Roladki marzenie Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wszystko co jest z kapustą kiszoną. Soczyste roladki ze schabu z dodatkiem aromatycznych warzyw, każdego skuszą Składniki: · ½ kg schabu · ½ puszki kukurydzy · ½ papryki czerwonej · Cebula(...)dodajemy kapustę kiszoną, pokrojoną w drobne paseczki paprykę oraz kukurydze. 4. Na koniec doprawiamy papryką ostrą oraz dodajemy ketchup. 5. Gotowym farszem smarujemy mięso i zawijamy w roladki. 6. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej. 7. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 8. Roladki gotowe. 9. Smacznego
Kulinarna Chwilawrzuciliśmy do gotującego się wywaru warzywnego, ponownie zagotowaliśmy i wyłączyliśmy palnik. Pozostawione do ostygnięcia mięso doszło w wywarze, pozostając soczystym. Przepis dla Was: Drugie przygotowywane przez nas danie to roladki z udźca indyka z pesto z suszonych pomidorów podane na kaszotto z grzybami. O ile kaszotto z grzybami to dla mnie nie nowość i ja robię je podobnie, tak roladki(...)udźca mnie zaskoczyły. Dotychczas ta partia indyka u mnie lądowała w gulaszu albo w całości w piekarniku, a tu miłe zaskoczenie. Z udźca da się zawinąć roladki! Oczywiście szef pokazał jak umiejętnie rozkroić mięso z indyka, żeby powstały z niego niezbyt grube pasy możliwe do zawinięcia z pesto. Pesto super – super proste z trzech składników – rukola, pomidor suszony i prażone
DietologRoladki Diabelskie Roladki, które przyrządza się w 30 minut a ich smak jest niesamowity Składniki: · ½ kg schabu · Cebula · 20 dag pieczarek · 1 papryka czerwona · Sól · Olej do smażenia(...)łączymy z musztardą oraz ketchupem. 7. Łyżkę gotowego farszu nakładamy na środek salami. 8. Zawijamy roladki i panierujemy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. 9. Smażymy na rozgrzanym oleju. 10. Roladki gotowe
Kulinarna ChwilaRoladki Meandry Kolorowe roladki z nadzieniem warzywnym Składniki: · ½ kg schabu · Mały brokuł · 5 dag sera żółtego · ½ papryki czerwonej · ½ puszki groszku · Bułka tarta do panierki(...)Następnie odlewamy z zalewy groszek i łączymy z warzywami, mieszamy wszystkie składniki razem. 5. Gotowy farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy robią roladki. 6. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. 7. Smażymy na rozgrzanym oleju. 8. Roladki gotowe. 9. Smacznego
Kulinarna ChwilaMięciutkie i puszyste ciasto drożdżowe nadziewane domowymi powidłami śliwkowymi, zawinięte w roladę i posypane słodką maślaną kruszonką, smaczne domowe ciasto. Najlepiej smakuje z kubkiem gorącego kakao lub mleka. Nie ma osoby która by przeszła obok niego obojętnie. Palce lizać ! Składniki na dużą blachę 25/38 cm Ciasto: 75 dag mąki pszennej tortowej 300 ml ciepłego mleka 10 dag roztopionego masła(...)ciasto podzielić na dwie równe części , wyłożyć na stolnicę i rozwałkować na dwa niezbyt cienkie placki o długości blaszki do pieczenia. Posmarować każdy placek powidłami i zawinąć jak roladę. Przełożyć do wyłożonej pergaminem blaszki do pieczenia, zachowując odstęp, na środku każdej rolady zrobić nacięcie, prawie do końca, tak aby rolady się rozłożyły, zostawić do ponownego wyrośnięcia
Wanilia i KardamonPyszny słony łosoś w szpinakowej roladzie z serkiem śmietankowym, to danie zarówno na świąteczny stół jak i na karnawałowe imprezki. Rolada choć wygląda na trudną jest bardzo łatwa w przygotowaniu. 400 g mrożonego szpinaku 4 jajka 200 g serka śmietankowego 250 g wędzonego łososia 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 łyżka mąki pszennej sól pieprz gałka muszkatołowa Szpinak usmażyć(...)szpinakiem. Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i na papierze rozsmarować masę szpinakową. Piec w 180 st C przez 15 min. Po wyciągnięciu z piekarnika zwinąć w roladę i zostawić do ostygnięcia. Serek śmietankowy doprawić solą i pieprzem, rozsmarować go na szpinakowym biszkopcie i równomiernie wyłożyć na to wędzonego łososia, ponownie zwinąć w roladę. Owinąć folią spożywczą
Krylowa Kuchniachwilę, cały czas mieszając. Zdejmujemy z palnika. Dodajemy kwaśną śmietanę. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia. Farsz marchewkowo-porowy wykładamy na plastry mięsa. Zwijamy w roladki. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron do zezłocenia (ja roladki smażyłam na średnim ogniu pod przykryciem, ale obsmażone roladki można również dopiec
Smaki Na TalerzuNiebiańskie roladki Roladki, które rozpływają się w usta, nietypowy farsz sprawia, że mięso jest soczyste. Składniki: · 1 filet z kurczaka · Kilka listków kapusty włoskiej · Papryka czerwona · Kuleczki mozzarelli · Szczypiorek(...)kapusty tak żeby przykrywał prawie mięso. 3. Następnie dwa paseczki papryki i po dwie kuleczki sera mozzarelli. 4. Na koniec posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem i zwijamy robiąc roladki. 5. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym Oleju. 6. Roladki gotowe. 7. Smacznego
Kulinarna ChwilaBardzo szybka do zrobienia krucha rolada z nadzieniem orzechowym. Podejrzewałam, że będzie smakować moim domownikom, więc zrobiłam od razu z 3 porcji 😄 Wszystko zniknęło :) Składniki na 1 roladę: ciasto: mąka pszenna 20 dag żółtka 2 szt, cukier puder 10 dag, margaryna 10 dag, śmietana 18 % 2 łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, nadzienie: orzechy włoskie mielone 10 dag, białka(...)łyżce dodajemy cukier nie zaprzestając ubijania. Na koniec dodajemy zmielone orzechy i mieszamy delikatnie pianę do połączenia. Ciasto rozwałkowujemy, delikatnie podsypujemy mąką. Smarujemy masą orzechową i zwijamy roladę. Pieczemy w 170-180 st. C przez 30 min. Upieczoną roladę odstawiamy do ostygnięcia, a następnie posypujemy cukrem pudrem
kulinarne odsłony patipowtarzać dwóch takich samych ciast. Nie dlatego, że coś z nimi nie tak, po prostu chęć spróbowania czegoś innego jest silniejsza od całej reszty ;) Tak też było z tą roladą. Jest pyszna, taka lekka i trochę wiosenno-letnia. Ja osobiście na pewno ją jeszcze powtórzę, ale jak mi się jacyś Goście zapowiedzą, żeby miał kto zjeść ;) Chcę zrobić w większej(...)pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC i pieczemy do suchego patyczka- około 25 minut. Upieczony od razu wyciągamy, przykładamy drugim arkuszem papieru do pieczenia i zwijamy na roladę wzdłuż dłuższego boku (rolada będzie krótsza, ale jednocześnie wyższa). Pozostawiamy do przestudzenia. Krem: Żelatynę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu, dostosowując ilość wody, do ilości substancji żelującej. Śmietanę ubijamy z cukrem
Kuchnia w czekoladzieRoladki Groszkowo marchewkowe Roladki drobiowe faszerowane słodką marchewką są tak pyszne aż rozpływają się nam ustach. Składniki: · 2 filety z kurczaka · 1 słoik groszku z marchewką · 10 dag sera żółtego w plasterkach · Sól(...)Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy. 2. Układamy na każdym kawałku mięsa plasterek sera i łyżkę groszku z marchewką. 3. Zawijamy w roladki. 4. Panierujemy w mące, następnie w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. 5. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 6. Roladki gotowe
