puszki i cieszyć się pysznymi pierniczkami przez święta. Składniki: 3 szklanki mąki tortowej łyżeczka proszku łyżeczka sody 5 łyżek brązowego cukru 200 g miękkiego masła łyżka kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika 8 łyżek mleka 4 łyżki miodu Wykonanie: Składniki sypkie wymieszać. Dać masło i posiekać. Dodać miód i zagnieść ciasto. Formować kulki i kłaść na blachę
Moje pyszne gotowaniejest wszystkie moje kokosowe serniki jest pyszny,kremowy,nie opada,nie peka pozostaje prosty i rowniutki.Dodam tylko ,ze dodatek kokosa nadaje sernikowi wyjatkowo aksamitna strukture.Wyglada cudnie i tak tez smakuje.To nastepny z serii kokosowych pysznosci,w sam raz na powitanie Nowego Roku.Sernik upieklam w malej foremce o przekroju 20 cm.Foremka byla wypelniona ciastem po brzegi,jesli wiec dysponujecie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!niż z eksperymentowaniem w przygotowywaniu ciast. Zresztą gdzie znajdę chętnych do próbowania moich słodkich wynalazków…;) A z mięsem idzie mi dużo łatwiej… i choć niektóre połączenia wydają się dziwne ale w ogólnym zestawieniu smakują wybornie. Przykładem jest ta kaczka w pomarańczach, a właściwie w pomarańczowej glazurze z nutką cynamonu i chili. Pyszna rozgrzewająca kombinacja dla tych którzy lubią
UgotujmyTo.plDzisiaj mam dla was klasyczny sernik. Pyszny, puszysty i prosty do wykonania. Z przepyszną polewą. Mój pierwszy, ale nie ostatni :). Bo uwielbiam serniki i wszystko co serowe. Puki co to mogę śmiało powiedzieć, że jest to najlepszy mój wypiek do tej pory. A nazwanie go bajeczny, jak najbardziej do niego pasuje. Składniki: Ciasto kruche: szklanka mąki 4 łyżki masła
Moje pyszne gotowaniewersji z serem na ciasta nakładamy plasterek sera. Tak wygląda gotowa sakiewka. Układamy sakiewki na blaszce z papierem do pieczenia, i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 st. C na ok. 15 minut. Po upieczeniu wyglądają tak, czyli bajecznie: Pachnie w całym domu! A jak smakuje............... To jest pyszne!!! Smacznego
Maminek kulinarnypóźniej splejanie ich pyszną marmoladą ! :) Składniki: 40 dag mąki pszennej 25 dag mąki ziemniaczanej 3 jajka 25 dag cukru pudru 200 dag margaryny 2 płaskie łyżeczki amoniaku 15 dag smalcu cukier waniliowy dodatkowo: marmolada lub dżem (u mnie porzeczkowy) cukier puder Przygotowanie: Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę i zagnieść ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkować i wycinać
charlotte gotujeczęści: najlepiej naciąć nożem wzdłuż ciasta i przeciąć za pomocą krzyżowania nitki. Również przestudzony krem miksujemy, dzięki czemu nabierze łatwiejszej do nałożenia konsystencji. Smarujemy blaty 2/3 cytrynowej masy, natomiast pozostałą część ubijamy z mascarpone. Złożony torcik smarujemy ze wszystkich stron warstwą kremu, zostawiając odrobinę do dekoracji lub zjadając od tak - jest PYSZNY! Dzięki za ostatni koncert! Mega
sama złodyczposiekaną czekoladę, delikatnie wymieszać łyżką ciasto wlać do blaszki na markizy i piec w 200C około 40 minut 2 galaretki razem rozpuścić w 800ml gorącej wody na wystudzony sernik poukładać cząstki mandarynek i zalać tężejącą galaretką od razu posypać na galaretkę posypkę czekoladową i schować do lodówki na kilka godzin polecam pyszny sernik z galaretką........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszne babeczki z jabłkowym musem... Jeśli ktoś nie ma w domu foremek do babeczek lub po prostu mu się nie chce ich robić... to zawsze może pójść na łatwiznę i kupić gotowe kruche babeczki :) A potem to pójdzie już jak z płatka... i deser gotowy :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 4 żółtka, 150 g margaryny
Aga w kuchnijesienno- zimowe wieczory. Moja propozycja to pyszny dżem malinowy. Maliny o tej porze roku są najlepsze, najbardziej słodkie i najbardziej aromatyczne, i mi osobiście te późne odmiany odpowiadają najbardziej. Postanowiłam zatem kupić ich w większej ilości i przechować , by móc później pocieszyć się ich smakiem. Taki dżem możecie wykorzystać jako dodatek do ciast, do deserów, jako konfiturę do herbaty, jako
SMYKWKUCHNIkońca nie wiadomo kto to ciasto wymyślił. Większość krajów Ameryki Łacińskiej uważa je za swoje -tradycyjne. Na ogół mówi się, że powstało w Meksyku albo w Nikaragui. W smaku jest waniliowe, mocno wilgotne. Prawdopodobnie będę je piec ponownie. Tradycyjnie podaje się je z bitą śmietaną. Zrobiłam małe odstępstwo i podałam z pysznym gęstym sosem owocowym. Przepis zaadoptowałam z książki
Przepisy Aleksandrymożliwe :) Sernik to jedno z tych ciast, dla których potrafię zgrzeszyć ... i nikt, ani nic mnie nie powstrzyma przed zjedzeniem choćby kawałeczka ! Sernik ma też to do siebie, że nie musi być jednorodny i monotonny. Minęły już te czasy, kiedy jeśli sernik to z rodzynkami lub brzoskwiniami. Ja dziś proponuję sernik kokosowy - pyszny ! Spód: 250 g kruchych ciastek ( herbatników
kolorowotorcikowoznajomej. Lubię jak w domu pachnie ciastem drożdżowym. Przepis na te drożdżowe kwiatki już niedługo pojawią się na blogu. Drożdżówki wyszły, a ja zostałam z brakiem pomysłu na obiad. I tak bez pomysłu powstała zupa z młodą kapustką i świeżym koperkiem. Do tego obowiązkowo młode ziemniaki. Kogoś zachęciłam? To zapraszam na talerz pysznej zupy! Składniki : * porcja rosołowa bądź kawałek żeberek
Magiczne Życie Martypołowie marca marka Nespresso zapraszała do pięknego butiku we Wrocławiu na pyszny poczęstunek ze wspaniałą, aromatyczna kawą. Była to ponura, zimna niedziela i przez chwilę myślałam, że zostanę w domu i nosa nie wystawię na dwór, jednak się przemogłam i nie żałuję. Tak jak Nespresso namawiało w reklamie i na plakatach – poszłam odkryć słodki sekret Wrocławia. Deser przygotowała pani(...)Przygotowałam z tego spotkania krótki FILM , zapraszam. Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pani Beata stworzyła przepyszny deser. Składał się z ciasta drożdżowego brioszki, chrupiącej kruszonki z cynamonu, malinowej frużeliny i kremu serowo – śmietanowego z wanilią i skórką pomarańczową. Całość nie za słodka, idealna, świetna do kawy. Do tego wyglądał kusząco
Mała CukierenkaMargot zaproponowała pyszny wypiek...Chlebek z mąki kukurydzianej piekłam po raz pierwszy..był smaczny...polecam..A ja dziękuję wszystkim piekareczkom i piekarzom za wspólne pieczenie pysznego chleba...i mam nadzieję, że w przyszłym miesiącu też dołączę do wspólnego pieczenia i znów będziemy coś piekły..Mój chlebek wyrastał nie w koszyku..a w foremce keksówce i pieczony był też(...)Hamelmana. A przepis podała Małgorzata Zielińska tutaj . Składniki na zaczyn „poolish”: 125g maki pszennej 550 125g wody 0,5g drożdży świeżych (mniej niż ¼ łyżeczki drożdży instant) ciasto właściwe 250g maki 550 125g maki kukurydzianej 190g wody 1 łyżeczka soli 7g drożdży świeżych (plaska łyżeczka instant) 1,5 łyżki oleju 250g zaczynu j.w. W przeddzień pieczenia zrobić zaczyn poolish
Moje domowe kucharzenie