roladki w serze - 1126 przepisów (strona:10/76)

Mus z koziego sera, galaretką z czerwonego wina i chipsami z buraczka 184

galaretka z czerwonego wina i chipsy z buraczka. To elegancka przystawka, którą stworzyłam na konkurs Merci Chef , w którym biorę udział Składniki (na 2 porcje): Mus z koziego sera: 1 roladka kozia twarogowa Merci Chef (110 g) 100 g śmietanki 30 % 1 łyżeczka żelatyny 2-3 łyżki mleka biały pieprz sól Galaretka z czerwonego wina: 1/2 szklanki czerwonego półwytrawnego wina(...)posmarować oliwą. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie posolić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do około 130°C. Co jakiś czas plasterki buraczka przewracać. Mus z koziego sera: Do rondelka wlać zimne mleko i wsypać żelatynę. Gdy napęcznieje podgrzewać, do momentu rozpuszczenia żelatyny (nie zagotować!) i ostudzić. Kozi twaróg zmiksować na gładką masę, połączyć z ubitą śmietaną

Oryginalny smak
Kasza jaglana z marchewką, dynią, kurczakiem, kozim serem i orzechami nerkowca 147

łyżeczka soli odrobina świeżo zmielonego pieprzu 300 gram piersi kurczaka 2 marchewki 200 gram dyni hokkaido 2 łyżki oleju rzepakowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 50 gram koziego sera (użyłam roladki koziej miodowej o delikatnie słodkim smaku, która świetnie wkomponowała się w danie) 2-3 łyżki posiekanych orzechów nerkowca Na patelni rozgrzewam olej i smażę na nim posiekaną cebulę oraz(...)minut, do momentu aż kasza zmięknie ale nie będzie jeszcze rozgotowana. Na koniec doprawiam danie świeżo zmielonym pieprzem. Na suchej patelni prażę orzechy nerkowca przez 2-3 minuty. Ser kozi kruszę w dłoniach. Danie układam na talerzu i posypuję kozim serem oraz prażonymi orzechami. Podaję od razu, gdyż najlepiej smakuje na ciepło. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Tortille serowe zapiekane z sosem pomidorowym i serem gran primo 135

Idealna przystawka na ciepło, ale smakuje także na zimno. Odkąd ją pierwszy raz zrobiłam dostałam „polecenie” od znajomych, by zawsze pojawiały się na naszych

Zasmakuj Kuchni
Roladki schabowe panierowane 211

Nest z okazji otwarcia nowego skrzydła hotelu. Ja pokusiłam się by przygotować ze schabu panierowane roladki na dwa sposoby. Roladki schabowe panierowane, wyszły bardzo pyszne, jedne roladki przygotowałam z dodatkiem suszonych pomidorów z serem feta, drugie z siekanymi maślakami, boczkiem i cebulką są rewelacyjne. Roladki schabowe z pastą miętową Roladki ze szpinakiem Roladki schabowe z kurkami Roladki schabowe panierowane pokrojone(...)stron solą i pieprzem. 1 farsz: pomidory i ser kroimy w drobną kostkę, mieszamy. 2 farsz: boczek, cebulkę i oczyszczone maślaki kroimy w drobną kosteczkę. Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy boczek, szklimy dodajemy cebulkę i grzyby, doprawiamy pieprzem, ewentualnie solą, dusimy ok 15 minut, pod koniec doprawiamy suszonym rozmarynem, studzimy. Przygotowujemy dwa rodzaje roladek schabowych, na jednych układamy farsz pomidorowo-serowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki z gruszką i serem 147

sosie własnym. Mięso ma lekko słodki posmak, gdyż nacieramy je miodowo - musztardową marynatą. Roladki idealne na wyjątkową okazję, pięknie się prezentują podane z posiekanymi orzechami. Polecam! Roladki z gruszką i serem Składniki na 8 sztuk: 8 plastrów schabu, cienko rozbitych 1-2 gruszki świeże lub z kompotu opakowanie sera camembert przyprawy: sól, pieprz szklanka bulionu warzywnego, domowego łyżka mąki(...)składniki marynaty mieszamy. Gruszkę i ser kroimy w plasterki. Mięso oprószamy solą i pieprzem, z jednej strony smarujemy marynatą. Następnie układamy po 2 plasterki gruszki i plaster sera, zwijamy ciasno w roladki, spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nitką. Roladki obsmażamy na bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu na brązowy kolor, wlewamy bulion i dusimy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec sos zagęszczamy łyżką

Smak mojej kuchni
Roladki drobiowe z pesto w szynce parmeńskiej 266

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jeżeli szukacie pomysłu na obiad z wykorzystaniem piersi z kurczaka to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Pyszne roladki z

Marta Gotuje
ROLADKI Z INDYKA ZE SZPINAKIEM 168

      O szpinaku już pisałam. Pora roku sprzyja do jedzenia jego jak najwięcej. A na inne roladki zapraszam poniżej: ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z

potrawyregionalne
Roladki z kurczaka nadziewane szynką i serem 188

małe paseczki a ser ścieramy na tarce do warzyw, łączymy. Na każdym filecie nakładamy część przygotowanej masy i zwijamy w taki sposób aby podczas duszenia nie wypłynął ser. Końce roladki zawiązujemy ściśle sznurkiem. Roladki przyprawiamy dodatkowo jeszcze papryką. Obsmażamy na oleju z każdej strony i podlewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem ok. 20 minut i gotowe. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Roladki schabowe z bakłażanem 194

jedyna nie dodałam ani jednego przepisu świątecznego... Czy jajka faszerowane, babki lub mazurki można jeść tylko w święta? Chyba nie... A dziś proponuję Wam roladki schabowe z bakłażanem. Zrobiłam dwie wersję: z serkiem kozim i serem żółtym. Składniki: 4 kawałki schabu 1 bakłażan mały serek kozi 2 plasterki sera żółtego ketchup pieprz cytrynowy sól bułka tarta sezam 2 jajka Schab(...)podsmażamy na suchej patelni.  Każdy kawałek schabu posmarować ketchupem, położyć plasterek bakłażana i dodać ser. Ja zrobiłam 2 porcje z serem kozim i 2 z żółtym serem. Schab zwijamy jak roladkę. Maczamy w jajku, bułce tartej pomieszanej z sezamem i jeszcze raz w jajku. Smażymy na rumiano z każdej strony. Rodzaj sera zależy od naszego gustu :) Można dodać również

