trwa sezon na truskawki i rabarbar nie mogło zabraknąć tego klasyka - pyszny drożdżowy placek z owocami i kruszonką! To najlepsze ciasto drożdżowe z owocami jakie kiedykolwiek jadłam - cudownie pulchne, lekko waniliowe, na górze pyszne rozpływające się w ustach owoce i chrupiąca kruszonka - NIESAMOWITE ! Koniecznie trzeba przygotować je w sezonie na truskawki i rabarbar, a poza nim można wykorzystać także inne
Cooking Monstertrochę trwa i jest tym krótsze im wyższą moc ma toster. Myślę, że to świetne rozwiązanie dla osób, które nie mają piekarnika. Zresztą polecam wszystkim, bo są pyszne. Składniki: prostokątny arkusz ciasta francuskiego (275 g) 200 g twarogu z kostki 2-3 łyżki rodzynek 1 żółtko łyżeczka budyniu waniliowego łyżka cukru pudru + do posypania Rodzynki zalać wrzątkiem na klika
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadałam wołowinę, dołożyłam pieczarki, czosnek, cebulę i mnóstwo aromatycznych przypraw. Ponieważ do tego tupu pizzy nie podaje się sosu, przygotowałam salsę ze świeżych warzyw. Wyszło tak pysznie, że ach! składniki: ciasto: 1 szkl mąki pszennej 1/2 szkl ciepłej wody 30 g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki soli nadzienie: 300 g mielonej wołowiny 100 g pieczarek
6nieboczasu na pichcenie i blogowanie. Jestem wiec mile zaskoczona i ciesze sie, ze tak szybko moge podzielic sie z Wami kolejnym przepisem. Tym razem jest to bardzo pyszne, odswiezajace w smaku ciasto bananowe. Niestety troche kaloryczne, ale kto by liczyl kalorie ;-) Zapewniem, ze wielbiciele bananow z checia siegna po niejeden kawaleczek. Bananowiec skladniki: biszkopt upieklam z tego przepisu krem
Przysmaki Karolkikrakersami. Wybrałam dla Was wersje na biszkopcie, która robiłam nie raz i nie dwa, z dwiema warstwami słonych krakersów i jedną warstwą herbatników, z karmelem i pysznym kremem maślano – budyniowym. Ciasto jest przepyszne. Dzięki lekko słonym krakersom nie jest zabójczo słodkie, za to idealnie współgra ze słodkim karmelem. Pięknie się kroi, prezentuje, nie sprawia żadnych problemów podczas przygotowania
Made By Mom And Sonwypadku. Bo nie wierzę, że każdy z nas, przynajmniej raz nie zepsuł kremu lub ciasta na bazie masła. Mnie na przykład udało się to nawet dziś, a ciasto mimo wszystko wyszło pyszne. :3 300g mąki tortowej 250g masła lub margaryny 5 jajek (L) 2 torebki cukru wanilinowego, najlepiej jednak 50g waniliowego, domowego 200g cukru pudru Wszystkie składniki powinny
Kuchenna Kontrrewolucyaurodziny bez specjalnej formy? Nie ma potrzeby inwestować w drogie formy, które tak naprawdę będą kilka razy użyte. W łatwy sposób możemy sami zrobić cudny, kolorowy i pyszny torcik. Składniki na ciasto: 20 dag margaryny 1 szklanka cukru 3 jajka 2 szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy
Tradycyjna KuchniaMoja kolejna wariacja z ciastem drożdżowym. Rogaliczki wyszły pyszne ! Smakują wybornie z masełkiem Składniki: 25 dag mąki 3 łyżki cukru 4 żółtka jaja 3 łyżki masła 3 łyżki mleka 3 łyżki śmietany 4 dag drożdży tłuszcz do formy Wykonanie: Drożdże rozrobić z mlekiem, częścią mąki i odłożyć do wyrośnięcia. Następnie połączyć z resztą mąki, 2 łyżkami cukru, żółtkami, masłem
Tradycyjna KuchniaCiasto marchewkowe oblane czekoladą! O mamunciu jakie pyszne!!! Bardzo długo zabierałam się do wykonania tego ciasta, może zbyt długo. Ale muszę Wam powiedzieć, że chciałam wymyślić przepis na to ciasto, który będzie spełniał kilka warunków. Po pierwsze ciasta ucierane wcale nie należą do łatwych lubią być zbyt wilgotne, bądź zbyt suche, już kilka razy jadłam ciasto marchewkowe i było jako
SMYKWKUCHNISuper fajne ciasto na każdą okazję. Ładne, łatwe i pyszne. W internecie krąży wiele podobnych przepisów na ciasta pod nazwą "styropian", "sernik bez sera" itp. Ponieważ na ten jeszcze nie natrafiłam, więc zamieszczam i gorąco polecam. Ciasto: 5 żółtek 3 szklanki mąki 250 g margaryny "Kasia" 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Praktyczna plKolejne proste i szybkie ciasto dla niespodziewanych gości. Tym razem równie pyszne w wersji z brzoskwiniami. SKŁADNIKI 1 gotowe ciasto francuskie 3 połówki brzoskwiń z puszki (około 200 g) 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C, blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Brzoskwinie odsączyć z nadmiaru soku, pokroić na mniejsze kawałki, posypać mąką ziemniaczaną
Passions hobbies lifestraganach jest sporo śliwek. Jest w czym wybierać. Przetwarzamy je na dżemy, powidła. A przede wszystkim jemy na surowo. Duża część tych pysznych owoców trafia też do piekarnika razem z ciastem, którym potem się zajadamy. Moje śliwki trafiły do ciasta, konkretnie do sernika zrobionego na zimno. Pyszny sernik, ciekawie udekorowany był trafionym deserem dla moich gości
Kuchnia u KrysiCiasto bardzo czekoladowe o smaku chałwy ,z pysznym smakiem śmietany i galaretkowo mandarynkowym nadzieniem, Składniki ciasto • 4 jajka • 1 szklanka cukru • 250 g margaryny • 3 łyżki kakao • 3 szklanki mąki • 1 proszek do pieczenia mały • 1 szklanka mleka • 1/2 startej gorzkiej czekolady polewa • 1/2 margaryny • 5 łyżek cukru • 3 łyżki kakao • 100 g chałwy waniliowej • woda krem
W królestwie smaków Beatylodówki lub zamrażalnika, by się dobrze schodziła.* Po około 30 minutach wylewamy na nią zimną, ale jeszcze nie stężałą galaretkę i ponownie zostawiamy w lodówce. Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce, wówczas ma pyszny, orzeźwiający smak. * Przed wylaniem galaretki najlepiej trzymać ciasto w zamrażalniku, gdyż zimne owoce szybciej ścinają galaretkę, dzięki czemu nie ma czasu by wsiąkła w biszkopt
Smakowy Rajświeże owoce w sklepach czy na rynku. Wielu z was na pewno mrozi owoce i dla tego torciku wyciągnijcie je z zamrażarek i do działa. Ciasto w wykonaniu jest bardzo proste i pyszne, żeby nie czas chłodzenia to można powiedzieć - ciasto w 15 minut ale swoje musi odstać w lodówce. Warto poczekać, zrobić kawę i delektować się smakiem wspominając
Niezły Młynek