roladki w serze - 1126 przepisów (strona:12/76)

Roladki z kurczaka 742

Rolada z mięsa kurczaka to przeważnie pierś z kurczaka, lekko rozbita tłuczkiem, doprawiona jak kto lubi, w środku ma pyszne dodatki, następnie zwinięta. Roladki z kurczaka z serem mozzarella i szynką szwarcwaldzką, to idealne połączenie smakowe i wizualne. Bardzo lubię połączenie delikatnych piersi z kurczaka z różnymi farszami. W tym przepisie mamy wyrazistą w smaku pastę paprykową, szynkę wędzoną, natkę(...)pietruszki i papryczkę chili, a dodatek łagodnego w smaku sera mozzarella łączy całość. Robię różne wersje tych roladek, ale tą wersję smakową lubię najbardziej, która do tego elegancko wygląda, idealnie nadaje się na przyjęcie, nie wspominając o zwykłym obiedzie. Składniki dla 2 osób bardzo głodnych: 1 podwójna pierś kurczaka, domowa Pasta paprykowa 1 ser mozzarella szynka szwarcwaldzka – 8 plastrów

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki drobiowe 178

Wczoraj i dziś mamy na obiad roladki drobiowe z papryką i serem feta. Bardzo smaczne, szybkie do zrobienia, a co najfajniejsze można je przygotować na kilka sposobów. Teraz usmażyłam je w panierce z jajka i bułki tartej, ale następnym razem mam zamiar upiec je w piekarniku bez panierki, a jeszcze kiedy indziej zrobić na parze również w wersji saute(...)oczyścić i pokroić na cienkie plasterki. Ser pokroić na mniejsze kawałki, plasterki lub półplasterki. Na przyprawiony kawałek mięsa położyć kilka plasterków papryki, trochę sera i zawinąć w rulonik, starając się zawijać boki do środka. Każdą roladkę obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć powoli na rozgrzanym oleju, dokładnie z każdej strony. Na chwilę można przykryć patelnię pokrywką, aby mięso

Simply Food
Roladki naleśnikowe 136

dodatku tłuszczu. 4. Serek łączymy z wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, posiekanym koperkiem i szczyptą pieprzu. 5. Naleśniki smarujemy przygotowanym serkiem. 6. Na naleśniki nakładamy sałatę, szynkę, ser żółty i zwijamy w roladki. 7. Każdą roladkę owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 30 min. 8. Schłodzone roladki kroimy ukośnie na mniejsze kawałki. Roladki są  bogate(...)wapń (pochodzący z serów), który jest składnikiem kości i zębów. Wartość odżywcza jednej dużej roladki: Porcja waży: ok. 110 g Energia: 210 ,6 kcal Białko: 16 ,1 g Tłuszcze: 10 ,4 g Węglowodany: 14 ,5 g Błonnik pokarmowy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
SCHABOWE ROLADKI ZE SZPINAKIEM W MIŁYM TOWARZYSTWIE KOPYTEK 175

ROLADY: 12 plastrów schabu 1 łyżeczka masła 1/2 cebuli 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1/2 kostki sera feta 3-4 ząbki czosnku  sól,pieprz  starty żółty ser oliwa do podsmażenia roladek SKŁADNIKI NA KOPYTKA: 1 kg ziemniaków 26 dag mąki pszennej  2,5 dag mąki ziemniaczanej  1 jajko sól SOS: Sos według upodobań. W moim przypadku jest(...)maśle podsmażamy cebulę i dodajemy szpinak.Jak szpinak się już rozmrozi i trochę odparuje dodajemy ser feta, czosnek i doprawiamy solą i pieprzem), i posypujemy startym żółtym serem. Tak przygotowane mięso zwijamy w roladkę i podsmażamy na patelni z każdej stony. Rolady przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy ulubionym sosem (w moim przypadku jest to sos pieczarkowy) i wkładamy do piekarnika

Kuchnia w opałach
Roladki ze szpinakiem, serem camembert, boczkiem w sosie pomidorowym 173

Iście niedzielny obiad w postaci pysznych roladek nadzianym szpinakiem z czosnkiem, ziołowym serem camembert. Otulone wędzonym boczkiem, zapieczone w pomidorowym sosie. Brzmi niebiańsko, czyż nieprawdaż? Dosłownie kilka prostych, zwyczajnych składników wystarczy aby wyczarować takie cudne roladki. Zapieczone pomidory idealnie smakują z suszona bazylią i cebulą. A szpinak nabiera jeszcze bardziej kremowego smaku dzięki plastrom sera! Także więc zakasajcie rękawy(...)kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem z każdej strony. Doprawiamy sola i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy sporo szpinaku oraz kilka plastrów sera camembert. Zwijamy ciasno w rulon. Roladkę owijamy wędzonym boczkiem. Każdą roladkę układamy w naczyniu z sosem.  Formę wstawiamy do nagrzanego do 190*C piekarnika. Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut. Kolejne

