Takie roladki można przyrządzać na różne sposoby. Ja zrobiłam farsz z marchewki i pora, z dodatkiem sera feta. Jest to danie proste do przygotowania i smaczne. Bardzo polecam jako danie obiadowe lub na kolację z dodatkiem surówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: podwójna pierś z kurczaka 3 marchewki kawałek pora 2 łyżki masła ząbek czosnku 1/4 kostki sera feta łyżka mąki(...)każdą część przekroić w poprzek (nie do końca, aby powstał duży płat mięsa). Rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. 4. Na każdym płacie mięsa ułożyć farsz i zawinąć roladki. Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. 5. Tak przygotowane roladki smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie przykryć i dusić około 5 minut
Danka Pichciżaroodpornego, podlać niewielką ilością oleju i zapiec w piekarniku. To danie robiłam już jakiś czas temu, ale zawieruszyły mi się zdjęcia na komputerze i dopiero niedawno je odkopałam. Roladki wreszcie doczekały się opublikowania, więc zachęcam do wypróbowania tego przepisu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 600 g wieprzowego mięsa mielonego 1 kajzerka 1 jajko 2 ząbki czosnku mleko do namoczenia(...)części (zależy jakie duże chcemy zrazy) i każdą część rozklepać dłonią na placek. Na każdym z nich ułożyć plasterek boczku i pozostałe składniki. Następnie dłońmi zmoczonymi wodą uformować roladki. 5. Gotowe zrazy obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichciróżnego rodzaju potraw. Najpopularniejsze to tradycyjne klopsiki mielone lub gołąbki, a także różnego rodzaju pulpeciki (np. w sosie pomidorowym lub koperkowym ). Tym razem wykorzystałam mięso mielone do zrobienia pysznej rolady z serem i suszonymi pomidorami. Taka roladka idealnie sprawdzi się na nadchodzące Święta i nie tylko! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 nieduża cebula(...)papierze do pieczenia (jak na poniższym zdjęciu). Na boczku rozprowadzić mięso mielone. Następnie przy jednym brzegu ułożyć pasek sera i suszone pomidory. Przy pomocy papieru całość zwinąć w roladę. Końce rolady zakleić mięsem mielonym, aby ser podczas pieczenia nie wyciekł. 3. Tak zwiniętą roladkę obsmażyć na 2 łyżkach oleju. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. 4. Na patelnię wlać
Danka PichciZaskakujące Roladki Taki farsz zaskoczy każdego, bo ryżu używamy jako dodatek do mięsa a tu niespodzianka. Składniki: · 2 filety z kurczaka · 2 ogórki konserwowe · 4 paski papryki konserwowej · 10 dag kapusty pekińskiej(...)paprykę. 4. Następnie poszatkowaną kapustę oraz posiekany szczypiorek. 5. Doprawiamy paprykę oraz solą, dokładnie mieszamy . 6. Gotowy farsz układamy na środku mięsa. 7. Zwijamy w roladki. 8. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. 9. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju
Kulinarna Chwilakońca, rozkładamy i rozbijamy nadając mu kształt prostokąta. Nacieramy czosnkiem, opruszamy solą, pieprzem i paprykami, smarujemy musztardą i miodem. Na całej długości boczku rozkładamy kabanosy, skrapiamy oliwą. Zwijamy roladę, obwiązujemy nitką bawełnianą na całej długości zawijamy w folię. Tak przygotowaną roladę zostawiamy w lodówce najlepiej na całą noc. Po tym czasie pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około(...)minut. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię, aby rolada się zarumieniła. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego
Podróż w kulinariadodać ubitą śmietanę i całość dokładnie wymieszać szpatułką (3 łyżki zostawić na dekorację). 3. Po tym czasie rozwinąć biszkopt, posmarować konfiturą porzeczkową, posmarować masą śmietanową i delikatnie zwinąć w roladę. Gotową roladę wstawić do lodówki na około 60 minut. 4. Polewa: Czekoladę połamać w kostki, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietanę i rozpuścić w kąpieli wodnej aż do uzyskania konsystencji(...)polewy. 5. Gotową polewą polać roladę i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie udekorować bitą śmietaną, kolorowymi perełkami i piernikami. Śnieżna biel porcelany Bone China oraz delikatnie falujące kształty produktów Fala zwrócą uwagę każdego gościa. Dzięki wzmocnionym brzegom oraz specjalnej powłoce porcelana jest odporna na obtłuczenia oraz inne uszkodzenia mechaniczne, nadaje się do używania w kuchence
Szalona Kuchnia Ewelinyalbo coś równie aromatycznego, ciepłego i mieszczącego się w dłoni :) Dziś przychodzę do Was z pewną jesienną pysznością, która spełnia wszystkie powyższe kryteria. Orzechowe kule z kruchego ciasta nadziane roladką z koziego sera w towarzystwie rozgrzewającego smaku relishu z gruszek, to prawdziwa jesienna uczta! Kruche, delikatnie słodkie ciasto wypełnione wewnątrz gorącym płynnym serem o wyrazistym smaku świetnie ze sobą współgrają(...)gruszek Potrzebujesz: 70g mielonych orzechów włoskich 70g zimnego masła 1 łyżkę brązowego cukru 1/2 łyżeczki soli 140g mąki 1 białko jaja 1 żółtko jaja do posmarowania ciasta 200g roladki koziego sera Relish z gruszek: 2 dojrzałe gruszki 1 gwiazdka anyżu 2 listki laurowe 80g brązowego cukru 1/2 łyżeczki płatków chili 2 łyżki białego octu winnego 2 szczypty soli 1 szczypta
