roladki - 9750 przepisów (strona:168/650)

Roladki z szynki – pyszna przekąska na imprezę 11515

Roladki z szynki – pyszna przekąska na imprezę Bardzo prosta w przygotowaniu i przepyszna przekąska, która w dodatku pięknie prezentuje się na stole. Szynka zawijana z serkiem i kolorowymi oraz chrupiącymi warzywami to świetna przystawka na każdą imprezę. Z pewnością zachwyci gości zarówno efektownym wyglądem, jak i wspaniałym smakiem. Polecam!     Składniki: ok. 250g dużych plastrów chudej szynki 200g(...)WYPIEKI ŚWIĄTECZNE KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Roladki z szynki – pyszna przekąska na imprezę pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Roladki drobiowe z farszem marchwiowym 82

Takie roladki można przyrządzać na różne sposoby. Ja zrobiłam farsz z marchewki i pora, z dodatkiem sera feta. Jest to danie proste do przygotowania i smaczne. Bardzo polecam jako danie obiadowe lub na kolację z dodatkiem surówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: podwójna pierś z kurczaka 3 marchewki kawałek pora 2 łyżki masła ząbek czosnku 1/4 kostki sera feta łyżka mąki(...)każdą część przekroić w poprzek (nie do końca, aby powstał duży płat mięsa). Rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. 4. Na każdym płacie mięsa ułożyć farsz i zawinąć roladki. Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.  5. Tak przygotowane roladki smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie przykryć i dusić około 5 minut

Danka Pichci
Zrazy z mięsa mielonego 88

żaroodpornego, podlać niewielką ilością oleju i zapiec w piekarniku.  To danie robiłam już jakiś czas temu, ale zawieruszyły mi się zdjęcia na komputerze i dopiero niedawno je odkopałam. Roladki wreszcie doczekały się opublikowania, więc zachęcam do wypróbowania tego przepisu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 600 g wieprzowego mięsa mielonego 1 kajzerka 1 jajko 2 ząbki czosnku mleko do namoczenia(...)części (zależy jakie duże chcemy zrazy) i każdą część rozklepać dłonią na placek. Na każdym z nich ułożyć plasterek boczku i pozostałe składniki. Następnie dłońmi zmoczonymi wodą uformować roladki. 5. Gotowe zrazy obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Rolada z mięsa mielonego 2540

różnego rodzaju potraw. Najpopularniejsze to tradycyjne klopsiki mielone lub gołąbki, a także różnego rodzaju pulpeciki (np. w sosie pomidorowym lub koperkowym ). Tym razem wykorzystałam mięso mielone do zrobienia pysznej rolady z serem i suszonymi pomidorami. Taka roladka idealnie sprawdzi się na nadchodzące Święta i nie tylko! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 nieduża cebula(...)papierze do pieczenia (jak na poniższym zdjęciu). Na boczku rozprowadzić mięso mielone. Następnie przy jednym brzegu ułożyć pasek sera i suszone pomidory. Przy pomocy papieru całość zwinąć w roladę. Końce rolady zakleić mięsem mielonym, aby ser podczas pieczenia nie wyciekł. 3. Tak zwiniętą roladkę obsmażyć na 2 łyżkach oleju. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.  4. Na patelnię wlać

Danka Pichci
Zaskakujące Roladki 158

Zaskakujące Roladki Taki farsz zaskoczy każdego, bo ryżu używamy jako dodatek do mięsa a tu niespodzianka. Składniki: ·        2 filety z kurczaka ·        2 ogórki konserwowe ·        4 paski papryki konserwowej ·        10 dag kapusty pekińskiej(...)paprykę. 4.   Następnie poszatkowaną kapustę oraz posiekany szczypiorek. 5.   Doprawiamy paprykę oraz solą, dokładnie mieszamy . 6.   Gotowy farsz układamy na środku mięsa. 7.   Zwijamy w roladki. 8.   Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. 9.   Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju

