roladki - 9750 przepisów (strona:130/650)

Roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową 228

Opis: Roladki drobiowe to znakomity sposób na przygotowanie pysznego dania mięsnego z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Składniki: 4 plasterki mięsa z piersi kurczaka 8 dużych plasterków gotowanej szynki 200 g zielonej fasolki szparagowej Kawałek świeżej papryczki chilli 2 ząbki czosnku 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek Olej rzepakowy do smażenia Sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początku fasolkę szparagową(...)każdy oprószamy solą i pieprzem. Każdy płat mięsa układamy na dwóch skrzyżowanych plastrach szynki. Do fasolki dodajemy starty parmezan. Fasolkę rozkładamy na przygotowanych plastrach mięsa. Mięso zwijamy na roladki a końce szynki zakładamy do środka. Olej rozgrzewamy na patelni. Roladki smażymy na wolnym ogniu po kilka minut z każdej strony, aż skórka się zarumieni. Usmażone roladki wykładamy na papierowy ręcznik

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
MIELONE ZAWIJASY Z NIESPODZIANKĄ W ŚRODKU 20704

Biała kiełbasa  idealnie nadaje się na wszelkiego rodzaju farsze,  ze względu na swój smak i aromat.  Robię często  roladki z mięsa indyczego z dodatkiem białej kiełbasy  czy też  roladki ze schabu z pysznym środkiem z białej kiełbasy . Tym razem moje kiełbaski otuliłam sałatą i plasterkami topionego sera, co dodatkowo wzbogacio smak dania.  Przepis(...)zrobno pokrojoną cebulą, solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie wyrobić. Każdą  białą kiełbaskę zawinąć w liść sałaty, a następnie w plasterer topionego sera. Całość obłożyć mięsem mielonym, tworząc zgrabną roladkę.  Na patelni rozgrzać olej. Na oleju obsmażyć w każdej strony roladki na lekko brązowy kolor. Nastepnie przełożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego

Walijskie Pichcenie
Roladki z wafelkiem czekoladowym 193

Pyszne kruche roladki z marmoladą do kawki. Przepis zaczerpnięty z internetu.                                                   Roladki z wafelkiem czekoladowym Składniki: Ciasto wafelek czekoladowy  Lusette - 1szt żółtka jaj - 3 szt masło - 20 dag śmietana 24 % - 4 łyżki cukier(...)Wyjąć ciasto z lodówki podzielić na 3 części, jedną rozwałkować cienko, pozostałe włożyć do lodówki. Na rozwałkowanym cieście rozsmarować gęstą marmoladę, zwinąć w roladę. Pokroić ciasto po skosie na roladki. Tak samo postąpić z pozostałym ciastem. Posmarować roladki roztrzepanym białkiem i posypać krokantem z orzechów. Piec w rozgrzanym piekarniku do 190 stop. Przez około 15-20 minut. (function

Kuchnia Danusi
Roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową 361

Opis: Roladki drobiowe to znakomity sposób na przygotowanie pysznego dania mięsnego z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Składniki: 4 plasterki mięsa z piersi kurczaka 8 dużych plasterków gotowanej szynki 200 g zielonej fasolki szparagowej Kawałek świeżej papryczki chilli 2 ząbki czosnku 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek Olej rzepakowy do smażenia Sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początku fasolkę szparagową(...)każdy oprószamy solą i pieprzem. Każdy płat mięsa układamy na dwóch skrzyżowanych plastrach szynki. Do fasolki dodajemy starty parmezan. Fasolkę rozkładamy na przygotowanych plastrach mięsa. Mięso zwijamy na roladki a końce szynki zakładamy do środka. Olej rozgrzewamy na patelni. Roladki smażymy na wolnym ogniu po kilka minut z każdej strony, aż skórka się zarumieni. Usmażone roladki wykładamy na papierowy ręcznik

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
ROLADA SEROWA Z SERKIEM TOPIONYM 434

Rolada serowa to idealna przekąska imprezowa. Jej przygotowanie wbrew pozorom jest bardzo łatwe, doskonała w smaku i bardzo ładnie się prezentuje. Polecam Wam :) Do rozpuszczenia sera w piekarniku użyłam  papieru do pieczenia  od  Stella- Premium Home Line , który pocięty jest już na arkusze, więc miałam już gotowy kawałek papieru. Dodatkowo papier ten doskonale układam się(...)kształt formy. Obawiałam się tego, czy ser po rozpuszczeniu nie przyklei się do papieru, jednak z łatwością od niego odchodził. Ilość składników musicie dopasować pod wielkość rolady, którą zamierzacie przygotować. Składniki: * plastry żółtego sera typu Edam * plastry żółtego sera typu Gouda * 150 g serka topionego (u mnie był ziołowy) * 1/2 czerwonej papryki * 150 g szynki konserwowej * kilka gałązek szczypiorku Wykonanie

Zrób to smacznie
ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SEREM I SZYNKĄ 809

