pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:259/1162)

Tarta banoffee czyli banoffee pie 218

Klasyk nad klasykami, szczególnie dla tych co się nie odchudzają, bo jeżeli liczycie kalorie to nie czytajcie dalej. Banoffee pie to mega słodkie, mega pyszne i mega uzależniające ciasto. Banoffee pie jest to angielski deser z bananów, śmietany i toffi z gotowanego mleka skondensowanego (lub dulce de leche) na bazie ciasta z pokruszonych ciastek i masła. Jego nazwa to połączenie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tarta banoffee czyli banoffee pie 241

Klasyk nad klasykami, szczególnie dla tych co się nie odchudzają, bo jeżeli liczycie kalorie to nie czytajcie dalej. Banoffee pie to mega słodkie, mega pyszne i mega uzależniające ciasto. Banoffee pie jest to angielski deser z bananów, śmietany i toffi z gotowanego mleka skondensowanego (lub dulce de leche) na bazie ciasta z pokruszonych ciastek i masła. Jego nazwa to połączenie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sernik królewski 2682

czas temu natknęłam się na ten przepis    i tak za mną łaził że musiałam go upiec.  Nazwa prawidłowa, sernik w iście  królewskim stylu, pyszny, otulony chrupiącym, kakaowym ciastem.  Zasmakował całej rodzince, jedli jeszcze lekko ciepły :D  Polecam wszystkim "sernikożercom" , będziecie zachwyceni ;)  *sernik podany na talerzyku z serii MALTA od Porcelana Bogucice *kawa

Takie tam pichcenie
Tarta jabłkowa na zimno z olejem rzepakowym. 280

sobie pomyślałam, że u mnie brakuje przepisów dla osób, które mają skazę białkową, nietolerancję laktozy.  W ten sposób jaki zaprezentuję poniżej można zrobić coś pysznego bez masła/margaryny.  Ciasto kruche jest na bazie oleju rzepakowego, który jest  naturalnym źródłem kwasów omega – 3, dlatego też idealnie nadaję się do tego typu wypieków. Podam również przepis na ciasto kruche

Malinowe Pocałunki
Makowiec na cieście ucieranym 277

jabłecznik. Jest dość proste w przygotowaniu i wprost stworzone dla osób, które mają awersję do ciast ugniatanych ręcznie :) Przepis znalazłam w zeszycie z przepisami od Teściowej. Ciasto jest delikatne i pyszne, wprost rozpływa się w ustach. Masę makową zrobiłam bez dodatku tłuszczu, bo taką właśnie lubię :) Masa makowa: 2/3 szklanki cukru 900ml mleka 300g mielonego maku 1 budyń waniliowy Olejek

Smakowy Raj
Szarlotka w cytrynowym cieście. 156

Dzisiaj przedstawiam Wam mój stary, sprawdzony przepis na pyszną szarlotkę w mięciutkim, puszystym cieście cytrynowym. Ciasto jest rewelacyjne! Bardzo lubię takie połączenie: słodkie, cytrynowe, babkowe ciasto i kwaskowe, jabłkowe, soczyste nadzienie. Pycha! Idealne zarówno na większe imprezy, jak i do popołudniowej kawy w gronie najbliższych. Bardzo polecam!!! Składniki na szarlotkę w cytrynowym cieście: na formę 24x28 cm NADZIENIE: 1 litrowy

Rozpustne gotowanie
Kruche ciasteczka z jabłkami 235

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wczoraj upiekłam pyszne ciastka z jabłkami na cieście krucho- drożdżowym. Są bardzo kruche i miękkie w środku a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu. Dzień wcześniej należy przygotować ciasto i wstawić je na noc do lodówki, dzięki temu ciastka będą wystarczająco kruche. Następnego dnia wystarczy tylko rozwałkować ciasto

Marta Gotuje
Jagodzianki, wersja 2 222

Chyba szczególnie nie muszę reklamować jagodzianek, bo każdy je zna i lubi. Po wczorajszej wyprawie na borówki mam ręce pełne roboty i to ręce w kolorze borówkowym :). Pyszne jagodzianki z drożdżowego ciasta, ulepszony przepis z przed roku, polecam Wam Kochani, zróbcie sami, takie są najlepsze!. Z tej porcji wyszło mi 18 sztuk. Ciasto: - 65 dag mąki pszennej, u mnie

Apetyczna babeczka
Bułki faszerowane pieczarkami i suszonymi pomidorami 172

mało skomplikowane i niezbyt pracochłonne. Bułki niezwykle smaczne i zdecydowanie warte ponownego ich wypieku. Tak prawdę mówiąc, bardziej przypominały miniaturowe chlebki, niż tradycyjne bułeczki - chrupiąca skórka, chlebowe ciasto, a w środku pyszna zawartość nadzienia. Z modyfikacji jakie wprowadziłam, to niewielki dodatek mąki pełnoziarnistej , zamiana wody na mleko i drożdży tradycyjnych na drożdże suche . W nadzieniu też pobuszowałam, bo dodałam czerwoną

Grunt to przepis!
Najlepszy sernik na świecie !!! 62880

najukochańszej Babci i Prababci. Jedyna modyfikacja to zastępowanie czasem rodzynek brzoskwiniami, gdyż funkcjonuje w rodzinie pewien mały Fusyt, który rodzynek nie jada i skutecznie je wygrzebuje z ciasta ;)  Sernik jest jednak pyszny w obu wersjach i dosłownie rozpływa się w ustach !!! SKŁADNIKI 1 kg tłustego sera 8 jaj  kostka masła extra 1 i 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy

Moje Kuchenne Rewelacje
PYSZNE, SZYBKIE CIASTO JOGURTOWE Z OWOCAMI, Z DODATKIEM PEŁNOZIARNISTEJ MĄKI 223

swym smakiem. Ciasto jest bardzo wilgotne, lekko kokosowe i wręcz rozpływa się w ustach. Gdy macie ochotę na coś słodkiego lub gdy czeka Was wizyta gości, to ciasto sprawdzi się idealnie. Pyszne zarówno jeszcze na ciepło jak i każdego następnego dnia, kiedy to wręcz nabiera jeszcze smaku i wilgoci. Można je przygotować z każdymi sezonowymi owocami, a także z konfiturą

Smaczne Zdrowe
Ciasto drożdżowe z rabarbarem pod wiśniowym budyniem i kruszonką. 167

przyznać, że trochę się obawiałam tego połączenia, ale jak się później okazało niepotrzebnie. Otóż rabarbar i budyń wiśniowy stworzyły harmonijną całość, nieco kwaskową, lecz słodką, kremową, pyszną. Polecam! Składniki na ciasto drożdżowe z rabarbarem pod wiśniowym budyniem i kruszonką:  na tortownicę o śr. 30 cm lub formę o wymiarach około 28x30 cm CIASTO: 400 g mąki pszennej, ja zawsze

Rozpustne gotowanie
Sernik jagodowy 201

Wstyd się przyznać ale jeszcze nigdy nie piekłam tradycyjnego sernika.  Na pewno, niedługo taki przepis się pojawi. Jednak tym razem, zamierzamy się podzielić, przepisem na pyszny sernik jagodowy. Smak ciasta jest na prawdę bardzo dobry i wyjątkowy. Przygotowany został na imprezę urodzinową. Jednak pasuje na każdą inną okoliczność...bo przecież, kto nie lubi sernika...? Myślę, że ciasto zaskoczy

Pan i Pani Smith w kuchni
MONKEY BREAD 113

upiec w tortownicy lub keksówce. Idea przecież zawsze jest ta sama. Podejść, skubnąć kawałek i zjeść :) Ps. następnym razem kuleczki zrobię mniejsze, aby było jeszcze więcej pysznych kąsków ;) SKŁADNIKI: na ciasto 220 g mleka 40 g drożdży 100 g cukru 500 g mąki pszennej 80 g miękkiego masła 2 jajka 1/2 łyżeczki soli syrop 120 g cukru 100 g masła

Kuchnia w opałach
SEROWY KRUSZAWIEC 221

mocno słodkie z orzeźwiającą warstwą dżemu z czarnej porzeczki.  Długo zachowuje świeżość i najsmaczniejsze jest właściwie na drugi dzień. Zdjęcia nie oddają do końca prawdziwie pysznego smaku, bo kroiłam ciasto ...  oczywiście jeszcze ciepłe :-(  W tej kwestii to jestem straaasznie niecierpliwa i koniecznie chcę szybko zobaczyć jakie jest w środku, co nie zawsze dobrze wpływa na wygląd pokrojonego

Walijskie Pichcenie
Pyszne pierniczki 184

Jeśli mielibyście wybrać jeden typ ciasta na Boże Narodzenie, co by to było? U nas bez wątpienia piernik lub pierniczki. Pyszne pierniczki, z wyraźną miodową nutą i aromatem cynamonu, goździków. Już piekąc pierniczki nawet dużo wcześniej, poczujecie zapach Świąt w domu. Kolor i twardość pierniczków zależy od długości pieczenia ciasteczek. Jeśli preferujecie pierniczki ciemniejsze, pieczcie je ciut dłużej. Jeśli wolicie(...)ciastka i układamy je na papierze do pieczenia na blasze. Piecz w 170 stopniach ok 15-20 min. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/boze-narodzenie/pyszne-pierniczki/ MieszamWGarnku   Artykuł Pyszne pierniczki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Rożki francuskie z jabłkami 208

Pyszne i szybkie drugie śniadanie lub deser;D Jedne z moich ulubionych, jakże szybkich i lekko słodkich przekąsek. Wystarczy gotowe ciasto francuskie, jabłka i gotowe. Oczywiście jabłka z powodzeniem możecie zastąpić innym nadzieniem. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 3 duże jabłka sok z połowy cytryny lub średniej pomarańczy 2,5 łyżki cukru 1 łyżka mąki + trochę do podsypania

Zasmakuj Kuchni
Pizza z patelni w 15 minut 488

chce mi się ją przygotowywać (ze względu na długi czas przygotowania ciasta drożdżowego). Znalazłam jednak wyjście z tej sytuacji --> pizza w 15 minut z patelni, z ciasta bez drożdży. Jest pyszne, lekko kruche, delikatne- ze względu na obecność oleju.    Składniki: 130 g mąki 4 łyżki oleju 4 łyżki ciepłej wody pół łyżeczki soli Składniki na wierzch (dowolnie

Tradycyjna Kuchnia
Beztłuszczowe bułeczki z białego sera 163

uformować lekkie bułeczki :-) Tworzę małe bułeczki, wykładam na blaszkę, posypuję niewielką ilością cukru trzcinowego, piekę ok. 30 minut w temp. 180'C (grzałki "góra- dół"). Skórka jest pyszna i chrupiąca, a ciasto w środku słodkie i delikatne w smaku. SMACZNEGO

Wielopokoleniowo

Proponowane wyszukiwania