zwariowanego ciasta” do wszystkiego, nazywanego w oryginale Crazy Dough for Everything. Przekąska do jedzenia na gorąco i na zimno to drożdżowe paluchy nadziewane salami, serem i sosem, który można zastąpić zwykłym ketchupem. Pizza Rolls (pizza roladki) poręczna, na jeden kęs, świetnie pasuje na spotkanie ze znajomymi. to sos włoski, oregano, ser grecki, paski salami, paski papryki, czarne oliwki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjakoś kombinować hihi. W niedziele kurczak to podstawa, więc dzisiaj na obiad roladki z kurczaka w sosie pomidorowym. Porcja 6 roladek Składniki: 2 duże piersi kurczaka 6 suszonych pomidorów 130 g sera feta sól, pieprz sos 1 puszka pomidorów 100 ml śmietany 30 % 0,5 szklanki bulionu 3 łyżeczki suszonej bazylii 2 łyżeczki oregano(...)wyjść 6 kotletów). Kotlety delikatnie rozklepujemy, posypujemy solą i pieprzem. Na połowę kotleta układamy pokrojonego w paski suszonego pomidora, i łyżkę pokruszonego sera feta, zwijamy w roladę i zakończeniem do dołu układamy w naczyniu przeznaczonym do pieczenia. Roladki układamy obok siebie. Pomidory blendujemy na gładką masę, mieszamy z pozostałymi składnikami doprawiając do smaku. Sosem zalewamy roladki. Pieczemy
Niezły Młynekszynce szwarcwaldzkiej nie zajmuje więcej niż kwadrans. Białe szparagi polecam zaś podawać z sosem holenderskim . Polecam inne przepisy ze szparagami: – Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) – Kremowa zupa szparagowa z serem – Zupa szparagowa krem – tarta ze szparagami Składniki: – pęczek szparagów zielonych – szynka szwarcwaldzka lub parmeńska pokrojona w cienkie plasterki – olej do posmarowania(...)sztuki) zawijamy w plastry szynki szwarcwaldzkiej lub parmeńskiej. Gdy są grubsze to można każdy szparag osobno zawinąć w szynkę Rozgrzewamy patelnię grillową, smarujemy ją olejem. Na patelni układamy roladki ze szparagów i szynki. Z każdej strony grillujemy po 2-3 minuty w zależności od grubości. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Grillowane szparagi w szynce szwarcwaldzkiej układamy na półmisku. Smacznego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPastą jajeczną smarujemy 2 tortille na którą układamy liście roszponki i anchois w pokazany obok sposób. Ciasno zwijamy tak aby anchois było idealnie w środku roladki. -------------------------------------------- Mechanik w kuchni ------------------------------------------- Składniki : 250 gr sera feta półtłustego 150 gr serka kanapkowego szczypior pół czerwonej papryki łyżeczka przyprawy suszone pomidory z chilli 2 placki tortilli Przygotowanie : Szczypior szatkujemy, paprykę kroimy w kosteczkę(...)łyżeczki soku z cytryny i mieszamy). Tortille smarujemy guacamole, układamy na niej pasek sera pleśniowego i w odstępie 2 plastry szynki długo dojrzewającej. Tortillę zwijamy tak aby ser był idealnie w środku. -------------------------------------------- Mechanik w kuchni ------------------------------------------- Składniki : serek twarożkowy bez dodatków 1/3 pęczka natki pietruszki pół papryki czerwonej pół papryki żółtej pół papryki zielonej liście szpinaku 2 placki tortilli szpinakowej Przygotowanie
Mechanik w kuchniBardzo lubie roladki drobiowe i często goszczą na moim stole. Łatwo i szybko się robi a w środku można schować różności. Dziś wersja z camembertem i rukolą a do tego panierka z chrupiącymi ziarenkami. składniki: 600 g piersi z kurczaka 1 serek camembert garść rukoli 1 jajko 5 łyżek bułki tartej 2 łyżki siemienia Kresto olej do smażenia(...)sól Pierś kurczaka pokroić wzdłuż w nie za cienkie paski. Rozbić lekko tłuczkiem, oprószyć solą. Serek camembert pokroić na małe kawałki. W rozbite mięso zawinąć kawałek sera i 2-3 listki rukoli. Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z siemieniem. Roladki smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie kuskus i sałatka
