roladki w serze - 1126 przepisów (strona:22/76)

Roladki z kurczaka z serem feta i szpinakiem 225

filetu z kurczaka. Takie roladki przygotowuje się dosłownie w kilka minut a efekt smakowy i wizualny jest ciekawy. Polecamy zarówno na codzienny jak i na odświętny obiadek. Roladki z kurczaka z serem feta i szpinakiem SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 10 liści szpinaku 2 plasterki sera feta przyprawa do kurczaka olej do smażenia 1 jajko bułka tarta Filety z kurczaka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pizzowe roladki 207

Święto pizzy też trza jakoś uczcić..no i proponuję pizzę, a raczej roladki pizzowe z pysznym  serem korycińskim p.Czesławy Zarzeckiej ..taki ser idealnie nadaje się do pizzy lub zapiekanek. 50 dag mąki 3 dag drożdży 250 ml letniej wody 50 ml oliwy szczypta soli 1 łyżeczka cukru przyprawa do pizzy dowolne dodatki kiełbasa papryka ogórek

Moje domowe kucharzenie
Kurczak otulony szynką szwarcwaldzką 190

Smarujemy masłem czosnkowym (lub przygotowujemy samemu: 2 ząbki czosnku i roztopione masło). Solimy i pieprzymy mięso. Układamy na tym 2 paski papryki, a pomiędzy nimi kawałeczek żółtego sera. Zwijamy mięso w roladkę. A następnie obtulamy plastrem szynki szwarcwaldzkiej.  Smarujemy naczynie żaroodporne masłem lub odrobiną masła, układamy nasze roladki, a następnie wkładamy pod przykryciem do nagrzanego piekarnika na 170 stopni

Kuchnia moimi oczami
Roladki z kurczaka z serem i brokułem 142

wykonanie mojego 11-to letniego syna :) Przyszedł do mnie wieczorem i zapytał czy mamy w domu piersi z kurczaka, brokuł i ser, bo chciałby następnego dnia zrobić obiad. Pomysł mi się spodobał, więc kupiłam co potrzebował. Roladki wyszły mu rewelacyjnie i wszystkim bardzo smakowały :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 1/2 średniego brokuła 8 plasterków żółtego sera 2-3 jajka(...)wrzucić na gotującą, posoloną wodę. Gotować około 10 minut. Wyjąć z wody, odsączyć i pozostawić do wystygnięcia. Na każdym kawałku mięsa położyć plaster sera i nieduże (żeby łatwo się zawijało) kawałki brokuła. Zwinąć delikatnie roladki i spiąć wykałaczką. Każdą roladkę obtoczyć w rozmąconym jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki na złoto z każdej strony. Smacznego

kuchnia doski
Mięsne roladki w cieście francuskim 216

Składniki: -1/2 kg mięsa mielonego z indyka -2 małe korniszony -1 mała cebula -1 jajko -pęczek koperku -płat gotowego ciasta francuskiego -pieprz, sól Do wypełnienia cienkie paski : -czerwonej papryki -sera żółtego -korniszona Korniszony i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa wraz z posiekanym koperkiem. Wbijamy jajko, solimy i pieprzymy wg. uznania. Wszystko dokładnie mieszamy, dolewając(...)rozłożony płat ciasta wykładamy mięso. Rozsmarowujemy na całości zostawiając koniec ciasta wolny, ok 1 cm. Będzie wtedy lepiej skleić roladkę. Na mięsie układamy na przemian pasek sera żółtego, następnie w małym odstępie pasek papryki i kolejno pasek korniszona. Ja robiłam roladki długości 7 cm. Można zrobić

Kulinarne przemyslenia
Roladki drobiowe 265

Bardzo lubimy mięso drobiowe. Więc dzisiaj serwuję roladki drobiowe z schabem z linii Nove-Natura . Z dodatkiem papryki żółtego sera i doprawione suszonymi pomidorami z czosnkiem. Polecam. Składniki: 3 piersi z kurczaka schab wędzony z linii Nove -Natura żółty ser papryka czerwona świeża listki bazylii sól morska Kamis pieprz kolorowy Kamis suszone pomidory z czosnkiem Kamis 1 jajko mąka pszenna(...)każdą pierś z dwóch stron doprawić solą morską, świeżo zmielonym pieprzem kolorowym oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem. Na każdej piersi ułożyć po dwa słupki szynki, sera, papryki oraz listki bazylii. Zwinąć roladki. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron około

