świata. Rosja – roladki z indyka z gryczanym nadzieniem Kuchnia rosyjska słynie nie tylko z kawioru, blinów i pielmieni. Wszelkiego rodzaju kasze należą do podstawowych potraw staroruskich. Dlatego też i w tych roladkach(...)wykałaczką lub zwiąż sznurkiem kuchennym. Podsmaż na maśle równomiernie z każdej strony, następnie dolej bulion i duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 25 minut. Na koniec wyciągnij roladki, do sosu dodaj pozostały koperek i śmietanę, po czym ponownie zagotuj. Tajlandia – pałeczki satay z indyka Kiedy mało czasu na przygotowania, a najdzie nas ochota na bardziej orientalne smaki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z piersi kurczaka, risotto porowo- rozmarynowe! 58

Pyszne roladki z piersi kurczaka nadziewane pastą z zielonych oliwek, podane z obłędnie dobrym rozmarynowym risotto z porami na maśle i oliwie z oliwek. To danie koniecznie musicie odtworzyć w swoich domach, jest proste, pyszne i smakuje, jak z dobrej restauracji. Dzisiaj króluje u mnie Kurczak Sielski, wiele razy podkreślałam Wam istotę tego skąd, od jakiego producenta, sięgam po mięso(...)Kurczak Sielski- SuperDrob, filet z piersi kurczaka - 3/4 szklanki zielonych oliwek - 80 ml oliwy z oliwek - suszone pomidory - przyprawa - sól  - olej do smażenia - 2 łyżki mąki do obtoczenia roladek Mięso rozetnij nożem na duży płat, oprósz przyprawami.  Oliwki zmiksuj na pastę wraz z oliwą. Pastą z oliwek, posmaruj mięso, zroluj dość mocno. Obtocz w mące. Smaż na głębokim

SMYKWKUCHNI
Zapiekane roladki 93

Zapiekane roladki Roladki z kurczaka zatopione w masie jajecznej z warzywami. Składniki: ·        3 pojedyncze filety z kurczaka ·        20 dag szynki sopockiej w plastrach ·        15 dag sera żółtego w plastrach ·        15 dag sera żółtego w kawałku(...)Mięso kroimy w bardzo cienkie plastry, doprawiamy solą oraz przyprawą. 2.    Na każdy kawałku mięsa układamy po plastrze sera i szynki. 3.    Zwijamy w roladki i kroimy na połowę. 4.    Układamy w naczyniu żaroodpornym. 5.    Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy. 6.    Do jajek dodajemy drobno pokrojone papryki, ogórki, pomidory, posiekany

Kulinarna Chwila
Roladki z piersi kurczaka 65

Roladki z piersi kurczaka z marchewkowo pieczarkowym wnętrzem to idealna propozycja na rodzinny obiad. Składniki na 6 roladek: podwójna cała piers z kurczaka 1 duża marchewka 1 duża cebula 7 pieczarek por tylko biala część 1 serek topiony śmietankowy przyprawa curry lub do kurczaka słodka papryka sól pieprz masło klarowane olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso umyłam osuszyłam, podzieliłam(...)sera. Zimny farsz nakładałam na rozbity plaster mięsa i zawinęłam. Panierowałam w mące, jajku i bułce smażyłam z każdej strony na maśle klarowanym. Autor przepisu: Sylvia Sylvia Es Artykuł Roladki z piersi kurczaka pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Roladki drobiowe z pesto i suszonymi pomidorami 58

stron. Na jedną stronę nakładamy płaską łyżeczkę pesto (najbardziej gęstą część, oliwę odciskamy), dwa pomidory, zwijamy jak rolady. Kurczaka owijamy szynką parmeńską (po dwa plastry szynki na jedną roladkę). Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość oleju, kładziemy na to roladki. Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. Podajemy z ugotowanym brokułem. Artykuł Roladki drobiowe z pesto i suszonymi pomidorami

