puszyste ciasto - 4933 przepisów (strona:158/329)

Omlet twarogowy 78

dokładnie wysmaruj olejem lub masłem i poczekaj aż się dobrze rozgrzeje. Na rozgrzaną patelnię wylej ciasto i przykryj pokrywką. Smaż omlet przez około 3-4 minuty na średnim ogniu z dwóch stron. Dzieciom proponuję podawać go bez dodatków – jest pyszny, bananowy i puszysty A dorośli mogą spróbować np. z syropem klonowy i płatkami migdałów SMACZNEGO! Spróbuj także: omlet kakaowy

Natka Pietruszki
Serniko-brownie 114

Święta zbliżają się dużymi krokami czas na wymyślne słodkości. Dzisiaj zaprezentuję ciasto, które może zastąpić tradycyjny mazurek. Na dość cienkim mocno czekoladowym spodzie. Jeżeli dodamy proszek do pieczenia( w oryginale nie ma ) to będzie nieco wyższe i bardziej puszyste. Próbowałam jedną i drugą wersję, obydwie są bardzo dobre. Zapraszam do przepisu 🙂 Składniki … Czytaj dalej Serniko-brownie

gotuj ze mną
drożdżówka bez wyrabiania z całymi jabłkami... 134

ciasto wystudzić w formie w kąpieli wodnej roztopić czekoladę gorzką ze śmietaną cały czas mieszając ciasto polać czekoladą i posypać skórką pomarańczy, zostawić do zastygnięcia polewy w chłodnym miejscu - bez wyrabiania leniwa rożdżówka z całymi jabłkami jest bardzo smaczna, wilgotna, aromatyczna i puszysta, smakuje i na śniadanie i na podwieczorek...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Czekoladowe muffinki z dżemem dyniowym. 198

oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól oraz przyprawy i wymieszać. Masło z cukrem ubić mikserem na puszystą masę, dodać jajka, śmietanę i połączyć wszystkie składniki. Suche składniki dodać do mokrych i wymieszać mikserem. Do każdej papilotki, umieszczonej w formie na mufiinki, włożyć łyżkę ciasta, następnie łyżeczkę dżemu i znowu łyżkę ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez

zadanie-gotowanie
Pszenno-kukurydziany chleb z makiem 122

razem pszenno- kukurydziany z makiem. Prosty, bo na drożdżach i bardzo smaczny. Miąższ ma raczej puszysty, a skórkę jak zwykle chrupiącą. Polecam!     Składniki: (na jeden bochenek) Rozczyn: 25 g świeżych drożdży 1/4 szkl ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mąki pszennej Ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g mąki kukurydzianej 2 łyżeczki soli 1 szkl ciepłej wody

Nastoletnie Wypiekanie
Placuszki maxi kokosowe (wg Gordona Ramsay'a) 135

oleju kokosowym - dodatkowo podkreśliło ich smak oraz aromat. Dzięki niemu placki wyszły delikatne, puszyste i wcale nie wchłonęły tłuszczu. (15 sztuk) 1 szklanka mąki  1/2 szklanki wiórek kokosowych (użyłam od Skworcu) 1 jajko mleczko kokosowe (tyle, aby uzyskać odpowiednią konsystencję ciasta; około 150-200 ml; polecam z Kuchni Świata ) miód (płynny)/cukier (do smaku) (*) 1/2 łyżeczki proszku

Di gotuje
Biscotti z lawendą i cytryną 126

cytryny Czekoladę i obrane migdały grubo posiekać. Jajka ubić z cukrem i miodem na puszystą, jasną masę. Wlać olej, zmiksować. Partiami dodawać mąkę z proszkiem i skórką z cytryny, miksując na najniższych obrotach miksera.  Wsypać migdały i lawendę, dokładnie połączyć. Z ciasta uformować gruby wałeczek o długości około 30 cm. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lekkie ciasto bananowo-jogurtowe a la sernik bez sera 531

ciasto jest lekarstwem na „mam ochotę na....”. To nadanie całości kilku składnikom, zrobienie z nich czegoś ,co będzie bardzo podzielne, aromatyczne, pyszne! Ten „serniczek” jest wilgotny, piankowaty, puszysty...nie zawiera żadnego tłuszczu i znika tak szybko...jak szybko się go robi. Składniki: 350g naturalnego jogurtu greckiego 50g cukru do wypieków 2 jaja 1 banan 2 łyżki mąki ziemniaczanej Oddziel żółtka

