roladki w serze - 1126 przepisów (strona:19/76)

Śliwki w boczku z żółtym serem + film 156

przepis Plastry boczku kroimy na pół, a żółty ser w grubsze, około 2 cm prostokąty. Na każdym plastrze boczku umieszczamy suszoną śliwkę, na śliwce plaster żółtego sera, całość zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką. Zawinięte roladki układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 st. C i zapiekamy około 10 minut.   Artykuł Śliwki

Smakowite Dania
Roladki z warzywami w sezamie 172

Uwielbiam roladki w panierce sezamowej Roladki z warzywami w sezamie SKŁADNIKI: piersi z kurczaka - 1 podwójna kalafior - 8 różyczek brokuł - 4 różyczki fasolka szparagowa - 16 strąków papryka czerwona - 4 paski papryka żółta - 4 paski ser żółty - 12 pasków sól i pieprz tłuszcz sezam do obtoczenia jajka -2 szt mąka PRZYGOTOWANIE: Zagotować wodę z solą, wrzucić warzywa, gotować 3 minuty. Warzywa(...)odsączyć na sicie. Piersi podzielić na 4 szt, cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Następnie na każdym kawałku mięsa, układamy różyczki kalafiora, brokuła, fasolkę , paprykę i żółty ser. Zwinąć mięso w roladkę. Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Roladki obtaczać w mące, jajku i sezamie. Smażyć roladki na złoty kolor, w głębokim tłuszczu. (function

Kuchnia Danusi
Roladki schabowe pieczone w szynce 172

przykryciem do miękkości mięsa - ok 60 minut w 180*C. Pod koniec można zdjąć na chwilę przykrycie żeby szynka się przyrumieniła. Można też np. posypać je serem żółtym. 5. Wyjąć roladki, resztę przelać do rondelka, dolać troszkę śmietanki 30%, zagęścić mąką. Ewentualnie doprawić do smaku. Ja podałam je z ryżem i pysznymi Piklami z ogórków firmy Orzech . To kolejny produkt

Kto ugości moich gości?
Muffiny drożdżowe faszerowane 159

zimno smakują wyśmienicie. Z tego przepisu przygotowałam 6 dużych muffinów. W drożdżowym cieście zrobiłam małe wgłębienie i tam nałożyłam farsz przygotowany z pieczarek, boczku, cebuli i żółtego sera.. Polecam też roladki z szynką parmeńską i pizza rolls. Muffiny drożdżowe faszerowane są smaczne i sycące, doskonale zastępują kanapki. Składniki: 2,5 szkl mąki pszennej + odrobina do podsypania 1 łyżeczka cukru

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki / ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem topionym 349

szybką przekąskę idealną na karnawałową imprezę oraz dla niespodziewanych gości. Roladki nie wymagają wielkiego zachodu, robią się błyskawicznie, a smakują wybornie.  Jeśli chcecie przepis na wieloskładnikowe roladki w wersji z serem feta to zapraszam --> TUTAJ SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 kg pieczarek  1 "trójkącik" sera topionego pieprz ziołowy czosnek sól masło klarowane WYKONANIE Pieczarki ścieramy(...)sól oraz przyprawy.  Pod koniec łączymy z serem topionym i odstawiamy do wystygnięcia. Po tym czasie wykładamy pieczarki na ciasto francuskie zwijamy w rulon, a potem kroimy na plastry o szerokości 1,5-2cm i układamy płasko na papierze do pieczenia. Pieczemy ok. 30minut w temp. 200 stopni. SUGESTIA Roladki wybornie smakują podane z barszczem lub piwem

Zofiana
Roladki ze schabu z kaszą gryczaną i fasolką szparagową 308

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne i aromatyczne roladki schabowe nadziane żółtym serem, ogórkiem kiszonym i papryką. Środek wysmarowany dodatkowo ostrą musztardą dla wyostrzenia ich smaku. Ugotowałam je w delikatnym sosie, dzięki czemu wyszły miękkie i soczyste w środku. Podane na kaszy gryczanej z warzywami z dodatkiem zielonej fasolki. Polecam na codzienny

Marta Gotuje
Roladki z tortilli 213

Takie roladki szybko się robi, a dodatki mogą być dowolne, wg własnego gustu..u mnie ubogo, bo tylko ser i szynka...zrobiłam tylko troszkę tak na spróbowanie..a można dodać paprykę, ogórki, sałatę itp. tortilla plastry sera żółtego plastry szynki Placki tortilli lekko podgrzać[ciepłe lepiej można zwinąć]  w mikrofalówce lub na suchej patelni.Ułożyć dodatki, zwinąć w roladkę

Moje domowe kucharzenie
Krem z zielonego groszku 168

rozcinamy, robiąc z nich „motylka”, czyli rozcinamy wzdłuż dłuższego boku i rozkładamy. Filet przykrywamy folią i rozbijamy. Solimy i pieprzymy. Na to układamy suszone pomidory zmiksowane z serem i bazylią. Zwijamy roladkę i zawijamy ją szczelnie najpierw w folię spożywczą, a potem w folię aluminiową. Tak zawinięte „cukierki” wrzucamy do gotującej się wody. Taka kąpiel powinna trwać około 20 minut

ladykitchen
Roladki z bakłażana 152

stron, można na grillowej. W każdy plaster zawijamy łyżkę nadzienia i ustawiamy roladki w naczyniu żaroodpornym. Pomidory miksujemy przy pomocy blendera , doprawiamy solą i pieprzem i oblewamy roladki w naczyniu, posypujemy serem i zapiekamy ok 30 min w temp 190 st Podajemy do ziemniaków, frytek lub kaszy