Kardamonovy
Rolada z indyka 59

kanapkach. Cyc okazał się jednak za niski, nie o taki efekt mi chodziło. Ubiliśmy go więc wspólnie z My, na dość cienki płat, doprawiliśmy go i zawinęliśmy w roladę. Wyszło całkiem si, nie żałuję zmiany planów. Ten dzisiejszy przepis jest z myślą tak naprawdę o jutrzejszym. I świąteczny, się wie – ptactwo na każde święta to przecież dobra opcja. Przyprawy(...)potrzebna. Pierś przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem na płat o grubości około 1,5 cm. Nacieramy rozdrobnionym czosnkiem i posypujemy przyprawami z obu stron. Mięso ściśle zawijamy w roladę i spinamy wykałaczkami. Wkładamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny. Po tym czasie obsmażamy je na oleju rzepakowym, wkładamy do rękawa foliowego, smarujemy masłem i pieczemy około godziny

Kardamonovy
Surówka z czerwonej kapusty i marchewki 65

Czerwoną kapustę lubimy bardzo, tzn. głównie My. Nie wiem dlaczego. Powodem mogą być rolady i kluski śląskie. Wiecie do czego piję? Do tego, że to Ślązak. Rolady, kluski, modro. W ogóle muszę w końcu kiedyś zrobić takie prawdziwe wołowe rolady i opublikować je u siebie. Kluski już mam. Sałatka z modrej też już się pojawiła. Dobra, do rzeczy. Surówka

Kardamonovy
ŚWIĄTECZNE CIASTO Z KREMEM KASZTANOWYM 64

okresie na blogu przepis na Bûche de Noël czyli „bożonarodzeniowe polano”, tradycyjne francuskie ciasto świąteczne, które wyglądem przypomina polano lub kłodę drewna, choć dzisiaj francuskie bûches najczęściej przypominają wyglądem roladę. Dawniej we francuskich domach podpalano w Wigilię w kominkach dużą kłodę drewna, która ogrzewała dom przez całe święta, i której ogień miał symbolizować dobrobyt i zdrowie w Nowym Roku. Wokół(...)niej zbierali się wszyscy mieszkańcy domu. W zależności od regionów, skrapiano ją wodą święconą, winem, mlekiem lub miodem. Dzisiejsze bożonarodzeniowe bûches czyli rolady są przygotowywane z nadzieniami o przeróżnych smakach: czekoladowym, waniliowym, owocowym, kasztanowym, a dziś także tiramisu i wiele, wiele innych. Kiedyś podałam na blogu przepis na roladę z kremem kasztanowym SMAKI FRANCJI współczesna kuchnia francuska: BIAŁA BÛCHE

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Polędwica z grzybami i kabanosem 89

Płat mięsa posypuję solą, pieprzem, z jednego brzegu układam 5 kabanosów wzdłuż i zwijam trochę, na reszcie mięsa układam farsz z kapusty i grzybów. Zwijam do końca w roladę. Związuję nitką. Rolady sztuk dwie przesmażam na patelni z każdej strony, i smażę na wolnym ogniu około 20 minut. Sos: Na patelnię przekładam odłożone grzyby przesmażam, wlewam mleko, dodaję śmietanę, sól(...)pieprz, majeranek. Rolady pokrojone podaję z sosem. Polędwicę myję, odcinam błonę i kroję ją na pół. Rozcinam kawałki mięsa na płat jak na kotleta. Rozbijam delikatnie tłuczkiem

wesoła kuchnia
14 pomysłów na przekąski na świąteczny stół 105

kuchni od samego rana. W tym wpisie zebrałam dla was 14 pomysłów na świąteczne przekąski , które ozdobią Twój stół i spełnią swoją główną funkcję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Roladki z tortilli przepis na: Przepiski 2. Małe kanapeczki przepis na: Pomysłowa Kuchnia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Przekąski krabowe przepis na: Kulinarny Blog Samanthy 4. Świąteczne koreczki przepis na: Wasze Przepisy(...)Roladki z serem i szynką przepis na: Dieta Moja Pasja 6. Rolmopsy z ogórkiem i marchewką przepis na: Pieprzyć z Fantazją 7. Grzanki z gruszką, z serem pleśniowym i orzechami przepis na: Podróż w Kulinaria 8. Jajka faszerowane pastą z tuńczyka przepis na: Mydło i Powidło 9. Koreczki z pomidorków koktajlowych i mozzarelli przepis na: Życiowe Pasje 10. Zapiekanki „kominy