Monia miesza i gotujeCoś na typowy domowy posiłek. Postanowiłam tym razem zrobić roladki schabowe, dawno ich nie robiłam i naszła mnie ochota. Najtrudniejsze było to że zawsze jadłam je zrobione przez moją mamę, tym razem musiałam zrobić je sama :) Wyszło chyba całkiem smacznie bo mojemu mężowi bardzo smakowało. Bardzo lubię odtwarzać te moje wszystkie domowe przepisy, z jednej strony to powrót do tych(...)oliwy. Smażymy.(możemy podlewać odrobiną wody) 4. Paprykę kroimy w plasterki. 5. Na plastry mięsa wykładamy po łyżce smażonych pieczarek z cebulą, po pasku papryki oraz sera żółtego. Zawijamy plastry z farszem, jak roladki. 6. Roladki obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Wykładamy na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smażymy ok 10 minut z każdej strony. Możemy podawać
Kuchnia Pełna Pasjismarowania patelni na farsz: 2 serki puszyste typu almette (ulubiony smak) 200 gram łososia wędzonego (sałatkowego w kawałkach lub w plastrach) sok z 1/2cytryny dodatkowo: ogórek 10 dag żółtego sera kilka oliwek Zacznij od przygotowania naleśników. By wyszły lekkie i puszyste rozbij jajka, oddziel białka od żółtek i ubij je na sztywną pianę. Żółtka połącz z pozostałymi składnikami, dokładnie(...)łososia (skrop go sokiem z cytryny) i zwijaj. Zwinięte naleśniki możesz odstawić na jakiś czas do lodówki a przed planowanym podaniem pokrój je na mniejsze roladki i udekoruj plastrami świeżego ogórka, żółtego sera i oliwkami
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaindyka jeszcze trochę rozbiłam, oprószyłam solą i pieprzem. Pomidory i ser feta pokroiłam w paski. Na jednym końcu sznycla układałam pomidory, na nich feta i na ser listki bazylii, zawijałam i spinałam wykałaczką. Roladki przełożyłam do naczynia żaroodpornego, polałam je olejem z suszonych pomidorów i zapiekłam w 180 stopniach przez jakieś 30 minut. W tym samy momencie piekłam ziemniaczki, które
kruche babeczkiDzisiaj zapraszam na aromatyczne roladki, proste w wykonaniu i bardzo pyszne. Do ich przygotowania nie potrzeba dużo produktów.Wyśmienicie smakują na ciepło a także na zimno, można pokroić je np: na kanapki. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 5 plastrów schabu 5 plastrów szynki 5 plastrów sera żółtego 4 ogórki kiszone pokrojone w paseczki sól, pieprz 4 łyżki masła musztarda(...)ręczniczkiem papierowym i rozbijamy z obydwu stron.Następnie każdy plaster oprószamy solą i pieprzem.Nakładamy pon łyżeczce musztardy i rozsmarowujemy. Na mięsie układamy plaster szynki, sera i kilka paseczków pokrojonego ogórka.Zwijamy w roladkę, spinamy brzegi wykałaczką.Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy roladki z obydwu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zlewamy masło ze smażenia oraz podlewamy bulionem.Roladki obkładamy gałązkami rozmarynu
Sama słodycz i szczypta chiliJeśli znudziły Wam się tradycyjne schabowe i szukacie pysznego pomysłu na zdrowy i pożywny obiad to polecam takie roladki. Farsz z kaszy gryczanej, suszonych grzybów, cebuli i białego sera. Całość doprawiona ziołami. Naprawdę pyszne! Składniki: 700g schabu bez kości , 100g chudego białego sera, 100g kaszy gryczanej (użyłam Halina) , 6 suszonych grzybków, cebula(...)odrobinie oleju. Dodać grzyby oraz kaszę gryczaną, dusić około 15 minut na małym ogniu. Następnie dodać pokruszony biały ser. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem i oregano. Nakładać po łyżce farszu na rozbite płaty mięsa. Zrolować tworząc roladkę i spiąć wykałaczką. Obsmażyć na odrobinie oleju, następnie zalać wodą tak, by całe mięso było zakryte i dusić około 40 minut