VioletoweKucharzenie
Roladki z bakłażana nadziewane białym serem 160

Roladki z bakłażana nadziewane białym serem Jedna z moich ulubionych przekąsek na zimno. W sam raz na upalne dni. Wcześniej prezentowałam  roladki z bakłażana z nadzieniem z koziego sera, które również polecam oraz z nadzieniem z sera ricotta.  Każde danie z tym smacznym i uroczym warzywem cenię sobie i zapraszam do ich przyrządzania i kosztowania. Dla osób niejedzących(...)pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Do sera dodać 3 ząbki czosnku, liście bazylii i oregano (może być również tymianek), posolić (2 szczypty) i oprószyć pieprzem (2 szczypty), dolać 1 łyżkę oliwy z pierwszego tłoczenia oraz świeżo wyciśnięty sok z cytryny, całość zmiksować na kremową masę. Każdy plaster bakłażana posmarować nadzieniem i zwinąć w roladkę. Przed podaniem schłodzić w lodówce

Wino Francja Kuchnia
ROLADKI INDYCZE Z PUREE Z AWOKADO 164

Święta zbliżają się dużymi krokami. Każdy z nas planuje już potrawy typowo świąteczne, a ja dzisiaj proponuję świąteczny obiad - roladki z sznycli indyczych nadziewane gruszką, serem pleśniowym oraz suszonymi pomidorami, w panierce z płatków kukurydzianych, podane na puree z awokado. To danie z pewnością zaskoczy Twoich gości! Produkty znajdziecie w najnowszych gazetkach: Biedronki , Netto , Lidla oraz Intermarche Składniki(...)Gruszkę obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i wydrążamy gniazdo nasienne. Ser pleśniowy, gruszkę kroimy w grubsze słupki, a pomidory suszone w kostkę. Na środku sznycelka ułożyć słupki gruszki, sera pleśniowego oraz kawałki pomidora suszonego. Zawinąć najpierw boki, a następnie zwinąć w rulon. W jednej misce przygotować mąkę, w drugiej - rozbełtane jajko, a w trzeciej - płatki kukurydziane zmielona na miałko

Kuchnia MagdaLeny
Zapiekane roladki schabowe FIT 819

surówkę. Poza tym przygotowanie roladek nie wymaga ogromnej ilości tłuszczu, nadmiar tłuszczu z mięsa wytapia się podczas pieczenia, pozostawiając mięsko soczyste i kruchutkie, ani nie podajemy ich w gęstych, zawiesistych sosach, stąd śmiało możemy nazwać je FIT! Spróbujecie? Składniki: – 400-500g schabu bez kości – 5 plastrów szynki z indyka/szwarcwaldzkiej – 5 kawałków sera (piórko(...)smarujemy musztardą, posypujemy paprykami, solą i pieprzem. Przy dłuższej krawędzi układamy plaster szynki, słupek sera i ogórka. Zawijamy chowając krótsze krawędzie do środka (tak, by roztopiony ser nie wypłynął nam z roladki) i dalej zawijamy ciasno wzdłuż dłuższej krawędzi, tak jak był ułożony ser i ogórek. W razie potrzeby, wbijamy wykałaczki tak, by roladki się nam nie rozwinęły. Naczynie żaroodporne

Be Fit Be Strong
Rolada drobiowa z serem i bazylią 223

Rolada drobiowa z serem i bazylią Prosta roladka drobiowa, rodzaj domowej wędliny , faszerowana serem i świeżymi listkami bazylii . Doskonała na kanapki lub jako zakąska na imprezy . Robi się ją bardzo prosto , a składniki są ogólnie dostępne . Nie jest to może dietetyczna potrawa , ale wszystko co dobre , zazwyczaj nie jest fit . Grunt ,że smak jest doskonały . Składniki : 2 pojedyncze piersi

Ogrodnik w podróży
Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem 467

Delikatne, soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem.Smakują wszystkim a najbardziej dzieciom :) Składniki na 8 roladek : - 2 duże podwójne piersi z kurczaka - szynka ( najlepiej konserwowa ) 8 plastrów - ser żółty 8 plastrów - 2 jaja - mąka, bułka tarta - czosnek mielony - domowa wegeta(...)Wykonanie Piersi z kurczaka kroję na kotlety ( każdą pojedynczą pierś na dwa ), rozkładam folię spożywczą i rozbijam na cienkie płaty. Na kazdy kawałek mięsa wykładam plaster szynki i sera. Zwijam w roladki. Panieruję w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. ( jajka doprawiam obficie czosnkiem i wegetą ). Smażę na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. W międzyczasie rozgrzewam piekarnik i po usmażeniu

