CIASTO ZNALAZŁAM NA BLOGU MAMA OSKARKA NA KTÓRY SERDECZNIE ZAPRASZAM,Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS KTÓRY WAM ZARAZ PODAM.PRZYZNAM SIĘ ,ZE ZACIEKAWIŁA MNIE NAZWA-MUSICIE PRZYZNAĆ NIE BANALNA I MUSIAŁAM SPRÓBOWAĆ,MOJE ZMIANY TO PODWÓJNA CZĘŚĆ MASY I PODWÓJNA CZĘŚĆ ŚMIETANY,BO NIE MIAŁAM TORTOWNICY POD RĘKĄ I ROBIŁAM W BLASZCE KWADRATOWEJ,NO I NASĄCZYŁAM PORZĄDNIE BISZKOPT HERBATKĄ(...)WYSZŁO PYSZNE A KONSYSTENCJA BITEJ ŚMIETANY Z ŻELATYNĄ-GENIALNA BISZKOPT: 4 jaja pół szklanki cukru pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej łyżka kakao łyżeczka proszku do pieczenia Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Łączymy suche składniki i przesiewamy powoli, ciągle mieszając do masy jajeczno cukrowej. Przelewamy do foremki, jeśli macie silikonową jak ja, to nie musicie
Swojskie jedzonkowięc zapraszam do przepisu na pyszne ruskie pierogi! Smacznego:) Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym Pi erogi ruskie Pierogi podawać z cebulką podsmażoną na boczku! Składniki : 0,65 kg ziemniaków (surowe) 0,5 kg bi a ł ego sera 2-3 małe główki cebuli 50 g słoniny Sól oraz pieprz Ciasto na pierogi : Ciasto na pierogi
Sprawdzone przepisy kulinarnenimi już mnóstwo różnych, pysznych posiłków, nie tylko omletów, do których jednak białko dodaję najczęściej. Białka mają różnorodne smaki, a dzięki szerokiej gamie asortymentu z pewnością każdy znajdzie swój ulubiony smak, począwszy od smaków owocowych, jak np. ananas, banan, malina, poprzez smaki czekoladowe w połączeniu z przeróżnymi owocami i kakowe, aż do słodkich ciast tiramisu, serników różnego rodzaju czy ciasteczek
Tetiisheriśniadanie. Delikatnie i mięciutkie. Pyszne SKŁADNIKI: 150 g mieszanki mąk bezglutenowych np. Nutrifree per Pane 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka ksylitolu 150 g serka ricotta 50 g mleka roślinnego np. migdałowego 1 jajko pestki granatu Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Patelnie z nieprzywierającą powierzchnia bardzo dokładnie rozgrzej i nakładaj niewielkie ilości ciasta. Ciasto natychmiast posyp pestkami granatu
Kuchnia bezglutenowazapraszam już po przepis na pyszne muffinki ze śliwkami, które dzięki dodatkowi śmietany nie wysychają i długo pozostają miękkie i wilgotne. Po prostu przysłowiowe "niebo w gębie". Polecam te muffinki upiec jednak w wyższych foremkach (jeśli nie macie takich gotowych możecie je sami przygotować z papieru do pieczenia), dzięki temu będziecie mieć pewność, że ciasto Wam nie wypłynie a babeczki
My simple kitchenżyciu ptysie..... ale jakie pyszne! Delikatny śmietankowy krem, wzbogacony czekoladowym smakiem likieru Dalkowski Chocotella ... Po prostu bajka! Koniecznie wypróbujcie! Ptysie: szkl wody 100 g margaryny szczypta soli 200 g mąki 5 jajek Krem: 330 ml śmietanki 30% 100 ml likieru czekoladowego Dalkowski Chocotella 2 łyżki cukru pudu śmietan fix cukier puder do posypania Ciasto na ptysie: W garnku zagotować wodę
Smakołyki AsiPyszne, kruche, śmietankowe ... do kawy lub herbaty idealne SKŁADNIKI 1 ¾ szkl. mąki pszennej luksusowej Młynomag , ½ kostki miękkiego masła, ½ szkl. cukru, 1 op.budyniu śmietankowego, 2 żółtka, 2 łyżki śmietany 12% Dodatkowo: cukier puder do posypania WYKONANIE Mąkę, budyń i cukier przekładamy do robota kuchennego, dodajemy masło, śmietanę i żółtka, wyrabiamy ciasto, wkładamy na 30 min do zamrażalki. Następnie
słodki bratekPyszne muffiny bananowe z orzechami, jedne z najlepszych jakie jadłam. Najlepiej smakują świeżo upieczone, są pachnące, wilgotne, a z wierzchu chrupiące. Pięknie wyrastają i wyglądają apetycznie, nie można im się oprzeć. Do ich przygotowania polecam bardzo dojrzałe banany, babeczki będą miały wtedy więcej smaku. Polecam szczególnie osobom, które lubią ciasta bananowe. Muffiny bananowe z orzechami świetnie nadają się na śniadanie
Mała Cukierenkaszybko zrobić pyszne łakocie, które dodatkowo będą zdrowszą wersją tradycyjnych kupnych to koniecznie spiszcie przepis :) Składniki : 3/4 szklanki mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych) 3/4 szklanki mąki orkiszowej 1/4 szklanki cukru kokosowego 50 g masła klarowanego 1-2 łyżeczki domowego ekstraktu waniliowego 1 jajko Przygotowanie : Składniki wymieszać w dużej misce, wyrobić ciasto, ewentualnie jeśli
zdrowa vege kuchniaparę chwil zrobić te pyszne ciasteczka. SKŁADNIKI: 250g mąki, 150g masła, 4 żółtka, 3 łyżki cukru pudru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, białko do posmarowania, 1 opakowanie cukru waniliowego, 6 łyżek marmolady różanej DAGOMA . PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę i łączę z masłem. Dodaję cukier puder, żółtka oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto zawijam w folię
Tradycyjna kuchnia Kasibardzo smakowała? Dziś proponuję pyszną lavę w 5 minut! Z mikrofali lub piekarnika <3 Składniki na 1 porcję: 1 łyżka kakao 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 i 1/2 łyżki mąki 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 1/3 łyżeczki sody Dodatkowo: 2 kostki gorzkiej lub mlecznej czekolady roztopionej i wymieszanej z 1 łyżką mleka Składniki na ciasto połączyć. Wyłożyć połowę masy
Chocolate Muffin Blogswoich dodałam dodatkowo prażoną cebulkę..pyszne wyszły.. 230 g ugotowanych ziemniaków 2 łyżeczki masła 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 8 g suchych drożdży lub 16 świeżych 330 g mąki luksusowej Młynomag 2 łyżki prażonej cebulki Skworcu Ziemniaki przepuścić przez praskę, następnie dodać do reszty składników i wyrobić na gładkie ciasto. Jeżeli używamy drożdży świeżych wykonać
Moje domowe kucharzenierazy i wyszła pyszna. Jak dla mnie jest o wiele lepsza od tych kupnych;-). Za pierwszym razem znikła tak szybko, że nawet nie zdążyłam zrobić zdjęcia. Goście byli zachwyceni. ;-) Składniki na pizzę dajemy takie jakie lubimy. Można kombinować i wymyślać i za każdym razem może to być inna pizza. Zapraszam!!! Składniki na ciasto: 25 g drożdży
Passion of CookingPyszny chruścik z piekarnika, a smakuje jak ten z tłuszczu ! Składniki na 2 blachy : 1,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 3 kopiaste łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% aromat waniliowy 50 gramów stopionego, schłodzonego masła 2-3 łyżki cukru szczypta soli cukier puder do posypania po wierzchu 1. Zagniatam ciasto z podanych składników. 2. Następnie schładzam
Gotowanie...to proste !Sernik - moje ulubione ciasto! W swoim życiu upiekłam już mnóstwo różnych serników. Uwielbiam je. Gdy znajdę nowy przepis to zawsze chętnie go testuje. Najbardziej lubię te gdzie się nie daje w ogóle mąki lub maksymalnie jedną łyżkę krupczatki. Takie serniki są puszyste, wilgotne i rozpływające się w ustach. Tym razem sernik na pysznym spodzie z ciasteczek maślanych, z warstwą śmietany
Pyza i Surówka