roladki - 9750 przepisów (strona:135/650)

Roladki wieprzowe z pesto i mozzarellą 135

Czasem lubię zaszaleć i poświęcić więcej czasu na przygotowanie obiadu. Trochę więcej czasu niż na zwykłe schabowe poświęcam więc na roladki. Ale nie spędziłam w kuchni kilku godzin, bo wbrew pozorom nie są aż tak pracochłonne. Moje roladki nadziałam mozzarellą i zielonym pesto. W towarzystwie sałatki z pomidorów można(...)sera mozzarella • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Mięso rozbić, przyprawić solą i pieprzem. • Plastry schabu posmarować pesto i położyć po kawałku sera mozzarella. • Pospinać roladki wykałaczkami i obsmażyć na oleju. • Roladki podlać 3/4 szklanki wody, dodać sos sojowy i przyprawy. • Dusić ok. 20 minut na wolnym ogniu. Powstały sos można zagęścić odrobiną

To co kocham
Roladki wołowe z marchewką, słoniną i ogórkiem 122

Klasyka polskiej kuchni czyli wołowe roladki faszerowane ogórkiem, cebulą i słoniną. Idealne na niedzielny obiad, podane z prażoną kaszą gryczaną. Wymagają trochę pracy ale zapewniam, że warto. Po zwinięciu gotują się już same. Idzie weekend, więc można w kuchni coś zrolować! Składniki na 8 roladek: • 4 plastry wołowiny zrazowej • sól, pieprz(...)słoninę w słupki. • Na plastry wołowiny na jednym końcu położyć po kilka wiórków cebuli i po kilka słupków ogórka, marchewki i słoniny. • Zwinąć roladki i spiąć za pomocą wykałaczek lub metalowych szpilek. • Roladki obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju, podlać 1/2 szklanki wody, dodać przyprawy, sos sojowy

To co kocham
Makowa rolada biszkoptowa 119

Makowa rolada - delikatna, puszysta, ze strzelającymi drobinkami maku, przepyszna. Wykwintna w smaku i cudnie się prezentuje. Bardzo łatwa i szybka do wykonania. Krem przygotowany na bazie serka mascarpone nie potrzbuje rekomendacji, bo zawsze smakuje wyjątkowo. Dodałam sok z aronii, by nadać kremowi delikatną różową barwę. Warstwa dżemu jeżynowego pomiędzy biszkoptem to pyszny, winny i kolorystyczny akcent w całym deserze. Biszopt(...)jest stosunkowo niewysoki, dlatego spokojnie możesz podwoić składniki jeśli chcesz upiec bardziej okazała roladę. Na jednym kawałku się nie skończy, na pewno poprosisz o dokładkę! Składniki na biszkopt: 3 jajka 75 g cukru/ksylitolu 30 g mąki pszennej 50 g maku cukier wanilowy sól Składniki na krem: 250 g serka mascarpone   250 g śmietany kremówki 35% 2 łyżki cukru pudru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki schabowe z szynką, serem i ogórkiem 19534

Jakoś ostatnio nie mam pomysłów na wymyślne obiady i robię takie nad którymi nie trzeba się dużo głowić, między innymi roladki schabowe. Zawinięte w mięsko ogórek, ser żółty i szynkę wrzucam do piekarnika, w tym czasie gotuję ziemniaki, do tego jakieś warzywka na surówkę i pyszny obiad gotowy :) Składniki na 5 roladek: ok. 400 g schabu sól, pieprz, papryka słodka(...)Każdy kawałek mięsa oprószyć z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Następnie po kolei na każdym kawałki schabu położyć plasterek sera żółtego, szynki i kawałek ogórka, zawinąć w roladkę i spiąć na brzegu wykałaczką. Gotowe roladki ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posmarować wierzch olejem i piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 35-40 minut. Podawać na ciepło

Simply Food
Roladki z Kurczaka z Szynką i Serem 1102

Roladki z Kurczaka z szynką i serem w połączeniu z młodymi ziemniaczkami lub frytkami oraz ulubionymi sałatkami tworz ą apety czne i ładnie prezentujące się danie idealne na codzienny obiad . Potrawa prost a i szybk a w przygotowaniu , a smak... wyjątkowy .   Roladki z Kurczaka z Szynką i Serem  - Składniki: 2 piersi z kurczaka ok. 2 ząbki czosnku(...)pieprz (ewentualnie można użyć gotowej przyprawy do kurczaka) kilka plasterków szynki kilka plasterków żółtego sera ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka odrobina mleka olej Roladki z Kurczaka z Szynką i Serem  - Sposób przygotowania: Kurczaka porcjujemy na plastry o grubości 1,5-2 cm, a następnie delikatnie rozbijamy na cieniutkie kotlety.  Przyprawiamy rozgniecionym czosnkiem