Olikowa kuchnia
Roladki z mozzarellą i pomidorami suszonymi 234

Roladki, czyli mięso z niespodzianką w środku. Tym razem ukryłam w nich ser mozzarella i suszone pomidory. Roladki zrobiłam w sosie cebulowo- paprykowym. Dzięki temu można podać je nie tylko z ziemniakami, ale również z kaszą, którą polewamy aromatycznym sosem. Składniki: 6 kotletów schabowych sól pieprz papryka słodka olej do smażenia (polecam rafinowany olej kokosowy  Skworcu ) 1 kulka(...)dzielimy na 6, mniej więcej, równych części. 6 plastrów pomidorów drobno siekamy. Resztę pozostawiamy w całości. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Cebulę kroimy w półplasterki. Zwijamy roladki. Na każdym kawałku mięsa kładziemy ser mozzarella, plaster pomidora suszonego i trochę bazylii suszonej. Mięso zwijamy następująco: najpierw dół, potem boki, a na końcu rolujemy i spinamy wykałaczkami. Tak przygotowane roladki podsmażamy

Smak mojego domu
Filet z kurczaka w zakręconych szaszłykach 131

był maksymalnie ‚prostokątny’, wtedy wygodniej będzie zwinąć roladkę. Pieczarki kroimy w cieniutkie plastry i podduszamy na patelni. Rozkładamy pieczarki na całej powierzchni fileta, następnie kładziemy ser żółty i wędlinę . Zwijamy całość w roladkę . Należy ją przekroić na pół i każdą część rozkroić delikatnie na 3 plastry. Najtrudniej będzie poradzić sobie z plastrami najbardziej z brzegów, dlatego warto nabić

Za drzwiami kuchni
Filet z kurczaka w zakręconych szaszłykach 318

był maksymalnie ‚prostokątny’, wtedy wygodniej będzie zwinąć roladkę. Pieczarki kroimy w cieniutkie plastry i podduszamy na patelni. Rozkładamy pieczarki na całej powierzchni fileta, następnie kładziemy ser żółty i wędlinę . Zwijamy całość w roladkę . Należy ją przekroić na pół i każdą część rozkroić delikatnie na 3 plastry. Najtrudniej będzie poradzić sobie z plastrami najbardziej z brzegów, dlatego warto nabić

Za drzwiami kuchni
Roladki z indyka 183

Bardzo lubię mięso indycze. Dzisiaj zrobiłam na obiad roladki z piersi indyka z serem i suszonymi pomidorami. Wcześniej na moim blogu pojawiły się równie pyszne roladki z orzechami ze schabu (przepis) . Do tego miałam buraczki , które lubię tylko na zimno i ziemniaczki. Prawda, że smaczny obiadek? Jeśli macie ochotę na takie danie to zapraszam po przepis. Składniki na 6 roladek(...)pokroić na plastry o grubości około 0,5 cm i rozbić delikatnie, aby nie podziurawić kotletów. Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem, na wierzch ułożyć plasterek sera i kawałek suszonego pomidora. Zwinąć w roladkę , spiąć wykałaczką. Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej,  roztrzepanym jajku i ponownie w bułce. Smażyć na rozgrzanym maśle z każdej strony na rumiany kolor. Następnie

O kuchni z uczuciem
Roladki drobiowe z naleśnikiem 343

soczyste, delikatne i aromatyczne - a wypełniające je składniki są tak doskonale skomponowane, że idealnie dopełniają całość. Dosyć nietypowo jak na tego typu danie - roladki nafaszerowane są plackami naleśnika z mięsem mielonym, pieczarkami z cebulką i żółtym serem. I pomimo tego, że danie jest dosyć pracochłonne - to na prawdę warto wypróbować ten przepis! Filet z kurczaka rozciąć poziomo na płasko(...)Odstawić do przestudzenia. Teraz składamy w całość nasze roladki. Naleśniki posmarować majonezem (fot.1) , następnie położyć porcję mięsa mielonego  (fot.2) , posypać serem żółtym  (fot.3)  (część sera zostawić do posypania roladek na wierzchu) i zwinąć w rulon  (fot.4) . Na rozbitą pierś z kurczaka położyć zrolowany naleśnik i zwinąć w roladkę  (fot.5) . Przygotować marynatę. Składniki marynaty wlać

Świat Domowej Kuchni
Roladki z mięsa mielonego. 180

Składniki: -1 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej (wyszło mi z tego 15 roladek) -15 cienkich plastrów boczku -15 plasterków sera żóltego o szerokości 2 cm. -sól -pieprz -majeranek -czosnek suszony -2 bułki -jajko Sposób przygotowania: Bułki(...)namaczamy w wodzie. Do miski wrzucamy mięso mielone, odsączone bułki, jajko i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Nabieramy łyżką mięso, rozgniatamy na całej dłoni na grubość 1 cm. kładziemy ser i formujemy roladkę a następnie owijamy ją plastrem boczku. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w temperaturze 180 stopni aż się ładnie zarumienią. Po czym odwracamy na drugą stronę i znowu przypiekamy

Magia jedzenia.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję