puree dyniowe - 1213 przepisów (strona:27/81)

Dyniowe pierogi na parze 117

Pierogi gotowane na parze to przysmak mojej rodziny. Robiłam już z różnymi nadzieniami jednak z dynią zrobiłam po raz pierwszy. Dodatek dyniowego puree nadał pierogom  fantastycznego żółtego koloru i ciekawego smaku.  ciasto: 270 g mąki pszennej 100 g puree z dyni 1 jajko 1 łyżka oleju z pestek winogron szczypta soli rozczyn:  1/2 szkl. ciepłego mleka

Kolorowa kuchnia Elki
Drożdżowa chałka dyniowa 149

Moich dyniowych eksperymentów ciąg dalszy. Drożdżowa chałka upieczona z dodatkiem dyniowego puree które nadało jej pięknego słonecznego koloru. Najlepiej smakuje jeszcze ciepła. ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g puree z dyni 125 ml ciepłego mleka 20 g drożdży 1 jajko 2 łyżki roztopionego masła 3 łyżki cukru szczypta soli kruszonka: 50 g mąki pszennej 25 g masła

Kolorowa kuchnia Elki
Dyniowe racuchy drożdżowe 163

Dyniowe racuchy drożdżowe, we wspaniałym pomarańczowym kolorze, grube, puchate, po prostu pycha. Idealne do wykorzystania przygotowanego dyniowego puree w domowych posiłkach. Dobrze smakują z sosem owocowym, konfiturą, posypane cukrem pudrem lub z jogurtem cynamonowym. Możesz je upiec z ulubionej mąki, u mnie mieszana mąka orkiszowa. Jedyna niedogodność, to oczekiwanie na wyrośnięcie ciasta. Polecam, posmakują wszystkim! Składniki na 15 sztuk

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ekstrakt cytrynowy 139

Powiem Wam, że umieściłam zdjęcie tego ekstraktu na Instagramie i nie spodziewałam się, że będzie, aż tyle zapytań o przepis. Miałam już na dziś przygotowany wpis z puree dyniowym, ale w takim razie z dynią zobaczycie się w piątek, a dziś specjalnie dla Was ekstrakt cytrynowy. Ja pokochałam domowe dodatki do pieczenia. Teraz sama przygotowuję ekstrakt waniliowy , czy cukier waniliowy

Mania Wypiekania
Puszyste placuszki z dyni 227

macie plackożerców w domu, warto rozważyć zrobienie podwójnej porcji Placki będą idealne na kolację, ale również śniadanie. Nie wymagają nie wiadomo jakich przygotowań. Ja robię je zwykle z resztek dyniowego puree, jakie pozostaje mi po farszu do pierogów czy cieście. Nic przecież nie może się zmarnować Jeśli chcecie mieć jeszcze bardziej puchate placuszki, oddzielcie żółtka od białek i ubijcie białka

Mieszam w Garnku
Dyniowe latte czyli Niedzielne Sniadanie odc.75 157

jednak oprzeć i na jedno ze śniadań wykonałam dyniowe latte z przepisu znajdującego się w książce "Warzywo". Z powodu braku goździków wykorzystałam gałkę muszkatołową. Dyniowe latte 2 czubate łyżki dyniowego puree 1 łyżka syropu klonowego 4 kapsułki zielonego kardamonu rozgniecione w moździerzu po szczypcie mielonych goździków, pieprzu i cynamonu oraz imbiru 400 ml mleka 2 mocne espresso Do rondelka wlewamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Muffiny dyniowo-bananowe z konfiturą żurawinową 137

lodówki. W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, imbir i cynamon i oba rodzaje cukru. W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre: olej, roztrzepane jajka, jogurt, puree dyniowe i rozgniecionego widelcem banana. Wlać do suchych składników, krótko wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Połowę ciasta po równo wyłożyć do papilotek. Na ciasto wyłożyć po łyżeczce konfitury żurawinowej

