przygotowania a ciasteczka są bardzo maślane i pyszne. Składniki: 300 g mąki krupczatki 100 g cukru szczypta soli 200 g masła 2 łyżki śmietany lukier: cukier puder sok z cytryny barwniki spożywcze Wykonanie: Mąkę, cukier i sól wymieszać w misce. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło i śmietanę, a następnie szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć
Mama Gotujeskorzystacie z mojego przepisu na pyszne paluchy drożdżowe! Są idealne jako przekąska i to nie tylko na Sylwestra;-) Tym wpisem kończę kulinarny rok na moim blogu. Myślę,że w 2012 roku znajdziecie tu również wiele przepisów. Życzę wszystkim szampańskiej zabawy, spełnienia marzeń i wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku! ;-) Składniki ciasto: kostka masła 1 jajko około
potrawyregionalnebardzo łatwe w wykonaniu i takie pyszne. Składniki na około 60 ciasteczek: zależy od wielkości szklanki. 250g maki pszennej 250g masła 250g twarogu śmietanowego opakowanie cukru wanilinowego 2 jabłka cukier puder do posypania Mąkę przesiałam na blat. Dodałam cukier wanilinowy. Dołożyłam posiekane na kawałki miękkie masło. Ostatni składnik to twaróg. Zagniotłam ciasto. Lepiącą kulę ciasta zawinęłam w folię
potrawyregionalnemoim stolę coś banalnego a zarazem pysznego...placek z jabłkami.. Nie jest to szarlotka, gdyż nie pachnie cynamonem i goździkami...to zwykły placek, który najlepiej zajadać prosto z blachy - nie bawić się w talerzyki...tak smakuje najlepiej :) Polecam na szybki deser.. Proporcje na dużą blachę 24 x 45 cm: ciasto: - 3 szklanki mąki - 20 dag masła / margaryny
kawawszklancewarto poświęcić mu trochę czasu. Jest pyszny, pięknie wygląda, wiemy co w nim jest, ma same plusy. źródło : kulinarne szaleństwa maniusi Z podanego przepisu wychodzą dwa bochenki chleba zaczyn : 800g mąki pszennej typ 750 544 g wody o temp. 27st. C 0,6g suszonych drożdży (ja dałam ok.1/6 łyżeczki świeżych drożdży) ciasto : 200g mąki pszennej chlebowej typ 750 206g wody
charlotte gotujeOstatnio piekę wszystko w wersji mini . Cóż poradzić ,mąż na diecie ,ale coś małego do kawy zawsze się przyda .To małe serniko makowce na spodzie ciasteczkowym
Ladylaura.Ogórków w ogrodzie jest sporo, więc sama pora zabrać się za robienie przetworów na zimę. Dziś prezentuję Wam pyszną, prostą w przygotowaniu sałatkę z ogórków
Kuchnia Łukaszaskarbem, malinami ^^ Niezwykle kruche,delikatne, pyszne ^^ Przepis: 45g mąki kukurydzianej 15g maki pszennej 15g zimnego masła 30-40ml mleka szczypta sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon coś do posłodzenia maliny Mąkę przesiać, zmieszać z resztą suchych składników. Rozetrzeć z zimnym masłem. Dodać resztą składników i dokładnie zagnieść ciasto. Przeciąć na pół, powtykać kilka malutkich
More food, love and dreamsziemniaczana niech będzie skoro to ma być ciasto bez glutenu. Polewamy pozostałym ciachem na wierzchu cieniutko bardzo. Piekłam prawie godzinę w 170 stopniach. Jednak radzę wam sprawdzać patyczkiem , czasem piecze się szybciej :) Jak wyjdzie wam zakalec to znaczy , ze nie robiliście według wskazówek , wtedy nie miejcie pretensji. Moje ciacho wyszło puszyste i pyszne . Po upieczeniu zmieliłam 2 łyżki ksylitolu
Różowa kuchniaDziś zapraszamy na pyszne, typowo letnie pierogi z jagodami. Najlepiej smakują polane słodką śmietanką, ale u nas w przypadku starszego dziecka śmietanka odpada. Posypane cukrem też smakują wyśmienicie. 0,5 kg mąki 0,5 l. ciepłej wody szczypta soli świeże czarne jagody (poza sezonem mogą być mrożone) Zagniatamy ciasto na pierogi. Małą szklanką wycinamy kółka, nakładamy wcześniej opłukane jagody, sklejamy
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniewszystkim. Łatwy, w miarę bezproblemowy, a jakże pyszny! Można przygotowywać z dowolnymi nadzieniami. Moje ulubione są z białym serem i owocami. Kocham maliny, ale z braku laku użyłam innych owoców: borówek amerykańskich i jeżyn, które lubi mój mąż. Smak jest naprawdę godny polecenia. Wiadomo, nie ma nic lepszego niż domowa bułeczka :) Składniki: CIASTO: 15 g świeżych drożdży 2 zaokrąglone łyżki
Cakes By Kejtzakwasie, z dodatkiem maślanki. Z pyszną chrupiącą skórką. Domowy. Najlepszy! Rozmnożenie zakwasu: 60 zakwasu 200 g mąki żytniej typ 720 180 ml letniej wody Zakwas wyjąć z lodówki i ogrzać do temperatury pokojowej (około 1-2 h). Ogrzany zakwas przełożyć do wystarczająco dużej miski, żeby później przygotować w niej resztę ciasta. Dodać pozostałe składniki na zakwas. Wymieszać
Moja Galeria SmakuDodać mąkę i posiekaną zieloną pietruszkę. Ugniatać ciasto tak długo by już nie kleiło się do rąk. Uformować wałeczki i wykroić kopytka. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia. My tym razem podaliśmy kopytka z sosem mięsnym zabielanym śmietaną, ale można je śmiało polać masełkiem z bułką tartą lub innym sosem. Też będzie pysznie. Smacznego !!! iuyu
MarciochaKucharzyUwielbiam robić takie torciki na zimno. Czasami ich smak przypomina mi lody. Robiłam już różne torciki a ten powstał z mieszanki różnych składników i przepisów Podaję
Kuchenne Wariacjeblachy wyściełaj papierem do pieczenia, wylej ciasto, wyrównaj i poukładaj rabarbar obtoczony w cukrze. Piecz w 185-190 °C góra- dół przez 40-45 minut do suchego patyczka. Wystudzone posyp cukrem pudrem lub nie. Jak wolisz. Oczywiście zamiast cukru brzozowego możesz dać zwykły cukier, a opcje z jęczmieniem pominąć. Będzie równie PYSZNIE . SMACZNEGO > CMOK
Pasje Jolki