roladki - 9750 przepisów (strona:164/650)

Rolada serowa II 241

Rolada serowa (II)   Składniki: 450 g sera żółtego 2 serki topione po 100 g 100 g masła 2 jajka kilka plasterków szynki konserwowej 1 czerwona papryka pieprz Sposób wykonania: Przygotować nadzienie: Masło utrzeć na puch, dodać serki topione jajka, papryką i szynkę pokropione w kostkę. Doprawić pieprzem i odstawić na bok. Ser żółty zawinąć w folie(...)szczelnie) i włożyć do garnka z wrzącą wodą- gotować do momentu aż ser się rozpuści. Następnie ser przełożyć na blat i rozwałkować, na to wyłożyć farsz i zawinąć roladę. Schować do lodówki na kilka godzin, najlepiej całą noc.     Zapraszam  również na inny przepis na ROLADĘ SEROWĄ na moim blogu ---->  KLIKNI

Smaki Natalii
Grillowany kozi ser z konfiturą z melona i jeżyn 148

jeżyn sok z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki nasion kolendry 40 g cukru trzcinowego garść listków bazylii sól pieprz SER 200 g ser kozi “Bûche de chèvre”, serowa rolada z biała pleśnią 1/4 łyżeczki suszonego chili w płatkach 2 łyżeczki cukru trzcinowego Wykonanie KONFITURA Nasiona kolendry rozdrabniamy w moździerzu. Obranego i pozbawionego pestek melona kroimy w około(...)pieprzu, mieszamy. Konfiturę przekładamy do miseczki lub słoiczka, studzimy, ewentualnie przechowujemy w lodówce do czasu grillowania sera. SER W moździerzu mieszamy i rozdrabniamy cukier z płatkami chili. Serową roladę kroimy na plastry o grubości około 1 cm (z 200 g rolady wychodzi około 8 plastrów), układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy serowy krążek posypujemy utartym cukrem z chili

Tajemnice Smaku
Roladowy Bzyk 411

Roladowy Bzyk Taką roladą możemy zachwycić gości, może być ozdobą naszego stołu. Delikatne mięso z kurczaka z farszem pieczarkowym, otulone ciastem serowym. Składniki na masę serową: ·        30 dag sera żółtego ·        3 jajka ·        3 łyżki majonezu(...)oraz solą. 10.         Na mięsie natomiast rozprowadzamy cienką warstwę farszu grzybowego. 11.         Zwijamy ciasno robiąc roladę. 12.         Ponownie układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 49 minut

Kulinarna Chwila
ROLADKI ZE SCHABU W SOSIE SEROWYM 169

Roladki schabowe w sosie serowym są idealne na szybki i smaczny obiad. Można je przygotować wcześniej a przed podaniem zapiec. SKŁADNIKI :  8 kotletów ze schabu 200 g żółtego sera sól, pieprz, przyprawa do mięsa do smaku 100 g szynki parmeńskiej mąka do obtoczenia(...)PRZYGOTOWANIE : Schab należy dobrze rozbić i przyprawić. Następnie na każdy plaster schabu nakładamy po plasterku szynki parmeńskiej oraz kawałku sera. Kotleta zwijamy jak na roladę.  Roladki obtaczamy w mące i smażymy na złoto z obu stron i odkładamy do naczynia żaroodpornego.  Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy sól i pieprz oraz mąkę, dokładnie mieszamy i zagotowujemy sos, ciągle mieszając

Kulinarne Fantazje Marioli
Pasztet zwinięty po francusku w świątecznej odsłonie 161

całość krótko miksujemy. Dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy. Ciasto rozwijamy i na całej powierzchni rozsmarowujemy masę z pasztetu. Ciasto delikatnie zwijamy i za pomocą ostrego noża kroimy na roladki, które wkładamy do foremek na babeczki. Do środka każdej roladki wkładamy po oliwce. Rada: metalowe foremki wykładamy małym krążkiem z papieru do pieczenia, sylikonowych nie potrzeba. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego(...)termoobiegiem i pieczemy ok. 15 min. Roladki pozostawiamy na kilka minut do przestygnięcia. Smakują zarówno na ciepło jak i zimno

Moniki Smakołyki
Roladki z tortilli 156

przepis na szybkie i bardzo łatwe w wykonaniu przekąski, idealne na pożegnanie starego roku oraz… dojadanie resztek ze świąt. Lista zakupów Przygotowanie składników (ilość w zależności od tego, ile roladek chcemy uzyskać): tortille pełnoziarniste lub pszenne majonez (1 łyżka na każdy placek) sałata (2–3 liście na każdy placek) szynka (2–3 plastry na każdy placek) ser (2–3 plastry(...)placek) inne składniki – wedle uznania Smarujemy tortillę majonezem, następnie obkładamy sałatą i wybranymi składnikami – u mnie: jedna z tortillą i serem, druga z łososiem. Zawijamy placki, tworząc z nich roladki, a następnie kroimy na mniejsze fragmenty. Gotowe! Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest bardzo prosty. Nie trzeba absolutnie żadnego talentu kulinarnego, by przygotować estetycznie wyglądające i świetnie smakujące

