risotto - 2458 przepisów (strona:131/164)

Risotto z kurczakiem i dynią 81

Risotto to potrawa dla cierpliwych. Tu nie można się spieszyć. Trzeba się wręcz delektować jego przygotowaniem, a odpłaci nam za czas i poświęcenie wspaniałym smakiem i aromatem. I choć na tym blogu pojawia się pierwszy raz to jest to jedna z moich ulubionych potraw.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Przepisy na dania z ryżem 124

Risotto z kurczakem i dynią Kurczak po chińsku Zapiekanka ryżowa z jabłkami i kurczakiem Zobacz także: Przepisy na zupy Przepisy na makarony Przepisy na desery

Wiem co jem
Herbaciane naleśniki z warzywami - pogromca tłuszczu i cholesterolu 131

ograniczał się do dwóch gatunków: Irving Tropical with mint ,, której użyłam, do opisanego w poprzednim poście, tortu oraz Irving Pure Green . Jako pierwszy przyszedł mi do głowy pomysł na risotto, ale tak się zbierałam z jego zrobieniem, że w końcu Angie mnie ubiegła. Trzeba było pomyśleć nad czymś innym. I tak wpadł mi do głowy pomysł na danie proste, małokaloryczne

Wiem co jem
Risotto z podgrzybkami 149

Moja propozycja bezmięsnego obiadu - risotto z podgrzybkami. Podobno w lasach pojawiły się już pierwsze grzyby, ale ja skorzystałam z mrożonych, a że zamroziłam je bez obgotowywania, smakowały zupełnie jak świeże :)  Składniki: 40 dag mrożonych podgrzybków – u mnie krojone, zamrożone na surowo 2 szklanki ryżu arborio 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia 1 łyżka masła sklarowanego

Kuchenne zapiski Edyty
.671. kukurydzianka na kokosowo 100

waniliową odżywką białkową, mąką kokosową, wiórkami kokosowymi i duszonym rabarbarem ; herbata choco-chili ~ No to od środy mam wakacje! :) Zapraszam na chili&sugar po obiadową inspirację: migdałowe risotto ze szparagami - klik

breakfast of dreams
a'la risotto ze szparagami w roli głównej. na drugim planie indyk i pieczarki 123

obłędnie! Jeśli tak jak ja, robicie pierwsze podejście do tego warzywa - polecam przepis. A jeśli jesteście już zaprzyjaźnieni ze szparagami to tego dania nie muszę już rekomendować :) A'LA RISOTTO ZE SZPARAGAMI, PIECZARKAMI I INDYKIEM przepis autorski // 1 duża lub 2 małe porcje (u mnie jedna - obiadowa :)) ~50g ryżu ~250-300g filetu z indyka (waga po oczyszczeniu z błonek

chili & sugar
Garnek rzymski 121

dzięki materiałowi, z którego wykonana jest jego pokrywka, czyli porowatej, silnie wypalonej naturalnej glinie bez żadnych dodatków. W garnku można piec: pieczenie mięsne, drób, ryby, zapiekanki, chleb, dania warzywne, risotto i lasagne. Garnek w środku jest powleczony warstwą ceramicznej glazury, dzięki czemu potrawy w nim przygotowywane nie przywierają do dna i boków. Pokrywka zaś jest wykonana z porowatej gliny

Marder&Marder Manufacture
Multicooker Redmond RMC-280E, zupa krem z kurczaka i kurczak faszerowany suszonymi pomidorami 168

będzie jeden z najważniejszych dla nas programów. Zarówno domowy jogurt gości u nas każdego dnia, jak i ciasto na chleby wyrasta dość często. "PAELLA/RISOTTO" - przeznaczony do przygotowywania paelli, risotto i innych dań z ryżu i kasz, przygotowywania garnirunków. "BAKE" - do pieczenia biszkoptów, zapiekanek, przygotowywania wypieków z ciasta drożdżowego i francuskiego. "FRY" (5 podprogramów dla danego rodzaju produktu) - do smażenia mięsa

Marder&Marder Manufacture
Risotto z botwinką 203

bulionu. Gotujemy na małym ogniu, zekamy aż wyparuje, po czym wlewamy kolejną. Postępujemy tak do wyczerpania płynu. Na 10 minut przed końcem gotowania dodajemy posiekane liście.  4. Kiedy risotto będzie gotowe dolewamy śmietankę i wrzucamy starty na tarce żółty ser. Chwilę mieszamy, następnie dodajemy sok z cytryny. Przyprawiamy do smaku. Podajemy posypane koperkiem

Szefowa kuchni
Orzotto ze szparagami 120

czyli makaron ze szparagami, polskim serem bursztyn i liśćmi botwinki. Użyłam makaronu orzo bo idealnie nadaje się do tej potrawy, świetnie imituje ryż dzięki czemu uzyskujemy potrawę podobną do risotto ale w całkiem innym smaku i konsystencji. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Risotto z warzywami i soją 108

Nietypowe, bardzo smaczne i szybkie risotto z soją. Alternatywnie polecam ryż podsmażyć na masełku z dodatkiem wina wytrawnego i wywaru z rosołu (wg tradycyjnej włoskiej receptury) Składniki: 1 ½ szklanki ryżu 1 łyżeczka masła 1 cebula 1 opakowanie mrożonych warzyw 2 pomidory 2 łyżki posiekanych orzechów 2 łyżki oleju ½ puszki soi 1 łyżeczka sosu sojowego Papryka Chilli w proszku sól

Tradycyjna Kuchnia
Włoskie risotto na winie wytrawnym z grzybami- prosty przepis 156

Tajemnica dobrego risotto tkwi w cierpliwości w jego przygotowania. Dolewamy, mieszamy, dolewamy, mieszamy i tak w kółko... Ale warto ! Składniki: 1 – 1 i ¼ szklanki ryżu 2-3 kieliszki wina wytrawnego 3 szklanki rosołu (lub warzywnego wywaru) ½ szklanki suszonych grzybów 5 dag sera żółtego- najlepiej parmezan 1 cebula ½ seler 2 marchewki 1 pietruszka Ketchup kilka kropel olej do smażenia warzyw łyżka

Tradycyjna Kuchnia
PĘCZOTTO Z POLĘDWICZKĄ I MŁODĄ KAPUSTĄ 176

należy  podlewać bulionem (użyłam drobiowego, bo akurat taki miałam zamrożony), a następnie dusić, aż wchłonie cały płyn, aż powstanie z niej gęsta, aksamitna potrawka na kształt risotto. Do tego siekana młoda kapusta oraz chrupiące plasterki marchewki.  Ekspresowy, pożywny i przepyszny obiad lub kolacja dla rodziny gotowe:) SKŁADNIKI (na około 4 porcje): 1 polędwiczka wieprzowa (około

Słodko-Słony Świat Ilony
Ryż z kurczakiem po hiszpańsku 261

osób): 500 g filetu z piersi kurczaka lub indyka 400 gram okrągłego ryżu (najlepszy będzie taki jak do paelli, może być też łatwo dostępny ryż do risotto) 3 pomidory (bez skórki) 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 papryka zielona (z tych grubych) 1 papryka czerwona (z tych grubych) 2 świeże liście laurowe (lub 1 suszony) 4 łyżki mrożonego groszku

Poezja smaku