Słodka Strona
ROLADKI WIEPRZOWE NA SZPINAKU 146

zagęszczenia sosu masło `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kotlety myjemy i osuszamy,doprawiamy solą i pieprzem. Przekrawamy je na pół i na każdym układamy po plastrze boczku i 1/2 plastra sera.Zwijamy  w roladkę i mocujemy wykałaczką.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i podsmażamy roladki z każdej strony.Dodajemy cebulę i wszystko chwilę smażymy.Dolewamy białe wino(to lubię najlepiej(...)rozgrzewamy odrobinę masła ,dodajemy szpinak i na małym ogniu smażymy,dodajemy czosnek granulowany,twaróg,koperek.Smażymy chwilę,wlewamy śmietanę,parmezan,sól i pieprz.Mieszamy i gotowy ściągamy z ognia. Gdy roladki są gotowe ,wykładamy je na talerz i trzymamy w cieple.Sos zagęszczamy mąkę z wodą np.1 łyżka mąki i trochę wody,rozmieszać i wlać do sosu.Chwilę zagotować i odstawić.Roladki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Roladki z mozzarellą i grzybami leśnymi duszone w sosie warzywnym. Poezja smaków 200

minut, mieszaj co jakiś czas, pod koniec dodaj posiekany czosnek. Zostaw do przestygnięcia. Mięso pokrój na cienkie plastry i utłucz tłuczkiem do mięsa z obu stron. Na każdą rozbitą roladkę połóż trochę farszu grzybowego i kawałek mozzarelli,  zawiń i zepnij wykałaczką lub zwiąż nitką. Sos - 2 marchewki - 2 pietruszki - 1/2 selera - 1 por - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - olej(...)smalec do podsmażenia mięsa - szklanka czerwonego wina wytrawnego - około pół litra wody z grzybów susz lub bulionu. Podsmaż na smalcu każdą roladkę z dwóch stron, poukładaj w naczyniu żaroodpornym. Pokrój warzywa w kostkę i podsmaż na oleju najpierw por a następnie dodaj resztę warzyw i  koncentrat pomidorowy , a  po chwili wino , duś około 10 min, dodaj sól, liść

Pasje Jolki
Naleśniki z szynką i sałatą 182

Naleśniki z szynką i sałatą / rolls z szynką i sałatą / roladki z naleśnika z szynką i sałatą. Rollsy są przygotowane z naleśnika, który skład ma jak tortilla (mąka, woda, sól i olej), do jego posmarowania przygotowałam sos jogurtowo-majonezowy z pietruszką, w składzie jest też szynka konserwowa i strzępiaste dwukolorowe sałaty 🙂 Ten Rolls to mój śniadaniowy hit. Takie wytrawne rolowane(...)jajek, które nie odbiegają w niczym od tych tradycyjnych naleśników, są smaczne, elastyczne to czemu mam nie zaoszczędzić na jajkach i wykorzystać je do innych potraw 😉 Polecam też roladki z naleśników z wędzonym łososiem, roladki z łososiem , sosem tatarskim i sałatą, majonezowe roladki z botwinką i kaczką, naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami, Jak przygotować wytrawny rolls bez jajek? Przepis

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki z bakłażana zapiekane w sosie pomidorowym 142

dworze buro i ponuro, więc najwyższy czas aby na naszych stołach pojawiły się rozgrzewające, kolorowe i aromatyczne dania. W mojej jesiennej kuchni królują warzywa! Tym razem przygotowałam roladki z bakłażana nadziewane mozarellą i szynką parmeńską, zapieczone w pikantnym sosie pomidorowym. Ta potrawa może być zarówno ciepłą przystawką, jak i daniem głównym, jeśli podamy je ze świeżym pieczywem(...)ryżem, czy kaszą. Muszę przyznać, że smak tych bakłażanowych roladek pozytywie mnie zaskoczył! Są wyraziste i bardzo aromatyczne - po prostu pyszne. To idealne, rozgrzewające danie na jesień!   Składniki: 1 duży bakłażan 6-8 plastrów szynki parmeńskiej 1 kulka mozarelli 1 puszka pomidorów drobno krojonych Mutti 1 ząbek czosnku 1/2 białej cebuli 1/4 łyżeczki płatków chilli 1 łyżeczka

Kulinarne Inspiracje
Roladki z chleba tostowego 4648

Śniadanie doskonałe lub przekąska idealna:). Fantastycznie prezentuje się na imprezowym stole. Smakuje zwłaszcza podane na ciepło - wygląda jak mięsne roladki, dlatego można się nieźle zdziwić:). Jeśli zrezygnujemy z boczku, roladki będą chrupiące.  8 kromek chleba tostowego 8 plastrów sera 8 plastrów boczku wędzonego 1 papryka majonez keczup 1. Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkowujemy cienko za pomocą wałka(...)Smarujemy keczupem, majonezem, układamy ser i paprykę. Zwijamy w roladki, każdą z nich owijamy plastrem boczku. Spinamy wykałaczkami, które wyciągamy przed podaniem roladek. 3. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut

Szefowa kuchni
Mini drożdżówki kokosanki (ok. 70 szt.) 407

Ciasto drożdżowe masą kokosową z dodatkiem wanilii i mleczka kokosowego wysmarowałam,  w mini roladki je poskręcałam. Wierzch jajkiem posmarowałam i cukrem trzcinowym posypałam.  Po upieczeniu wyszły znakomicie i smakowały  wyśmienicie. W pierwszej wersji, na kształt rogalików miałam je przygotować, ale jeszcze trzeba było obiad gotować,  więc ciasto w całości rozwałkowałam, a wierzch nadzieniem posmarowałam(...)prostokąty pokroiłam i mini roladki z nich zrobiłam.  Czas na ich przygotowanie maksymalnie zmniejszyłam i jeszcze  obiad  ugotować  zdążyłam. Takie drożdżówki do szkoły, pracy czy na imprezę będą w sam raz,  malutkie, smaczne, do zjedzenia na dwa, jeden raz. Składniki: nadzienie: 300 g bardzo drobnych wiórek kokosowych, 200 ml mleka kokosowego   100 g cukru

Moniki Smakołyki
Roladki z botwinką i serkiem śmietankowym 187

roladki wymyśliłam już jakiś czas temu, ale jak to bywa z moimi możliwościami czasowymi szybciej trafiły do akcji Gotowanie za Głosowanie aniżeli do wcześniejszego mojego wykonania.  Wyszły inne niż wszystkie, ale bardzo smaczne. Nadzienie z botwinki i serka to był trafiony pomysł. Ja swoje roladki upiekłam w worku do pieczenia, dzięki czemu wyszły lekkie, ale i soczyste, idealne(...)wykorzystuję swoje zapasy z zamrażalki. Od kilku lat nie może zabraknąć jej kilku paczuszek, które wykorzystuję potem do różnych dań i o dziwo najrzadziej do zupy. Składniki na 6 roladek: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 pęczek botwinki świeżej lub mrożonej 2 ząbki czosnku 2 łyżki serka śmietankowego (np. Twój smak) Sól Pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie: Farsz: Botwinkę

Fabryka pomysłów
Francuskie mini roladki z kabanosami 182

Czasem gotowe produkty kupuję i z nich szybkie przekąski przygotowuję. Ciasto francuskie, kabanosy   tym razem zakupiłam, sera, pieprzu, jajko dołożyłam.  W kilka chwil roladki z tych składników przygotowałam i w piekarniku wypiekałam.  Roladki takie proste, fajnie ostre, czyli kabanosy w cieście francuskim schowane jako przekąska podawane.   Składniki na 40 szt.: 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)kabanosy układamy na ciasto, przy krawędzi dłuższego boku na całej długości i zwijamy w rulon.  Delikatnie spłaszczamy i kroimy na 8 równych części,  na mini rolad ki. Roladki układamy stroną łączenia ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowujemy odstępy. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika

Moniki Smakołyki
Lunchbox #1 148

szpinakiem gości już od jakiegoś czasu na moim blogu. Robiłam z połowy porcji, a i tak wyszło ich całkiem sporo! :) W silikonowej kokilce na muffinki- domowy ketchup. Obok roladki z grillowanej cukinii, kabanosy drobiowe i pomidorek ze szczypiorem. Roladki z cukinii z nadzieniem z serka, prażonego słonecznika i suszonych pomidorów: średnia cukinia ok 80g serka typu Almette 5 łyżek prażonych(...)Posypujemy solą i pieprzem. Grillujemy z obu stron. Słonecznik mielimy w malakserze. Pomidory siekamy drobno. Dodajemy do serka i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Wystudzoną cukinię smarujemy nadzieniem, zwijamy w roladki.   Następna, bardzo prosta opcja lunchboxa, do którego zapakowałam grillowane tosty z serem, ketchup, pomidora oraz koreczki z sałatki z ogórków.   W kolejnym pudełku znalazła się tortilla

Czerwona Porzeczka
ROLADA BEZOWA ZE ŚMIETANĄ I OWOCAMI 192

wszystkich wielbicieli tortów bezowych, mam nie lada gratkę... pyszną bezę, w formie rolady. To taka błyskawiczna Pavlova . Chrupiąca beza, delikatna śmietanka i orzeźwiające owoce...to wszystko razem tworzy idealną, wręcz bajeczną całość. :-) W przeciwieństwie do tortów bezowych, które wymagają długiego suszenia w piekarniku, tę roladę przygotowuje się błyskawicznie. Wystarczy dobrze ubić białka, wstawić blaszkę na 25 minut do piekarnika(...)godziny (razem z chłodzeniem). Przepis znaleziony u niezawodnej Margarytki . Zamieniłam tylko biały cukier na nierafinowany trzcinowy. Beza nie może być mocno wysuszona, gdyż nie dałoby się jej zwinąć w roladę, jest więc lekko chrupiąca zewnątrz i lekko ciągnąca wewnątrz.... bajeczna...:-) Składniki: - 6 białek z dużych jaj - 300g drobnego cukru trzcinowego lub zwykłego (można dać po połowie) - 1 łyżeczka octu winnego

Smaczne Zdrowe