Z miłości do słodkościsprawę, że dla co niektórych są suche i niesmaczne. Dzisiaj, zapraszam Was na soczyste roladki drobiowe ze szpinakiem. Idealne dla osób, które dbają o swoją sylwetkę. Składniki: 1 kg pojedynczych piersi z kurczaka 150 g szpinaku 1 ząbek czosnku starty ser żółty (wg uznania) sól, pieprz folia do pieczenia 1. Piersi umyć, osuszyć, lekko nakroić i uformować(...)pieczenia, następnie rozsmarować na nich przestudzony szpinak (najlepiej nakładać nie za dużo szpinaku, aby podczas zwijania nie wypłynął) i posypać odrobiną startego żółtego sera. Piersi zwijać dosyć ciasno, przy okazji formułując zgrabne roladki (pamiętać o tym, aby końcówki folii zawiązać bądź bardzo mocno zawinąć, aby piersi nie straciły pożądanego kształtu). 4. Do naczynia żaroodpornego włożyć przygotowane roladki
UgotowaćKolorowe, smaczne i zawsze pod ręką - naleśnikowe roladki! To idealna przekąska na sylwestrową imprezę. Do przygotowania w wielu wariancjach smakowych. U mnie pierwsza połowa- z serkiem, sałatą, szynką i serem, a druga - z czosnkiem, koncentratem, twarogiem i papryką. Składniki: - ok. 5-6 dużych placków naleśnikowych (u mnie pól na pól z mąki pełnoziarnistej i tortowej) na pierwsze(...)nałożyć liście sałaty, kawałki sera oraz szynki, zawinąć w rulon i pokroić na mniejsze kawałki, nadziać na wykałaczki. Drugie nadzienie - pozostałe naleśniki posmarować koncentratem i drobno posiekanym czosnkiem. Twaróg zmiażdżyć widelcem z mlekiem/jogurtem/śmietaną, dosolić do smaku. Wypełnić nim naleśniki. Na koniec dodać kawałki drobno pokrojonej papryki, zawinąć w rulon, pokroić, nadziać. Gotowe roladki wyłożyć na talerz
Kuchnia Elliebiałą częśc ). Ok. 10 minut całośc podsmażamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Na tarce o drobnych oczkach ścieramy żółty ser. Starty ser łączymy z przestudzonym , podsmażonym porem. Na przygotowanym , rozbitym achabie , rozkładamy farsz i zwiajmy w ruloniki i spinamy wykałaczką. Tak przygotowane roladki obsmażamy na złoty kolor na oleju. W garnku przygotowujemy sos serowo-grzybowy(...)serowo-grzybowy W garnku roztapiamy łyżkę masła , wrzucamy pokrojone pieczarki , lekko podsmażamy i zalewamy wodą (ok. 1/2 ). Wrzucamy kostkę sera i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Na końcu uzywamy blendera , aby uzyskac jednolity sos. Do naczynia żaroodpornego wkładamy roladki i zalewamy przygotowanym sosem , wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do czasu kiedy roladki będą soczyscie miękkie ok. 30 minut
Słodkości i nie tylkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Roladki nadziewane szpinakiem i fetą to doskonała propozycja na obiad lub przyjęcie. Smaczne i szybkie w wykonaniu
Marta GotujeBardzo proste w przygotowaniu, delikatne i mocno serowe roladki z kurczaka. Posmakują każdemu! 700 g filetu z piersi kurczaka Sól Pieprz Pęczek natki pietruszki 100 g sera gouda 100 g sera camembert(...)jajka Bułka tarta Filet z kurczaka kroimy w poprzek, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie układamy plaster sera gouda, kawałek sera camembert i posiekaną natkę pietruszki. Ściśle zwijamy w rulon. Każdą roladkę obtaczamy w osolonym rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni z niewielką ilością oleju. Z podanej porcji wyszło mi 8 roladek
VioletoweKucharzenie