Z Kuchni Do Kuchni
Parlies - Edinburgh Parliament Biscuits 134

szybko mieszaj, aby jajko połączyło się z melasą. Utrzyj masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaj mąkę, melasę z jajkiem, i dalej ucieraj mikserem dopóty, dopóki składniki dobrze się nie połączą.Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Nabierz małą łyżeczką trochę ciasta, uformuj z niego kulkę i połóż ją na blasze. Układając kolejne kulki na blasze zachowaj stosowne odstępy

Grahamka, weka i kajzerka
Murzynek 317

Murzynek zrobiłam według przepisu mojej babci. Nie da się go zepsuć, zawsze wychodzi, a jak smakuje ?… Pyszny, puszysty, wilgotny i polany gęstą polewą czekoladową…

Oryginalny smak
Lekki tort owocowy na zimno - mleczna pianka z galaretką (bez glutenu i jajek) 211

Ten torcik z letnimi owocami i galaretką przypomina sernik na zimno, lecz jest bardziej puszysty i delikatny. Poza tym zdecydowanie mniej kaloryczny ;) Idealny na rodzinne spotkanie

głodny alergik
Wiosenna babka majonezowa z glazurą z limonki 137

buro i pochmurno :) No gdzie ta wiosna, ja si ę pytam, no gdzie?!!! Składniki na okrągłą formę silikonową do babki - o średnicy i głębokości 24x10 cm (LxH) : CIASTO: 4 jaja - duże 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia   3 łyżki majonezu FOLWARK - płaskie 1 aromat śmietankowy szczypta zielonego barwnika(...)misce zmiksować jaja ze szczyptą soli na puszystą masę, dodając stopniowo cukier. Dodać obie mąki , proszek do pieczenia i barwnik sp ożywczy , krótko zmiksować. Na końcu dołożyć majonez oraz aromat i bardzo krótko zmiksować - tylko na tyle aby połączyć składniki . Silikonową formę do babki wysmarować oliwą. Przełożyć do niej  ciasto. Piec w nagrzanym do 170C piekarniku

Grunt to przepis!
Bożonarodzeniowy sernik po krakowsku 487

przesiewamy. Dodajemy zimną margarynę i siekamy aż powstaną grudki. Następnie dodajemy cukier puder, jajka oraz śmietanę i zagniatamy ciasto. Wkładamy je na 30 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy masę serową. Oddzielamy żółtka od białek. Masło ucieramy na puszystą masę z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Nie przerywając ucierania na zmianę dodajemy zółtko oraz łyżkę twarogu. Do masy(...)dodajemy budyń. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy lekko mieszając z masą serową. Spód tortownicy wylepiamy 2/3 ciasta, następnie przekładamy masę serową. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy, kroimy w paski w układamy na masie kratkę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy ok. 1 godziny do tzw suchego patyczka

Zainspirowana w kuchni
Ciasto budyniowe. 217

Smaczne i proste ciasto budyniowe z czekoladową polewą .Biszkopt rozpływa się w ustach ,najlepszy jaki upiekłam ,nie za suchy ,jak to przy biszkoptach bywa .Polecam jeśli lubicie budyniowe kremy. Składniki na biszkopt ,blaszka o boku 20 cm : 4 jajka ,temperatura pokojowa 5 łyżek mąki 4 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek wody 6 łyżek oleju Oddzielamy(...)Ubijamy żółtka z cukrem na puszystą masę ,dodajemy stopniowo wodę i olej ,ubijamy .Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i ubijamy krótko do połączenia się masy .Teraz dodajemy ubite białka i delikatnie , łyżką mieszamy je z masą żółtkową .Masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ciasto w 180 stopniach przez około 20 minut .Studzimy ,przecinamy wzdłuż

Ladylaura.
Ciasto maślane z jabłkami i gruszkami 159

puder do posypania Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy żółtka i krótko miksujemy. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i partiami dodajemy do masy, mieszamy. Całość delikatnie miksujemy, tylko do czasu połączenia się składników Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy do ciasta i bardzo delikatnie mieszamy Jabłka obieramy, kroimy w dużą kostkę

Proste Potrawy
Piernik z kremem grysikowym 145

bazie dżemu porzeczkowego. Lekko kwaskowy smak czarnych porzeczek świetnie komponuje się ze słodką masą grysikową. Całość polana jest polewą czekoladową, ale możecie taki piernik udekorować według własnego uznania. Ciasto po upieczeniu jest bardzo wysokie, więc do jego przygotowania można użyć nieco większej blaszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 25×32 cm. Składniki na biszkopt: 4 jajka(...)piernika, wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie ciągle ucierając dodawać po jednym żółtku, porcjami miód i śmietanę. Odłożyć mikser. Stopniowo wsypywać mąkę i mieszać szpatułką do połączenia składników. Do białek dodać szczyptę soli, ubić na sztywno, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto, wyrównać

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania