puree dyniowe - 1213 przepisów (strona:27/81)

Domowy drożdżowy chlebek na bazie dyni hokkaido 179

niewielkich rozmiarów, którą wyróżnia fakt, że jej skórka jest miękka i jadalna. Nie ma więc potrzeby, aby ją obierać, wystarczy pokroić w kawałki, ugotować i zmiksować na gładki przecier. Dyniowe puree to wspaniały dodatek do wypieków, który sprawia, że ciasto ma słodkawy smak, przepiękny pomarańczowy kolor i wilgotną, a nie suchą fakturę.  Niezależnie od tego, jaką wprawę masz

Roślinna - blog wegański
Mus z dyni / dyniowe puree 140

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); MUS Z DYNI / DYNIOWE PUREE Składniki: - dowolna ilość dyni wybranego gatunku Przygotowanie: Dynię przekrawamy na dwie, cztery lub więcej części. Wyrzucamy pestki (lub je suszymy). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy do miękkości. Oddzielamy

Życie zamknięte w smaku
Chlebek dyniowy z żurawiną 185

łyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżka cynamonu - 1 łyżeczka przyprawy do piernika - szczypta soli - 2 jajka - 2 bardzo dojrzałe banany + kilka łyżek cukru brązowego - 1/3 szklanki oleju rzepakowego - 1 szklanka dyniowego puree - 2 garści suszonej żurawiny W jednej misce wymieszaj suche składniki. W drugiej ubij jajka, dodaj olej, rozgniecione banany, puree i cukier. Zmiksuj wszystko dokładnie, w razie potrzeby rozgnieć jeszcze

Corner With Recipes
.799. po długiej przerwie powracają 110

płatki jaglane z puree dyniowym, granatem i Nutellą ; zielona herbata jaśminowa ~ Niedawno ponownie kupiłam płatki jaglane. Nie jadłam ich całe wieki! Cudownie było przypomnieć sobie ten delikatny smak... ;) Jednak nie powinnam była się sugerować instrukcjami na opakowaniu i ugotować je po swojemu, bo jednak wolę bardziej gęste :) P.S. Ten kto śledzi blogowy instagram już wie, że upiekłam dyniowy sernik...przepis

breakfast of dreams
dyniowo-pomarańczowe, drożdżowe, z (cynamonową) kruszonką 129

zetrzeć z niej skórkę. Pozostałe mleko wymieszać z puree z dyni, masłem i skórką z pomarańczy. Do wyrośniętego zaczynu przesiać pozostałe mąki, cynamon, dodać sól, cukier i mieszankę z puree dyniowym. Wyrobić ciasto odpowiednio długo, aby było miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski i odstawić w ciepłe miejsce do momentu podwojenia objętości

chili & sugar
Mięciutkie ciasteczka dyniowe z czekoladą 135

łyżeczki imbiru 50 g posiekanej gorzkiej czekolady Masło roztapiamy i odstawiamy do przestudzenia. W misce łączymy ze sobą mąkę, cukier, proszek sodę i wszystkie przyprawy. Dodajemy roztopione masło i puree dyniowe. Wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę i ponownie mieszamy. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut (najlepiej na 2-3 godziny). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia

My simple kitchen
Koktajl dyniowo-bananowy z cynamonem i jeienne migawki 109

stanie się inspiracją do zrobienia własnego :) Sezon na dynię ciągle trwa i póki jest mi to dane, korzystam z niego :) Składniki na 2 porcje: 3 solidne łyżki puree dyniowego 1 banan 1 jogurt naturalny (mój jogurt miał 165 g) kubek mleka (użyłam pustego kubka po jogurcie za miarkę) 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka miodu lub cukier trzcinowy Wszytskie składniki miksujemy

My simple kitchen
Zupa waniliowo-dyniowa 133

pół szklance mleka rozprowadzamy budyń z jedną łyżką cukru. Do gotującego się mleka wlewamy masę budyniową i chwilę gotujemy aż całość lekko zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy cynamon oraz puree dyniowe i za pomocą blendera wszystko miksujemy. Rozlewamy do filiżanek i posypujemy płatkami migdałowymi i szczyptą cynamonu