Ciasto francuskie sprawdza się zawsze czy to w formie słodkiej czy wytrawnej. U mnie dziś goszczą roladki na wytrawnie z serem i szynką. Prosta przekąska a jaka smaczna :) Idealne na różnego rodzaju imprezy. Polecam :) Takie roladki smakują wyśmienicie, np z ketchupem, majonezem albo  sosem czosnkowym  od  Folwark . Składniki: * 1 arkusz ciasta francuskiego * plastry sera, np gouda * plastry(...)plastry szynki. Ciasto zwijać w rulon . Pokroić na kawałki o szerokości ok. 1 cm. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170'C. Wstawić blachę z roladkami do nagrzanego piekarnika i piec ok. 17-20 minut. Ja 2 minuty przed końcem pieczenia posypuję roladki odrobiną startego żółtego sera na tarce o dużych oczkach

Zrób to smacznie
Ziemniaczana rolada z pietruszkowym farszem 240

składnika dania. Wszystko zależy od kreatywności, można podać na zimno z sosem, na ciepło z surówką, albo jako dodatek do lekkiej potrawki czy gulaszu. Zapraszamy do wypróbowania pomysłu na roladę ziemniaczaną. CIASTO: 8 średniej wielkości ziemniaków 2 jaja 1,5 szklanki mąki 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka gęstej śmietany 12 % masło do wysmarowania formy FARSZ: 150 g słoniny(...)gładkie ciasto i zostawiamy na 15 min w chłodnym miejscu. Wałkujemy na placek o grubości max 2 cm na szerokość naczynia. Farsz rozprowadzamy na całej powierzchni ciasta i zwijamy roladę. Przekładamy do wysmarowanego naczynia. Wierzch rolady smarujemy odrobiną masła, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 20 min. Po tym czasie ściągamy pokrywkę i pieczemy jeszcze przez 5 min. Roladę wyciągamy

Kuchnia od dwojga
Roladki z tortilli 359

Karnawał trwa, więc i taki przepis może Wam się przydać. Roladki robi się dość szybko, można zawinąć dowolne dodatki. I naprawdę świetnie smakują! A to nasze roladki z Sylwestra. Składniki: 6 placków tortilli 2 opakowania serka kremowego (typu Twój Smak Piątnica lub Almette) - dowolne smaki - użyłam śmietankowego i ze szczypiorkiem kilka liści sałaty kilka plasterków szynki drobiowej ogórki kiszone papryka(...)Sposób przygotowania: 1. Tortille dość grubo posmarować serkiem, na to wyłożyć liście sałaty. Na sałacie układamy szynkę, a następnie pokrojone w cienkie paski ogórki kiszone lub/i paprykę konserwową. 2. Roladki ciasno zwinąć, zawinąć w folię aluminiową lub spożywczą, włożyć do lodówki na 2-3 godzinki. 3. Po tym czasie każdą roladę pokroić na 2cm roladki, na środek wbić wykałaczkę

Kuchnia domowa Ani
Roladki schabowe z żurawiną i sosem chrzanowym 215

Polecam to danie na wielkanocny obiad. Roladki robi się bardzo szybko, bardzo ładnie prezentują się na talerzu i mają bardzo intensywny chrzanowy smak. Proponuję podawać z sosem, gdyż samo mięso jest dość suche. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 6 sztuk Składniki: 6 plastrów schabu (200 g) 6 dużych plastrów boczku(...)chrzan i zamieszać. Gdy sos jest już gęsty i gładki, wlać do niego wcześniej zahartowaną śmietanę (czyli wymieszaną z 2-3 łyżkami gorącego sosu). Roladki podawać z sosem Krok po kroku: 1. Rozbić mięso 2. Przygotować marynatę 3. Na każdy kawałek schabu wyłożyć po plasterku boczku, następnie sos i żurawiną

KuchniaWeDwoje.pl
Rolada cappuccino lekka i pyszna :-) 275

pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto. Swoją drogą jest to ostatnie ciasto jakie wydał mój piekarnik...ostatnio wyzionął ducha i trzeba rozglądnąć się za nową kuchenką :-)  mowa o roladzie,konkretnie roladzie cappuccino z kremem :-) Pyszne,lekkie,szybkie i łatwe czegoż chcieć więcej :-)  SKŁADNIKI BISZKOPT 5 jajek 5 łyżek mąki 4 łyżki cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia(...)ściereczką. Odkładamy do wystygnięcia. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy na koniec cukier puder oraz cappuccino. Biszkopt rozwijamy,nakładamy masę * polecam odłożyć sobie troszkę kremu do dekoracji Zwijamy roladę. Następnie rozpuszczamy w woreczku kawałek czekolady,robimy dziurkę i dekorujemy. Potem robimy rozetki szprycą], ja jeszcze posypałam kolorowymi perełkami :-) Roladę wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Jest pyszna,delikatna

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rolada schabowa z mięsem mielonym i suszonymi śliwkami 203

