ciasto jest po prostu spełnienie marzeń słodkich łakomczuchów :) Wbrew pozorom, ciasto nie jest skomplikowane i nie wymaga dużo pracy, a efekt jest naprawdę "wow". To ciasto zawsze wszystkim smakuje, szczególnie w towarzystwie pysznej, aromatycznej kawki. Polecam! Składniki na kruche ciasto: ( można przygotować dzień wcześniej) 500 g mąki pszennej (3 szklanki minus 1 łyżka) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół
Calzonella.comCiasto to jest banalnie proste i genialnie pyszne. Podane z macerowanymi truskawkami z prostego ciasta przeradza się w wykwintny deser. Jest wilgotne i słodkie ale dodatek truskawek i mięty je orzeźwia i sprawia, że mogłabym je jeść, jeść i jeść najlepszym dowodem na pyszność tego ciasta jest to, że piekłam je dwa dni pod rząd na prośbę Ryśka który
sierotka maRysia w kuchnimaliny. Ja zjadam je w postaci wszelakiej, a najbardziej smakują mi te prosto z krzaczka, ale gościć będą one teraz w moich śniadaniach, przekąskach i ciastach. I dziś także zapraszam Was na pysznego przekładańca z kremem i galaretką malinową. Ciasto samo w sobie nie jest mocno słodkie, a maliny dodają mu dodatkowego smaczku. Biszkopt: 4 jaja 3/4 szklanki cukru
Cynamonowe szczęścieSkładniki: 0,5 kubka mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 kubka cukru 0,5 kubka cukru muscovado 4 jajka 2 łyżeczki cynamonu 1
Luźna KuchniaBędzie o cieście bardzo popularnym, prostym, szybkim i niewątpliwie pysznym. Szarlotka sypana, to jedno z pierwszych ciast, które upiekłam. Z uwagi na swoją łatwość wykonania kiedyś była w mojej kuchni bardzo częstym gościem. Może właśnie dlatego zwyczajnie „się przejadła” i na dłuższy czas wypadła z moich wypieków. Przyszła jednak pora, aby przepis „odkurzyć”, tym razem jednak – Szarlotka sypana
mojewypiekiinietylkoParóweczki w cieście francuskim zapiekane z serem i papryką. Pyszna przekąska a z dodatkiem sałat może być również pyszny obiadek czy kolacja. składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g 8 małych parówek 80 g sera żółtego kawałek papryki sezam i siemię Kresto do posypania białko do posmarowania Rozwinąć płat ciasta francuskiego i pokroić na osiem prostokątów. Na każdym prostokącie przy
Monia miesza i gotujenaprawdę dobrze zrobiony, nie potrzebuję nic innego do szczęścia. Natomiast połączenie fety ze szpinakiem także znane jest i zapewne lubiane. Tak więc, dwie pyszne pozycje w jednym daniu, wszystko okraszone pakiecikiem z lekkiego, chrupkiego ciasta francuskiego. Nie mogło nie smakować! Dzisiejsza propozycja to taka, którą wielu zna, nie dziwi ani nie budzi zachwytu. Mimo to, łapie za serce swoim smakiem(...)zapachem i intryguje różnością w konsystencji każdego"elementu". Miękki, papkowaty szpinak, kawałki rozpływającego się w ustach sera, miękka i delikatna ryba, a także chrupkie ciasto francuskie. Tak podanego łososia mogę zjeść hoho i jeszcze więcej. Pysznie, acz klasycznie. I wiadomo, że większości z konsumentów zasmakuje. ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM ZE SZPINAKIEM I FETĄ. na 8 sakiewek 250 g świeżego łososia
W kuchni Karmel-itkiPyszny torcik, tak tak pyszny! Delikatność jogurtu, posmak kawy... to co lubię najbardziej:) No i to słowo w nazwie... tort. Ciasto: 2 łyżki bułki tartej; 125g masła; 80g cukru pudru; 4 łyżeczki cukru waniliowego; szczypta soli; 2 jajka; 100g mąki pszennej; 50g mąki ziemniaczanej; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; Biały krem: 750g jogurtu naturalnego; 90g cukru
In my kitchenzaklejamy cienko rozwałkowanym ciastem ( można użyć ścinków ) . W cieście wycinamy otworek , który zapobiegnie pęknięciu ciasta . Paszteciki wkładamy do nagrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy około 30-40 minut aż będą pięknie złociste i apetyczne . Wyciągamy z foremek po lekkim przestudzeniu . Paszteciki są pyszne na gorąco i na zimno , szczególnie z barszczykiem . Smacznego Post Brytyjskie kruche paszteciki pojawił się poraz
Ogrodnik w podróżyłatwo zrobić, potrzebuje jednak 2 godzin na wyrośnięcie. Inne przepisy na Pizzę znajdziecie tutaj. Prosta pizza domowa dla laików i nie tylko … na cienkim spodzie z pysznym sosem i farszem. Ciasto na pizzę jest bardzo minimalistyczne, wykorzystałam tylko 200 g mąki pszennej, 5 g suszonych drożdży, 120 ml wody i dużą szczyptę soli. Ciasto zagniatamy, wyrabiamy ok. 10 minut
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkoro sezon rabarbarowy w pełni to pozostajemy w tym klimacie. Dzisiaj będzie słodko i prosto. Ucierane ciasta przede wszystkim sprawdzają się w sezonie owocowym, więc dzisiaj takie ciasto chciałyśmy zaproponować z pysznym rabarbarem i truskawkami. Upiekłam ową słodkość do kawy i na całe szczęście przygotowałam je na południe więc do wieczora jeszcze było ... na drugi dzień zostały tylko wspomnienia .... Ucierane
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipowstał bezglutenowy, bez laktozowy, ale również bez drożdżowy przepis. Wiele przepisów za mną, niestety w większości nieudanych. Robiłam zakwasy, ale mimo iż one pięknie wyrastały, ciasto nie chciało być pyszne. Jednak ostatnio natrafiłam na przepis na bułeczki z proszkiem do pieczenia. Zrobiłam już trzy wersje i każdą z nich ulepszam, aby dotrzeć do smaku. Bułeczki są bardzo chrupiące(...)mokre, długo utrzymują świeżość. Sa pyszne i bardzo polecam! Składniki: 1 szklanka mąki teff 1/4 szklanki mąki gryczanej 5 łyżek zmielonej babki płesznik szczypta soli 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 1 szklanka wody - wrzątku 3 jajka - zamienniki jajek 2,5 łyżki octu jabłkowego lub cytryny 1 łyżka ziaren słonecznika 1 łyżeczka nasion chia 1 łyżka zmielonego lnu Przygotowanie
Lajtkraft food intolerancewięc ile się da i przygotowuje desery, o których marzę przez cały rok. Dzisiaj zrobiłam ciasto z truskawkami i kruszonką, bez miksera, bardzo łatwe w przygotowaniu i pyszne, bo wilgotne dzięki truskawkom. Ciasto z truskawkami Składniki: na ciasto 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2/3 szklanki mleka 1 szklanka cukru
Moja smaczna kuchniaBardzo popularne ostatnio, pyszne i proste w wykonaniu ciasto, które z pewnością zachwyci Waszych domowników i gości :) Delikatne, niezbyt słodkie i bardzo ładnie prezentuje się na stole. Najważniejsze, by do ciast użyć dojrzałych, żółtych bananów, z nimi smakuje ono najlepiej :) Bardzo polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl
Domowa cukiernia Ewyzawitał na blogu przepis kochanej i bardzo utalentowanej kulinarnie Pani Basi :) Są to Fale Dunaju z wiśniami <3 Bardzo dziękuję za przepis i ściskam ogromnie. A ciasto polecam bardzo mocno: tradycyjne, pyszne z dużą ilością wisienek i pysznym kremem na bazie budyniu :) Pyszności! Składniki: (na 12 porcji- duża blaszka) Ciasto: 300 g mąki pszennej 300 g cukru 6 jajek
KreatywnePiny