Kuchnia w Słońcu SkąpanaDrobiowe roladki z farszem z marchewki to doskonała propozycja na obiad lub przyjęcie. Są smaczne i łatwe w przygotowaniu, a do tego efektowne. Składniki: łyżka masła klarowanego 350g marchewki 1 biała cebula 2 ząbki czosnku ½ szklanki rosołu lub bulionu warzywnego 3 łyżki słodkiej śmietanki 12% lub 18% sól, czarny pieprz 500g schabu sól, pieprz, papryka, tymianek, majeranek(...)Przyprawiamy z obu stron świeżo mielonym czarnym pieprzem, tymiankiem, majerankiem i solą. Na każdy kawałek mięsa nakładamy farsz marchewkowy, boki kotletów zawijamy do środka i zawijamy ściśle w roladkę. Zawinięte roladki panierujemy kolejno w: mące, jajku i bułce tartej a następnie smażymy na rozgrzanym oleju na złoto ze wszystkich stron. Serwujemy na ciepło z ziemniakami i ulubiona surówką
Pyry na GazRoladki z tortilli z szynką i warzywami(...)ambition.pl Roladki z tortilli to szybka i efektowna przekąska na każdą okazję. W moim domu na każdej imprezce lub święta zawsze na stole goszczą takie roladki. Składniki: Placki tortilli na 4 szt olej - 1 łyżka mąka - 7,5 łyżek szczubych sól - szczypta woda wrząca - 0,5 szkl Dodatkowo : kremowy serek z czosnkiem ( 200 g ) szynka - 12 plastrów ser żółty
Kuchnia Danusijest moja pierwsza rolada w życiu. Co prawda żaden oszałamiający zawujas mi nie wyszedł, bardzie suhi, ale jest trochę ciekawiej niż poprostu tort z masą czekoladową, a już na pewno mniej pracy. Ciasto to poprotu biszkopt, a masa to domowej roboty nutella. Całość zalana czekoladą i upstrzona bajerami. Niby nic takiego, a efet całkiem niezły. Podsumowując: z podanych składników można(...)zrobić tort 3 warstwowy przełożony masą „czekoladową”, albo 40 cm roladę Składniki na biszkopt: 600 g mąki pszennej 800 ml mleka sojowego 100 g cukru (użyłam cukru pudru) 50 ml octu jabłkowego czubata łyżeczka proszki do pieczenia czubata łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli + polewa 100 g gorzkiej czekolady Składniki ma masę „czekoladową” 250 g daktyli
greenscarfCiasto drożdżowe z dodatkiem zmiksowanego, prażonego słonecznika wyrobiłam, w którym masę krówkową o smaku orzechowym ukryłam. W formie rolady, skręconej w ślimaka na blachę dałam, kajmakiem posmarowałam, słonecznikiem posypałam i chwilę, na czas wyrośnięcia, poczekałam. Po upieczeniu, przestudzeniu, mogłam zajadać się ciastem drożdżowym, o smaku słonecznika z kajmakiem orzechowym. Składniki: 20 g świeżych drożdży, 300 ml ciepłego mleka(...)stopniowo mąkę. Wyrabiamy ciasto, ma być gładkie, elastyczne i miękkie. Z ciasta wałkujemy duży prostokąt o wymiarach ok. 30/40 cm. Na całą powierzchnię rozsmarowujemy masę kajmakową i zwijamy na roladę. Blachę od piekarnika lub na tarte o średnicy ok. 30 cm podsypujemy mąką. Roladę skręcamy i przekładamy na blachę robiąc tzw. ślimaka, zachowując odstępy. Ciasto z wierzchu kilku miejscach, delikatnie
Moniki SmakołykiRoladki Filimonki Roladki, które każdemu zasmakują, idealne na obiad jak również różne uroczystości. Składniki: · 2 filety z kurczaka · Brokuł · 2 jajka ugotowane na twardo · Papryka czerwona · Ser mozzarella starty(...)osolonej wodzie, studzimy i dodajemy do jajek. 6. Wszystkie składniki mieszając łączymy z serem. 7. Gotowy farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki. 8. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej. 9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
Kulinarna Chwilaprzygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Następnie smarujemy musztardą i układamy po plasterku szynki i kawałku ogórka. 3. Zawijamy roladki. 4. Panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. 5. Układamy roladki w naczyniu. 6. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju(...)cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 8. Sos rozrabiamy w połowie szklanki wody i hartując wlewamy do grzybów. 9. Sosem grzybowym polewamy roladki. 10. Danie gotowe. 11. Smacznego
Kulinarna Chwilafunkcji góra-dół. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika do wystudzenia. Zimne ciasto przekładamy na blat papierem do góry, papier odklejamy delikatnie od ciasta, będzie to nasza wewnętrzna część rolady. Ciasto smarujemy równomiernie serkiem zostawiając 2 cm dłuższego brzegu nie posmarowane do końca. Na serek, mniej więcej do połowy lub nieco poza połowę, układamy plastry łososia, delikatnie zwijamy ciasto(...)roladę. Tak przygotowaną roladę zawijamy szczelnie w folię aluminiową lub spożywczą, wkładamy do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. Kroimy ostrym nożem. Smacznego :)) szpinak, łosoś, jajka, serek almette, czosnek
Bułka z Chlebem