Ala piecze i gotuje
Roladki schabowe zawijane boczkiem 231

już zrobię to cieszę się jak małe dziecko. Mało tego, wtedy nachodzi mnie na wspomnienia... oczywiście takie bardzo pozytywne. porcja na ok 4 roladki Składniki:  400 g schabu 100 g pieczarek 100 g sera cheddar 4 plastry cienko pokrojonego boczku wędzonego sól i pieprz do smaku Przygotowanie:  Schab pokroić na kotlety i rozbić je tak, jak kotlety(...)schabowe. Z obu stron posolić i popieprzyć. Pieczarki umyć i pokroić w paski, następnie podsmażyć, tak długo aż pozbędziemy się wody. Na środek schabu układamy plaster sera i łyżkę pieczarek. Całość zawijamy w roladkę i dodatkowo zawijamy boczkiem (możemy użyć wykałaczki, do ciaśniejszego zawinięcia). Roladki obsmażamy z każdej strony na patelni, następnie zmniejszamy ogień do minimum i pod przykryciem dusimy

Niezły Młynek
ROLADKI Z BAKŁAŻANA 165

roladki z bakłażana potrzebujesz : mięso mielone z udźca indyka 500 gram 2 bakłażany 4 pomidory 2 cebule 2 ząbki czosnku Ser Feta 100 gram Łyżeczka cynamonu Szczypta chili Szczypta soli ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki cukru trzcinowego Oliwa z oliwek Roladki z bakłążana. W kuchni indyjskiej, afrykańskiej czy śródziemnomorskiej oberżyny stanowią istotny składnik jadłospisu i są tam wykorzystywane w różnorodny sposób(...)składnikiem prowansalskiego rattatoile, kryją się też we włoskiej zapiekance makaronowej, w bałkańskim ajwarze, czy w indyjskim burtha, bywają zapiekane razem z mięsem czy serem feta, a także w grillowanych szaszłykach. U mnie dziś, w formie roladek. Bakłażany opłukujemy, osuszamy, kroimy wzdłuż na plastry ok. 1-1,5 cm. Oprószamy solą i odstawiamy na bok na ok.30 min. Pomidory obieramy

Markowy smak
Zapiekane roladki wieprzowe z serem żółtym i ogórkiem konserwowym 214

Jeśli znudziły się Wam tradycyjne schabowe to zachęcam do wypróbowania moich roladek. Tym razem proponuje połączenie mięsa z wyrazistym smakiem ogórka konserwowego otulonego ciągnącym się serem żółtym. Miłośnicy sera na pewno będą zadowoleni :) Składniki: schab wieprzowy 1 plaster ogórek konserwowy pół szt, ser żółty 1 plaster, musztarda delikatesowa pół łyżeczki, sol, pieprz czarny, papryka słodka(...)ząbek, olej do smażenia 5 łyżek, Sposób przygotowania: Schab rozbijamy tłuczkiem, na cienki płat. Następnie obsypujemy z obu stron przyprawami i smarujemy musztarda. Nakładamy ser żółty i ogórka konserwowego, zwijamy roladkę. Czosnek wyciskamy przez praskę i nacieramy nim roladkę. Aby nasza roladka się nie rozpadła możemy ja związać nitka lub spiąć wykałaczkami. Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy

kulinarne odsłony pati
ROLADKI Z KURCZAKIEM JARMUŻEM I KAPARAMI 195

mowa o roladkach to polecam również: ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z OLIWKAMI KAPARAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI ROLADKI Z INDYKA ZE SZPINAKIEM ROLADKI Z ROKPOLEM,SUSZONYMI POMIDORAMI W SZYNCE PARMEŃSKIEJ Składniki: jarmuż pierś z kurczaka kapary ser dojrzewający czosnek oliwa zioła prowansalskie sól,pieprz,czerwona papryka Jarmuż umyłam i podgotowałam przez około 10 minut w osolonej wodzie. Czosnek starłam(...)rozbiłam. Przyprawiłam czosnkiem,solą,pieprzem,papryką i ziołami. Polałam oliwą i odstawiłam. Można ją posmarować wewnątrz np.koncentratem pomidorowym. Następnie nakładałam na kotlety farsz. i plasterek sera. Zawijałam i spinałam wykałaczkami. Smażyłam roladki z obu stron na złoty kolor. Smaczne i zdrowe!   dla lubiących   j a r m u ż  polecam MAKARON Z JARMUŻEM W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM

potrawyregionalne
Roladki z mięsa mielonego 164

tartą dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Masę podzielić na 4 części. Z każdej uformować prostokąt. (Najlepiej robić to na kawałku folii, dzięki czemu zwijanie roladek będzie sprawniejsze.) Każdy kawałek równomiernie posypać startym serem i uprzednio ugotowaną (w osolonej wodzie) fasolką. Mięso delikatnie pozwijać w roladki i wstawić na 5-10 minut do lodówki. Po tym czasie roladki wygładzić

Di gotuje
Roladki z kurczaka zawinięte w boczek 140

gotowy :) Roladki z kurczaka zawinięte w boczek składniki: 2 piersi kurczaka  2 łyżki czerwonego pesto (przepis)  około 1/2 szklanki tartego sera gouda 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka około 10 plasterków cienko pokrojonego boczku Roladki z kurczaka zawinięte w boczek wykonanie: Pierś rozcinamy w połowie, ale nie do końca tak aby rozłożyła się na pół. Smarujemy równo czerwonym(...)pesto, na to układamy cebulę i tarty ser. Zawijamy dokładnie i oblepiamy szczelnie wędzonym boczkiem. Możemy związać nitką, aby nam się roladki nie otworzyły podczas smażenia. Smażymy z każdej strony, aż boczek już będzie dobrze zrumieniony.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
filet z kurczaka w bakłażanie z kozim serem 183

Efektowne, lekkie danie, a do tego nieskomplikowane. Wymaga poświęcenia nieco czasu i pracy, ale efekt jest tego wart :) Składniki: - podwójny filet z kurczaka - 2 bakłażany - plasterki koziego sera (tyle ile wyjdzie nam roladek) - pęczek szczypiorku (cieniutkiego) - puszka pomidorów - mała cebula - 4 ząbki czosnku - zioła prowansalskie - bazylia - sól, pieprz - ryż do podania - oliwa Filety dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. pokroić(...)Dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie i bazylię do smaku. Gdy sos odrobinę ostygnie zblendować go na gładko i wylać do naczynia żaroodpornego.  Każdy kawałek kurczaka owinąć w plasterek sera koziego, następnie w plaster bakłażana i związać delikatnie szczypiorem. układać w naczyniu z sosem. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni i piec ok 20-30 minut. Podawać z ryżem

Cook&Love
Alma: Roladki z grillowanej cukinii 191

Roladki z grillowanej cukinii Składniki: cukinia 50g sera feta świeża bazylia 50g świeżego szpinaku sól pieprz natka pietruszki sok z cytryny Sposób przygotowania: Aby móc delektować się smakiem roladek z rusztu, należy grillować cukinię z dwóch stron przez około 5 minut do momentu, aż stanie się delikatnie brązowa. Następnie trzeba pokroić warzywo w cienkie plastry. Pokruszony ser feta i drobno

WojnaNaSmaki.pl
Roladki z tortilli – efektowna przekąska na zimno 407

Zamiast zwykłych kanapek można zrobić roladki. Wystarczy kilka placków tortilli, ulubione smarowidło, plasterki wędliny lub sera żółtego, chrupiące warzywa i gotowe. Poniżej przedstawiam kilka najpopularniejszych wersji, które można dowolnie modyfikować według uznania i zawartości lodówki Roladki z tortilli to idealna przekąska na domową imprezę. Ale nie tylko! Dzieci też je bardzo lubią, bo zgrabnie wyglądają, są kolorowe i przykuwają uwagę(...)wybraną pastą, układamy plasterki wędliny lub sera żółtego, pomidora, ogórka, papryki i zieleninę. Ciasno zawijamy tortillę w rulon i zawijamy w folię aluminiową lub plastikową. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Po upływie tego czasu wyciągamy z folii, kroimy, wbijamy wykałaczkę i nabijamy gruby plasterek świeżego ogórka lub oliwkę. Smacznego!   Artykuł Roladki z tortilli – efektowna przekąska

Lamarida.pl