Polecam pyszny schabik nadziewany mięsem mielonym i suszonymi śliwkami. Roladę można podać na ciepło z dodatkami jako danie obiadowe a po wystudzeniu jako wędlinkę na kanapki. Mięso jest przepyszne i wspaniale prezentuje się w przekroju. składniki: 1,6 kg schabu środkowego ok 700 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 2 łyżki kaszy manny sól,pieprz majeranek słodka papryka(...)mielonego dodać kaszę mannę i dokładnie wyrobić. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Następnie mięsną masę rozłożyć równomiernie na rozkrojonym schabie. W masę powciskać śliwki suszone. Całość ściśle zwinąć w roladę i związać sznurkiem. Gotową roladę na wierzchu natrzeć słodką papryka i majerankiem. Zawinąć w folię aluminiową i odłożyć do lodówki na kilkanaście godzin. Po tym czasie odwinąć z folii, przełożyć

Monia miesza i gotuje
Roladki schabowe z wędzoną śliwką 267

Roladki schabowe, soczyste, bez panierki to pyszna alternatywa dla popularnego schaboszczaka. Roladki nadziewane wędzoną śliwką, niby zwykłe schabowe, a za sprawą dodatków smakują rewelacyjnie. Najpierw obsmażone na patelni, następnie duszone w aromatycznym sosie, również z dodatkiem śliwek. Najlepiej przygotować je od razu w większej ilości, a masz zapewniony obiad na kilka dni. Składniki: 10 plastrów schabu   10 plastrów boczku(...)warzywny 2-3 łyżki śmietany Wykonanie: na każdym kawałku rozłożyć plasterek boczku, kawałek cebuli i 1 wędzoną śliwkę, następnie zawinąć jak gołąbka. Można spiąć wykałaczką lub owinąć nitką każdą roladkę obtoczyć w mące, nadmiar strzepnąć i obsmażyć na rumiano.  Zalać bulionem, tak, by przykryć roladki przynajmniej do 3/4 wysokości. Do sosu dorzucić resztę śliwek i przyprawy. Dusić do miękości

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki ze szpinakiem i pieczarkami podane z sosem czosnkowym 202

Sylwester zbliża się do Nas wielkimi krokami 😃 Roladki to ciekawy przepis, który możemy przygotować dla naszych gości w tym cudownym dniu. Moja rodzina bardzo je polubiła 💗 Roladki to smaczna zakąska, którą przygotujemy w kilka chwil. Mam nadzieje, ze i Wasze kubki smakowe uda mi się zaspokoić.  Składniki: roladki: placki do tortilli 8 szt, szpinak świeży 400 g, pieczarki(...)oleju.Na placki tortilli nakładać najpierw szpinak, następnie pieczarki i oliwki. Zwinąć tortille w rulonik. Sos : jogurt wymieszać z majonezem dodać sok z cytryny, wyciśnięty czosnek I przyprawić. Gotowe roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej ze stron, następnie kroimy w grube plastry i układamy na talerzu, podajemy z sosem

kulinarne odsłony pati
Mini roladki z polędwiczki 366

Mini roladki imprezowe, kilka  👀  chwil i gotowe,  Polędwiczkę w plasterkach cienko rozbijamy, ser camembert, oliwki lub kapary dokładamy, które w roladki zwijamy i jajku, bułce obtaczamy.  💋 W oleju na złoty kolor wysmażamy i przekąskę już mamy.  Ciepłe, zimne i tak smakują, a swoją wielkością zaskakują :)  💑👪 Mogą też być dodatkiem do dania głównego zastępując tradycyjnego(...)Polędwiczki zwijamy jak  krokiety, zaczynamy od zgięcia krótszego boku, następnie do wewnątrz dłuższe boki i całość zwijamy. Dzięki temu ser będzie szczelnie zamknięty i nie wypłynie podczas smażenia. Roladki obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce. Smażymy na głębokim oleju po ok. 3 min z dwóch str.  Przekładamy na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Rada

Moniki Smakołyki
Makowiec zawijany 485

równe części. Jedną część rozwałkować na prostokąt o wielkości mniej więcej 35x25. Ciasto posmarować białkiem. Wyłożyć połowę przygotowanej masy makowej, pozostawiając wkoło ok 2 cm ramkę. Następnie zwinąć w roladę, brzegi ciasta zlepić, ułożyć zwinięciem do dołu. W ten sam sposób przygotować drugą roladę. Potem każdą roladę owinąć w papier pozostawiając ok 1 cm luzu i ułożyć na blaszce(...)pieczenia. Odstawić na ok 20 minut aby ciasto podrosło. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 170 C i piec ok 30 minut. Po upieczeniu rolady lekko przestudzić i odwinąć z papieru. Gdy całkowicie wystygną dowolnie u dekorować, ja polałam polewą czekoladową i posypałam dużą ilością skórki pomarańczowej. Polewa czekoladowa: Do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować. Dodać 3 łyżki

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania