risotto - 2458 przepisów (strona:127/164)

Risotto z selerem naciowym, cukinią i krewetkami 220

Szukam słów aby opisać smak tej potrawy i nasuwa mi się tylko jedno stwierdzenie: znakomita. Obiad przygotował mąż. On także jest specjalistą od idealnie przygotowanego risotto.  Bardzo mi ta potrawa smakowała. Była idealnie doprawiona. Jednym słowem rewelacyjna. Składniki: - 200g ryżu włoskiego - 2 selery naciowe - 300g cukinii - 3 szalotki - 250g dużych krewetek - 0,7 litra bulionu warzywnego - oliwa z oliwek

Pan i Pani Smith w kuchni
kasza gryczana z cukinią i boczkiem 167

Szukacie dania sycącego, ale jednak mało kalorycznego? Mimo, że z boczkiem to taka kasza a'la risotto nie będzie w żadnym wypadku grzechem. "Roślinożercy" mogą pozbyć się tej wieprzowej nuty i też będą zadowoleni. Spróbujcie jako danie główne lub dodatek do mięs czy ryb. Składniki : 1 woreczek ( 100g ) kaszy gryczanej 100-150g chudego boczku 1 średnia cebula 1 średnia

zobacz ich smak
Paella mixta – mój słoneczny hiszpański freestyle 366

mieszanie wybaczone. Jeśli ryż wchłonął płyn a nie jest jeszcze dostatecznie miękki, dolejcie trochę bulionu i gotujcie dalej. Ryż w paelli nie będzie aż tak miękki jak w risotto – ostatecznie będzie lekko al dente ;) Patelnię z gotową paellą nakrywamy folią aluminiową i uszczelniamy nią dokładnie patelnię, robiąc taką jednorazową pokrywkę. Zostawiamy całość na 10-15 minut. Nie powinno się

Karo in the Kitchen
Paella 185

średnioziarnisty. Ryże dugoziarniste nie wchałniają tak dobrze soków i aromatu dodatków. Poza tym mają inna konsystencję. Najlepiej sprawdzi się tu ryż  calasparr a, ale można użyć ryżu do risotto, np. arborio czy  carnaroli. Niezbędny jest również szafran, który nadaje potrawie wyjątkowy kolor i aromat .  Paelli nie mieszamy! Dzięki temu danie nabywa odpowiedniej konsystencji. Najlepszy jest spód, który

Zawsze głodna!
Produkty EKO- logiczne Biooaza używać czy nie - oto jest pytanie.. 179

półsypko.  Jego ziarna mają 3 razy większą długość niż przekrój (ok. 6 mm), a po ugotowaniu stają się kleiste. Ryż jest idealny do farszów, zapiekanek, deserów i risotto. Można go dodawać do zup, które z powodzeniem zagęści. Sposób gotowania: Kubek ryżu wsypać do 1,5 kubka wody.     Ryż jest bardzo odżywczy o charakterystycznym orzechowym smaku - zawiera błonnik

Różowa kuchnia
" Risotto " z resztek, wersja 3 136

Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); "RISOTTO" Z RESZTEK, WERSJA 3 Składniki: - 1 torebka ryżu białego - dowolna ilość gotowego mięsa (u mnie gęś) - puszka bobu - 1 cebula - 1/2 czerwonej papryki - 1/2 żółtej papryki - 3-4 ogórki korniszony

Życie zamknięte w smaku
Rissotto „ na winie” 108

Przepis ten powstał  sporo lat temu, tak dawno że już  nie pamiętam dokładnie kiedy.  Jak to często bywa sprawił to zwykły przypadek. Od tego czasu risotto "na winie" robiłam już setki razy. Nazwa tego dania pochodzi od tego, że do potrawy dodajemy produkty, które  się nam „ nawiną” po przeszukaniu lodówki i szafek. Kilka składników się powtarza

Smaki Ewy
Zupa kalafiorowa 115

warzywnego 2 łyżki oleju Pęczek kopru 40 g ryżu Szczypior Sól, pieprz Sposób przygotowania Olej rozgrzewamy w garnku, dodajemy ryż i przez 2-3 minuty przesmażamy (podobnie jak w risotto). Następnie dodajemy bulion i całość gotujemy. Gotowa zupa kalafiorowa  Po 10 minutach dodajemy pokrojoną w paski marchew i kawałki kalafiora. Gotujemy przez kolejne 10-15 minut Zupę doprawiamy solą

Miód i pieprz
Warsztaty Tefal Cuisine Companion 177

ponieważ większość potraw można przygotować od razu w jednej 4,5 l misie. Na warsztatach byliśmy podzielenie na trzy ekipy gotujące: Grupa I – pod wodzą Grzegorza, przygotowywała dania główne: risotto z pęczakiem i młodymi warzywami chicken lemon curry wołowinę z grzybami, parowanym pak choi i szparagami Grupa II – przygotowała przystawki pod dowództwem Jurka: świeże liście z winegretem malinowym i grillowanym

bistro mama
Tefal Cuisine Companion i warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim 365

vinegretem malinowym i grillowanym serem kozim, - Shot z ekologicznego jogurtu i nowalijek z kawiorem z łososia i świeżymi kiełkami, - Pierś kaczki z pate, owocami i chałką, Dania główne:  - Risotto z pęczakiem i młodymi warzywami, - Chicken lemon curry, - Wołowina z grzybami, parowanym pak choi i szparagami,  Desery: -Krem cytrynowy z miętą i bitą śmietaną, - Sorbet malinowy z verbeną

Plate of Joy
Groszkowe risotto z przegrzebkami 159

Mięso jest delikatne i bardzo smaczne. Obrabiać należy je bardzo krótko bo po dłuższej obróbce termicznej tracą smak i są gumowate. Zapraszam gorąco na danie iście królewskie. Groszkowe risotto z przegrzebkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Dymne polędwiczki wieprzowe z karmelizowanym sosem cytrynowym 160

rozcięciu żółtko fantastycznie „nawilży” ryż nadając mu kremowy posmak.       Podobne przepisy Jajka po szkocku Jajcarskie tosty – tosty z jajkiem Karkówka pieczona po afrykańsku Risotto z krewetkami .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4 !important

Pociąg Do Kuchni
Kurczak po czerkiesku 224

paprykową pokrywamy mięso na ryżu. Na patelni podgrzewamy olej, dodajemy nieco ostrej papryki, mieszamy. Czerwonym, pikantnym olejem polej po wierzchu danie. Dekorować papryką słodką albo natką pietruszki. Podobne przepisy Risotto z krewetkami Zupa limonkowa z kurczakiem Makaron z owocami morza Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem g... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo

Pociąg Do Kuchni
pomidorowa fasolka z bankietówkami 114

startym parmezanem i świeżą bazylią. Podobne przepisy Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Pizza al tonno czyli pizza z tuńczykiem Risotto z krewetkami .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4

Pociąg Do Kuchni