Czerwień i błękit
Warzywo - Dominika Wójciak i KONKURS!! 154

pięknymi kolorami, że ciężko się powstrzymać i nie zacząć od razu z książki gotować! Tak teraz, natychmiast! Są i syte obiadowe propozycje - mussaka z ziemniakami, wegetariańska zapiekanka pasterska z puree dyniowym, pyszne burgery z fasoli z pieczarkami czy marchewkowe lasagne bolognese! Poza tym jest sporo wspaniałych propozycji na zupy - chłodnik marchewkowy z pomarańczą i melonem, kremowa zupa z białej fasoli

Plate of Joy
Dyniowe spätzle 125

już przepis podstawowy na Spätzle pełnoziarniste , Spätzle orkiszowe pełnoziarniste oraz w zielonym kolorze Spätzle z czosnkiem niedźwiedzim. Tym razem zapraszam na kluseczki w uroczym żółtym, jesiennym kolorze - z dodatkiem dyniowego puree. Dynia nie wpływa na smak klusek, jedynie cudnie je barwi. Składniki: 250 g mąki orkiszowej jasnej 630 2 jajka 1 łyżka oleju 100 g puree z dynii

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rogaliki dyniowe z żurawiną i orzechami laskowymi 140

Nadzienie: konfitura żurawinowa  Drożdże rozetrzeć w garnuszku z 1 łyżką cukru. Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, dodać pozostały cukier, jajko, surowe żółtka, płynne drożdże oraz puree dyniowe. Szybko zagnieść ciasto. Gdyby było za gęste, dodać jeszcze śmietany, a jeśli za luźne - mąki. Odstawić na ok. godzinę, przykryte ściereczką do wyrośnięcia. Po tym czasie z ciasta uformować wałek

Czerwień i błękit
.1137. orzechowy wierzch 113

płatki jaglane z dyniowym puree, z domowym masłem orzechowym~   Wczorajszy dzień tak szybko mi minął :( Znów trzeba wstać rano i iść na 8 godzin do szkoły :( Ale niedługo weekend! :3 P.S. Prosiliście wczoraj o przepis na pieczonę polentę i go uzupełniłam :) Zapraszam - KLIK

breakfast of dreams
Ciasto dyniowe 161

szkl proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda, 1/2 łyżeczki sól, 1/2 łyżeczki cukier waniliowy, 1 małe opak przyprawa do piernika, 1 łyżeczka (opcjonalnie) Przygotowanie W większej misce mieszamy puree dyniowe, jajka, olej, cukier i cukier waniliowy. Do mniejszej miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą, dodajemy sól i jeśli ktoś lubi, przyprawę do piernika. Do mokrych składników

Gotowanie moimi oczami
Puree ( mus) z dyni pieczonej w wolnowarze 164

kolejne wykorzystanie mojego ulubionego wolnowaru. Wygodny sposób na upieczenie dyni i zrobienie dyniowego puree. Można całe puree wykorzystać od razu, można część zamrozić.  A ponieważ dynię pieczemy bez przypraw, będzie znakomicie nadawała się zarówno na ostrą zupę jak i na słodkie ciasto.  Możemy w ten sposób upiec każdy rodzaj dyni, jedyny warunek to wielkość, pozwalająca na włożenie

Stare Gary
Wegańskie razowe ciastka wegańskie 135

owsianych pół łyżeczki imbiru w proszku łyżeczka kakao 50 g puree z dyni lub mały banan łyżeczka lub 1 skórki kandyzowanej z pomarańczy Przygotowanie: Utrzeć olej z cukrem i puree dyniowym, połączyć z resztą składników oraz posiekaną czekoladą. Ręcznie formować kulki z ciasta wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczyć dłonią. Piec w temp. 180 C około 20 minut. Smacznego

greenscarf
Domowy drożdżowy chlebek na bazie dyni hokkaido 170

niewielkich rozmiarów, którą wyróżnia fakt, że jej skórka jest miękka i jadalna. Nie ma więc potrzeby, aby ją obierać, wystarczy pokroić w kawałki, ugotować i zmiksować na gładki przecier. Dyniowe puree to wspaniały dodatek do wypieków, który sprawia, że ciasto ma słodkawy smak, przepiękny pomarańczowy kolor i wilgotną, a nie suchą fakturę.  Niezależnie od tego, jaką wprawę masz

Roślinna - blog wegański