Witajcie: ) uwielbiamy tiramisu i często je robię, dzisiaj w troszkę innej wersji z dodatkiem ciasteczek maszynkowych od firmy Brześć . Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę internetową myślę
Sama słodycz i szczypta chilipyszne, chrupiące gofry - doskonale smakują z malinami i jagodami oraz bitą śmietaną SKŁADNIKI 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanka mąki krupczatki 1 szkl.mleka 1/2 szkl. wody 1/4 szkl. oleju 2 łyżki cukru 2 jajka WYKONANIE Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka, następnie mleko i olej, a na końcu mąki. Ciasto nakładamy do gofrownicy posmarowanej olejem
słodki bratekketchup… Było pysznie. Myślę, że warto przygotować sobie od czasu do czasu domowy fast-food i cieszyć się smakiem ulubionych dodatków. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem). Składniki: Na ciasto: 2 1/2 szklanki
Słodkie okruszkiJeżeli nachodzi mnie na słodkie a’la sernik, a nie mam czasu na długie pichcenie to robię wtedy pudding. Jest do deser z typu „
greenscarfnich pysznego deseru, czyli mini ptysi z truskawkami. Wypełnione są lekkim kremem budyniowym, który zdecydowanie lepiej zda egzamin przy panujących upałach, niż bita śmietana. Jeśli Wasze dzieci lubią bardzo słodkie ciastka dodajcie nieco więcej cukru do kremu, niż jest w przepisie. Na pewno żadnej pani domu nie trzeba przekonywać do tego, jak ważnym składnikiem każdego ciasta jest dobra mąka
Kulinarne przygody Gatitymałe porcje ciasta wielkości czubatej łyżeczki w odstępach. Piecz przez około 15 minut, aż ciastka będą lekko rumiane około 15 minut. Wyjmij ciastka z piekarnika i ostudź. Dopiero ostudzone ciastka można oderwać od papieru. Przełóż ciastka kremem. Bezowe ciastka można przygotować wcześniej i przechowywać w zamkniętym metalowym pudełku. Dopiero przed podaniem można przełożyć je kremem. Są pyszne również bez kremu
codojedzeniaprostu pyszne. Ja następnym razem upiekę cebularze z podwójnej ilości składników, bo znikają u mnie w domu w oka mgnieniu. Przepis na cebularze podaję za Codziennikiem Kuchennym . Składniki na 6 cebularzy: 25 dkg mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1/2 szklanki mleka 1 jajko 3 dkg masła 1/2 łyżeczki soli Na wierzch ciasta
Przepisy na domowy ser i chlebprzyprawami. 5. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy (np. kubkiem) nieduże koła, z których będziemy lepić nasze pierożki. Do środka takiego koła wkładamy sporo masy i dokładnie zlepiamy brzegi. 6. Pierożki smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią. Wcinamy je od razu na ciepło, lub jeżeli mamy na tyle silnej woli - później na zimno. W obu przypadkach smakują pysznie :) Smacznego! Maugo
Bananowe Polecałymi migdałami. Pyszne, chrupiące i o genialnym, intensywnym smaku. Składniki: 200g masła 150g brązowego cukru 1 jajko 500g mąki orkiszowej Młyn Kopytowa 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki suszonego chilli 4 kopiaste łyżki kakao 2 łyżki mleka całe migdały od Symbio Mieszamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, chilli oraz brązowy cukier. Dodajemy masło i wyrabiamy ciasto. Dodajemy jajko, mleko
Gotowanie i blogowanieciasta ;) Ostatnio natknęłam się na sylikonową foremkę z łyżeczkami – jestem prawie pewna, że kupiłam ją w Tesco – naprawdę można znaleźć tam czasem świetne rzeczy na dziale cukierniczym! Przyszła więc i na nią kolej. Dzisiaj czekoladowe łyżeczki, które robiłam z myślą o Walentynkach – można podać je do kawy lub ciepłego mleka i zamieszać, żeby zrobić pyszną czekoladę
CiastkozercyPropozycja na pyszną pieczeń rzymską z ziemniakami , jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu . Będziemy potrzebować : 500 g mięsa wieprzowego 300 g ugotowanych ziemniaków 2 jajka 200 g cebuli 2 łyżki musztardy ziołowej 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku sól , pieprz olej do smażenia foremka aluminiowa 20 cm x 7 cm lub mała foremka do ciasta maszynka do mielenia
Uwaga Babcia Gotujemojprzepisna.pl | Sernik na zimno z kaszą jaglaną Jeżeli w Nowym Roku chcecie być fit, zdrowi i szczęśliwi, a jednocześnie nie chcecie rezygnować ze słodyczy polecam przepis
moj przepis naKolejna wersja pysznego puszystego placuszka. Tym razem z dodatkiem słodkich fig i serka camembert a dla smaku skropiona olejem arachidowym. składniki: 2 szklanki mąki pszennej + do podsypania 25 g świeżych drożdży 3/4 szklanki letniej wody 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka tymianku 3 łyżki oleju 4 duże figi 1 serek camembert Przygotować zaczyn na ciasto. Do miseczki wkruszyć
Monia miesza i gotujeJuż chyba wszyscy wiedzą, że jestem uzależniony od serników. Widać to zresztą i po przepisach na blogu gdzie już jest prawie dwadzieścia różnych przepisów na
Kuchnia Łukasza