Gotowanie jest łatwe
roladki z indyka 128

Przygotowałam roladki z indyka z nadzieniem z boczku oraz sera żółtego.Miła odskocznia od wszech obecnych roladek z drobiu.Można ją podawać z ziemniakami ,ryżem lub kaszą .Jest łatwa i szybka w wykonaniu. składniki: 5 plastrów z podudzia z indyka 5 plastrów cienkiego wędzonego boczku 5 plasterków szynki przyprawa gyros pieprz świeżo zmielony ,sól jajko oraz bułka

Ugotujmy Coś
Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem 137

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Pyszna propozycja na dość szybki i prosty obiad. Roladki są miękkie, soczyste, a ciągnący się ser nabiera pomidorowego akcentu. Takie nadzienie - to niby nic wielkiego, ale idealnie sprawdza się jako wypełnienie roladek.  Oba składniki fajnie się połączyły. Jeśli ktoś lubi - można dodać suszone pomidory. Niestety w mojej rodzinie tylko ja je jadam(...)natrzeć (dokładnie) przyprawami.  Każdy plaster mięsa posmarować ketchupem i obficie posypać uprzednio startym serem. Całość ściśle zrolować i kolejno obtoczyć: w mące, roztrzepanym (z odrobiną soli) jajku i bułce tartej. Smażyć (na rozgrzanym oleju) z każdej strony. (Początkowo smażyłam pod przykryciem, dzięki czemu roladki wyszły bardzo soczyste.) Odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym

Di gotuje
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą 171

cienkie plastry i delikatnie roztłuc, oprószyć solą i ziołami włoskimi. Mozzarellę  pokroić na małe kawałki, pomidory suszone na pół. W mięso zawinąć kawałek sera i pomidora suszonego. Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na złocisty kolor. Podawać z dodowlnymi dodatkami. U mnie kuskus i sałatka z rukoli, pomidorków koktajlowych oraz cebulki perłowej skropiona olejem lnianym

Monia miesza i gotuje
Schabowe roladki w sosie camembert 136

międzyczasie zagotowujemy wywar z ok. 0,7 litra wody, tymianku, ziela angielskiego, liścia laurowego i papryczki chilli do którego przekładamy obsmażone roladki i dusimy je w nim ok 40-45 minut. Sos: Ścieramy na tarce o grubych oczkach ser camembert(...)można go wcześniej nieco przymrozić) dodajemy go do śmietany i mieszamy wspólnie z mąką. Musimy zgrać to w czasie bo gdy roladki są już gotowe to wyjmujemy je z garnka i do zredukowanego wywaru wlewamy śmietanę z serem i mąką i zagotowujemy energicznie mieszając. Jeśli trzeba można go jeszcze nieco zredukować aby był gęściejszy. Aby roladki zaczerpnęły smaku sosu

Mechanik w kuchni
Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem 204

Dziś mam dla Was rewelacyjny pomysł na roladki z mięsa mielonego ! W domach często robimy takie z pieczarkami … wędliną … serem … papryką czy też ogórkiem. Ja mam dziś dla Was jeszcze inną wersję – równie smaczną! Roladki robi się błyskawicznie … są niesamowicie sycące … a taka wersja mięsa mielonego na pewno posmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom! SKŁADNIKI(...)możemy zwiększyć ilość bułki tartej). Mięso dzielimy na 4 części , każdą kładziemy na folii spożywczej i formujemy prostokąt. Na każdy nakładamy plasterek wędliny , plasterek sera i kawałek obranego wcześniej jabłka. Pomagając sobie folią delikatnie zwijamy roladki i tak zapakowane ( jak cukierki ) zostawiamy na ok. 10 minut. Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażamy roladki z każdej strony i na wolnym ogniu smażymy

Ostra na Słodko
Roladki ze schabu nadziewane fasolką 263

patyczki, 1/3 szklanki oleju do smażenia. Jeżeli mamy do dyspozycji solidną porcję schabu na obiad, a już przejadły nam się zwykłe schabowe - proponuję zapiekane roladki nadziewane żółtą fasolką szparagową, szynką i żółtym serem. Danie wyśmienicie smakuje z dodatkiem gotowanej marchewki i młodych ziemniaczków z koperkiem:) Żółtą fasolkę ugotować do średniej miękkości. Plastry schabu położyć na desce, przykryć folią(...)cienkie plastry. Każdy kawałek mięsa doprawić pieprzem i solą (ale nie dużo, bo szynka jest słona). Na każdym plastrze schabu położyć kawałek masła, plaster szynki, ser i po 6-7 strączków fasolki. Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Roladki krótko obsmażyć na gorącym oleju, do momentu aż zrumienią się ze wszystkich stron. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, wysmarowanego masłem. Przykryć folią

Świat Domowej Kuchni