s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); MUS Z DYNI / DYNIOWE PUREE Składniki: - dowolna ilość dyni wybranego gatunku Przygotowanie: Dynię przekrawamy na dwie, cztery lub więcej części. Wyrzucamy pestki (lub je suszymy). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy do miękkości. Oddzielamy
Życie zamknięte w smakułyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżka cynamonu - 1 łyżeczka przyprawy do piernika - szczypta soli - 2 jajka - 2 bardzo dojrzałe banany + kilka łyżek cukru brązowego - 1/3 szklanki oleju rzepakowego - 1 szklanka dyniowego puree - 2 garści suszonej żurawiny W jednej misce wymieszaj suche składniki. W drugiej ubij jajka, dodaj olej, rozgniecione banany, puree i cukier. Zmiksuj wszystko dokładnie, w razie potrzeby rozgnieć jeszcze
Corner With Recipespłatki jaglane z puree dyniowym, granatem i Nutellą ; zielona herbata jaśminowa ~ Niedawno ponownie kupiłam płatki jaglane. Nie jadłam ich całe wieki! Cudownie było przypomnieć sobie ten delikatny smak... ;) Jednak nie powinnam była się sugerować instrukcjami na opakowaniu i ugotować je po swojemu, bo jednak wolę bardziej gęste :) P.S. Ten kto śledzi blogowy instagram już wie, że upiekłam dyniowy sernik...przepis
breakfast of dreamszetrzeć z niej skórkę. Pozostałe mleko wymieszać z puree z dyni, masłem i skórką z pomarańczy. Do wyrośniętego zaczynu przesiać pozostałe mąki, cynamon, dodać sól, cukier i mieszankę z puree dyniowym. Wyrobić ciasto odpowiednio długo, aby było miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski i odstawić w ciepłe miejsce do momentu podwojenia objętości
chili & sugarłyżeczki imbiru 50 g posiekanej gorzkiej czekolady Masło roztapiamy i odstawiamy do przestudzenia. W misce łączymy ze sobą mąkę, cukier, proszek sodę i wszystkie przyprawy. Dodajemy roztopione masło i puree dyniowe. Wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę i ponownie mieszamy. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut (najlepiej na 2-3 godziny). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia
My simple kitchenstanie się inspiracją do zrobienia własnego :) Sezon na dynię ciągle trwa i póki jest mi to dane, korzystam z niego :) Składniki na 2 porcje: 3 solidne łyżki puree dyniowego 1 banan 1 jogurt naturalny (mój jogurt miał 165 g) kubek mleka (użyłam pustego kubka po jogurcie za miarkę) 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka miodu lub cukier trzcinowy Wszytskie składniki miksujemy
My simple kitchenpół szklance mleka rozprowadzamy budyń z jedną łyżką cukru. Do gotującego się mleka wlewamy masę budyniową i chwilę gotujemy aż całość lekko zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy cynamon oraz puree dyniowe i za pomocą blendera wszystko miksujemy. Rozlewamy do filiżanek i posypujemy płatkami migdałowymi i szczyptą cynamonu
My simple kitchenrocznikach i w ograniczonych ilościach. Wino bardzo wszechstronne – będzie pasowało do większości dań, dojrzałe i bardzo smaczne. Nam podano do niego, do wyboru: - grillowaną pierś z kaczki podaną na puree dyniowym z burakami karmelizowanymi w miodzie z tymiankiem - pieczonego sandacza podanego na musie z zielonego groszku z cieciorką i sosem ostrygowym Ja wybrałam kaczkę – wybór bardzo dobry, chociaż słyszałam głosy
królestwo garówniedawno. Kremowy z kwaskowatym musem malinowym. Pyszny! Spróbujecie? Sernik dyniowy z musem malinowym Spód: 300g herbatników 180g masła Masa serowa: 1kg sera 6 jaj 2 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka dyniowego puree szklanka cukru Mus malinowy: 200g malin +opcjonalnie cukier do smaku Masło roztopić. Herbatniki zmielić na piasek i wymieszać dokładnie z płynnym masłem. Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem
Zapiski Młodej ŻonyJednym słowem pyszne.Składniki:3 szklanki mąkiłyżeczka sody110 g masła4 łyżki cukru1,5 szklanki dyniowego puree4 łyżki mleka2 łyżeczki cynamonuWykonanie:Mąkę wraz z sodą przesiać do miski, dodać cynamon.Masło zmiksować z cukrem na puszek i dodać do naszej przesianej mąki. Następnie dodajemy nasze puree i mleko. Wszystko razem zagniatamy. Ciasto dobrze się gniecie i się nie lepi. Następnie
Moje pyszne gotowaniepowideł idealne.Składniki:3 szklanki mąkiłyżeczka sody110 g masła4 łyżki cukru1,5 szklanki dyniowego puree4 łyżki mleka2 łyżeczki cynamonu1/2 szklanki powideł śliwowychWykonanie:Mąkę wraz z sodą przesiać do miski, dodać cynamon.Masło zmiksować z cukrem na puszek i dodać do naszej przesianej mąki. Następnie dodajemy nasze puree i mleko. Wszystko razem zagniatamy. Ciasto dobrze się gniecie i się nie lepi
Moje pyszne gotowanieprzekór szarościom - jego żywy kolor sprawia, że łatwiej mi wyjść z domu, gdy ciemno i ponuro, gdy pada nie daj Boże... Na szczęście w lodówce czeka całe mnóstwo dyniowego puree - już się nie mogę doczekać kolejnych pyszności
Pożeraczka, czyli raz adobrzesera 1 jajko 100 g czekolady gorzkiej 200 g masa 3 jajka 150 g cukru 75 g mąki 30 g kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Puree dyniowe, ser, 1 jajko i 2 łyżki cukru zmiksować z przyprawami i serem. Odstawić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce i odstawić do przestudzenia. Masło utrzeć
Sto kolorów kuchnidziś proponuję. Z bazarku przywiozłam 3 piękne dynie hokkaido wyglądające niczym azjatyckie lampiony. Koniecznie wybrałam egzemplarze z długimi ogonkami, ponieważ cały czas się waham, czy przerobić je na dyniowe puree do późniejszego wykorzystania, czy raczej dać im poczekać w kuchni. Jak dowiedziałam się od sprzedawcy, dynie z długimi ogonkami można przechowywać dłużej. Dynia nie należy do klasycznych nadzień
Chilli Czosnek i Oliwainne składniki, ale wyszły naprawdę pyszne. Ciasteczka nie należą do tych chrupiących, ale pomimo tego warto je zrobić. Będą idealne na drugie śniadanie. Składniki: 250 g puree dyniowego 100 g płatków owsianych zwykłych lub górskich 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka siemienia lnianego 50 g suszonej żurawiny 1 łyżka sezamu 1 łyżka poppingu z amarantusa 1 łyżka
Sto kolorów kuchni