Kulinarna ChwilaRolady przyrządzamy na wiele sposobów i z różnych mięs. Dziś chce się z Wami podzielić przepisem na rolady z karkówki. Autorem tego przepisu jest Piotr, tradycyjne przyprawy wzbogacił o majeranek i dodał mocno wędzony boczek. Rolady są przepyszne, polecam. Ja robię je bardzo często i wszystkim bardzo smakują. SKŁADNIKI: 4 plastry chudej karkówki 15 dag surowego wędzonego boczku(...)cebulę w piórka, ogórki kroimy wzdłuż na 4 części, na przyprawione mięso kładziemy boczek,ogórek i cebulę, ciasno zwijamy i zapinamy wykałaczką, na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy rolady i pieczemy do rumienienia, następnie zmniejszamy gaz i pieczemy do miękkości(w razie potrzeby podlewamy wodą- ja dodałam 3 grzybki suszone, żeby uzyskać jeszcze lepszy
Kuchnia BeatyWymyśliłam sobie kiedyś roladki na obiad, ale wiecie... że te moje chłopaki to wolą takiego normalnego kotleta, to postanowiłam wiele nie robić, tylko sztuk dwie. Z myślą, że to ja będę mieć obiad na dwa dni. Napatoczył się jednak dnia kolejnego głodny Pan Mąż i szukał po garach, co by zjeść mógł. Myślę sobie zaproponuję, pewnie i tak odmówi(...)płaty. Posypujemy odrobiną soli i pieprzu z obu stron, po czym rozbijamy pomiędzy dwoma arkuszami folii spożywczej. Każdą pierś smarujemy farszem z pieczarek i serka i zwijamy w roladkę. Obtaczamy delikatnie w mące i smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła do uzyskania złotego koloru. Roladki delikatnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, a na tą samą patelnię dodajemy ponownie dwie
Kuchnia w czekoladziePropozycja na pyszny i prosty niedzielny obiad, ale można i w tygodniu przygotować sobie takie roladki ;) Jeśli nie macie dostępu do pokrzywy jakiejkolwiek pomińcie ją w przepisie, a roladki i tak będą smaczne :) Składniki 4 osoby: 2 pojedyncze filety z kurczaka 180 g mrożonego szpinaku np. w kostkach około 100 g sera feta lub sałatkowego Islos 2 ząbki czosnku około(...)papryką słodką w proszku. 2. Fetę /ser sałatkowy kroimy w niedużą kostkę i mieszamy ze szpinakiem i pokrzywą. 3. Farsz nakładamy na 3/4 długości fileta i zawijamy ciasno w roladkę obtaczając od razu w mące, tak postępujemy z każdym filetem. 4. Następnie każda roladkę obtaczamy w jajku i znów w mące lub bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rozgrzanym
Gotowanie...to proste !roladki dość długo czekały na publikacje... W końcu się doczekały. To drobiowe roladki z kurczaka nadziane, papryką, ogórkiem kiszonym i żółtym serem. Idealny pomysł na niedzielny obiad. Składniki; 8 udek bez kości (takie mięso możemy kupić w sklepie) 1 papryka czerwona 2-3 kiszone ogórki 10 dag żółtego sera sól, pieprz 4 ząbki czosnku bazylia suszona kilka listków(...)kroimy w cienkie paseczki długości mięsa. Na każdym kawałku mięsa kładziemy po 2 paseczki ogórka, sera i papryki oraz po dwa, trzy listki świeżej bazylii. Mięso zwijamy w roladkę. Mocno ściskając aby się nie rozpadła. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, jedna obok drugiej (dosyć ciasno). Po wierzchu posypujemy dodatkowo suszoną bazylią. Przykrywamy folią aluminiową albo pokrywą. Wkładamy do nagrzanego
Radość kipiąca uśmiechem.