Kulinarna Chwila
,,Rolowany boczek z kabanosami” 85

końca, rozkładamy i rozbijamy nadając mu kształt prostokąta. Nacieramy czosnkiem, opruszamy solą, pieprzem i paprykami, smarujemy musztardą i miodem. Na całej długości boczku rozkładamy kabanosy, skrapiamy oliwą. Zwijamy roladę, obwiązujemy nitką bawełnianą na całej długości zawijamy w folię. Tak przygotowaną roladę zostawiamy w lodówce najlepiej na całą noc. Po tym czasie pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około(...)minut. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię, aby rolada się zarumieniła. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego

Podróż w kulinaria
Piernikowa rolada z nutą czarnej porzeczki 241

dodać ubitą śmietanę i całość dokładnie wymieszać szpatułką (3 łyżki zostawić na dekorację). 3. Po tym czasie rozwinąć biszkopt, posmarować konfiturą porzeczkową, posmarować masą śmietanową i delikatnie zwinąć w roladę. Gotową roladę wstawić do lodówki na około 60 minut. 4. Polewa: Czekoladę połamać w kostki, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietanę i rozpuścić w kąpieli wodnej aż do uzyskania konsystencji(...)polewy. 5. Gotową polewą polać roladę i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie udekorować bitą śmietaną, kolorowymi perełkami i piernikami. Śnieżna biel porcelany Bone China oraz delikatnie falujące kształty produktów Fala zwrócą uwagę każdego gościa. Dzięki wzmocnionym brzegom oraz specjalnej powłoce porcelana jest odporna na obtłuczenia oraz inne uszkodzenia mechaniczne, nadaje się do używania w kuchence

Szalona Kuchnia Eweliny
Kozi ser w cieście orzechowym i relish z gruszek 93

albo coś równie aromatycznego, ciepłego i mieszczącego się w dłoni :) Dziś przychodzę do Was z pewną jesienną pysznością, która spełnia wszystkie powyższe kryteria. Orzechowe kule z kruchego ciasta nadziane roladką z koziego sera w towarzystwie rozgrzewającego smaku relishu z gruszek, to prawdziwa jesienna uczta! Kruche, delikatnie słodkie ciasto wypełnione wewnątrz gorącym płynnym serem o wyrazistym smaku świetnie ze sobą współgrają(...)gruszek Potrzebujesz: 70g mielonych orzechów włoskich 70g zimnego masła 1 łyżkę brązowego cukru 1/2 łyżeczki soli 140g mąki 1 białko jaja 1 żółtko jaja do posmarowania ciasta 200g roladki koziego sera Relish z gruszek: 2 dojrzałe gruszki 1 gwiazdka anyżu 2 listki laurowe 80g brązowego cukru 1/2 łyżeczki płatków chili 2 łyżki białego octu winnego 2 szczypty soli 1 szczypta

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Roladki z marchewką 130

Drobiowe roladki z farszem z marchewki to doskonała propozycja na obiad lub przyjęcie. Są smaczne i łatwe w przygotowaniu, a do tego efektowne.   Składniki: łyżka masła klarowanego 350g marchewki 1 biała cebula 2 ząbki czosnku ½ szklanki rosołu lub bulionu warzywnego 3 łyżki słodkiej śmietanki 12% lub 18% sól, czarny pieprz   500g   schabu sól, pieprz, papryka, tymianek, majeranek(...)Przyprawiamy z obu stron świeżo mielonym czarnym pieprzem, tymiankiem, majerankiem i solą. Na każdy kawałek mięsa nakładamy farsz marchewkowy, boki kotletów zawijamy do środka   i zawijamy ściśle w roladkę. Zawinięte roladki panierujemy kolejno w: mące, jajku i bułce tartej a następnie smażymy na rozgrzanym oleju na złoto ze wszystkich stron. Serwujemy na ciepło z ziemniakami i ulubiona surówką