My simple kitchen
Istenić - Slovenian Bubbles 118

rocznikach i w ograniczonych ilościach. Wino bardzo wszechstronne – będzie pasowało do większości dań, dojrzałe i bardzo smaczne. Nam podano do niego, do wyboru: - grillowaną pierś z kaczki podaną na puree dyniowym z burakami karmelizowanymi w miodzie z tymiankiem - pieczonego sandacza podanego na musie z zielonego groszku z cieciorką i sosem ostrygowym Ja wybrałam kaczkę – wybór bardzo dobry, chociaż słyszałam głosy

królestwo garów
Sernik idealny poszukiwany... 621

niedawno. Kremowy z kwaskowatym musem malinowym. Pyszny! Spróbujecie? Sernik dyniowy z musem malinowym Spód: 300g herbatników 180g masła Masa serowa: 1kg sera 6 jaj 2 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka dyniowego puree szklanka cukru Mus malinowy: 200g malin +opcjonalnie cukier do smaku Masło roztopić. Herbatniki zmielić na piasek i wymieszać dokładnie z płynnym masłem. Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem

Zapiski Młodej Żony
Kapelusze wiedźmy - ciasteczka dyniowe 116

Jednym słowem pyszne.Składniki:3 szklanki mąkiłyżeczka sody110 g masła4 łyżki cukru1,5 szklanki dyniowego puree4 łyżki mleka2 łyżeczki cynamonuWykonanie:Mąkę wraz z sodą przesiać do miski, dodać cynamon.Masło zmiksować z cukrem na puszek i dodać do naszej przesianej mąki. Następnie dodajemy nasze puree i mleko. Wszystko razem zagniatamy. Ciasto dobrze się gniecie i się nie lepi. Następnie

Moje pyszne gotowanie
Ciasteczka dyniowe z powidłami 96

powideł idealne.Składniki:3 szklanki mąkiłyżeczka sody110 g masła4 łyżki cukru1,5 szklanki dyniowego puree4 łyżki mleka2 łyżeczki cynamonu1/2 szklanki powideł śliwowychWykonanie:Mąkę wraz z sodą przesiać do miski, dodać cynamon.Masło zmiksować z cukrem na puszek i dodać do naszej przesianej mąki. Następnie dodajemy nasze puree i mleko. Wszystko razem zagniatamy. Ciasto dobrze się gniecie i się nie lepi

Moje pyszne gotowanie
Dynia na dwanaście sposobów, czyli wspólne gotowanie 153

przekór szarościom - jego żywy kolor sprawia, że łatwiej mi wyjść z domu, gdy ciemno i ponuro, gdy pada nie daj Boże... Na szczęście w lodówce czeka całe mnóstwo dyniowego puree - już się nie mogę doczekać kolejnych pyszności

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ślimaki z ciasta filo z dynią i szpinakiem 239

dziś proponuję. Z bazarku przywiozłam 3 piękne dynie hokkaido wyglądające niczym azjatyckie lampiony. Koniecznie wybrałam egzemplarze z długimi ogonkami, ponieważ cały czas się waham, czy przerobić je na dyniowe puree do późniejszego wykorzystania, czy raczej dać im poczekać w kuchni. Jak dowiedziałam się od sprzedawcy, dynie z długimi ogonkami można przechowywać dłużej. Dynia nie należy do klasycznych nadzień

Chilli Czosnek i Oliwa
Krem z dyni z imbirem 198

nami nie kontaktują.” Albert Einstein Komentarze tu-tusia 2011/12/15 21:04:42 Ja tez zaczęłam się z dynia zaprzyjaźniać dopiero w tym roku i w lodówce mam jeszcze trochę dyniowego puree. Na zupę jak znalazł :) sowa_nie_sowa 2011/12/16 07:27:54 No właśnie, ja już nie zdążyłam kupić więcej, żeby zamrozić. Ale za to w przyszłym sezonie ruszam

Zdrowa Kuchnia Sowy

Proponowane wyszukiwania