roladki - 9750 przepisów (strona:169/650)

Rolada szpinakowa z łososiem 130

funkcji góra-dół. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika do wystudzenia. Zimne ciasto przekładamy na blat papierem do góry, papier odklejamy delikatnie od ciasta, będzie to nasza wewnętrzna część rolady. Ciasto smarujemy równomiernie serkiem zostawiając 2 cm dłuższego brzegu nie posmarowane do końca. Na serek, mniej więcej do połowy lub nieco poza połowę, układamy plastry łososia, delikatnie zwijamy ciasto(...)roladę. Tak przygotowaną roladę zawijamy szczelnie w folię aluminiową lub spożywczą, wkładamy do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. Kroimy ostrym nożem. Smacznego :)) szpinak, łosoś, jajka, serek almette, czosnek

Bułka z Chlebem
Rolada z boczku peklowanego 86

lepszego, niż własna wędlina. Polecam Wam ten boczek, nieco pikantny, pachnący, rewelacyjny Co potrzeba do pieczenia rolady: 1,2 kg boczku chudszego, surowego bez kostek,  4 duże ząbki czosnku przepuszczone przez praskę, 4 ząbki czosnku w łupkach, ostra papryka mielona, pieprz mielony, czosnek granulowany, 4 ziarna ziela angielskiego, 3 liście laurowe, Co potrzeba do peklowania: 1,2 l wody(...)miejscach nicią kuchenną, z wierzchu obsypujemy pieprzem i czosnkiem granulowanym. Na kawałku folii aluminiowej układamy na przemian zmiażdżony czosnek w łupce, ziele angielskie i liść laurowy, na to kładziemy roladę, przykrywamy drugim kawałkiem folii aluminiowej, zaciskamy brzegi folii górnej i dolnej ze sobą, podnosimy nieco do góry, żeby płyn nie wypływał podczas pieczenia. Układamy w żaroodpornym naczyniu lub na blaszce

Bułka z Chlebem
Zrazy wołowe (roladki wołowe) 102

Cebulę kroimy w piórka, ogórki kroimy w ćwiartki. Każdy plaster smarujemy łyżką musztardy, pieprzymy obficie pieprzem mielonym. Bliżej brzegu układamy ćwiartkę ogórka i kilka piórek cebuli, zawijamy ciasno w roladkę, obtaczamy w mące. Dla pewności, że roladki się nie rozkleją w trakcie smażenia, każdą spinamy wykałaczką lub szpilką do mięsa. Na wysokiej patelni rozgrzewamy olej, układamy roladki, obsmażamy z każdej

Bułka z Chlebem
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 96

niską zawartość tłuszczu, dlatego świetnie nadają się do przygotowania baz do zup Przepisy z mięsem z indyka 1) PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 2) PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 3) KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 4) ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO NADZIEWANE SERKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI  I ORZECHAMI 5) SZASZŁYKI Z ROLADKAMI INDYCZYMI

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 96

niską zawartość tłuszczu, dlatego świetnie nadają się do przygotowania baz do zup Przepisy z mięsem z indyka 1) PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 2) PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 3) KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 4) ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO NADZIEWANE SERKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI  I ORZECHAMI 5) SZASZŁYKI Z ROLADKAMI INDYCZYMI

Kuchnia MagdaLeny
Roladki z tortilli z szynką 1288

Roladki z tortilli z szynką – to pyszne, kolorowe zawijaski z tortilli, które bez wątpienia są HITem każdej imprezy. Nie tylko wpadają w oko, ale też zachwycają smakiem. Koniecznie przy najbliższej okazji wypróbujcie nasz przepis na roladki z t The post Roladki z tortilli z szynką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Roladki Suprajski 112

Roladki Suprajski Roladki ze schabu z niespodzianką. Idealne na niedzielny obiad. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Cebula ·        Olej do smażenia ·        Pieczarki ·        Papryka ·        Pieprz(...)grzybami, prużymy aż warzywa będą miękkie. 5.   Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko ketchupem i układamy po kawałku sera oraz trochę farszu grzybowego. 6.   Zawijamy ciasno robiąc kształt roladek. 7.   Panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i na koniec w bułce tartej. 8.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 9.   Gotowe

Kulinarna Chwila
Roladki Alabsterki 121

Roladki Alabsterki Schab, a w nim wszystko to co lubimy, jajeczko, papryczka, ogórek. Zróbcie i przekonajcie się że warto. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ugotowane(...)oraz posiekany szczypiorek. 5.   Na koniec dodajemy pokrojone ogórki, łączymy z majonezem i doprawiamy solą, czosnkiem oraz pieprzem. 6.   Farsz rozkładamy na każdym kawałku mięsa i zawijamy roladki. 7.     Panierujemy w mące, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku na koniec panierujemy w bułce tartej. 8.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 9.   Roladki gotowe

Kulinarna Chwila
Roladki Pompejki 97

Roladki Pompejki Zachęcam do zrobienia panierki z ziemniaków, smak jest idealny do połączenia z kurczakiem. Panierka po usmażenia jest chrupiąca i smakuję jak frytki. Składnik: ·        2 filety z kurczaka ·        Cebula ·        15 dag pieczarek ·        Olej do smażenia(...)paseczki. Przekładamy do grzybów. 5.   Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z pieczarkami. 6.   Farsz układamy na każdym kawałku mięsa i zwijamy w roladki. 7.   Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach. delikatnie odciskamy sok. 8.   Jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy widelcem. 9.   Mąkę wsypujemy do osobnego naczynia

Kulinarna Chwila
ROLADA ZE SCHABU, KAPUSTY I PIECZAREK + FILMIK 85

Rolada ze schabu z farszem jest idealna do podania na ciepło i zimno. Dzisiaj nadziałam go kapustą i pieczarkami. Polana sosem smakuje wybornie.                                                                 SKŁADNIKI(...)które jego otaczają. Następnie przecinamy pod skosem wzdłuż aż powstanie płat mięsa.  Schab lekko rozbijamy aż będzie jednej grubości.  Na mięso rozkładamy kapustę. Teraz wszystko zwijamy i roladę obwiązujemy nitką.  Wkładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy około 1,5 godziny aż mięso będzie miękkie. Roladę wyjmujemy z naczynia i studzimy a z powstałego wywaru robimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 139

Zapraszam na roladę, która świetnie się sprawdzi na gorąco do dania głównego, jak i również na zimno jako przystawka. Z pewnością zaskoczycie nią swoich gości.  Składniki (blaszka 30/40): jajka 4 szt, ser żółty 400 g, majonez 0,5 szklanki, pieczarki 500 g, cebula 1 szt, pierś kurczaka 3 szt, papryka słodka do smaku, sól, pieprz do smaku, olej(...)delikatnie ściągamy papier.  Piersi oczyszczamy, myjemy, rozbijamy jak na kotlety, przyprawiamy solą, pieprzem, oraz słodką papryką i układamy na gorącym cieście serowym. Następnie wykładamy usmażone pieczarki i zwijamy roladę. Zwiniętą roladę zawijamy w papier do pieczenia, aby była ściśnięta. Pieczemy w 170 st. C przez 25-30 min. Podajemy według upodobań, na gorąco do dania głównego lub na zimno

kulinarne odsłony pati
Roladki z piersi indyka z suszonymi pomidorami i mozzarellą 142

Ułożyć oba składniki na filetach. 4. Zwinąć roladki z indyka w szynkę lub boczek, w razie potrzeby spiąć wykałaczkami. 5. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą z oliwek, ułożyć w nim rolady i zapiekać przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C. 6. Podawać roladki z indyka z serem mozzarella bezpośrednio po upieczeniu z dodatkiem ziemniaków i wybranych gotowanych warzyw. Roladki(...)części. Wybrany farsz ułożyć na filetach. 4. Zwinąć roladki z indyka i w razie potrzeby spiąć wykałaczkami. 5. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą z oliwek, ułożyć w nim rolady i zapiekać przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C. 6. Wyjąć roladki z piekarnika, odczekać kilka minut i pokroić każdą roladę na 5-6 plastrów. Ułożyć je na talerzu

Kuchcik gotuje
Naleśniki po bolońsku zapiekane pod beszamelem 121

Naleśniki po bolońsku zapiekane pod beszamelem Roladki naleśnikowe zapiekane z bolońskim farszem pod pierzynką z beszamelu i sera to świetny pomysł na pyszne danie obiadowe lub imprezową zapiekankę. Polecam!     Składniki: ok 10 sztuk naleśników PRZEPIS TUTAJ Farsz: 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki(...)czasie dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i doprawiamy do smaku *** *** Następnie smażymy naleśniki *** *** Na każdym naleśniku rozprowadzamy porcję farszu *** *** Zwijamy w rulonik i dzielimy na cztery części *** *** Zwinięte roladki układamy pionowo w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu *** *** Przygotowujemy beszamel: w garnuszku roztapiamy masło i zasmażamy z mąką. Cały czas mieszając dodajemy mleko oraz przyprawy. Mieszamy i gotujemy do momentu, aż sos zgęstnieje

Blog z Apetytem
Roladki z młodą kapustą 174

Roladki z młodą kapustą Soczyste roladki z naszą ulubioną młodą kapustką z dodatkiem serka i pieczarek. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna(...)Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 15.                     Roladki gotowe. 16.                      Smacznego

Kulinarna Chwila
Zrazy w pysznym sosie musztardowym 92

Zrazy w pysznym sosie musztardowym Roladki ze schabu w aromatycznym, pieczarkowym sosie. Można podawać np. z kluskami śląskimi. Składniki: ·        1 kg schabu ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Kilka plastrów boczku(...)doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Na każdy kawałek mięsa, kładziemy, bo plasterku boczku oraz po jednej części  ogórka przekrojonego wzdłuż na cztery kawałki. 3.   Zawijamy roladki, obtaczamy w mące pszennej. 4.   Smażymy na rozgrzanym oleju. 5.   Na patelni, prużymy na rozgrzanym oleju pokrojone pieczarki. 6.   Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7.   Do naczynia przekładamy

Kulinarna Chwila