Pyry na Gaz
Roladki z tortili z szynką i warzywami 174

Roladki z tortilli z szynką i warzywami(...)ambition.pl Roladki z tortilli to szybka i efektowna przekąska na każdą okazję. W moim domu na każdej imprezce lub święta zawsze na stole goszczą takie roladki. Składniki: Placki tortilli na 4 szt olej - 1 łyżka mąka - 7,5 łyżek szczubych sól - szczypta woda wrząca - 0,5 szkl Dodatkowo : kremowy serek z czosnkiem ( 200 g ) szynka - 12 plastrów ser żółty

Kuchnia Danusi
Biszkoptowa rolada z domowej roboty nutellą 168

jest moja pierwsza rolada w życiu. Co prawda żaden oszałamiający zawujas mi nie wyszedł, bardzie suhi, ale jest trochę ciekawiej niż poprostu tort z masą czekoladową, a już na pewno mniej pracy. Ciasto to poprotu biszkopt, a masa to domowej roboty nutella. Całość zalana czekoladą i upstrzona bajerami. Niby nic takiego, a efet całkiem niezły. Podsumowując: z podanych składników można(...)zrobić tort 3 warstwowy przełożony masą „czekoladową”, albo 40 cm roladę Składniki na biszkopt: 600 g mąki pszennej 800 ml mleka sojowego 100 g cukru (użyłam cukru pudru) 50 ml octu jabłkowego czubata łyżeczka proszki do pieczenia czubata łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli + polewa 100 g gorzkiej czekolady Składniki ma masę „czekoladową” 250 g daktyli

greenscarf
Drożdżowy zawijaniec z prażonym słonecznikiem i kajmakiem 126

Ciasto drożdżowe z dodatkiem zmiksowanego, prażonego słonecznika wyrobiłam, w którym masę krówkową o smaku orzechowym ukryłam. W formie rolady, skręconej w ślimaka na blachę dałam, kajmakiem posmarowałam, słonecznikiem posypałam i chwilę, na czas wyrośnięcia, poczekałam. Po upieczeniu, przestudzeniu, mogłam zajadać się ciastem drożdżowym, o smaku słonecznika z kajmakiem orzechowym. Składniki: 20 g świeżych drożdży, 300 ml ciepłego mleka(...)stopniowo mąkę. Wyrabiamy ciasto, ma być gładkie, elastyczne i miękkie. Z ciasta wałkujemy duży prostokąt o wymiarach ok. 30/40 cm. Na całą powierzchnię rozsmarowujemy masę kajmakową i zwijamy na roladę. Blachę od piekarnika lub na tarte o średnicy ok. 30 cm podsypujemy mąką. Roladę skręcamy i przekładamy na blachę robiąc tzw. ślimaka, zachowując odstępy. Ciasto z wierzchu kilku miejscach, delikatnie

Moniki Smakołyki
Roladki Filimonki 121

Roladki Filimonki Roladki, które każdemu zasmakują, idealne na obiad jak również różne uroczystości. Składniki: ·        2 filety z kurczaka ·        Brokuł ·        2 jajka ugotowane na twardo ·        Papryka czerwona ·        Ser mozzarella starty(...)osolonej wodzie, studzimy i dodajemy do jajek. 6.   Wszystkie składniki mieszając łączymy z serem. 7.   Gotowy farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki. 8.   Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej. 9.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Kulinarna Chwila
Zrazy zanurzone w sosie grzybowym 109

przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Następnie smarujemy musztardą i układamy po plasterku szynki i kawałku ogórka. 3.   Zawijamy roladki. 4.   Panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. 5.   Układamy roladki w naczyniu. 6.   Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju(...)cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 8.   Sos rozrabiamy w połowie szklanki wody i hartując wlewamy do grzybów. 9.   Sosem grzybowym polewamy roladki. 10.              Danie gotowe. 11.              Smacznego

Kulinarna Chwila