Kuchnia z widokiem na ogród
Roladki z bakłażana faszerowane serem feta 199

innymi silnymi smakami i aromatami. Dziś postanowiłam przygotować bardzo proste choć nieco czasochłonne, ale za to pięknie się prezentujące i co najważniejsze bardzo smaczne danie - roladki z bakłażana faszerowane serem feta z dodatkiem dużej ilości pachnących ziół. Roladki doskonale sprawdza się w roli przystawki lub przekąski. Dobrze będą smakowały z ulubionym pieczywem lub jako dodatek do mięsa

Codzienne Gotowanie
Aromatyczne roladki drobiowe 190

Aromatyczne roladki drobiowe z serem feta i słodką kukurydzą Bonduelle są po prostu pyszne.  Danie doskonałe na niedzielny obiad.  Przy okazji dzisiejszego przepisu kolejna ciekawostka Bonduelle. Ich Agronomowie selekcjonują ziarna do siewu oraz pomagają rolnikom wybrać właściwy czas siewu, właściwy sposób pielęgnacji oraz właściwy czas zbiorów. Agronomowie tak dobierają ten czas, aby warzywa były odpowiednio dojrzałe(...)przejrzałe, dlatego produkty tej firmy są tak smaczne. AROMATYCZNE ROLADKI  DROBIOWE SEROWO-KUKURYDZIANE Składniki: 4 udka bez kości 2 ząbki czosnku szczypta soli i pieprzu do posypania udek farsz: 1/2 opakowania sera feta półtłustego 2 łyżki kukurydzy z puszki Bonduelle 1 łyżka masła skórka z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki oregano Przygotowanie: farsz: Ser feta kruszymy, dodajemy do niego otartą

Bon appetit mon amie
Roladki schabowe z szynką, serem i ogórkiem 19642

Jakoś ostatnio nie mam pomysłów na wymyślne obiady i robię takie nad którymi nie trzeba się dużo głowić, między innymi roladki schabowe. Zawinięte w mięsko ogórek, ser żółty i szynkę wrzucam do piekarnika, w tym czasie gotuję ziemniaki, do tego jakieś warzywka na surówkę i pyszny obiad gotowy :) Składniki na 5 roladek: ok. 400 g schabu sól, pieprz, papryka słodka(...)rozbić dość cienko tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprószyć z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Następnie po kolei na każdym kawałki schabu położyć plasterek sera żółtego, szynki i kawałek ogórka, zawinąć w roladkę i spiąć na brzegu wykałaczką. Gotowe roladki ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posmarować wierzch olejem i piec w temperaturze 180 stopni C przez

Simply Food
Roladki z piersi kurczaka z fetą i papryką zawijane w boczku. 333

Roladki z farszem z sera feta, świeżej papryki i ziół, owinięte w plastry boczku to doskonała propozycja na wszelkie przyjęcia i obiady rodzinne. W smaku wyraziste, mięsko soczyste, świetne na ciepło jak i na zimno. Polecam :) Składniki ( na 9 szt. roladek ) - 3 duże pojedyncze piersi z kurczaka - mała czerwona papryka - ser feta ok. 140 gram - boczek wędzony ( 18 dłuższych cienkich(...)rozbijam przez folię tłuczkiem, posypuje delikatnie mielonym czosnkiem. W miseczce ugniatam widelcem ser feta, dodaję do niego pokrojoną w drobną kosteczkę czerwona paprykę i zioła, całość mieszam do połączenia składników. Tak przygotowaną masę wykładam łyżką ( jedna łyżka na pierś wystarczy ) na rozbite piersi i zwijam w roladki. Każdą roladkę dodatkowo owijam dwoma plastrami boczku. Końcówki spinam wykałaczkami. Naczynie żaroodporne smaruję

Kuchnia z widokiem na ogród
Poniedziałkowy "fit" - roladki z bakłażana 217

dzisiejszego przepisu, roladki z bakłażana z łatwością wykona każdy. Połączenie farszu serowego z rukolą i bakłażanem sprawdziło się doskonale. Następnym razem do sera dodam jeszcze posiekane drobno orzechy włoskie, bo się świetnie komponują z resztą dania. Roladki z bakłażana Składniki: 1 bakłażan  sól  oliwa z oliwek  100 g sera białego  100 g fety  1 łyżka(...)odrobiną mleka. Doprawiamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Do sera można również dodać drobno posiekane orzechy włoskie.  Na każdy plaster usmażonego bakłażana nakładamy kilka rukolę i łyżkę sera, po czym zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję