roladki - 9750 przepisów (strona:117/650)

Rolada serowa z pieczarkami i tymiankiem 156

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Przepyszna rolada serowa z pieczarkami oraz soczystym kurczakiem. Świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Idealna na kolację jako dodatek obiadowy, przekąska a nawet na kanapki. Składniki: 350g sera żółtego u mnie ulubiony Havarti 5 jajek 300-350g pieczarek 300-350g fileta z piersi kurczaka(...)maśle klarowanym lub na oleju do odparowania powstałego płynu, doprawić do smaku. Dodać natkę pietruszki. Ja tego nie zrobiłam za pierwszym razem ale teraz uważam, że świetnie uzupełnia smak rolady. Jeśli użyjemy polędwiczek z kurczaka wystarczy każdą lekko rozbić tłuczkiem jeśli użyjemy fileta z piersi kurczaka najlepiej każdy rozkroić wzdłuż na dwie części i dopiero wtedy rozbić mięso. Żółty

W garach u Gosi
Kapuściane roladki 174

Kapuściane roladki Można powiedzieć, że to są gołąbki, ale nie w sosie, panierowane w bułce tartej. Można nazwać roladki, ale nie ze schabu tylko z mielonego mięsa. Nazwa nieważna, ważne, że są pyszne. Składniki: ·        Kapusta pekińska ·        ½ kg mięsa mielonego ·        3 jajka(...)Obcinamy twardą część kapusty i liście parzymy w gorącej, osolonej wodzie, 5 minut gotując. 5.      Na każdy liść kapusty nakładamy mięso i zwijamy w roladki. 6.    Panierujemy w jajku oraz w bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor. 7.    Roladki gotowe. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Kolorowa rolada z kurczaka 157

Kolorowa rolada z kurczaka Królowa imprez, niesamowicie wyglądająca rolada z kurczaka, faszerowane papryczki a to wszystko w jednej formie do pieczenia. Roladę można podać nie tylko na ciepło jako danie obiadowe, idealnie pasuje na kanapki. Składniki: ·        3 połówki fileta z kurczaka ·        Sól(...)solą oraz przyprawą do kurczaka. 2.    Następnie układamy w formie podłużnej, tak żeby przykryć dno, brzegi formy oraz żeby zwisały nam kawałki mięsa, którym później zakryjemy wierzch rolady. 3.    Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu połowę przekładamy do miski, resztę odstawiamy brokuł na bok, dodajemy obraną i startą na tarce

Kulinarna Chwila
Rolada serowa nadziewana twarogiem i warzywami 148

Pyszna i banalnie prosta przystawka na imprezę lub kolację. Łatwo dostępne składniki, szybki czas przygotowania. Rolada serowa musi się schłodzić więc śmiało możemy ją przygotować dzień przed. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram sera żółtego w plasterkach 200 gram twarogu półtłustego 1 łyżka masła kawałek papryki kilka ciemnych oliwek pół malinowego pomidora obranego ze skórki kilka listków świeżej natki pietruszki(...)się rozpuści wyciągamy blaszkę z piekarnika. na blat wyciągamy papier z serem z blaszki, na środku rozprowadzamy farsz i przy pomocy papieru do pieczenia zwijamy w rulon tworząc roladę, tak przygotowaną roladę delikatnie przełożyłam na folię spożywczą i ciasno owinęłam tworząc tzw „cukierek”. gotową roladę wstawiamy na kilka godzin lub na całą noc do lodówki do schłodzenia

Blog kulinarny S9.PL
ROLADA CHLEBOWA Z ŁOSOSIEM 117

Rolada chlebowa to idealna propozycja zarówno na śniadanie jak i kolacje. Połączenie białego sera z koperkiem i łososiem to klasyka. A jeżeli zapieczemy to w chlebie to powstanie coś idealnego. Składniki: 650 g mąki pszennej 10 g droższy suchych 350 ml ciepłej wody sól cukier 1 op plastrów łososia MOWI 1 op sera białego śmietankowego koperek świeży sól pieprz jajko(...)dodać posiekany koperek. Po tym czasie rozwałkować ciasto. Ciasto posmarować warstwą masy serowej (1/2 porcji), na masę serową ułożyć plastry łososia i przykryć go pozostałą warstwą serową.  Zwinąć roladę. Odstawi na pół godziny. Roladę posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać płatkami owsianymi. Roladę przełożyć do keksówki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st C przez ok 45 minut.   #lososmowi

Kuchnia w oparach
Roladki z ogórka i twarożku z rzodkiewką 133

Zdrowa przekąska lub pomysł na lekkie śniadanie. Roladki z zielonego długiego ogórka, nadziewane twarożkiem z rzodkiewką i młodym szczypiorkiem. Bardzo zdrowa i jednocześnie dietetyczna przekąska. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Roladki z og\u00f3rka i twaro\u017cku z rzodkiewk\u0105","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/roladki-z-ogorka-z-twarozkiem.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/roladki-z-ogorka-z-twarozkiem-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads(...)/roladki-z-ogorka-i-twarozku-z-rzodkiewka\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f19bba0f2097","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"","text":"","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/roladki-z-ogorka-i-twarozku-z-rzodkiewka\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f19bba0f2098","image":""}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":2}} Drukuj Roladki z ogórka i twarożku z rzodkiewką 5 od 2 osób Autor: Martyna Pietruszka Porcje 10 porcji Przygotowanie 10 min. Kalorie 100 kcal Pomysł na przystawkę, przekąskę lub śniadanie. Ruloniki

ProstePesto.pl
Roladki Beatki 146

Roladki Beatki Roladki ze schabu z aromatycznym grzybami oraz serem mozzarellą. Składniki: ·        1 kg schabu ·        Cebula ·        100 g boczniaków ·        Mozzarella ·        Olej do smażenia(...)każdy kawałek mięsa układamy po paseczku mozzarelli i po łyżce farszu z grzybów 5.           Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce tartej 6.           Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony

Kulinarna Chwila
Ciastka roladki z dżemem 155

deser, decyduję się na kruche wypieki. Ostatnio były rogaliki i kruche babeczki z kremem, wcześniej jakaś szarlotka, kruche ciasto z rabarbarem. Dziś natomiast zdecydowałam się na kruche ciastka roladki z dżemem. Użyłam dżemu rabarbarowego domowej roboty, który jest dość kwaśny, więc ciastka nie wyszły przesłodzone. Można je spokojnie posypać do dekoracji cukrem pudrem. Takie ciastka są bardzo łatwe i szybkie(...)składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto rozwałkowałam na placek o grubości ok. 7mm. Przy jednym brzegu ciasta nałożyłam wzdłuż porcję dżemu i lekko go rozsmarowałam. Ciasto zwinęłam dwukrotnie w cienką roladkę i odcięłam ją od reszty ciasta. Roladkę pokroiłam na kilkucentymetrowe kawałki i poukładałam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z resztą rozwałkowanego ciasta postąpiłam analogicznie, nakładając przy brzegu dżem

Waniliowe Improwizacje
Fasolowe roladki 114

Fasolowe roladki Roladki ze schabu z fasolką szparagową oraz aromatycznym koperkiem Składniki: ·        ½ kg schabu ·        20 dag fasolki szparagowej ·        1 serek śmietankowy ·        ½ pęczka koperku ·        2 jajka(...)osolonej wodzie. 3.    Serek mieszamy z posiekanym koperkiem. 4.    Na każdy plaster mięsa smarujemy serkiem i układamy trochę fasoli. 5.    Zwijamy w roladki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej 6.    Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 7.    Roladki gotowe. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Badrijani nigvzit 130

roladki z bakłażana wprost uwielbiam. Pierwszy raz jadłam je w Gruzji, gdzie jest to tradycyjna przystawka, a także zakąska podawana do wina. Choć każda gospodyni i każdy kucharz przygotowują ją ciut inaczej, to zawsze smakuje wybornie. A jak przygotowuję je ja? Zobaczcie: Składniki: 1 nieduży bakłażan 1 ząbek czosnku Solidna garść orzechów włoskich, 1 łyżka octu winnego, 1 łyżka białego(...)łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki kminku, ½ łyżeczki nasion kolendry, 1 mały ząbek czosnku, 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry Sól do smaku Owoc granatu do dekoracji Masło klarowane do smażenia Roladki z bakłażana. Fot. Kate’s Wine&Cuisine. Przygotowanie: Oberżynę dokładnie myjemy, a następnie kroimy w cienkie plastry – dosłownie 2-3 mm. Na patelni rozpuszczamy klarowane masło. Na rozgrzanym

Kate's Kitchen
Rolada biszkoptowa z owocami 188

Rolada biszkoptowa z owocami Smaczne i efektowne ciasto z delikatnym kremem i owocami. Palce lizać!     Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 3 łyżki kakao Krem owocowy: 1 galaretka truskawkowa 300ml śmietanki kremówki 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ok 200g owoców (typu truskawki, maliny, borówki itp.)     *** Galaretkę truskawkową(...)płynną galaretkę. Dokładnie mieszamy i dosładzamy do smaku cukrem pudrem *** *** Ciasto smarujemy kremem zostawiając wolne miejsca przy brzegach i układamy owoce. Kilka łyżek kremu zostawiamy, aby ozdobić wierzch ciasta *** *** Roladę delikatnie ale dość ciasto zwijamy *** *** Z wierzchu ciasto przyozdabiamy kremem i owocami *** *** Całość wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***         Polecam również: PRZEPISY

Blog z Apetytem
Roladki Agatki 149

Roladki Agatki Pyszne roladki z warzywami, które mogę znaleźć się na każdym stole podczas uroczystości są smaczne i soczyste. 6 porcji 30 minut przygotowania Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Cebula ·        ½ papryki czerwonej ·        ½ brokuł(...)koniec prużenia łączymy z ugotowanym brokułem 6.   Na każdym kawałku mięsa układamy po połówce plasterka sera żółtego i po łyżce farszu z warzyw 7.   Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej 8.   Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju 9.   Roladki gotowe

Kulinarna Chwila
Roladki Admirałki 167

Roladki Admirałki Roladki z aromatycznymi pieczarkami i cebulką. 6 porcji 30 minut przygotowania Składniki: ·        ½ kg schabu ·        20 dag pieczarek ·        Cebula mała ·        Marchew ·        2 jajka(...)oczach, łączymy z grzybami 5.   Pod koniec prużenia dodajemy serek topiony i mieszamy do chwili roztopienia 6.   Farszem sm arujemy każdy kawałek mięsa 7.   Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej 8.   Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju 9.   Roladki gotowe

Kulinarna Chwila
Roladki ze szparagami i jajkiem 145

Roladki ze szparagami i jajkiem Roladki z jajecznym farszem i szparagami to doskonały duet pod względem smakowym. Składniki: ·        1 kg schabu ·        ½ papryki czerwonej ·        ½ papryki żółtej ·        5 szparag ·        3 jajka(...)smażymy do chwili, kiedy uzyskamy gęstą konsystencje 4.    Farsz z jajek nakładamy łyżką na każdy kawałek mięsa i po kilka szparag 5.    Zwijamy robiąc roladki, panierujemy w rozkłóconym jajku oraz obtaczamy w bułce tartej 6.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron 7.    Roladki Gotowe 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
krucha rolada z rabarbarem 137

Składniki: ( z podanej porcji wychodzą 3 rolady) (szklanka 250 ml) Mąka 4 szklanki Masło 200 g Smalec łyżka Śmietana 18 % 3 pełne łyżki Cukier 1,5 szklanki Jajko Żółtka 5 Proszek do pieczenia 2 łyżki Rabarbar 500 g + łyżka cukru Przygotowanie: Rabarbar pokroić w kosteczkę, zasypać łyżką cukru i odstawić na 10 minut. W misce mieszamy za pomocą łyżki(...)blaszki. Blat najlepiej podsypać  odrobiną mąką, dzięki temu ciasto nie będzie kleiło się do blatu i ułatwi to zwijanie. Na rozpłaszczone ciasto wykładamy 1/3 rabarbaru i zwijamy w roladę, zaczynając najpierw od zwinięcia krótszych boków do środka. Jak to zrobić zobaczycie w filmie poniżej. Postępujemy tak samo z każdą częścią ciasta. Gotowe rolady zawijamy w papierem do pieczenia zostawiając

Kulinarne przygody

Proponowane wyszukiwania