Proste-przepisy.pl
Przekąski roladki a’la pizza 122

Cześć! Te roladki z ciasta francuskiego podbiły nasze serca zresztą i nie tylko nasze. Smakowały naszym gościom, co było dla mnie szczególnym uznaniem Banalne wykonaniu a smaczne niesamowicie! Proste, bo wystarczy gotowy płat ciasta francuskiego i składniki, które lubimy np. w pizzy. Dlatego też pomyślałam że napiszę tu o tych roladkach. Składniki: * 1 gotowy płat ciasta francuskiego * ok. 3/4 szklanki(...)odległościach, tak żeby pomiędzy krążkami było najmniej 5 cm odległości. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ok. 15 minut do zarumienienia się ciasta. Smacznego! Lidka   Artykuł Przekąski roladki a’la pizza pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Makowiec drożdżowy-ciasto z lodówki. 198

stolnicę podsypaną mąką. Podzielić na trzy lub cztery części. Ja zrobiłam trzy długie makowce :) Każdą część ciasta rozwałkować na prostokąt. Wyłożyć cześć maku, zostawiając wolne brzegi. Następnie zawinąć w roladę. Każdą roladę, zawinąć zawinąć dwa razy w papier do pieczenia. Ułożyć obok siebie na blaszce od piekarnika, zostawiając niewielkie odstępy. Piec w temperaturze 180 stopni 40-45 minut. Po wystudzeniu(...)polukrować. Dwie rolady zrobiłam ze zwykłym lukrem, a trzecią z lukrem kakaowym

Agusiowe smakołyki
Roladki Finezyjki 426

Roladki Finezyjki Na takie roladki skusi się mały i duży, mogą również znaleźć się na naszym uroczystym stole. Czy nie wyglądają apetycznie? Składniki: ·        1 kg schabu ·        Sól ·        Pieprz ·        Ketchup(...)nacinamy. 3.   W otwór kiełbaski wkładamy paseczek papryki. 4.   Polewamy odrobiną ketchupu. 5.   Zawijamy w ser. 6.   Układamy na środku mięsa. 7.   Zwijamy robiąc roladki. 8.   Panierujemy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. 9.   Smażymy na rozgrzanym oleju. 10.            Danie gotowe

Kulinarna Chwila
Roladki imprezowe z łososiem i szpinakiem 102

mnie będzie gościć tym razem na stole podczas spotkania sylwestrowego Robi się ją bardzo szybko i tak samo szybko znika ze stołu Nie ma sztywnego przepisu na wykonanie tych roladek, można dodać coś od siebie. Moja propozycja podania ( z 2 -3 placków tortilli) * 2-3 placki tortilla * serek śmietankowy o smaku suszonych pomidorów (typu Almette) * 10 dkg szpinaku świeżego ( może(...)wytworzyła się odrobina sosu, zanim wyłożyłam go na placek, nabierałam farsz łyżką i odciskałam namiar płynu.  Łososia można dodać oczywiście więcej jeśli ktoś lubi.  Po inną wersję roladek zapraszam  tutaj . Smacznego! Lidka Artykuł Roladki imprezowe z łososiem i szpinakiem pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Roladki z szynki – pyszna przekąska na imprezę 11579

Roladki z szynki – pyszna przekąska na imprezę Bardzo prosta w przygotowaniu i przepyszna przekąska, która w dodatku pięknie prezentuje się na stole. Szynka zawijana z serkiem i kolorowymi oraz chrupiącymi warzywami to świetna przystawka na każdą imprezę. Z pewnością zachwyci gości zarówno efektownym wyglądem, jak i wspaniałym smakiem. Polecam!     Składniki: ok. 250g dużych plastrów chudej szynki 200g(...)WYPIEKI ŚWIĄTECZNE KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Roladki z szynki – pyszna przekąska na imprezę pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Roladki drobiowe z farszem marchwiowym 141

Takie roladki można przyrządzać na różne sposoby. Ja zrobiłam farsz z marchewki i pora, z dodatkiem sera feta. Jest to danie proste do przygotowania i smaczne. Bardzo polecam jako danie obiadowe lub na kolację z dodatkiem surówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: podwójna pierś z kurczaka 3 marchewki kawałek pora 2 łyżki masła ząbek czosnku 1/4 kostki sera feta łyżka mąki(...)każdą część przekroić w poprzek (nie do końca, aby powstał duży płat mięsa). Rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. 4. Na każdym płacie mięsa ułożyć farsz i zawinąć roladki. Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.  5. Tak przygotowane roladki smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie przykryć i dusić około 5 minut

Danka Pichci
Zrazy z mięsa mielonego 148

żaroodpornego, podlać niewielką ilością oleju i zapiec w piekarniku.  To danie robiłam już jakiś czas temu, ale zawieruszyły mi się zdjęcia na komputerze i dopiero niedawno je odkopałam. Roladki wreszcie doczekały się opublikowania, więc zachęcam do wypróbowania tego przepisu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 600 g wieprzowego mięsa mielonego 1 kajzerka 1 jajko 2 ząbki czosnku mleko do namoczenia(...)części (zależy jakie duże chcemy zrazy) i każdą część rozklepać dłonią na placek. Na każdym z nich ułożyć plasterek boczku i pozostałe składniki. Następnie dłońmi zmoczonymi wodą uformować roladki. 5. Gotowe zrazy obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania