Składniki:około 300 g rabarbaru1,5 szkl wody3/4 szkl cukruWodę zagotować z cukrem. Rabarbar pokroić na kawałki. Wrzucić do syropu - gotować 3-4 minuty. Odsączyć.Ciasto:200g mąki60 g wiórek kokosowych, np KRESTO1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody3 jajka1 szkl cukru90 ml oleju60 ml jogurtu naturalnego60 ml napoju migdałowego AlproDo posypania:4 łyżki wiórek kokosowych KRESTO3 łyżki cukru Suche składniki, tj. mąka, wiórki kokosowe, soda, proszek do pieczenia - wymieszać.Napój migdałowy połączyć z jogur... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...