BabskiePorady.pl - Przepisy
Pieczarkowe Roladki 74

Pieczarkowe Roladki Pychotka i ten aromatyczny boczek, pieczarki. Skusicie się? 7 porcji 30 minut czas przygotowania   Składnik: ·        ½ kg schabu ·        30 dag pieczarek ·        1 cebula ·        5 dag boczku wędzonego ·        Bułka(...)cebuli dodajemy drobno pokrojony boczek oraz drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.    Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa, zwijamy w roladki. 5.    Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. 6.    Roladki gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Wieniec drożdżowy z makiem 100

zafundować mały przedsmak Świąt i przygotowałam wieniec drożdżowy z makiem. Jej przygotowanie właściwie też wymaga trochę zdolności manualnych, ale wydaje mi się że jest łatwiejsze do wykonania niż taka rolada makowa z prawdziwego zdarzenia. Przepis na wieniec zaczerpnęłam ze strony:  Świąteczny drożdżowy wieniec z makiem i lukrem, makowiec | Moja Delicja . Oto on: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500g + 1 łyżka(...)przełożyłam je na stolnicę i rozwałkowałam na prostokąt o wymiarach ok. 30x50cm i grubości ok. 0,5cm. Ciasto posmarowałam równomiernie masą makową. Masę oprószyłam kaszą manną. Ciasto zwinęłam w roladę wzdłuż dłuższego boku. Tak powstałą roladę/rulon przeniosłam na blachę z wyposażenia wyłożoną papierem do pieczenia i na blaszce przekroiłam ją wzdłuż na dwie połowy. Obydwa pasy ciasta przeplatałam

Waniliowe Improwizacje
Piernikowa rolada z kremem jabłkowo - cynamonowym 63

Święta przed nami i dlatego polecam tę pyszną roladę. Jest aromatyczna, bardzo smakowita, idealna na deser po świątecznym obiedzie. Rolada jest łatwa w przygotowaniu i dlatego można ją upiec na dzień przed świętami aby była świeża. Napiszcie czy smakowała? Rolada piernikowa. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Rolada z indyka z serowo-koperkowym nadzieniem 78

Brakowało mi pomysłu na pierś z indyka i postanowiłam skorzystać ze znalezionego w sieci przepisu na roladę z szynką i dwoma rodzajami sera. Wyszło wyśmienicie. Porcja wyszła duża, dlatego mieliśmy zapewniony obiad na dwa dni. Na drugi dzień podałam ją razem z czerwoną kapustą i kluskami śląskimi. Smakowała jeszcze lepiej. 1 duża pierś z indyka 100 g szynki (u mnie(...)łyżki posiekanego koperku. Mieszamy. Z masy serowej formujemy wałek. Obtaczamy go plasterkami szynki. Pozostałą szynkę rozkładamy na mięsie. Serowe nadzienie kładziemy z jednej krawędzi piersi indyczej. Zwijamy w roladę. Obwiązujemy dokładnie kuchenną nicią. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub klarowanego masła. Obsmażamy mięso ze wszystkich stron. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Smaki Na Talerzu
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i bananem 103

Bardzo łatwa do zrobienia rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i bananem. Zamiast banana można ją zrobić z innymi owocami,galaretką lub serem. Składniki: Na biszkopt: 5 jajek 200 g cukru 2 łyżki oleju 100 g mąki oraz: 400 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 2 banany sok z cytryny do skropienia banana 50 g czekolady mlecznej startej(...)przesiewamy mąkę,dokładnie mieszamy i wylewamy na dużą blachę 28x43 cm. Pieczemy 10-12 minut 180 st.C Ciepły biszkopt ściągamy z blaszki ,nakładamy na ściereczkę kuchenną i zwijamy w roladę.Zostawiamy do ostygnięcia na parę godzin. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. Wsypujemy czekoladę i mieszamy.Wystudzony biszkopt rozwijamy i nakładamy śmietanę.Równo rozprowadzamy.Wzdłuż jednego boku układamy banana,skrapiamy sokiem

Przepisy mojej mamy